#Ιάκωβος Τσαλίκης

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Θαύματα γίνονται καθημερινά

vimaorthodoxias.gr
Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Θαύματα γίνονται καθημερινά, αλλά δεν τα βλέπουμε, δεν τούς δίνουμε σημασία. Το ότι ο Θεός, παρά τις κηλίδες και τις αμαρτίες μας, δεν οργίζεται και δεν διακόπτει τις σχέσεις του μαζί μας, αυτό δεν είναι ένα μέγα θαύμα; Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης Θαύματα γίνονται καθημερινά, αλλά δεν τα βλέπουμε, δεν τούς δίνουμε σημασία. […]
09:09 14/02/2024

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Όταν εξομολογήστε τους λογισμούς σας δεν θα εμφωλεύουν οι δαίμονες μέσα σας

vimaorthodoxias.gr
ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ – «Παιδιά μου, να κάνουμε ό,τι μπορούμε αγαθοεργίες, να έχουμε μετάνοια και τις προσευχές μας στον Θεό, διότι λέγει ο Κύριος «Γρηγορείτε και προσεύχεσθε ίνα μη εισέλθητε εις πειρασμόν». Πάντως, παιδιά μου, η προσευχή στηρίζει τον άνθρωπο. Και κάποτε, όταν είχα έρθη στο μοναστήρι πριν 35 χρόνια, λέγω «Άγιε Δαυίδ, ήρθα σε […]
15:09 06/02/2024

Ο γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης

olympia.gr
Ο ΓΕΡΩΝ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ Ο ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ! Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Μονή Οσίου Δαυίδ, 20/11/16 , Μνημόσυνο Αγίου Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη Καθήμενος μπροστά στον Τάφο του Αγίου Γέροντα, ώρα 05:30 Ηταν τέλος του 1985, 26 Δεκεμβρίου και δεν ήταν η πρώτη  φορά που έβλεπα τον Αγιο Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη. Φτασαμε στο Μοναστήρι του […] Ο γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης - olympia
23:28 22/11/2023

Όταν ο Όσιος Ιάκωβος δεν προλάβαινε να απαντήσει σε όλα τα γράμματα των ανθρώπων

vimaorthodoxias.gr
Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Ο τρόπος που ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης «τακτοποιούσε» προσευχητικά όσες επιστολές δεν προλάβαινε να διαβάσει. Ό Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης και η προσευχή που έκανε όταν ήταν σχεδόν εξαντλημένος.
12:09 11/10/2023

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Μην ακούτε τι λέει ο κόσμος

vimaorthodoxias.gr
Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Μην ακούσεις ποτέ τί λέει ο κόσμος. Μπαίνουν πειρασμοί, άνθρωποι είμεθα. Ό διάβολος έχει πολλά ποδάρια, πανουργίες, παγίδες. Όλα να αντιμετωπίζωνται μέσα στο γάμο με αγάπη, πραότητα, υπομονή. Πίστη στον Θεό και προσευχή και όλα θα πηγαίνουν κατά Θεόν. Μεταξύ των συζύγων να υπάρχει κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης […]
09:09 22/09/2023

Λόγοι Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη

vimaorthodoxias.gr
Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Εγώ το κάθε τι λυπηρό που έρχεται, το δέχομαι με ευχαριστία και προθυμία, κάνω τον σταυρό μου, και λέω: «Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον εις τους αιώνας. Αμήν». Χρειάζεται πίστις στον Θεό και η Χάρις του Θεού δεν θα μας εγκαταλείψη, θα μας βοηθήση. Πόση μεγάλη δύναμη έχει η προσευχή και πόση […]
09:09 10/06/2023

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Χωρίς την ψυχή μας καθαρή δεν έχουμε κανένα όφειλος από την Θεία Κοινωνία

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ: Να μη διστάζετε, να μην ντρέπεστε ότι κι αν κάνατε. Το άρθρο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Χωρίς την ψυχή μας καθαρή δεν έχουμε κανένα όφειλος από την Θεία Κοινωνία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:20 04/05/2023

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Επίσκεψη στον παράδεισο και συνομιλία με τον Χριστό

ekklisiaonline.gr
Μία άλλη φορά που είχα πάει στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ (ήταν θυμάμαι μετά το Πάσχα), βρήκα τον π. Ιάκωβο να είναι έξω στην αυλή, πίσω από το Ιερό του Καθολικού. Συζητούσε μ’ έναν κύριο. Το άρθρο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Επίσκεψη στον παράδεισο και συνομιλία με τον Χριστό εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:16 28/04/2023

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Επίσκεψη στον παράδεισο και συνομιλία με τον Χριστό την διακαινήσιμο περίοδο!

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ: Μία άλλη φορά που είχα πάει στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ (ήταν θυμάμαι μετά το Πάσχα), βρήκα τον π. Ιάκωβο να είναι έξω στην αυλή, πίσω από το Ιερό του Καθολικού. Συζητούσε μ’ έναν κύριο. Το άρθρο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Επίσκεψη στον παράδεισο και συνομιλία με τον Χριστό την διακαινήσιμο περίοδο! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:14 27/04/2023

Ο ιαματικός άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης

ekklisiaonline.gr
Μία κυρία συγγενής μου – διηγείται η κ. Μαρία Φούκα-Ρουμπάνη – αρρώστησε πολύ βαρειά. Είχε μεγάλο πρόβλημα με το συκώτι της. Οι γιατροί δεν έδιναν καμμία ελπίδα ζωής. Είχε πέντε παιδιά. Το άρθρο Ο ιαματικός άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:34 26/04/2023

Ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης θυμάται από τον στρατό

ekklisiaonline.gr
Στον στρατό, συνεχώς με δοκίμαζαν. Κάποια Παρασκευή προσπάθησαν να μου δώσουν να φάω ψητό κατσίκι, να πιω κρασί. Το άρθρο Ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης θυμάται από τον στρατό εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:52 18/04/2023

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: «Ν᾿αποφεύγουμε την κατάκριση»

ekklisiaonline.gr
Χρειάζεται πολλή προσοχή, γιατί οι ημέρες μας είναι δύσκολες. Να μένουμε στην προσευχή και στην υπακοή. Να αγωνιζόμαστε. Το άρθρο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: «Ν᾿αποφεύγουμε την κατάκριση» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:58 17/04/2023

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: «Παιδιά μου, σήμερα οι καιροί είναι δύσκολοι, οι ημέρες πονηρές. Γι’ αυτό, ν’ αγωνιζώμαστε»

ekklisiaonline.gr
«Παιδιά μου, σήμερα οι καιροί είναι δύσκολοι, οι ημέρες πονηρές. Γι’ αυτό, ν’ αγωνιζώμαστε…». Το άρθρο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: «Παιδιά μου, σήμερα οι καιροί είναι δύσκολοι, οι ημέρες πονηρές. Γι’ αυτό, ν’ αγωνιζώμαστε» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:58 03/04/2023

Πατερικές συμβουλές από τον Άγιο Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη

ekklisiaonline.gr
Άγιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης: «Μην έχεις εμπιστοσύνη στον κόσμο. Πρόσεχε τις συναναστροφές…». Το άρθρο Πατερικές συμβουλές από τον Άγιο Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:36 30/03/2023

Τι στάση είχε απέναντι στα σοβαρά αμαρτήματα ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης

ekklisiaonline.gr
Ο μακαριστός άγιος γέροντας π. Ιάκωβος Τσαλίκης ήταν στην εξομολόγηση πολύ επιεικής χωρίς όμως και να παραβαίνει τους Κανόνες. Το άρθρο Τι στάση είχε απέναντι στα σοβαρά αμαρτήματα ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:08 29/03/2023

Ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης συμβουλεύει

ekklisiaonline.gr
«Μην έχης εμπιστοσύνη στον κόσμο. Πρόσεχε τις συναναστροφές…». Το άρθρο Ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης συμβουλεύει εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:42 28/03/2023

Ο Άγιος Ιάκωβος προσκυνητής στο άφθαρτο Σκήνωμα του Οσ. Ιωάννου του Ρώσου

ekklisiaonline.gr
Επήγαινε ο άγιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης (1920-1991, αγιοκατάταξη τη 27η/11/2017), ο ιλαρός και ταπεινός, ο πράος και νηστευτής, επήγαινε συχνά στο Νέο Προκόπι της Εύβοιας. Επήγαινε να προσκυνήσει τον αγαπημένο και νεότερο του φίλο, Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο (1690-1730, εορτή 27η Μαΐου). Ασπαζόταν δακρύβρεχτος το άφθαρτο ιερό του λείψανο, μιλούσε στον Όσιο Ιωάννη, τού ζητούσε, τον παρακαλούσε, τον ικέτευε. Το άρθρο Ο Άγιος Ιάκωβος προσκυνητής στο άφθαρτο Σκήνωμα του Οσ. Ιωάννου του Ρώσου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:52 27/03/2023

Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης. Προσφέρω ό,τι μπορώ στους αδελφούς μου

ekklisiaonline.gr
Ήρθα εδώ στο Μοναστήρι όχι για να υψηλοφρονώ. Ο ίδιος ο Χριστός μας που είναι Θεός, ταπεινώθηκε πιο κάτω κι από τον τελευταίο άνθρωπο. Δεν ξέρω ψαλμωδίες. Προσευχή μόνο (κάνω) μέσ’ από την καρδιά μου αυθόρμητα, με πίστη. Το άρθρο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης. Προσφέρω ό,τι μπορώ στους αδελφούς μου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:30 10/03/2023

Λόγοι Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη

ekklisiaonline.gr
Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης: Εγώ το κάθε τι λυπηρό που έρχεται, το δέχομαι με ευχαριστία και προθυμία, κάνω τον σταυρό μου, και λέω: «Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον εις τους αιώνας. Αμήν». Το άρθρο Λόγοι Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:08 08/03/2023

Ο όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης για τους Ιερείς και την Θεία Λειτουργία

ekklisiaonline.gr
Αν γνώριζε κανείς – έλεγε ο Γέροντας Ιάκωβος – για την θεία Λειτουργία, τι εστί θεία Λειτουργία! Το άρθρο Ο όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης για τους Ιερείς και την Θεία Λειτουργία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:12 02/03/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load