#Ευμένιος Σαριδάκης

Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός: Όταν εμφανίστηκε και έσωσε τον Άγιο Ευμένιο!

vimaorthodoxias.gr
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Ο ΛΕΠΡΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ- Εδιηγείτο, ακόμη, ο πατήρ Ευμένιος [Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης] ότι, κάποιο βράδυ, πολλά χρόνια μετά την κοίμηση του πατρός Νικηφόρου [οσίου Νικηφόρου του λεπρού], επειδή είχε πολλά κουνούπια και άλλα έντομα το κελλί του, θεώρησε καλό να κλείση τις πόρτες και το παράθυρο και να αδειάση ένα ολόκληρο μεγάλο μπουκάλι ισχυρό εντομοκτόνο […]
23:09 04/01/2024

Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει ο Θεός

ekklisiaonline.gr
Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Δεν μπορεί να παραβιάσει το θέλημα κανενός. Το άρθρο Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει ο Θεός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:06 10/01/2023

Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Εμείς πρέπει να ζούμε δια τον Χριστόν μας

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Εμείς πρέπει να ζούμε δια τον Χριστόν μας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:54 08/11/2022

Ο «Γέροντας των δακρύων», Όσιος Ευμένιος Σαριδάκης

ekklisiaonline.gr
Χαρακτηρίστηκε ως ο «γέροντας των δακρύων». Αναλώθηκε σαράντα ολόκληρα χρόνια στη διακονία των πονεμένων αδελφών του και έγινε πατέρας, αδελφός και φίλος τους. Το άρθρο Ο «Γέροντας των δακρύων», Όσιος Ευμένιος Σαριδάκης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
01:12 22/10/2022

Αθήνα – Νίκαια: Ο Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης και ο Σταμάτης Κόκκοτας

ekklisiaonline.gr
Θεολογικός λόγος: Θα αναφέρουμε ένα περιστατικό μεταξύ του νέου ΑΓΙΟΥ ΕΥΜΕΝΙΟΥ ΣΑΡΙΔΑΚΗ και του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΟΚΚΟΤΑ που έφυγε πριν λίγες ημέρες από την ζωή .Ο Σταμάτης Κόκοτας και το θαύμα με τον Άγιο Ευμένιο τον Σαριδάκη … Το άρθρο Αθήνα – Νίκαια: Ο Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης και ο Σταμάτης Κόκκοτας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:28 04/10/2022

Πολλές φορές όταν αρχίζω τη Θεία Λειτουργία αρχίζει ο τοίχος και στάζει μύρο!

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης (1931–1999) ήταν ένας σύγχρονος διορατικός και θαυματουργός άγιος, ο οποίος έδρασε με πολύ μεγάλη αγάπη και αυταπάρνηση στον Αντιλεπρικό Σταθμό Αγίας Βαρβάρας Αθηνών, συνεχώς δίπλα στον ανθρώπινο πόνο. Το άρθρο Πολλές φορές όταν αρχίζω τη Θεία Λειτουργία αρχίζει ο τοίχος και στάζει μύρο! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:06 29/09/2022

Αγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Η αγάπη είναι τζάμπα

ekklisiaonline.gr
Αγιος Ευμένιος Σαριδάκης: «Τζάμπα είναι η αγάπη. Ούτε πληρώνουμε, ούτε να πάμε ταξίδι να την βρούμε, ούτε να κόψουμε εισιτήριο χρειάζεται. Η αγάπη είναι τζάμπα. Όπου να πάμε, ο Θεός είναι εκεί. Το άρθρο Αγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Η αγάπη είναι τζάμπα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:16 05/07/2022

Όσιος Ευμένιος Σαριδάκης: Ο ταπεινός άνθρωπος

ekklisiaonline.gr
Ο ταπεινός θα υψωθεί από τον Θεό. Ο υπερήφανος θα ταπεινωθεί από τον Θεό. Αν αγαπήσεις την ταπεινοφροσύνη, θα γίνεις μερίδα του Χριστού. Αν αγαπήσεις την υπερηφάνεια, θα γίνεις μερίδα των δαιμόνων. Το άρθρο Όσιος Ευμένιος Σαριδάκης: Ο ταπεινός άνθρωπος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:14 04/07/2022

Βεροίας Παντελεήμων: «Ο Όσιος Ευμένιος και το διορατικό χάρισμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

ekklisiaonline.gr
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε διαδικτυακή ομιλία στη σειρά των εκπομπών «Επισκοπικός Λόγος» και ανέπτυξε το θέμα: «Ο Όσιος Ευμένιος Σαριδάκης και το διο­ρατικό χάρισμα». Το άρθρο Βεροίας Παντελεήμων: «Ο Όσιος Ευμένιος και το διορατικό χάρισμα» (ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:52 01/07/2022

Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης

ekklisiaonline.gr
Η Εθιά, η πατρίδα του Οσίου Ευμενίου, είναι ένα ορεινό χωριό στα νότια του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Βρίσκεται σε υψόμετρο 740μ. και απέχει από το Ηράκλειο 38 χλμ. Είναι πολύ άγονο μέρος, γι’ αυτό και οι κάτοικοί του μετοίκησαν σ’ ένα χαμηλότερο μέρος, στο χωριό Ροτάσι. Το άρθρο Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:34 23/05/2022

Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 23 Μαΐου

ekklisiaonline.gr
Η Εθιά, η πατρίδα του Οσίου Ευμενίου, είναι ένα ορεινό χωριό στα νότια του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Βρίσκεται σε υψόμετρο 740μ. και απέχει από το Ηράκλειο 38 χλμ. Είναι πολύ άγονο μέρος, γι’ αυτό και οι κάτοικοί του μετοίκησαν σ’ ένα χαμηλότερο μέρος, στο χωριό Ροτάσι. Το άρθρο Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 23 Μαΐου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:14 23/05/2022

Εορτολόγιο Σήμερα 23 Μαΐου: Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης – Για πρώτη φορά θα εορταστεί η μνήμη του

ekklisiaonline.gr
Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, προχώρησε στην αγιοκατάταξη του Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη. Το άρθρο Εορτολόγιο Σήμερα 23 Μαΐου: Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης – Για πρώτη φορά θα εορταστεί η μνήμη του εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:36 22/05/2022

Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: «Ταπεινός και υπερήφανος»

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης για τα χαρίσματα του ταπεινού ανθρώπου. Το άρθρο Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: «Ταπεινός και υπερήφανος» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:54 08/05/2022

Ο κρυμμένος Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης - Η ζωή του γελαστού «παππούλη»

Παραπολιτικά
Η πορεία προς την αγιοσύνη και η σχέση του με τον Άγιο Νικηφόρο τον λεπρό
18:10 28/04/2022

Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης: Ο ταπεινός και κρυφός Όσιος της εποχής μας

ekklisiaonline.gr
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ: Την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την τακτική συνεδρία της, προχώρησε στην Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη. Το άρθρο Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης: Ο ταπεινός και κρυφός Όσιος της εποχής μας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:18 17/04/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load