#Άγιος Μάμας

Λακωνία: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Μάμας

naftemporiki.gr
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Μάμας Λακωνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε χθες περίπου στις 15:41 και δεν… Λακωνία: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Μάμας - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
11:00 25/03/2024

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λακωνία

myvolos.net
Newsroom 24.03.2024 • 19:28 Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Μάμας Λακωνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 15:41 και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο.  Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και […]
19:46 24/03/2024

ΚΥΠΡΟΣ: Έτσι θα εορταστεί ο Άγιος Μάμας – Τι αναφέρει η Ι.Μ. Μόρφου σε περίπτωση που δεν δοθεί σχετική άδεια

vimaorthodoxias.gr
Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάμαντος Μόρφου πληροφορούν το ευσεβές χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι, αναμένεται η σχετική άδεια για τον πανηγυρικό Εσπερινό και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου, με την ευκαιρία της μνήμης του πολιούχου της Μόρφου, Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος του Μυροβλύτη […]
20:09 25/08/2023

Παραλία Αγίου Μάμα: Μια από τις πιο μεγάλες αμμώδης παραλίες στη Χαλκιδική

olympia.gr
Μια από τις πιο μεγάλες παραλίες στη Χαλκιδική είναι αυτή μεταξύ Ολύνθου και Αγίου Μάμα. Ο Άγιος Μάμας είναι ένα χωριό της Χαλκιδικής που βρίσκεται στην Κασσάνδρα δίπλα από τα Νέα Μουδανιά. Οι 1000 περίπου κάτοικοι του ασχολούνται με τη γεωργία, αφού στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις με ελαιόδεντρα. Το χωριό είναι γνωστό για […] Παραλία Αγίου Μάμα: Μια από τις πιο μεγάλες αμμώδης παραλίες στη Χαλκιδική - olympia
14:16 15/05/2023

Ο Προστάτης των υιοθετημένων παιδιών, Άγιος Μάμας εορτάστηκε στο Κάστρο Κυλλήνης

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΗΛΕΙΑΣ: Τον Άγιο Μάμα τον προστάτη των υιοθετημένων παιδιών, αφού έμεινε ορφανός και υιοθετήθηκε αλλά και των βοσκών, διότι κατόρθωσε να δαμάσει τα άγρια ζώα, τα οποία δεν τον κατασπάραξαν αλλά τον περιβάλλανε με αγάπη και στοργή, τίμησε λαμπρά καθώς επίσης με αισθήματα πνευματικής αγαλλίασης και θρησκευτικής ευλάβειας η ενορία του Κάστρου Κυλλήνης. Το άρθρο Ο Προστάτης των υιοθετημένων παιδιών, Άγιος Μάμας εορτάστηκε στο Κάστρο Κυλλήνης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:40 05/09/2022

Κιλκισίου: ”Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε μέσα στην φυλακή ως ελεύθερος πολίτης του Ουρανού”

ekklisiaonline.gr
Με αισθήματα πνευματικής αγαλλίασης και θρησκευτικής ευλάβειας εορτάστηκε λαμπρώς η ιερά μνήμη του Αγίου Μάμαντος στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου. Το άρθρο Κιλκισίου: ”Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε μέσα στην φυλακή ως ελεύθερος πολίτης του Ουρανού” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:50 02/09/2022

Εορτή του Αγίου Μάμαντος – Εορτολόγιο

ekklisiaonline.gr
Γιορτή σήμερα – 2 Σεπτεμβρίου: Άγιος Μάμας – Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε στη Γάγγρα της Παφλαγονίας το 260 μ.Χ., από γονείς χριστιανούς, το Θεόδοτο και τη Ρουφίνα, όταν αυτοί ήταν μέσα στη φυλακή, όπου πέθαναν προσευχόμενοι. Το άρθρο Εορτή του Αγίου Μάμαντος – Εορτολόγιο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:08 02/09/2022

Γιορτάζει σήμερα ο Άγιος Μάμας: Προστάτης των βοσκών και των υιοθετημένων παιδιών

ekklisiaonline.gr
Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό άγιο που η φήμη του απλώνεται από την Ελλάδα έως και την Ισπανία. Πολλά ελληνικά χωριά φέρουν το όνομά του και πολλές εκκλησίες έχουν χτιστεί στη μνήμη του. Ο Άγιος Μάμας έχει καθιερωθεί ως προστάτης των βοσκών αλλά και των υιοθετημένων παιδιών. Το άρθρο Γιορτάζει σήμερα ο Άγιος Μάμας: Προστάτης των βοσκών και των υιοθετημένων παιδιών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:22 02/09/2022

2 Σεπτεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Μάμας ο Μάρτυρας

ekklisiaonline.gr
Η Γιορτή σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Μάμας ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Οι Άγιοι Ελεάζαρ και Φινεές οι Δίκαιοι. Το άρθρο 2 Σεπτεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Μάμας ο Μάρτυρας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:24 01/09/2022

Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου 2022 – Άγιος Μάμας

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε στη Γάγγρα της Παφλαγονίας το 260 μ.Χ., από γονείς χριστιανούς, το Θεόδοτο και τη Ρουφίνα, όταν αυτοί ήταν μέσα στη φυλακή, όπου πέθαναν προσευχόμενοι. Το άρθρο Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου 2022 – Άγιος Μάμας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:02 01/09/2022

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας ευχήθηκε στους εκτοπισμένους της Βιτσάδας

ekklisiaonline.gr
Κατόπιν προσκλήσεως του Προσφυγικού Σωματείου «Άγιος Μάμας» Βιτσάδας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, παρακάθησε σε συνεστίαση των εκτοπισμένων Βιτσαϊτών στο οικογενειακό κέντρο Βιτσαΐτη στην Κοφίνου. Το άρθρο Ο Επίσκοπος Μεσαορίας ευχήθηκε στους εκτοπισμένους της Βιτσάδας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:20 23/06/2022

Γιατί o Άγιος Μάμας που γιορτάζει σήμερα θεωρείται προστάτης υιοθετημένων και βοσκών;

Newsit
Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάμαντος του θαυματουργού και θεωρείται προστάτης των βοσκών, αλλά και των υιοθετημένων παιδιών. Η ζωή και το έργο του Αγίου Μάμαντος του Θαυματουργού είναι ο λόγος που θεωρείται σήμερα ως προστάτης των υιοθετημένων, αλλά και των βοσκών. Συγκεκριμένα ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε στη Γάγγρα της Παφλαγονίας το 260 ... Περισσότερα To άρθρο Γιατί o Άγιος Μάμας που γιορτάζει σήμερα θεωρείται προστάτης υιοθετημένων και βοσκών; δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
16:00 02/09/2021

2 Σεπτεμβρίου: Άγιος Μάμας ο θαυματουργός- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ekklisiaonline.gr
Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Νηστευτού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (†595) και του αγίου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος του θαυματουργού, ο οποίος γεννήθηκε στην Παφλαγονία από γονείς χριστιανούς, το Θεόδοτο και τη Ρουφίνα. Για την αγάπη τους στο Χριστό και την Εκκλησία, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν. Προτού πεθάνουν από τις διάφορες κακουχίες και τα βασανιστήρια, η Ρουφίνα έφερε στη ζωή το Μάμα, ο οποίος από βρέφος βίωσε την ορφάνια. Το άρθρο 2 Σεπτεμβρίου: Άγιος Μάμας ο θαυματουργός- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:28 02/09/2021

Ποιος ήταν ο Άγιος Μάμας που τιμάται σήμερα

Zougla
Μάρτυρας της Χριστιανοσύνης, η μνήμη του οποίου τιμάται από την Καθολική Εκκλησία στις 17 Αυγούστου και από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 2 Σεπτεμβρίου...
08:12 02/09/2021

Άγιος Μάμας: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 2 Σεπτεμβρίου

ekklisiaonline.gr
Μάρτυρας της Χριστιανοσύνης τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα 2 Σεπτεμβρίου. Το άρθρο Άγιος Μάμας: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 2 Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:12 02/09/2021

Άγιος Μάμας: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 2 Σεπτεμβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Άγιος Μάμας. Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε στη Γάγγρα της Παφλαγονίας το 260 μ.Χ., από γονείς χριστιανούς, το Θεόδοτο και τη Ρουφίνα, όταν αυτοί ήταν μέσα στη φυλακή, όπου πέθαναν προσευχόμενοι. Το άρθρο Άγιος Μάμας: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 2 Σεπτεμβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:00 02/09/2021

Άγιος Μάμας Μεσαορίας – Στα ίχνη ενός χωριού που χάθηκε

ekklisiaonline.gr
Η αρχειακή έρευνα μάς οδηγεί ακόμη και στα ίχνη των πρόδρομων οικισμών κάποιων χωριών, που δημιουργήθηκαν στα νεότερα χρόνια. Ένα τέτοιο χωριό είναι το χωριό της Μεσαορίας με το όνομα Άγιος Μάμας. Το άρθρο Άγιος Μάμας Μεσαορίας – Στα ίχνη ενός χωριού που χάθηκε εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:14 31/08/2021

Τιμήθηκε ο Άγιος Μάμας στο Κάστρο Κυλλήνης

ekklisiaonline.gr
Τον προστάτη των υιοθετημένων παιδιών αλλά και προστάτη των άγριων ζώων Άγιο Μάμα, τίμησε με πνευματική χαρά, αγαλλίαση και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού η δραστήρια ενορία του Κάστρου Κυλλήνης. Το άρθρο Τιμήθηκε ο Άγιος Μάμας στο Κάστρο Κυλλήνης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:43 03/09/2020

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στους εορτασμούς για τον Άγιο Μάμα

ekklisiaonline.gr
Με την ελπίδα πως σύντομα ο Άγιος Μάμας θα τιμηθεί ελεύθερα στην κατεχόμενη γενέτειρά του τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου. Το άρθρο Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στους εορτασμούς για τον Άγιο Μάμα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:49 03/09/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load