#Πατριάρχης Σερβίας

Μνημόσυνο για τους Σέρβους πεσόντες 30 χρόνια μετά

ekklisiaonline.gr
Με την ευκαιρία της 30ής επετείου από τα δεινά του σερβικού λαού στο Σρέντνιε Ποντρίνιε και στο Μπιρτς, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε χθες, 2 Ιουλίου 2022, την Ιερά Μητρόπολη Δαμπροβοσνίας και τέλεσε Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπράτουνατς. Το άρθρο Μνημόσυνο για τους Σέρβους πεσόντες 30 χρόνια μετά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:30 03/07/2022

Μήνυμα συμφιλίωσης από Πατριάρχη Σερβίας και πρωθυπουργό Μαυροβουνίου – Ξεκινάει μια νέα εποχή συνεργασίας Εκκλησίας και κράτους

ekklisiaonline.gr
Τέλος σε έναν φαύλο κύκλο διαμάχης έδωσαν με την σημερινή πολύωρη συνάντηση που είχαν ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ντρίταν Αμπάζοβιτς, στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι. Το άρθρο Μήνυμα συμφιλίωσης από Πατριάρχη Σερβίας και πρωθυπουργό Μαυροβουνίου – Ξεκινάει μια νέα εποχή συνεργασίας Εκκλησίας και κράτους εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:48 30/06/2022

Ο Πατριάρχης Σερβίας τίμησε τους μάρτυρες του Κοσσυφοπεδίου, παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος

ekklisiaonline.gr
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο για τους μάρτυρες της μάχης του Κοσσυφοπεδίου (1389) τέλεσε σήμερα, 28 Ιουνίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα του Κοσσυφοπεδίου και στο Γκαζιμεστάν. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Σερβίας τίμησε τους μάρτυρες του Κοσσυφοπεδίου, παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:10 28/06/2022

Στον Πατριάρχη Σερβίας ο Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

ekklisiaonline.gr
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εκκλησία στην Αυστραλία, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανό στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022. Το άρθρο Στον Πατριάρχη Σερβίας ο Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:06 26/06/2022

Στον Πατριάρχη Σερβίας ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

ekklisiaonline.gr
Τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στη Σερβία, Καμίλ Χασίγεφ (Kamil Hasiyev), υποδέχθηκε σήμερα, στις 24 Ιουνίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο Πατριαρχικό Μέγαρο Βελιγραδίου. Το άρθρο Στον Πατριάρχη Σερβίας ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:28 24/06/2022

Ο Πατριάρχης Σερβίας στον Ι.Ν. Αγίων Κλήμεντος και Παντελεήμωνος στη λίμνη «Οχρίδα»

ekklisiaonline.gr
Στις ακτές της λίμνης «Οχρίδα» μετέβη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, όπου επισκέφθηκε και προσκύνησε τον Ιερό Ναό Αγίων Κλήμεντος και Παντελεήμωνος στο χωριό Πλάοσνικ, συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον Αρχιεπισκόπο Αχρίδος κ. Στέφανο. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Σερβίας στον Ι.Ν. Αγίων Κλήμεντος και Παντελεήμωνος στη λίμνη «Οχρίδα» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:00 21/06/2022

Στη Μονή Καλίστης στα Σκόπια ο Πατριάρχης Σερβίας

ekklisiaonline.gr
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν εκατοντάδες πιστοί στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου στην Καλίστη, χωριό το οποίο βρίσκεται στη Στρούγκα των Σκοπίων. Το άρθρο Στη Μονή Καλίστης στα Σκόπια ο Πατριάρχης Σερβίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:28 21/06/2022

Ο Πατριάρχης Σερβίας στους εορτασμούς για τα 30 χρόνια της Επισκοπής Μπίχατς

ekklisiaonline.gr
Στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Επισκοπής Μπίχατς και Πέτροβατς συμμετείχε τοπ περασμένο διήμερο ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Σερβίας στους εορτασμούς για τα 30 χρόνια της Επισκοπής Μπίχατς εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:14 20/06/2022

Ο Πατριάρχη Σερβίας υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Ισπανίας

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε σήμερα στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι, τον Πρέσβη της Ισπανίας στη Σερβία Raul Bartolomeo Molinu. Το άρθρο Ο Πατριάρχη Σερβίας υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Ισπανίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:26 17/06/2022

Ο Πατριάρχης Σερβίας υποδέχθηκε τον Αιγύπτιο Πρέσβη

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε σήμερα, στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι, τον Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στη Σερβία, Μπάσιλα Σαλάχ (Басела Салаха). Το άρθρο Ο Πατριάρχης Σερβίας υποδέχθηκε τον Αιγύπτιο Πρέσβη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:16 15/06/2022

Ο Πατριάρχης Σερβίας στο πανηγυρίζον Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας

ekklisiaonline.gr
Στην πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βελιγραδίου, ο οποίος λειτουργεί ως Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας μετέβη την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Σερβίας στο πανηγυρίζον Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:10 13/06/2022

Σερβίας Πορφύριος: “Η Εκκλησία είναι ο Χριστός ανάμεσά μας”

ekklisiaonline.gr
“Η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού, η Εκκλησία είναι ο Χριστός ανάμεσά μας, γιατί δημιουργηθήκαμε για την αιωνιότητα, για τη μεταμόρφωση”, αυτά επεσήμανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Ζεμούν κατά την εορτή της Πεντηκοστής. Το άρθρο Σερβίας Πορφύριος: “Η Εκκλησία είναι ο Χριστός ανάμεσά μας” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:02 13/06/2022

Σερβίας σε Βολοκολάμσκ Αντώνιο: Καλούμαστε να ενδυναμώσουμε τους πνευματικούς μας δεσμούς

ekklisiaonline.gr
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Το άρθρο Σερβίας σε Βολοκολάμσκ Αντώνιο: Καλούμαστε να ενδυναμώσουμε τους πνευματικούς μας δεσμούς εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:32 10/06/2022

Ο Πατριάρχης Σερβίας παρέδωσε τον Τόμο στον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο

ekklisiaonline.gr
Λαμπρό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄Οικουμενικής Συνόδου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Σερβίας παρέδωσε τον Τόμο στον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:12 05/06/2022

Πατριάρχης Σερβίας: Προσευχόμαστε πρωτίστως για ειρήνη στην Ουκρανία

ekklisiaonline.gr
Χιλιάδες πολίτες του Βελιγραδίου συμμετείχαν χθες το απόγευμα στη λιτανεία στους δρόμους της σερβικής πρωτεύουσας με την οποία κορυφώθηκε ο εορτασμός της Ανάληψης του Κυρίου, ημέρα κατά την οποία η πόλη γιορτάζει. Το άρθρο Πατριάρχης Σερβίας: Προσευχόμαστε πρωτίστως για ειρήνη στην Ουκρανία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:22 03/06/2022

Πατριάρχης Σερβίας: Χρειαζόμαστε ειρήνη περισσότερο από ποτέ

ekklisiaonline.gr
Εβδομήντα παιδιά προερχόμενα από το Κόσοβο, τα Μετόχια και το Μαυροβούνιο που έφτασαν στο Βελιγράδι για να λάβουν μέρος στην Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αναλήψεως και τη μεγαλειώδη λιτανεία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, υποδέχθηκε χθες στον Ναό του Αγίου Σάββα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Το άρθρο Πατριάρχης Σερβίας: Χρειαζόμαστε ειρήνη περισσότερο από ποτέ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:34 02/06/2022

Στην ορκωμοσία Βούτσιτς ο Πατριάρχης Σερβίας

ekklisiaonline.gr
Στην τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην αίθουσα της Εθνοσυνέλευσης στο Βελιγράδι παρέστη χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μαζί με τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας. Το άρθρο Στην ορκωμοσία Βούτσιτς ο Πατριάρχης Σερβίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:18 01/06/2022

Πατριάρχης Σερβίας: “Μακάριοι όσοι δεν βλέπουν, αλλά πιστεύουν”

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προέστη της Ιεράς Αρχιερατικής Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Βελιγράδι, την Κυριακή του Τυφλού, 29 Μαΐου. “Μακάριοι όσοι δεν βλέπουν, αλλά πιστεύουν”, είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος. Το άρθρο Πατριάρχης Σερβίας: “Μακάριοι όσοι δεν βλέπουν, αλλά πιστεύουν” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:04 30/05/2022

Σερβίας: Η Εκκλησία είναι μάρτυρας ειρήνης και ενότητας

ekklisiaonline.gr
Τον Πρέσβη της Αυστραλίας στη Σερβία και τα Σκόπια, Ντάνιελ Έμερυ, υποδέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Το άρθρο Σερβίας: Η Εκκλησία είναι μάρτυρας ειρήνης και ενότητας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:48 28/05/2022

Σκόπια: Αναγνώρισε την Αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος το Πατριαρχείο Σερβίας

paraskhnio.gr
H Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, αποδέχτηκε το αίτημα της Εκκλησίας των Σκοπίων για Αυτοκεφαλία. Ο Πατριάρχης Σερβίας, Πορφύριος, ο οποίος συλλειτούργησε σήμερα στον καθεδρικό ναό των Σκοπίων με τον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Σκόπια ανέφερε: «Κυρίως χάρη στις προσευχές σας αδελφοί και αδελφές, και χάρη στις προσευχές όλων των Αγίων, ήρθε η ενότητα. Το άρθρο Σκόπια: Αναγνώρισε την Αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος το Πατριαρχείο Σερβίας εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
18:10 24/05/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load