#Πεταλίδι

Ο Πάνος Σόμπολος τιμήθηκε στο Πεταλίδι

eleftheriaonline.gr
    Εκδήλωση για τον εορτασμό των 50+1 ετών λειτουργίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πεταλιδίου διοργάνωσαν με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή 4/8 η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου και ο Δήμος Μεσσήνης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Πεταλιδίου. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάνος Σόμπολος.  
18:46 11/08/2023

Μεσσηνία: Το πρόγραμμα της δακοκτονίας για την Πέμπτη 20/7

eleftheriaonline.gr
Συνεχίζονται αύριο Πέμπτη, με επιφυλάξεις λόγω των συνθηκών καύσωνα, σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, οι ψεκασμοί δακοκτονίας. Οπως ενημερώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, δολωματικοί ψεκασμοί για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο συνεχίζονται αύριο, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, σε Τρίκορφο, Αρσινόη, Αδριανή, Πεταλίδι, Κρεμμύδια, Δολούς, Θαλάμες και Νομιτσί. Η διεύθυνση επισημαίνει ότι: 1. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του. 2. Το αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών, με τις ημερομηνίες και τις αγροτικές περιοχές, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, αναρτάται σε πίνακες ανακοινώσεων ή/
19:46 19/07/2023

Μεσσηνία: Το πρόγραμμα της δακοκτονίας για την Τετάρτη 12/7

eleftheriaonline.gr
  Σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας πραγματοποιούνται αύριο Τετάρτη ψεκασμοί δακοκτονίας. Οπως ενημερώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, δολωματικοί  ψεκασμοί για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο αρχίζουν αύριο σε Αδριανή, Μάνεση και Ρίγκλια. Οι ψεκασμοί συνεχίζονται σε Ανάληψη, Βλάση, Ελληνοεκκλησιά, Μαγγανιακό, Στέρνα, Τρίκορφο, Χρυσοκελλαριά, Χράνους, Λογγά, Πεταλίδι, Αχλαδοχώρι, Καρποφόρα, Κρεμμύδια, Κάμπο, Καρδαμύλη και Πύλα. Η διεύθυνση επισημαίνει ότι: 1. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του. 2. Το αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών, με τις ημερομηνίες και τις αγροτικές περιοχές,
20:46 11/07/2023

Γνωριμία με τον Άγιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στα πλαίσια των δράσεων του Γενικού Λυκείου και του Γυμνασίου Πεταλιδίου, για την φετινή χρονιά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 1ης Μαρτίου 2023, ομιλία στον αύλειο χώρο του κτηριακού συγκροτήματος και των δύο σχολείων, αναφορικά με το πρόσωπο, τον βίο και την δράση του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ο οποίος, ως γνωστόν, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πεταλίδι της Μεσσηνίας. Το άρθρο Γνωριμία με τον Άγιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:04 01/03/2023

Το Πεταλίδι Μεσσηνίας τίμησε την επέτειο Ανακομιδής του Σκηνώματος του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Το άρθρο Το Πεταλίδι Μεσσηνίας τίμησε την επέτειο Ανακομιδής του Σκηνώματος του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:58 25/02/2023

Όσιος Βησσαρίων Κορκολιάκος, ο Αγαθωνίτης- 22 Ιανουαρίου γιορτή

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης (κατά κόσμον Ανδρέας Κορκολιάκος, Πεταλίδι Μεσσηνίας, 1908 - Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 1991) ήταν Έλληνας μοναχός του 20ού αιώνα που έγινε γνωστός για τον μοναστικό του βίο και το έργο του. Το άρθρο Όσιος Βησσαρίων Κορκολιάκος, ο Αγαθωνίτης- 22 Ιανουαρίου γιορτή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:32 22/01/2023

Συγκίνηση στο οδοιπορικό για τον Όσιο Βησσαριωνα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας

lamiafm1.gr
Μέσα στην χαρμόσυνη ατμόσφαιρα του Αγίου Δωδεκαημέρου, όμιλος προσκυνητών από την Φθιώτιδα με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών είχε την ευλογία να βαδίσει στα βήματα που βάδισε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο όμορφο Πεταλίδι της Μεσσηνίας. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο ηγούμενος […] The post Συγκίνηση στο οδοιπορικό για τον Όσιο Βησσαριωνα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
18:06 30/12/2022

Προσκυνηματική εκδρομή σε Έδεσσα και Μετέωρα στις 2 Ιανουαρίου

lamiafm1.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ανακοινώνει ότι μετά την λίαν επιτυχημένη προσκυνηματική εκδρομή μεγάλου ομίλου προσκυνητών, λαϊκών και κληρικών, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, γενέτειρα του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και κατόπιν παρακλήσεως πολλών πιστών θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 νέα προσκυνηματική εκδρομή. Η […] The post Προσκυνηματική εκδρομή σε Έδεσσα και Μετέωρα στις 2 Ιανουαρίου appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
00:44 30/12/2022

Αφιέρωμα στο προσκύνημα της Ι.Μ. Φθιώτιδος στην γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος

ekklisiaonline.gr
Μέσα στην χαρμόσυνη ατμόσφαιρα του Αγίου Δωδεκαημέρου , όμιλος προσκυνητών από την Φθιώτιδα με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών είχε την ευλογία να βαδίσει στα βήματα που βάδισε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο όμορφο Πεταλίδι της Μεσσηνίας. Το άρθρο Αφιέρωμα στο προσκύνημα της Ι.Μ. Φθιώτιδος στην γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:46 29/12/2022

Πεταλίδι Μεσσηνίας: Πλήθος πιστών στα Θυρανοίξια του πρώτου ναού του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στη γενέτειρα του

ekklisiaonline.gr
Παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά και από την Λαμία και την Υπάτη της Φθιώτιδας, τελέσθηκαν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, τα Θυρανοίξια του πρώτου ναού επ’ ονόματι του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στην κωμόπολη του Πεταλιδίου Μεσσηνίας, την γενέτειρα του νέου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το άρθρο Πεταλίδι Μεσσηνίας: Πλήθος πιστών στα Θυρανοίξια του πρώτου ναού του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στη γενέτειρα του εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:10 28/12/2022

Με λαμπρότητα τα Θυρανοίξια του Οσίου Βησσαρίωνος στη Μεσσηνία

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Με την παρουσία πλήθους πιστών από την γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, το Πεταλίδι, την πόλη της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά και από την Λαμία και την Υπάτη της Φθιώτιδος, τελέσθηκαν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου ε.έ., τα Θυρανοίξια του πρώτου ναού, επ’ ονόματι του νέου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στην κωμόπολη του Πεταλιδίου Μεσσηνίας. Το άρθρο Με λαμπρότητα τα Θυρανοίξια του Οσίου Βησσαρίωνος στη Μεσσηνία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:52 28/12/2022

Προσκύνημα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας στηγ ενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου

ekklisiaonline.gr
Η Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει 2ήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, στις 27 και 28 Δεκεμβρίου 2022. Το άρθρο Προσκύνημα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας στηγ ενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:34 20/12/2022

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Οσίου Βησσαρίωνα στο Πεταλίδι

NewsBomb
Oλοκληρώθηκε η ανέγερση και αποπεράτωση του Ιερού Παρεκκκλησίου, προς τιμήν του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του εκ Πεταλιδίου…Περισσότερα...
19:24 20/12/2022

Προσκύνημα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας στην γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου

ekklisiaonline.gr
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Φθιώτιδος διοργανώνει 2ήμερη προσκυνηματικὴ ἐκδρομὴ στὴν γενέτειρα τοῦ Ὁσίου Βησσαρίωνος τοῦ Ἀγαθωνίτου, στὸ Πεταλίδι Μεσσηνίας, στὶς 27 καὶ 28 Δεκεμβρίου 2022. Το άρθρο Προσκύνημα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας στην γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:22 10/12/2022

Η ζωή και τα θαύματα του Αγίου Βησσαρίωνα – Ένα οδοιπορικό από το Πεταλίδι ως την Υπάτη και τη Μονή Αγάθωνος (ΒΙΝΤΕΟ)

lamianow.gr
Αφιέρωμα στον Αγιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, που κατατάχθηκε στις τάξεις των Αγίων στις 14 Ιουνίου 2022 φιλοξένησε σήμερα η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”. Η κάμερα της εκπομπής της Ζήνας Κουτσελίνη ακολουθεί την πορεία του τελευταίου Αγίου των ημερών μας, από τα πρώτα του βήματα στο πατρικό του στο Πεταλίδι μέχρι την Ιερά Μονή Αγάθωνος, στην […]
18:28 11/11/2022

Νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής τα 16 θύματα του ναυαγίου στην Λέσβο

paraskhnio.gr
Νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής είναι και τα 16, μέχρι στιγμής, θύματα του ναυαγίου με αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο. Νέες γυναίκες Αφρικανικής επίσης καταγωγής είναι και οι εννέα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες. Αυτή τη στιγμή (ώρα 8 π.μ) κι ενώ οι Το άρθρο Νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής τα 16 θύματα του ναυαγίου στην Λέσβο εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
08:20 06/10/2022

Όταν ο Γέροντας Βησσαρίων είδε όραμα τον Τίμιο Πρόδρομο

ekklisiaonline.gr
Ο Γέροντας Βησσαρίων, κατά κόσμον Ανδρέα Κορκολιάκος, ο Αγαθωνίτης, γεννήθηκε στο Πεταλίδι Μεσσηνίας το έτος 1908. Το άρθρο Όταν ο Γέροντας Βησσαρίων είδε όραμα τον Τίμιο Πρόδρομο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:12 17/09/2022

Δήλωση του Δημάρχου Μεσσήνης για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα

otavoice.gr
Στο σπουδαίο γεγονός της υπογραφής της Συνοδικής Πράξης Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου, αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Όπως τόνισε, η αγιοποίηση του Οσίου Βησσαρίωνα αποτελεί ευλογία για τον τόπο γέννησής του το Πεταλίδι, και τον Δήμο Μεσσήνης γενικότερα: «Ιδιαίτερη και μοναδική παραμένει η συγκίνηση...
12:24 08/09/2022

Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας (ΦΩΤΟ)

lamianow.gr
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατά την παλαιά τάξη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τελέσθηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο η τελετή της αναγραφής στις Αγιολογικές Δέλτους της κατα Ανατολάς Ορθόδοξου Εκκλησίας του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και η υπογραφή της σχετικής Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξεως υπό της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Αρχιεπισκόπου Νέας Ρώμης, Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και απάντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μελών της Πατριαρχικής Συνόδου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο Πατριαρχικό Ναό, μέσα σε κλίμα συγκινήσεως και θείας μυσταγωγίας, συμπροσε
13:12 02/09/2022

Βησσαρίων Αγαθωνίτης: Πότε θα εορτάζεται η μνήμη του

eleftherostypos.gr
Άγιος Βησσαρίων Αγαθωνίτης: Υπεγραφη χθες στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η επίσημη πράξη αγιοκατάταξης του. Η μνήμη του οσίου θα γιορτάζεται στις 22 Ιανουαρίου -ημερομηνια της Κοιμήσεως του. Παρόντες στην τελετή ήταν από την Μητρόπολη Φθιώτιδας Συμεών , ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθώς ο όσιος Βησσαρίων καταγόταν από το Πεταλίδι. Επίσης, με […] Το άρθρο Βησσαρίων Αγαθωνίτης: Πότε θα εορτάζεται η μνήμη του εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
21:10 01/09/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load