#Διονύσης Σιμόπουλος

«Είμαστε αστρόσκονη»: Διονύσης Σιμόπουλος και Βαγγέλης Παπαθανασίου, «συναντώνται» ξανά στο Ευγενίδειο Πλανητάριο

thebest.gr
Δύο κορυφαίοι Έλληνες, που κατά τη διάρκεια της ζωής τους συνδέονταν με φιλία και μοιράζονταν την ίδια αγάπη για τη Μουσική, το Διάστημα και την Τεχνολογία, «συναντώνται» ξανά στη νέα παράσταση «Είμαστε αστρόσκονη» στο Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος.
09:00 31/10/2023

Παρουσιάζεται στις 15 Ιουλίου στην Κρέστενα το βιβλίο «Ο Διονύσης Σιμόπουλος, Όπως τον Θυμούνται οι Φίλοι του»

thebest.gr
Οι Εκδόσεις Κάκτος και ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Εύας Νικολαΐδου, δημοσιογράφου-συγγραφέως, με τίτλο «Ο Διονύσης Σιμόπουλος, Όπως τον Θυμούνται οι Φίλοι του» το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 στις 8 το βράδυ στην Κρέστενα Ηλείας.
17:00 06/07/2023

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Τα μάτια όλης της Ελλάδας βρίσκονται στο διάστημα

queen.gr
«Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη και κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα». Διονύσης ΣιμόπουλοςΠερισσότερα...
22:30 19/03/2023

Γιατί κανένας Έλληνας υπήκοος δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης με ημερομηνία από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923

olympia.gr
Όσο κι αν ψάξετε, σε οποιοδήποτε αρχείο των ελληνικών ληξιαρχείων, δεν πρόκειται να βρείτε ούτε έναν Έλληνα ή Ελληνίδα που να έχει καταχωρηθεί με ημερομηνία γέννησης από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923! Αυτό αποκαλύπτει ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου. Όχι, φυσικά, γιατί δεν είχαμε ούτε μία γέννα σε μία ολόκληρη περίοδο 13 […] Γιατί κανένας Έλληνας υπήκοος δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης με ημερομηνία από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923 - olympia
12:02 04/01/2023

Εξωγήινοι επιδρομείς (του Διονύση Σιμόπουλου**) – Επιστήμες / Αστρονομία – Αστροφυσική – Διάστημα

mikrometoxos.gr
Επιστήμες / Αστρονομία – Αστροφυσική – Διάστημα Διονύσης Π. Σιμόπουλος Ο Διονύσης Σιμόπουλος** (Ιωάννινα, 8 Μαρτίου 1943 – Αθήνα, 7 Αυγούστου 2022) ήταν επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο, στην τηλεόραση και σε θεάματα πολυμέσων και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές. Εξωγήινοι επιδρομείς 22 Φεβρουαρίου […]
00:46 12/10/2022

Πρόταση σπιράλ για Πλανητάριο Πάτρας «Διονύσης Σιμόπουλος»

thebest.gr
" Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά μετά τη μεγάλη απώλεια του Διονύση Σιμόπουλου, ενός επίλεκτου Πατρινού, λαμπρού επιστήμονα και ανθρώπου που τίμησε πολλαπλά την πόλη μας και, ακόμα και μετά θάνατον, αποτελεί ένα τεράστιο αξιοποιήσιμο κεφάλαιο.
12:36 31/08/2022

Ο Διονύσης Σιμόπουλος για το αυγουστιάτικο φεγγάρι

eleftherostypos.gr
Με αφορμή την πανσέληνο στην καρδιά του καλοκαιριού, το ΑΠΕ- ΜΠΕ αναδημοσίευσε ένα επίκαιρο άρθρο που είχε γράψει για το Ίδρυμα Ευγενίδου ο αείμνηστος Διονύσης Σιμόπουλος, σχετικά με το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Ακολουθεί το κείμενο: Η καθημερινή παρουσία της Σελήνης στον ουρανό αλλά και η συνεχής αλλαγή της φωτισμένης της μορφής επηρέαζε ανέκαθεν τους ανθρώπους όπως […] Το άρθρο Ο Διονύσης Σιμόπουλος για το αυγουστιάτικο φεγγάρι εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
13:20 16/08/2022

Διονύσης Σιμόπουλος: Ο άνθρωπος που έμαθε το διάστημα στους Έλληνες

eleftherostypos.gr
Σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους του, ο Διονύσης Σιμόπουλος δεν κρύφτηκε πίσω από την επιστήμη του, αλλά τη χρησιμοποίησε ως όχημα για να έρθει πιο κοντά στους ανθρώπους, λειτουργώντας περισσότερο ως δάσκαλος, παρά ως απρόσιτος επιστήμονας. Ισως γι’ αυτό η απώλεια του Διονύση Σιμόπουλου τάραξε την αυγουστιάτικη ραστώνη γεννώντας μια αίσθηση «κενού» τόσο στην επιστημονική […] Το άρθρο Διονύσης Σιμόπουλος: Ο άνθρωπος που έμαθε το διάστημα στους Έλληνες εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
07:22 15/08/2022

Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σιμόπουλο

thebest.gr
Τον περασμένο Νοέμβριο ο μεγάλος δάσκαλος και φίλος Διονύσης Σιμόπουλος μου ζήτησε να γράψω ένα άρθρο σχετικά με το παρόν και το μέλλον της επικοινωνίας της επιστήμης, ώστε να συμπεριληφθεί στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο “Μαρτυρίες – Το αλάτι μιας ζωής”.
20:50 13/08/2022

«Μια οπτική απάτη χωρίς αντίζηλο»: Όταν ο Διονύσης Σιμόπουλος έγραφε για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Cnn.gr
Με αφορμή τη σημερινή πανσέληνο στην καρδιά του καλοκαιριού, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναδημοσιεύει ένα επίκαιρο άρθρο που είχε γράψει για το Ίδρυμα Ευγενίδου ο αείμνηστος Διονύσης Σιμόπουλος σχετικά με το αυγουστιάτικο…Περισσότερα...
09:42 12/08/2022

Όταν ο Διονύσης Σιμόπουλος έγραψε για την πανσέληνο του Αυγούστου - Οι μύθοι και η οπτική απάτη

ProtoThema.gr
«Πολλοί τη θεωρούν ότι είναι η λαμπρότερη και μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη Πανσέληνο του χρόνου, κάτι που φυσικά δεν είναι σωστό», είχε γράψει
09:00 12/08/2022

Πανσέληνος: Τι έγραφε ο Διονύσης Σιμόπουλος για την "οπτική απάτη" του λαμπρότερου αυγουστιάτικου φεγγαριού

thetoc.gr
Eπίκαιρο άρθρο που είχε γράψει για το Ίδρυμα Ευγενίδου ο αείμνηστος Διονύσης Σιμόπουλος σχετικά με το αυγουστιάτικο φεγγάρι.
08:56 12/08/2022

Το τελευταίο «μάθημα» του Διονύση Σιμόπουλου για το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι

dete.gr
Για τη μεγάλη Πανσέληνο του Αυγούστου, πολλά άρθρα και κείμενα γράφονται κάθε χρόνο. Ο πρόσφατα εκλιπών Διονύσης Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, έγραψε σχετικό άρθρο για το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού αναλύοντας τους μύθους που το συνοδεύουν από την αρχαιότητα. Το άρθρο Η καθημερινή παρουσία της Σελήνης στον ουρανό αλλά και η […]
18:18 11/08/2022

Διονύσης Σιμόπουλος - Σταμάτης Κριμιζής: Ο τρόπος που αποχαιρετιούνται οι σπουδαίοι επιστήμονες

thebest.gr
Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, μου τηλεφώνησε ο Διονύσης Σιμόπουλος.
12:50 11/08/2022

«Το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι»: Ένα κείμενο που είχε ετοιμάσει ο Διονύσης Σιμόπουλος

thebest.gr
Το Ευγενίδειο Πλανητάριο δημοσίευσε στο Facebook ένα κείμενο που είχε ετοιμάσει ο αστροφυσικός και επίτιμος Διευθυντής του Διονύσης Σιμόπουλος, που πριν λίγες ημέρες από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, έχοντας δώσει μια μακρά μάχη με τον καρκίνο.
12:22 11/08/2022

Διονύσης Σιμόπουλος: Στην «αγκαλιά» της Ηλειακής γης που τόσο αγαπούσε

dete.gr
Στην «αγκαλιά» της ηλειακής γης, αναπαύεται από χθες, ο σπουδαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος, ο οποίος «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι, την περασμένη Κυριακή.Η κηδεία του Ηλείου επιστήμονα, τελέστηκε το πρωί της Τρίτης στην Αττική, όμως ο ίδιος είχε την επιθυμία να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γρύλλο, κι έτσι έγινε, το απόγευμα τη ίδιας […]
16:00 10/08/2022

“Όταν ερχόταν εδώ, το χωριό μας ψήλωνε” – Τι λένε οι κάτοικοι του Γρύλλου για τον Διονύση Σιμόπουλο

dete.gr
Ο Διονύσης Σιμόπουλος ο άνθρωπος που μας μύησε από παιδιά στη μαγεία των άστρων, δεν είναι πια κοντά μας, αφού … ταξίδεψε για το διάστημα που τόσο πολύ αγάπησε. Οι συγχωριανοί του στον τόπο καταγωγής του τον Γρύλλο Ηλείας, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο Σάκη Σιμόπουλο, ένα σπουδαίο επιστήμονα που κάθε καλοκαίρι, […]
16:42 09/08/2022

Διονύσης Σιμόπουλος: Το συγκινητικό μήνυμα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ekklisiaonline.gr
Από τα στελέχη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - Συγγενείς και φίλοι του διάσημου αστροφυσικού είπαν το τελευταίο αντίο. Το άρθρο Διονύσης Σιμόπουλος: Το συγκινητικό μήνυμα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:40 09/08/2022

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο «αντίο» στον Διονύση Σιμόπουλο - Τα φωτογραφικά «κλικ» από την κηδεία

Newsit
Το τελευταίο «αντίο» είπαν φίλοι και συγγενείς στον σπουδαίο αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο, καθώς σήμερα ήταν η κηδεία του. Ο Διονύσης Σιμόπουλος, που έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο, είχε μια μακρά και σπουδαία πορεία στο χώρο της αστρονομίας – αστροφυσικής, ενώ ήταν επί πολλά χρόνια επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στις φωτογραφίες φαίνεται πως πολύς ... Περισσότερα To άρθρο Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο «αντίο» στον Διονύση Σιμόπουλο - Τα φωτογραφικά «κλικ» από την κηδεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
12:32 09/08/2022

Ο Δημήτρης Νανόπουλος αποχαιρετά τον Διονύση Σιμόπουλο: «αυτόν τον κόσμο τον μικρό, τον μέγα»

thebest.gr
Με μια συγκινιτικη και συνάμα ανάρτηση σεβασμού, ο διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Δημήτρης Νανόπουλος, αποχαιρετά τον κορυφαίος αστροφυσικό Διονύσης Σιμόπουλος, που έφυγε την Κυριακή από τη ζωή.
21:36 08/08/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load