#Εγκεφαλικό

«Ζήτω ο Πούτιν» ακούστηκε στο πιο απίθανο μέρος! «Εγκεφαλικό» οι διεθνιστές, vid

el.gr
Από τα «πειράματα» που δείχνουν πολλά πράγματα... Το άρθρο «Ζήτω ο Πούτιν» ακούστηκε στο πιο απίθανο μέρος! «Εγκεφαλικό» οι διεθνιστές, vid εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
15:09 07/02/2024

Εγκεφαλικό: Η σημασία της έγκαιρης παρέμβασης με θρομβεκτομή – Τι μπορεί να προσφέρει στα Κέντρα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών

iatropedia.gr
Ο -ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς με εγκεφαλικό- χρόνος παρέμβασης μετά το επεισόδιο, αποδεικνύεται από νεότερες μελέτες. Ποια η σημασία της ένταξης της θεραπείας της θρομβεκτομής στα νέα Κέντρα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών που αναμένεται να δημιουργηθούν στην Ελλάδα. The post Εγκεφαλικό: Η σημασία της έγκαιρης παρέμβασης με θρομβεκτομή – Τι μπορεί να προσφέρει στα Κέντρα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών appeared first on Iatropedia.
13:09 15/10/2023

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Οι τρεις ερωτήσεις που σώζουν ζωές

olympia.gr
Ποιες είναι οι τρεις εντολές που πρέπει να δώσουμε σε κάποιον που υποπτευόμαστε ότι μπορεί να υφίσταται εγκεφαλικό επεισόδιο για να τον σώσουμε; Το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο έχει έχει επικρατήσει σε συντομία να λέμε εγκεφαλικό, στα αγγλικά αποδίδεται με την λέξη «stroke» που θα μεταφραζόταν ως «κτύπημα» για να δείξει το «ξαφνικό». Και […] Εγκεφαλικό επεισόδιο: Οι τρεις ερωτήσεις που σώζουν ζωές - olympia
18:28 07/09/2023

«Εγκεφαλικό» οι Τούρκοι με αυτό που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη – «Βράζει» ο Ερντογάν

sportime.gr
Η παρουσία γαλλικών στρατιωτικών στοιχείων στο λιμάνι μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες προκαλεί έντονη ανησυχία στην Τουρκία. Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.
10:46 29/07/2023

Τι συνέβη τελικά στον 43χρονο οδηγό delivery; Εγκεφαλικό, έμφραγμα, θερμοπληξία ή μήπως…

kourdistoportocali.com
Breaking News The post Τι συνέβη τελικά στον 43χρονο οδηγό delivery; Εγκεφαλικό, έμφραγμα, θερμοπληξία ή μήπως… appeared first on Κουρδιστό Πορτοκάλι.
18:37 22/07/2023

Εγκεφαλικό: Αυτά είναι τα συμπτώματα

olympia.gr
Το εγκεφαλικό αποτελεί την 3η αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο, ως εκ τούτου είναι απόλυτα αναγκαίο να εξαλειφθούν οι παράγοντες κινδύνου και να ληφθούν μέτρα προστασίας. Η πρόληψη του εγκεφαλικού επιτυγχάνεται μέσα από την αντιμετώπιση των παραγόντων που συντελούν στην εμφάνισή του. Εάν έχετε συμπτώματα από εγκεφαλικό επεισόδιο, καλέστε ΑΜΕΣΑ το 166, […] Εγκεφαλικό: Αυτά είναι τα συμπτώματα - olympia
15:28 23/06/2023

Εγκεφαλικό: Σε ποια άλλα μέρη του σώματος αφήνει σημάδια

tromaktiko.gr
Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τα κύρια συμπτώματα που μπορεί να έχει ένα εγκεφαλικό. Δεν είναι όμως μόνο ο εγκέφαλος. Το εγκεφαλικό μπορεί να εκδηλώνεται και σε άλλα μέρη του σώματος. Ο Δρα Matthew Schrag… επίκουρος καθηγητής νευρολογίας και αγγειακός νευρολόγος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt, στο Νάσβιλ του Τενεσί, εξηγεί… Η ξαφνική, ολική απώλεια […] The post Εγκεφαλικό: Σε ποια άλλα μέρη του σώματος αφήνει σημάδια appeared first on Tromaktiko.gr.
08:06 27/05/2023

Εγκεφαλικό: Ποια είναι τα σημάδια που προειδοποιούν

tromaktiko.gr
Το εγκεφαλικό έρχεται όταν το αίμα εμποδίζεται ή διακόπτεται σε μέρος του εγκεφάλου. Έτσι, τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν λαμβάνουν το οξυγόνο που πρέπει και πεθαίνουν. Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ένα επείγον ιατρικό περιστατικό που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Η αναγνώριση των συμπτωμάτων ενός εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε βοήθεια το συντομότερο δυνατό. Παρόλο που τα συμπτώματα […] The post Εγκεφαλικό: Ποια είναι τα σημάδια που προειδοποιούν appeared first on Tromaktiko.gr.
13:06 22/05/2023

Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο. Η σημασία της ταχείας θρομβόλυσης

trikalavoice.gr
Ευάγγελος Ε. Αδαμόπουλος-Δ/της Ά Παθολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας    Tο Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (ΑΕΕ) εκδηλώνεται όταν διαταραχθεί η φυσιολογική ροή του αίματος σε κάποιο αγγείο στον εγκέφαλο. Έτσι, τα νευρικά κύτταρα που τροφοδοτούνται από το συγκεκριμένο αγγείο, δεν λαμβάνουν οξυγόνο, με συνέπεια την απώλεια της λειτουργίας τους και την αιφνίδια έναρξη νευρολογικών συμπτωμάτων. Αποτελεί τη […]
16:26 10/05/2023

Εγκεφαλικό εμφύτευμα επέτρεψε σε πιθήκους να κουνήσουν ρομποτικό χέρι με νοητικές εντολές

naftemporiki.gr
Κινέζοι επιστήμονες επέτρεψαν σε έναν πίθηκο να κινήσει ένα ρομποτικό χέρι σε απόσταση χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη της σκέψης. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση… Εγκεφαλικό εμφύτευμα επέτρεψε σε πιθήκους να κουνήσουν ρομποτικό χέρι με νοητικές εντολές - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
14:26 10/05/2023

Πανελλήνια πρωτιά για φοιτητές ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

thebest.gr
Πανελλήνια «πρώτη» για τους φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών από την Κύπρο, Μυρσίνη Στράτη και Ραφαέλ Πιτσίλλο, καθότι κατέκτησαν με την εργασία τους που αφορούσε τον Εγκεφαλικό θάνατο και την Δωρεά Οργάνων το 1ο βραβείο στο 29o Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας ΕΣΦΙΕ.
09:44 10/05/2023

Γαλλία: Εγκεφαλικό στην προπόνηση υπέστη μπασκετμπολίστας της Σαλόν

Newsbeast.gr
Στιγμές τρόμου έζησαν στη Σαλόν, ομάδα μπάσκετ της Γαλλίας, αφού ο αρχγός της, Μικαέλ Ζελαμπάλ, υπέστη εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια της προπόνησης αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και είναι εκτός κινδύνου, όπως ανακοινώθηκε επισήμως. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Ζελαμπάλ, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε και διεθνής με την εθνική Γαλλίας, παρουσίασε ανησυχητικά συμπτώματα στην προπόνηση και τελικά διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εφλαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. «Κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης της Δευτέρας ένιωσα τέτοια συμπτώματα που μεταφέρθηκα εσπευσμένα στα επείγοντα του νοσοκομείου Σαλόν. Στη συνέχεια, η μαγνητική τομογραφία εντόπ
17:42 22/04/2023

Εγκεφαλικό: Σχεδόν οι μισοί ασθενείς με εγκεφαλικό ζουν με διαταραχές της διάθεσης

tromaktiko.gr
Σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους που ζουν με διαταραχές της διάθεσης, όπως άγχος και κατάθλιψη μετά από εγκεφαλικό, δεν έλαβαν θεραπεία ψυχικής υγείας και όσοι υποβάλλονται σε θεραπεία τείνουν να λαμβάνουν μόνο φαρμακευτική αγωγή, ανέφεραν οι ερευνητές. «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι περίπου 1 στους 2 ανθρώπους που ζουν με εγκεφαλικό με αυτοαναφερόμενο άγχος/κατάθλιψη δεν […] The post Εγκεφαλικό: Σχεδόν οι μισοί ασθενείς με εγκεφαλικό ζουν με διαταραχές της διάθεσης appeared first on Tromaktiko.gr.
12:08 09/04/2023

Εγκεφαλικό: Οι επιζήσαντες επωφελούνται από σχέδια διαχείρισης χρόνιων ασθενειών

tromaktiko.gr
Μια μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι κυβερνητικές πολιτικές που χρηματοδοτούν γενικούς ιατρούς (GPs) για την παροχή δομημένης διαχείρισης χρόνιων ασθενειών βελτιώνουν τη μακροπρόθεσμη επιβίωση μετά από εγκεφαλικό και συμπτώματα που μοιάζουν με εγκεφαλικό. Η μελέτη υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Monash αναπτύχθηκε για να προσδιορίσει την αποτελεσματικότητα των πολιτικών διαχείρισης χρόνιων ασθενειών που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση […] The post Εγκεφαλικό: Οι επιζήσαντες επωφελούνται από σχέδια διαχείρισης χρόνιων ασθενειών appeared first on Tromaktiko.gr.
08:48 27/03/2023

Εγκεφαλικό: Το σημάδι στο περπάτημα που μπορεί να είναι σύμπτωμα

tromaktiko.gr
Οι πιθανότητες να επιβιώσει κανείς από ένα εγκεφαλικό είναι πολύ μεγαλύτερες, εάν η κατάλληλη ιατρική θεραπεία ξεκινήσει γρήγορα. Η έγκαιρη ιατρική φροντίδα μπορέι επίσης να σας γλιτώσει από μόνιμες επιπλοκές στην υγεία. Αυτό σημαίνει, ότι το να γνωρίζετε τα πρώτα σημάδια που δείχνουν εγκεφαλικό επεισόδιο κάνει τεράστια διαφορά στην ανάρρωσή σας. Εγκεφαλικό: Εάν παρατηρήσετε ξαφνική απώλεια ισορροπίας […] The post Εγκεφαλικό: Το σημάδι στο περπάτημα που μπορεί να είναι σύμπτωμα appeared first on Tromaktiko.gr.
13:06 19/03/2023

Εγκεφαλικό: Ατομα με συμπτώματα κατάθλιψης έχουν αυξημένο κίνδυνο

tromaktiko.gr
Τα άτομα που έχουν συμπτώματα κατάθλιψης μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό τεύχος του Neurology στις 8 Μαρτίου 2023. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα άτομα με συμπτώματα κατάθλιψης ήταν πιο πιθανό να έχουν χειρότερη ανάρρωση μετά από ένα εγκεφαλικό. “Η κατάθλιψη επηρεάζει τους ανθρώπους σε όλο […] The post Εγκεφαλικό: Ατομα με συμπτώματα κατάθλιψης έχουν αυξημένο κίνδυνο appeared first on Tromaktiko.gr.
11:32 09/03/2023

Μεθυσμένος νεαρός στη Βρετανία πλήρωσε κατά λάθος 650 ευρώ για ένα «βρώμικο»

Gazzetta
«Εγκεφαλικό» έπαθε ένας νέος στη Βρετανία όταν συνειδητοποίησε πόσο είχε πληρώσει ένα μπέργκερ κατά τη νυχτερινή του έξοδο.
12:26 06/02/2023

Εγκεφαλικό τσιπάκι επιτρέπει τη χρήση των social media με τηλεπάθεια

naftemporiki.gr
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τον ιδιωτικό αλλά και ακαδημαϊκό τομέα για την ανάπτυξη εμφυτευμάτων που θα τοποθετούνται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και επιτρέπουν σε άτομα που για διαφόρους… Εγκεφαλικό τσιπάκι επιτρέπει τη χρήση των social media με τηλεπάθεια - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
08:18 29/01/2023

Σε κρίσιμη κατάσταση ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ – Με βαρύ εγκεφαλικό στο νοσοκομείο

militaire.gr
Εγκεφαλικό υπέστη ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εγκεφαλικό είναι βαρύ και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή. Ο 83χρονος τέως βασιλιάς, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα υγείας τα οποία του έχουν προκαλέσει πολυοργανικά προβλήματα και τα οποία τον είχαν οδηγήσει […] The post Σε κρίσιμη κατάσταση ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ – Με βαρύ εγκεφαλικό στο νοσοκομείο appeared first on Militaire.gr.
20:34 06/01/2023

Αντιμετώπιση του οξέος ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου – Ο ρόλος της μηχανικής θρομβεκτομής

eleftherostypos.gr
Ισχαιμικό Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (Α.Ε.Ε.) συμβαίνει όταν αποφράσσεται κάποια αρτηρία του εγκεφάλου. Η τροφοδοσία του εγκεφάλου με οξυγόνο και θρεπτικά στοιχεία εξαρτάται αποκλειστικά από τις αρτηρίες του οι οποίες μεταφέρουν αίμα από την καρδιά και τους πνεύμονες. Αν μια αρτηρία παραμείνει κλειστή για περισσότερο από μερικά λεπτά τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν. Για το λόγο αυτό η […] Το άρθρο Αντιμετώπιση του οξέος ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου – Ο ρόλος της μηχανικής θρομβεκτομής εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
14:18 20/12/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load