#Μητροπολίτης Ιερισσού

Η Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερισσό

vimaorthodoxias.gr
Ιερισσός: Με την παραδοσιακή Ορθόδοξη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην θαλασσόβρεχτη Πόλη του Σταυρού, την έδρα του Δήμου Βόλβης, που για φέτος επέλεξε να επισκεφθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ. Ο Σεβασμιώτατος προέστη των Ιερών Ακολουθιών του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό […]
12:09 11/01/2024

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιερισσού στα Γυμνάσια Μεγάλης Παναγίας και Παλαιοχωρίου

vimaorthodoxias.gr
Ι.Μ.Ιερισσού: Εκτελώντας την απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου για επίσκεψη σε όλα τα Σχολεία της Επαρχίας, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος… ακολουθούμενος από τους Εφημερίους Μεγάλης Παναγίας Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Στυλιανό και Οικ. π. Πέτρο Ασβεστόπουλο και Παλαιοχωρίου Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Τόψη, επεσκέφθη σήμερα Τρίτη, 28 Νοεμβρίου […]
12:09 29/11/2023

Ο Ιερισσού Θεόκλητος στο Δημοτικό σχολείο Γαλάτιστας

vimaorthodoxias.gr
Ι.Μ.Ιερισσού: Τη γιορτή παρουσίασε η Β΄ τάξη του Δημοτικού, με υπεύθυνες τις Δασκάλες τους, κες Αλεξία Δαβίδ και Δούκαινα – Ευδοκία Οικονόμου… σε συνεργασία με τον εξαίρετο Διευθυντή του Σχολείου κ. Αντώνιο Πατητάρα, τη μουσικό κα Κωνσταντίνα – Αικατερίνη Πετρινιώτου και τα λοιπά εκλεκτά Μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος […]
10:09 03/11/2023

Πρωτομαγιά στον Άγιο Αθανάσιο Πλατείας

ekklisiaonline.gr
Ο Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος , όπως κάθε Πρωτομαγιά έτσι και φέτος επισκέφθηκε τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Οικισμού της Πλατείας της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τους Διακόνους του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο και π. Νικόδημο Κωτινούδη. Το άρθρο Πρωτομαγιά στον Άγιο Αθανάσιο Πλατείας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:16 02/05/2023

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Α΄ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

ekklisiaonline.gr
Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια ετελέσθη η Ακολουθία του Α΄ Νυμφίου, δηλαδή ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας, στον πάγκαλλο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως της Ιερισσού. Της Λαμπράς Ακολουθίας, η οποία σημειωτέον ανεμεταδίδετο από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με πρωτοβουλία του Διευθυντού του εντιμοτάτου κ. Αλεξάνδρου Κατσιάρα, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, πλαισιούμενος από τους Διακόνους του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο, π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση. Το άρθρο Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Α΄ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:06 10/04/2023

Ιερισσού Θεόκλητος: “Η Εκκλησία φανερώνει τον εαυτό Της με τη συμμετοχή στην Ευχαριστία”

ekklisiaonline.gr
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόδημο Κωτινούδη, επισκέφθηκε την Ενορία Τιμίου Προδρόμου Νέας Μαδύτου και τέλεσε την Δ΄ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων, προηγηθείσης της Θ΄ Ώρας. Το άρθρο Ιερισσού Θεόκλητος: “Η Εκκλησία φανερώνει τον εαυτό Της με τη συμμετοχή στην Ευχαριστία” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:06 23/03/2023

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ριζών

ekklisiaonline.gr
O Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ακολουθούμενος από τους Διακόνους του π. Νικόλαο Τσεπίση και π. Νικόδημο Κωτινούδη, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ριζών, όπου, την Κυριακή του Ασώτου,προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Το άρθρο Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ριζών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:16 13/02/2023

Αγιασμός για την ανάπλαση του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Σταυρού από τον Μητροπολίτη Ιερισσού

ekklisiaonline.gr
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος μετέβη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Κάτω Σταυρού, της οποίας ο πάγκαλος ομώνυμος προσφυγικός Ιερός Ναός αναπλάθεται για να αποδοθεί στους Ενορίτες του ευπρεπισμένος και σκεπασμένος με ασφάλεια με τη Χάρη του Θεού. Το άρθρο Αγιασμός για την ανάπλαση του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Σταυρού από τον Μητροπολίτη Ιερισσού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:26 05/02/2023

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στην Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Με πρόσκληση του αγίου Γέροντος και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγιωνύμου Όρους Παν. Αρχιμ. π. Χριστοφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος προσήλθε προσκυνητής στο Άγιον Όρος και προέστη, κατόπιν αδείας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Ιεράς Συνόδου, της λαμπράς Πανηγύρεως του Θαυματουργού Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας Αγίου Νικολάου Εφόρου και Προστάτου της Ιεράς Μονής και της Εορτής του Κτίτορός της Οσίου Γρηγορίου του Θαυματουργού και παρέμεινε στην Αθωνική Πολιτεία από την Κυριακή 18 έως και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου τ.έ. Συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελλό του Παν. Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Ριγανά, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτ
23:26 20/12/2022

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού επισκέφθηκε τον Περιστερώνα για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα

ekklisiaonline.gr
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, κατά την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, επισκέφθηκε τον Περιστερώνα, που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Βόλβη, και τίμησε μαζί με το ποίμνιο της Ενορίας τη Χάρη Του. Το άρθρο Ο Μητροπολίτης Ιερισσού επισκέφθηκε τον Περιστερώνα για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:58 13/12/2022

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού μίλησε για την αξία της ειρήνης στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής

ekklisiaonline.gr
Για την αξία της ειρήνης στη διεθνή πολιτική και στις διαπροσωπικές σχέσεις μίλησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, επισκεπτόμενος την Ενορία Ζωοδόχου Πηγής (Αγίου Δημητρίου) Νέων Καλλινδοίων (πρώην Καλαμωτού), την Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά. Το άρθρο Ο Μητροπολίτης Ιερισσού μίλησε για την αξία της ειρήνης στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:42 28/11/2022

Αγιασμός των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής από τον Μητροπολίτη Ιερισσού

ekklisiaonline.gr
Μέσα σε κλίμα χαράς, κατάνυξης και έκδηλης ικανοποίησης ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των Μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής στο Αγάπειο Πνευματικό Κέντρο Γαλατίστης. Το άρθρο Αγιασμός των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής από τον Μητροπολίτη Ιερισσού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:22 19/10/2022

Ο Ιερώνυμος τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου στην Αμμουλιανή

ekklisiaonline.gr
ΑΡΝΑΙΑ: Στην Αρναία έφθασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος και τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, κ.κ.Θεόκλητος. Το άρθρο Ο Ιερώνυμος τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου στην Αμμουλιανή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:56 11/09/2022

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στην Αμμουλιανή

ekklisiaonline.gr
Τά ἔργα τῆς ἐξ ὁλοκλήρου ἀναπαλαιώσεως τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Ἀμμουλιανῆς ἐπεθεώρησε σήμερα Παρασκευή 29η Ἰουλίου τ.ἔ ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ἀκολουθούμενος ἀπό τόν Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση. Το άρθρο Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στην Αμμουλιανή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:58 30/07/2022

Η ανάμνηση της μάχης της Ρεντίνας στη Μητρόπολη Ιερισσού (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ekklisiaonline.gr
Στο Προσκύνημα της Αγίας Μαρίνης Μοδίου, των Ι. Ακολουθιών και εκδηλώσεων προέστη ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος. Το άρθρο Η ανάμνηση της μάχης της Ρεντίνας στη Μητρόπολη Ιερισσού (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:04 21/06/2022

Μητροπολίτης Ιερισσού: «Το ρωμαίικο πολλές φορές τυφλώθηκε από τη διχόνοια»

ekklisiaonline.gr
Στο κήρυγμά του την Κυριακή του Τυφλού (29 Μαΐου 2022) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος συνέδεσε την ευαγγελική περικοπή με το γεγονός της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Το άρθρο Μητροπολίτης Ιερισσού: «Το ρωμαίικο πολλές φορές τυφλώθηκε από τη διχόνοια» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:08 30/05/2022

Το ολοκαύτωμα του Γεροπλάτανου

ekklisiaonline.gr
Στον Γεροπλάτανο και στις εκδηλώσεις της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου, που τίμησε το ολοκαύτωμα των έξι Νεομεγαλοπαρθενομαρτύρων βλαστών του το 1854, μετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ακολουθούμενος από τους Διακόνους του: π. Αμφιλόχιο Χαΐτα και π. Νικόλαο Τσεπίση, την Κυριακή που η Εκκλησία μας τιμά τις Μυροφόρες, τις γυναίκες τις τολμηρές, που με τα μύρα τους και την ομολογία τους κήρυξαν στους αιώνες την Ανάσταση του Κυρίου μας. Το άρθρο Το ολοκαύτωμα του Γεροπλάτανου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:22 10/05/2022

Δ. Αριστοτέλη: Στο «Μαύρο Αλώνι» κορυφώθηκε η αναβίωση των εθίμων μνήμης των αγώνων για ελευθερία

grtimes.gr
Με συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών πραγματοποιήθηκε στον δήμο Αριστοτέλη, μετά από δυο χρόνια αποχής λόγω πανδημίας, η αναβίωση των εθίμων της περιόδου του Πάσχα και ιδιαίτερα εκείνων που συνδέονται με την ιστορική μνήμη και τιμή των αγώνων και θυσιών του λαού της ανατολικής Χαλκιδικής, για την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό. Στην Αρναία ο «Κούτσμανος» αναβίωσε από άνδρες με παραδοσιακές στολές που συγκεντρώθηκαν έφιπποι και οπλισμένοι στην πλατεία του χωριού για να φτάσουν τραγουδώντας μέχρι το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, όπου στήθηκε ο χορός «Κούτσμανος», υπό τους ήχους του ομώνυμου ιστορικού τραγουδιού και διαγωνισμός σκοποβολής σε προκαθορισμένο πεδίο, ενώ ακολούθησε
14:26 28/04/2022

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού για την αμαρτία που ταλανίζει τον άνθρωπο

ekklisiaonline.gr
Κατά την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, 20η Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος με τους Διακόνους του π. Αμφιλόχιο Χάιτα και π. Νικόλαο Τσεπίση επισκέφθηκε την Ενορία Ζωοδόχου Πηγής Νέων Καλινδοίων, όπου εφημερεύει ο Παν. Αρχιμ. π. Χρύσανθος Σαββίδης, εκλεκτός Κληρικός και καλός Θεολόγος. Το άρθρο Ο Μητροπολίτης Ιερισσού για την αμαρτία που ταλανίζει τον άνθρωπο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:22 22/03/2022

Στον Άγιο Γεώργιο Γαλάτιστας ο Μητροπολίτης Ιερισσού

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Στον Άγιο Γεώργιο Γαλάτιστας ο Μητροπολίτης Ιερισσού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:16 09/02/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load