#Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν

Αυστραλία: Πανηγυρίζει ο απερχόμενος ΥΠΕΞ της Γαλλίας για την ήττα του Μόρισον

naftemporiki.gr
Η ήττα του Σκοτ Μόρισον στις βουλευτικές εκλογές «μου αρέσει πολύ» δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, οκτώ μήνες αφότου ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Αυστραλίας προκάλεσε διπλωματική ρήξη με το Παρίσι, όταν ακύρωσε μια σύμβαση-μαμούθ για την αγορά γαλλικών υποβρυχίων.
20:42 21/05/2022

Λαβρόφ: Η εταιρία Βάγκνερ είναι παρούσα στο Μαλί και τη Λιβύη σε «εμπορική βάση»

Newsbeast.gr
Η ρωσική ιδιωτική παραστρατιωτική εταιρία Βάγκνερ είναι παρούσα στο Μαλί και τη Λιβύη σε «εμπορική βάση», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση Mediaset, ο Λαβρόφ επανέλαβε τη θέση της Μόσχας ότι η Βάγκνερ «δεν έχει καμία σχέση με το ρωσικό κράτος». Η εταιρία Βάγκνερ που είναι ευρέως γνωστό ότι πρόσκειται στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορείται ότι προσλαμβάνει μισθοφόρους που έχουν διαπράξει ωμότητες στο Μαλί, τη Λιβύη και τη Συρία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, η Μόσχα έδωσε εξηγήσεις στη Γαλλία για το θέμα αυτό όταν η γαλλική κυβέρνηση «νευρίασε επειδή η Βάγκνερ υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση του
23:20 02/05/2022

Ουκρανία: Στο Κίεβο επιστρέφει η γαλλική πρεσβεία

mononews.gr
Η Γαλλία θα μεταφέρει πίσω «πολύ σύντομα» την πρεσβεία της στην Ουκρανία στο Κίεβο από το Λβιβ, γνωστοποίησε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αξιωματούχων.
21:06 14/04/2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: 143 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 216 έχουν τραυματιστεί, λένε οι Ουκρανοί

ProtoThema.gr
«Δεύτερο Χαλέπι η Μαριούπολη» είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν σε Φόρουμ στη Ντόχα
11:26 28/03/2022

Συνάντηση Λε Ντριάν - Μπλίνκεν στο Παρίσι - Τηλεδιάσκεψη εργασίας Μακρόν-Σολτς-Σι Τζινπινγκ

real.gr
Με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συναντάται σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
15:18 08/03/2022

Επέμβαση στην Ουκρανία: Η Γαλλία ανακοίνωσε πώς μεταφέρει την πρεσβεία της από το Κίεβο στο Λβιβ

pronews.gr
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, πώς η χώρα μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ουκρανία από το Κίεβο στο Λβιβ. «Αποφασίσαμε μετά από αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας να μεταφέρουμε την πρεσβεία μας, η οποία μέχρι τώρα βρισκόταν στο Κίεβο. Λόγω των κινδύνων και των απειλών για την ουκρανική πρωτεύουσα, η πρεσβεία μεταφέρεται προς τα δυτικά, στο Λβιβ. Ο πρεσβευτής παραμένει στην Ουκρανία για να υποστηρίξει τους υπηκόους μας, αλλά και τις ουκρανικές αρχές», είπε ο Ζαν ιβ Λε Ντριάν στο BFMTV που συνεργάζεται με το CNN. «Οι απειλές ήταν αρκετά σημαντικές για να αποφασιστεί η μετεγκατάσταση», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών. Σχολιάζοντας, μάλιστα, τη
22:20 28/02/2022

Γαλλία: «Ο Πούτιν τα έχει βρει σκούρα στην Ουκρανία» λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ

onalert.gr
Ο υπουργός Εξωτερικών στη Γαλλία, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχουν «απειλές για θηριωδίες» από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. The post Γαλλία: «Ο Πούτιν τα έχει βρει σκούρα στην Ουκρανία» λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ appeared first on OnAlert.
21:30 28/02/2022

Γάλλος υπ.Οικονομικών: «Ετοιμαζόμαστε και για άλλες κυρώσεις στη Ρωσία μετά την επέμβαση στην Ουκρανία»

pronews.gr
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, η χώρα ετοιμάζεται και για άλλες κυρώσεις στη Ρωσία μετά την επέμβαση στην Ουκρανία. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε πως η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα εναντίον Ρώσων με τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων τους, μέτρο που έχει ήδη αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Θα ταυτοποιήσουμε (…) όλους τους Ρώσους με περιουσιακά στοιχεία στη Γαλλία, οι οποίοι μπορεί να προστεθούν σε αυτές τις ευρωπαϊκές κυρώσεις λόγω της εγγύτητας τους με τη ρωσική εξουσία, και θα εξοπλισθούμε με τα νόμιμα μέσα για να αρπάξουμε το σύνολο αυτών των περιουσιακών στοιχείων», είπε ο Μπρουνό Λεμέρ κατά τη διάρκεια μιας σύντομης ομ
17:50 28/02/2022

Επιπλέον κυρώσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων Ρώσων στη Γαλλία προαναγγέλλει το Παρίσι

mononews.gr
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχουν «απειλές για θηριωδίες» από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
17:50 28/02/2022

Λε Ντριάν: Πρόσχημα το Ντονμπάς για να επιτεθεί η Ρωσία στην Ουκρανία

naftemporiki.gr
«Το Ντονμπάς ήταν ένα πρόσχημα, για τη "βάναυση" επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, προσερχόμενος στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.
16:16 25/02/2022

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Ο Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι και το ΝΑΤΟ είναι πυρηνική δύναμη

Zougla
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να καταλάβει,...
22:26 24/02/2022

Τα κράτη – μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ομόφωνα πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία «που θα πληγώσει πολύ τη Ρωσία»

Skai.gr
«To πακέτο των κυρώσεων θα πληγώσει πολύ τη Ρωσία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν
21:22 22/02/2022

Συνάντηση του Ουκρανού ΥΠΕΞ με Λεντριάν και Μπέρμποκ στο Μόναχο

real.gr
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα συναντήθηκε με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και Αναλένα Μπέρμποκ στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες ενέργειές τους με στόχο την αποκλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο. ...
20:32 19/02/2022

Γάλλος ΥΠΕΞ για Ουκρανία: «Επίθεση χωρίς όπλα» η αναγνώριση των αυτονομιστικών εδαφών από τη Ρωσία

Newsit
Η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των εδαφών της Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές θα ισοδυναμούσε με «επίθεση χωρίς όπλα» προειδοποίησε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. «Θα ήταν μια αδύνατη κατάσταση, ένα είδος επίθεσης χωρίς όπλα και διάλυσης, χωρίς όπλα, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. ... Περισσότερα To άρθρο Γάλλος ΥΠΕΞ για Ουκρανία: «Επίθεση χωρίς όπλα» η αναγνώριση των αυτονομιστικών εδαφών από τη Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
22:20 15/02/2022

Γαλλία: Φήμες για απόσυρση των στρατευμάτων της από το Μάλι – «Δύσκολες οι συνθήκες», λέει ο Μακρόν

eleftherostypos.gr
Δεν υπάρχουν πλέον οι συνθήκες για να συνεχιστεί ο αγώνας κατά των ισλαμιστών μαχητών στο Μάλι και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να αναδιοργανωθούν τα γαλλικά στρατεύματα στην περιοχή, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. «Εάν δεν υπάρχουν πλέον οι συνθήκες ώστε να μπορούμε να... The post Γαλλία: Φήμες για απόσυρση των στρατευμάτων της από το Μάλι – «Δύσκολες οι συνθήκες», λέει ο Μακρόν appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:16 15/02/2022

Μάλι: Έτοιμη να αποσύρει τις δυνάμεις της η Γαλλία

naftemporiki.gr
Δεν υφίστανται πλέον οι συνθήκες ώστε να συνεχιστεί η μάχη εναντίον των ισλαμιστών στο Μάλι και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε την αναδιοργάνωση των γαλλικών δυνάμεων στην περιοχή, δήλωσε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
23:48 14/02/2022

«Οι Ευρωπαίοι δε θέλουν νέα Γιάλτα» λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ

militaire.gr
Οι Ευρωπαίοι θέλουν να προωθήσουν μια “στρατηγική Ελσίνκι 2” κατευνασμού για την ασφάλεια της ηπείρου, σε αντίθεση με τη “Γιάλτα 2” κατά του μπλοκ που προσπαθούν να επιβάλουν οι Ρώσοι, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. “Η Ρωσία πρότεινε θεμελιώδεις αρχές που μοιάζουν πολύ με μια επιστροφή στο status quo πριν από το 1975, […] The post «Οι Ευρωπαίοι δε θέλουν νέα Γιάλτα» λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ appeared first on Militaire.gr.
09:06 13/01/2022

Ιβ Λε Ντριάν: Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν μια νέα Γιάλτα στην Ευρώπη

naftemporiki.gr
Οι Ευρωπαίοι θέλουν να προωθήσουν μια "στρατηγική Ελσίνκι 2" κατευνασμού για την ασφάλεια της ηπείρου, σε αντίθεση με τη "Γιάλτα 2" κατά του μπλοκ που προσπαθούν να επιβάλουν οι Ρώσοι, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
00:16 13/01/2022

Μήνυμα της γερμανίδας ΥΠΕΞ στη Γαλλία: «Μπορείτε να υπολογίζετε στη στήριξή μας»

Newsbeast.gr
Τη στήριξή της στη Γαλλία εκφράζει η νέα γερμανική κυβέρνηση δηλώνοντας έτοιμη να συνεργαστεί μαζί της για μία «ισχυρή και κυρίαρχη» Ευρώπη, καθώς το Παρίσι ετοιμάζεται να αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία την 1η Ιανουαρίου. «Από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα, μπορείτε να υπολογίζετε στη στήριξη της Γερμανίας, στην προσωπική μου στήριξη, στη στήριξη ολόκληρης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ώστε να εργασθούμε για μία ισχυρή και κυρίαρχη Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά η νέα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, που πραγματοποιεί στο Παρίσι την πρώτη της επίσκεψη στο εξωτερικό, για να ακολουθήσει αύριο ο νέος καγκελάριος Όλαφ Σολτς. «Είτε το ονομάσουμε στρατηγική αυτονομία ή
14:36 09/12/2021

Το Παρίσι απειλεί με κυρώσεις το Πεκίνο αν δεν μιλήσει δημοσίως η κινέζα τενίστρια

to10.gr
«Αναμένω μόνο ένα πράγμα: να μιλήσει» είπε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο τηλεοπτικό κανάλι LCI
14:20 21/11/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load