#Εκκλησία της Κρήτης

Εκκλησία της Κρήτης: Σκληροί όροι για όσους θέλουν να γίνουν νονοί – Τι αναφέρει σχετική εγκύκλιος

empisteutiko.gr
Σκληρούς περιορισμούς στην τέλεση μυστηρίων βάπτισης βάζει η Ιερά Επαρχιακή Συνόδος της Εκκλησίας Κρήτης, όπως φαίνεται από τη δημοσιοποίηση εγκυκλίου, που φέρει ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, με βάση τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, πλέον οι βαπτίσεις θα τελούνται αφού προηγηθεί «έγκριση» από την Αρχιεπισκοπή ή την οικεία Μητρόπολη. Εντύπωση προκαλεί, ακόμα, το γεγονός ότι στα «απαιτούμενα» δικαιολογητικά που θα πρέπει να […] The post Εκκλησία της Κρήτης: Σκληροί όροι για όσους θέλουν να γίνουν νονοί – Τι αναφέρει σχετική εγκύκλιος appeared first on Empisteutiko.gr.
11:58 23/02/2024

Η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε την 57η επανακομιδή της τίμιας κάρας του Αποστόλου Τίτου

NewsBomb
Η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε και εφέτος, 57 χρόνια, την Επέτειο της Επανακομιδής από τη Βενετία στο Ηράκλειο, της Τιμίας…Περισσότερα...
00:00 17/05/2023

Να απαντήσει η Εκκλησία της Κρήτης για τον Ιερέα και τις θέσεις του για το Άγιο Φως

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Να απαντήσει η Εκκλησία της Κρήτης για τον Ιερέα και τις θέσεις του για το Άγιο Φως εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:14 19/04/2023

Η Εκκλησία Κρήτης για την άφιξη του Αγίου Φωτός στη Μεγαλόνησο

ekklisiaonline.gr
Με ανακοινωθέν που εξέδωσε η Εκκλησία της Κρήτης δίνει πληροφορίες για την Άφιξη του Αγίου Φωτός από την Αθήνα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και από εκεί θα παραδοθεί στους εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων. Το άρθρο Η Εκκλησία Κρήτης για την άφιξη του Αγίου Φωτός στη Μεγαλόνησο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:52 12/04/2023

Στα 130 τα λειτουργικά κενά στην Εκκλησία της Κρήτης λέει ο π. Ζαχαρίας Αδαμάκης

ekklisiaonline.gr
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ Το άρθρο Στα 130 τα λειτουργικά κενά στην Εκκλησία της Κρήτης λέει ο π. Ζαχαρίας Αδαμάκης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:44 05/04/2023

Πως κατανέμονται οι οργανικές θέσεις της Εκκλησίας

ekklisiaonline.gr
Οι Κληρικοί και οι Εκκλησιαστικοί υπάλληλοι είναι 10.717. Οι θέσεις αυτές αφορούν στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης και των Ιερών Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου. Το άρθρο Πως κατανέμονται οι οργανικές θέσεις της Εκκλησίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:58 07/03/2023

Η Εκκλησία της Κρήτης για την τραγωδία στα Τέμπη: Καρδιακή προσευχή για την ενίσχυση και την παρηγορία των αδελφών μας

ekklisiaonline.gr
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης με αφορμή τη μεγάλη Εθνική Τραγωδία της καταστροφικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, προσεύχεται για την ανάπαυση των ανθρωπίνων θυμάτων και εύχεται για την επούλωση των πληγών των της μεγάλης αυτής καταστροφής. Το άρθρο Η Εκκλησία της Κρήτης για την τραγωδία στα Τέμπη: Καρδιακή προσευχή για την ενίσχυση και την παρηγορία των αδελφών μας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:18 02/03/2023

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ενιαίο εκκλησιαστικό μέτωπο για τους δασικούς χάρτες

ekklisiaonline.gr
Το ζήτημα της περιουσίας επανέρχεται στο προσκήνιο έπειτα από ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κρήτης. Το άρθρο ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ενιαίο εκκλησιαστικό μέτωπο για τους δασικούς χάρτες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:30 05/02/2023

Εκκλησία της Κρήτης: «Θα προστατεύσουμε τη λιγοστή εναπομείνασα αγροτολιβαδικη περιουσία μας»

ekklisiaonline.gr
Η Ι. Σύνοδος, αφού μελέτησε το ζήτημα των δασικών χαρτών, δήλωσε ότι προτόθεται να προστατεύσει την εναπομείνασα αγροτολιβαδική της περιουσία με κάθε τρόπο. Το άρθρο Εκκλησία της Κρήτης: «Θα προστατεύσουμε τη λιγοστή εναπομείνασα αγροτολιβαδικη περιουσία μας» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:30 07/12/2022

Εκκλησία της Κρήτης: Συνήλθε η Ιερά Σύνοδος – Οι αποφάσεις

ekklisiaonline.gr
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σε Συνεδρία σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2022 στο Ηράκλειο και ασχολήθηκε με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Το άρθρο Εκκλησία της Κρήτης: Συνήλθε η Ιερά Σύνοδος – Οι αποφάσεις εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:14 07/12/2022

Νέος Επίσκοπος Κνωσού ο Μεθόδιος Βερνιδάκης – Οι πρώτες του δηλώσεις -Συγκινητικό στιγμιότυπο με τη μητέρα του!

ekklisiaonline.gr
ΚΡΗΤΗ -Σε πανηγυρικό κλίμα η εκλογή του-Σημαντική η σημερινή μέρα για την Εκκλησία της Κρήτης με τη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και πρώτο θέμα την εκλογή νέου βοηθού Επισκόπου, μετά την εκλογή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Το άρθρο Νέος Επίσκοπος Κνωσού ο Μεθόδιος Βερνιδάκης – Οι πρώτες του δηλώσεις -Συγκινητικό στιγμιότυπο με τη μητέρα του! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:20 10/10/2022

Τιμητική διάκριση στον υπουργό Ναυτιλίας από την Εκκλησία της Κρήτης

ekklisiaonline.gr
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ Το άρθρο Τιμητική διάκριση στον υπουργό Ναυτιλίας από την Εκκλησία της Κρήτης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:34 26/09/2022

Η σκέψη του Ειρηναίου (Γαλανάκη) τελεί «εν αιχμαλωσία»…

ekklisiaonline.gr
Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς- Μία σειρά σημαντικών εκκλησιαστικών δράσεων έλαβαν χώρα σε σχέση με τον εορτασμό του Αγίου Ειρηναίου του Λουγδούνου (Λυών). Η Εκκλησία της Κρήτης είχε τη χαρά να διαθέτει στη χωρία των Μητροπόλεών της τρεις σημαντικές προσωπικότητες με το ίδιο όνομα. Το άρθρο Η σκέψη του Ειρηναίου (Γαλανάκη) τελεί «εν αιχμαλωσία»… εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:50 25/08/2022

Η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη με τον Σταυρό των Αγ. Αποστόλων Παύλου και Τίτου

ekklisiaonline.gr
Με τον Σταυρό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Τίτου, την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, τον ιδρυτή του Ομίλου Grecotel, κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ως ελάχιστο αντίδωρο της προσφοράς του προς την κοινωνία και την Εκκλησία. Το άρθρο Η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη με τον Σταυρό των Αγ. Αποστόλων Παύλου και Τίτου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:10 08/08/2022

Εκκλησία: Μονιμοποιούνται 2.311 επιπλέον ιερείς με κυβερνητική απόφαση

lamianow.gr
Πριν από περίπου επτά μήνες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχαν επισκεφθεί την Ιερά Σύνοδο όπου και είχαν λάβει ενημέρωση για τα προβλήματα που όπως ανέφεραν εκκλησιαστικές πηγές, αφορούσαν τις οργανικές θέσεις των κληρικών. Πλέον, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για τη διευθέτηση 2.311 θέσεων για την Εκκλησία της Ελλάδος και ακόμη 955 για την Εκκλησία της Κρήτης. Οι αλλαγές εμπεριέχονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων "Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις" που κατατέθηκε στη Βουλή. Πρακτικά, με τον νόμο 536
15:28 05/07/2022

Η Εκκλησία της Κρήτης για την μνήμη του Αγίου Ευμενίου του Νέου

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Η Εκκλησία της Κρήτης για την μνήμη του Αγίου Ευμενίου του Νέου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:48 20/05/2022

Τα δάκρυα του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου μπροστά στην κάμερα (vid)

NewsBomb
«Θέλω να αφήσω και εγώ το δικό μου λιθαράκι στην Εκκλησία της Κρήτης, τον κλήρο και τον λαό», τόνισε μιλώντας…Περισσότερα...
20:38 19/04/2022

Η Εκκλησία της Κρήτης περί του Οσίου Πατρός Ευμενίου του Νέου

ekklisiaonline.gr
Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, μετά τήν ἀναγραφή στό Ἁγιολόγιο τῆς κατά Ἀνατολάς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, τοῦ Ὁσίου καί Θεοφόρου Πατρός ἡμῶν Εὐμενίου τοῦ Νέου (Σαριδάκη), ἀπό τήν κώμη τῆς Ἐθιᾶς Μονοφατσίου, τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γορτύνης καί Ἀρκαδίας, ὑποβάλλει πρός τήν Α. Θ. Π. τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαῖο καί πρός τήν Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, εὐλαβεῖς καί θερμές εὐχαριστίες γιά τήν εὐμενῆ ἀποδοχή τοῦ αἰτήματος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, γιά τή συμπερίληψη τοῦ Πανοσ. Ἀρχιμ. Εὐμενίου Σαριδάκη, στίς δέλτους τῶν Ἁγίων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Το άρθρο Η Εκκλησία της Κρήτης περί του Οσίου Πατρός Ευμενίου του Νέου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE
12:40 15/04/2022

Η Εκκλησία της Κρήτης για την Αγιοκατάταξη του οσίου Ευμενίου Σαρδιάκη – Ευγνωμοσύνη και χαρά για το πνευματικό γεγονός

ekklisiaonline.gr
Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, μετά τήν ἀναγραφή στό Ἁγιολόγιο τῆς κατά Ἀνατολάς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, τοῦ Ὁσίου καί Θεοφόρου Πατρός ἡμῶν Εὐμενίου τοῦ Νέου (Σαριδάκη), ἀπό τήν κώμη τῆς Ἐθιᾶς Μονοφατσίου, τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γορτύνης καί Ἀρκαδίας, ὑποβάλλει πρός τήν Α. Θ. Π. τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαῖο καί πρός τήν Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, εὐλαβεῖς καί θερμές εὐχαριστίες γιά τήν εὐμενῆ ἀποδοχή τοῦ αἰτήματος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, γιά τή συμπερίληψη τοῦ Πανοσ. Ἀρχιμ. Εὐμενίου Σαριδάκη, στίς δέλτους τῶν Ἁγίων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Το άρθρο Η Εκκλησία της Κρήτης για την Αγιοκατάταξη του οσίου Ευμενίου Σαρδιάκη – Ευγνωμοσύνη και χαρά για τ
12:36 15/04/2022

ΔΙΣ: Κοινό «μέτωπο» με την Εκκλησία της Κρήτης για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος

ekklisiaonline.gr
Το κοινό… μέτωπο μεταξύ των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου «για την αντιμετώπιση κοινών ζητημάτων που απασχολούν την ζωή της Εκκλησίας και των κληρικών αμφοτέρων των εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών», ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) μετά και την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών της. Το άρθρο ΔΙΣ: Κοινό «μέτωπο» με την Εκκλησία της Κρήτης για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:06 05/04/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load