#Πατριάρχης Σερβίας

Σερβίας Πορφύριος: Αυξάνεται η μισαλλοδοξία της ουκρανικής κυβέρνησης απέναντι στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία

vimaorthodoxias.gr
ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ – Απαντώντας στην επιστολή του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου, με την οποία είχε μοιρασθεί την αγωνία του λόγω της εξετάσεως σε πρώτη ανάγνωση από την Βερχόβνα Ράντα (Βουλή) της Ουκρανίας του επιβάλλοντος διακρίσεις νομοσχεδίου υπ’ αριθμ. 8371, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το εν λόγω […]
20:09 28/02/2024

Πατριάρχης Πορφύριος και Μίλοραντ Ντόντικ επιβεβαίωσαν την ανάγκη ανέγερσης ναών

ekklisiaonline.gr
Στην ανάγκη ανέγερσης και αποκατάστασης ναών οι οποίο αποτελούν πηγή πνευματικής αναγέννησης για τους πιστούς αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος από τη Μπάνια Λούκα. Το άρθρο Πατριάρχης Πορφύριος και Μίλοραντ Ντόντικ επιβεβαίωσαν την ανάγκη ανέγερσης ναών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:30 02/05/2023

Πάσχα με άπορους κατοίκους του Βελιγραδίου έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας

ekklisiaonline.gr
Με απόρους ανθρώπους καθώς και πολίτες που προέρχονται από ευάλωτες οικονομικά οικογένειες του Βελιγραδίου έκανε Πάσχα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Το άρθρο Πάσχα με άπορους κατοίκους του Βελιγραδίου έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:18 17/04/2023

Πατριάρχης Σερβίας: ”Προσευχόμαστε για ειρήνη σε Κόσσοβο, Μετόχια και Ουκρανία”

ekklisiaonline.gr
Με το βλέμμα στο Κόσσοβο, τα Μετόχια και την Ουκρανία είναι το φετινό Πασχαλινό μήνυμα του Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφυρίου. Το άρθρο Πατριάρχης Σερβίας: ”Προσευχόμαστε για ειρήνη σε Κόσσοβο, Μετόχια και Ουκρανία” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:46 14/04/2023

Μικρά παιδιά προσέφεραν πασχαλινές δημιουργίες στον Πατριάρχη Σερβίας

ekklisiaonline.gr
Για την Ανάσταση του Κυρίου την οποία θα πανηγυρίσουμε σε λίγες ημέρες μίλησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε παιδιά και νέους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε κεντρικό πάρκο του Βελιγραδίου. Το άρθρο Μικρά παιδιά προσέφεραν πασχαλινές δημιουργίες στον Πατριάρχη Σερβίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:12 13/04/2023

Ούτε η Μόσχα δεν εξέδωσε τέτοια σκληρή ανακοίνωση όπως το Πατριαρχείο Σερβίας για τη Λαύρα του Κιέβου

ekklisiaonline.gr
Με μια σκληρή ανακοίνωση -που όμοιά της δεν έχει εκδώσει ούτε το Πατριαρχείο Μόσχας- ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος καταδικάζει την απόφαση των ουκρανικών αρχών να τερματίσουν τη συμφωνία παραχώρησης τμήματος της Μονής Λαύρας του Κιέβου στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο (του Πατριαρχείου Μόσχας), ως “κρατική τρομοκρατία έναντι της Εκκλησίας στην Ουκρανία”. Το άρθρο Ούτε η Μόσχα δεν εξέδωσε τέτοια σκληρή ανακοίνωση όπως το Πατριαρχείο Σερβίας για τη Λαύρα του Κιέβου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:42 04/04/2023

Ο Πατριάρχης Σερβίας στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Βελιγράδι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Βελιγράδι την Ε’ Κυριακή των Νηστειών. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Σερβίας στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Βελιγράδι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:50 03/04/2023

Ο Πατριάρχης Σερβίας τέλεσε δέηση υπέρ του λαού του Κοσσυφοπεδίου

ekklisiaonline.gr
Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου τελέστηκε από τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ. Ο Μακαριώτατος τέλεσε και δέηση υπέρ του λαού του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Σερβίας τέλεσε δέηση υπέρ του λαού του Κοσσυφοπεδίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:12 02/04/2023

Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: Ο εραστής της «Αγίας Ρωσίας»

ekklisiaonline.gr
Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου-Ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος σε μια παραληρηματική ανακοίνωσή του, καλεί τις Ορθόδοξες Εκκλησίες και τις θρησκευτικές κοινότητες να καταδικάσουν την απόφαση της Κυβέρνησης της Ουκρανίας που θέτει εκτός της Λαύρας του Κιέβου την εν Ουκρανία ρωσική εκκλησιαστική παρουσία. Το άρθρο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: Ο εραστής της «Αγίας Ρωσίας» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:44 30/03/2023

Πατριάρχης Πορφύριος: Η νηστεία μας οδηγεί στην ελευθερία (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

ekklisiaonline.gr
“Η νηστεία είναι εργαλείο και όπλο που μας καθοδηγεί στην ελευθερία, την εν Χριστώ ελευθερία. Μας οδηγεί στην κατάσταση για την οποία μας δημιούργησε ο Κύριος”. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ. Το άρθρο Πατριάρχης Πορφύριος: Η νηστεία μας οδηγεί στην ελευθερία (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:04 22/03/2023

Ο Πατριάρχης Σερβίας για την μετάνοια και τη νηστεία

ekklisiaonline.gr
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ Το άρθρο Ο Πατριάρχης Σερβίας για την μετάνοια και τη νηστεία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:28 16/03/2023

Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον γνωστό ομιλητή Νικ Βούισιτς που πάσχει από το σύνδρομο τετρα-αμέλια

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε, στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι, τον Νικ Βούισιτς, παγκοσμίου φήμης Αυστραλοαμερικανό ομιλητή και συγγραφέα με Σερβική καταγωγή, γεννημένος με το σύνδρομο τετρα-αμέλια, μια σπάνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την απουσία χεριών και ποδιών. Το άρθρο Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον γνωστό ομιλητή Νικ Βούισιτς που πάσχει από το σύνδρομο τετρα-αμέλια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:38 16/03/2023

Πατριάρχης Σερβίας: Προσευχή για τον λαό και τους ιερούς τόπους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στο Νέο Βελιγράδι, και έκανε έκκληση για προσευχή για τον πιστό λαό και τους ιερούς τόπους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Το άρθρο Πατριάρχης Σερβίας: Προσευχή για τον λαό και τους ιερούς τόπους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:32 12/03/2023

Ο Πατριάρχης Πορφύριος επισκέφθηκε τη Φρουρά του Σερβικού Στρατού

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφτηκε τους στρατώνες των Φρουρών του Σερβικού Στρατού στο Βελιγράδι, συνοδευόμενος από τους Επισκόπους Μπάτσκας κ. Ειρηναίο και Λούπλιαν κ. Δωσίθεο και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοβίλιε π. Χαρίτωνα. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Πορφύριος επισκέφθηκε τη Φρουρά του Σερβικού Στρατού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:04 10/03/2023

Ο μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Παύλος: μια ασκητική μορφή

ekklisiaonline.gr
Ο μακαριστός Σερβίας κυρός Παύλος Το άρθρο Ο μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Παύλος: μια ασκητική μορφή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:20 08/03/2023

Η Σερβική Εκκλησία συμπαρίσταται στον πόνο του Ελληνικού λαού

ekklisiaonline.gr
Τα συλλυπητήριά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη από το οποίο έχασαν τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποί μας, κυρίως νέοι σε ηλικία, εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Το άρθρο Η Σερβική Εκκλησία συμπαρίσταται στον πόνο του Ελληνικού λαού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:32 05/03/2023

Ο Πατριάρχης Σερβίας υποδέχθηκε τη νέα Πρέσβη της Ελλάδας στο Βελιγράδι

ekklisiaonline.gr
Την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Πορφύριος υποδέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι την Πρέσβη της Ελλάδας στη Σερβία κα Μαρία Λεβαντή. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Σερβίας υποδέχθηκε τη νέα Πρέσβη της Ελλάδας στο Βελιγράδι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:08 28/02/2023

Συνεπής στο ραντεβού του με την αιμοδοσία ο Πατριάρχης Σερβίας

ekklisiaonline.gr
Συνεπής με το ραντεβού του με την αιμοδοσία ήταν για ακόμη μία φορά ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Το άρθρο Συνεπής στο ραντεβού του με την αιμοδοσία ο Πατριάρχης Σερβίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:00 28/02/2023

Πατριάρχης Πορφύριος: Σερβία και Συρία μοιράζονται παρόμοιες δοκιμασίες

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε χθες στο Πατριαρχικό Μέγαρο, στο Βελιγράδι, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Συρίας στη Σερβία Basema Dzaman Agha (Μπασέμ Τζαμάν Αγά). Το άρθρο Πατριάρχης Πορφύριος: Σερβία και Συρία μοιράζονται παρόμοιες δοκιμασίες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:46 25/02/2023

Ο Πατριάρχης Πορφύριος απένειμε υποτροφίες σε τελειόφοιτους έξι Σχολών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου

ekklisiaonline.gr
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε μία εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ, απένειμε υποτροφίες σε τελειόφοιτους φοιτητές της Φιλοσοφικής, Ιατρικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Νομικής, Θεολογίας και Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου. “Η εκπαίδευση είναι βασικό σημείο σε ένα έθνος”, είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος. Το άρθρο Ο Πατριάρχης Πορφύριος απένειμε υποτροφίες σε τελειόφοιτους έξι Σχολών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:04 24/02/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load