#Ιησούς Χριστός

Ελεημοσύνη δε σημαίνει απλά το να δίνεις χρήματα

ekklisiaonline.gr
Ελεημοσύνη: Ο Ιησούς Χριστός λέει: «Παντί τω αιτούντί σοι δίδου». Το άρθρο Ελεημοσύνη δε σημαίνει απλά το να δίνεις χρήματα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:04 09/08/2022

Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς: Τι συνέβη στο όρος Θαβώρ όπου ο Ιησούς Χριστός έλαμψε;

ekklisiaonline.gr
Ὁ Προφήτης Ἡσαΐας προεῖπε γιὰ τὸ εὐαγγέλιο ὅτι «λόγο συντετμημένο θὰ δώσει ὁ Κύριος ἐπὶ τῆς γῆς» (Ἡσ. 10, 25). Συντετμημένος λόγος εἶναι ἐκεῖνος, ποὺ μέσα σὲ λίγες λέξεις περικλείει πλούσιο νόημα. Το άρθρο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς: Τι συνέβη στο όρος Θαβώρ όπου ο Ιησούς Χριστός έλαμψε; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:02 06/08/2022

Μεταμόρφωση Σωτήρος Χριστού: Τι γιορτάζουμε, ποια τα έθιμα

ekklisiaonline.gr
Τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού γιορτάζει στις 6 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Κατά τη διήγηση των Ευαγγελιστών, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πήρε από τους μαθητές τον Πέτρο, τον Ιωάννη και τον Ιάκωβο και ανέβηκε στό όρος Θαβώρ για να προσευχηθεί Το άρθρο Μεταμόρφωση Σωτήρος Χριστού: Τι γιορτάζουμε, ποια τα έθιμα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:42 03/08/2022

Άγιοι Σίλας, Σιλουανός, Επαινετός, Κρήσκης και Ανδρόνικος: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 30 Ιουλίου

ekklisiaonline.gr
Τρεις από τους 70 Αποστόλους της Χριστιανικής Εκκλησίας, που επέλεξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, πέραν των 12 Αποστόλων, για να συνεχίσουν το έργο του. Το άρθρο Άγιοι Σίλας, Σιλουανός, Επαινετός, Κρήσκης και Ανδρόνικος: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 30 Ιουλίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:12 30/07/2022

Κυριακή Ζ Ματθαίου: Ο Ιησούς Χριστός τα θεραπεύει όλα και ζητάει την πίστη μας (Βίντεο)

ekklisiaonline.gr
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή Z Ματθαίου - Ο ΙΗΣΟΥΣ τα ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ όλα και ζητάει την ΠΙΣΤΗ μας. Έβδομη Κυριακή του Ματθαίου, αγαπητοί. Ο Χριστός μας έχει πάει στο σπίτι του Αρχισυναγώγου Ιάειρου, κι έχει αναστήσει τη δωδεκάχρονη θυγατέρα του. Και καθώς εβγήκε από κει, Τον ακολούθησαν δύο τυφλοί. Το άρθρο Κυριακή Ζ Ματθαίου: Ο Ιησούς Χριστός τα θεραπεύει όλα και ζητάει την πίστη μας (Βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:34 29/07/2022

20 Ιουλίου – Γιορτή Σήμερα: Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης

ekklisiaonline.gr
Μέσα στη χορεία των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης ξεχωριστή είναι η θέση του προφήτη Ηλία. Στην Καινή Διαθήκη το όνομα του προφήτη Ηλία αναφέρεται πολλές φορές από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Ο Ζαχαρίας, ο πατέρας του Προδρόμου, είπε πως ο Ιωάννης θα ερχόταν «ἐν πνεύματι καὶ δυνάμει Ἠλίου» (Λουκ., κεφ. α, στ. 17), θα είχε δηλαδή τα γνωρίσματα και το ζήλο του προφήτη Ηλία, θα ήταν ο ίδιος ο προφήτης Ηλίας, όπως ο λαός τον περίμενε να ξανάρθει. Ο Ιησούς Χριστός, όταν έδωσε μαρτυρία για τον πρόδρομο Ιωάννη κι έπλεξε το εγκώμιο του, είπε πως αυτός ήταν ο Ηλίας «Αν θέλετε, να το παραδεχθείτε, αυτός είναι ο Ηλίας, που έμελλε να έλθει». Το άρθρο 20 Ιουλίου – Γιορτή Σήμερα: Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτη
00:08 20/07/2022

Προφήτης Ηλίας – Δημήτριος Παναγόπουλος: Ο Προφήτης Ηλίας θα ξανάρθει!

ekklisiaonline.gr
Μέσα στη χορεία των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης ξεχωριστή είναι η θέση του προφήτη Ηλία. Στην Καινή Διαθήκη το όνομα του προφήτη Ηλία αναφέρεται πολλές φορές από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Ο Ζαχαρίας, ο πατέρας του Προδρόμου, είπε πως ο Ιωάννης θα ερχόταν «ἐν πνεύματι καὶ δυνάμει Ἠλίου» (Λουκ., κεφ. α, στ. 17), θα είχε δηλαδή τα γνωρίσματα και το ζήλο του προφήτη Ηλία, θα ήταν ο ίδιος ο προφήτης Ηλίας, όπως ο λαός τον περίμενε να ξανάρθει. Ο Ιησούς Χριστός, όταν έδωσε μαρτυρία για τον πρόδρομο Ιωάννη κι έπλεξε το εγκώμιο του, είπε πως αυτός ήταν ο Ηλίας «Αν θέλετε, να το παραδεχθείτε, αυτός είναι ο Ηλίας, που έμελλε να έλθει». Το άρθρο Προφήτης Ηλίας – Δημήτριος Παναγόπουλος: Ο Προφήτης
23:14 19/07/2022

Για 1η φορά στην δημοσιότητα: Αuτό ήταν το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός, διέρρευσαν φώτο από καλόγριες – ΦΩΤΟ

newsitamea.gr
Σπάνιο φωτογραφικό υλικό ήρθε στη δημοσιότητα από το σπίτι όπου πιθανολογείται ότι έζησε ο Χριστός στην παιδική του ηλικία. Βρίσκεται στη Ναζαρέτ και χρονολογείται κατά τον 1ο αιώνα. Πρόκειται για ένα σπίτι κατασκευασμένο από λάσπη και πέτρα, χτισμένο σε μια βραχώδη πλαγιά. Η πρώτη ανακάλυψη έγινε το 1880 από καλόγριες... The post Για 1η φορά στην δημοσιότητα: Αuτό ήταν το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός, διέρρευσαν φώτο από καλόγριες – ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.
23:02 10/07/2022

Αποστολάκης: «Όταν μπήκε στη ζωή μου ο Ιησούς Χριστός κατάλαβα πόσο ατελής είμαι»

thebest.gr
Η κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» συνάντησε τον Κώστα Αποστολάκη, ο οποίος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τη ζωή του, την πίστη του στο Θεό, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και την κόρη του.
05:00 04/07/2022

Κώστας Αποστολάκης: «Όταν μπήκε στη ζωή μου ο Ιησούς Χριστός κατάλαβα πόσο ατελής είμαι»

thebest.gr
Η κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» συνάντησε τον Κώστα Αποστολάκη, ο οποίος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τη ζωή του, την πίστη του στο Θεό, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και την κόρη του.
09:56 29/06/2022

Ιησούς Χριστός: O ιερός τόπος που προσευχήθηκε για τελευταία φορά πριν την μαρτυρική σταύρωση

ekklisiaonline.gr
Χριστός: Αυτός είναι ο ιερός τόπος, που προσευχήθηκε για τελευταία φορά. Το άρθρο Ιησούς Χριστός: O ιερός τόπος που προσευχήθηκε για τελευταία φορά πριν την μαρτυρική σταύρωση εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:38 06/06/2022

Καισαριανής Δανιήλ: «Ο Κύριος Ιησούς Χριστός: Πηγή σωτηρίας»

ekklisiaonline.gr
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ Το άρθρο Καισαριανής Δανιήλ: «Ο Κύριος Ιησούς Χριστός: Πηγή σωτηρίας» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:04 05/06/2022

Ανάληψη του Κυρίου: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας 2 Ιουνίου της Αναλήψεως

ekklisiaonline.gr
Ανάληψη του Κυρίου: Η Ανάσταση του Χριστού μας κυριαρχεί την περίοδο του Πεντηκοσταρίου, όπως τονίσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Ο Ιησούς Χριστός μετά την ένδοξο Ανάστασή Του για σαράντα ολόκληρες ημέρες εμφανίζεται και συναναστρέφεται με τους Μαθητές Του (Πράξ. 1,3). Αυτές οι αναμφισβήτητες εμφανίσεις του Κυρίου μας ήταν πολύ ευεργετικές, αφού κατάφεραν τους δύσπιστους και φοβισμένους Μαθητές να τους κάνουν να βιώσουν το γεγονός της Αναστάσεως του Σωτήρος και Διδασκάλου τους και να αποβάλουν κάθε δισταγμό και ψήγμα απιστίας για Εκείνον. Το άρθρο Ανάληψη του Κυρίου: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας 2 Ιουνίου της Αναλήψεως εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:12 02/06/2022

Σήμερα της Αναλήψεως – Τί ακριβώς γιορτάζουμε

ekklisiaonline.gr
Μετά το Πάσχα, 39 ημέρες, τιμάται η εορτή της Αναλήψεως. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μετά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του από τους νεκρούς, δεν εγκατέλειψε αμέσως τον κόσμο, αλλά συνέχισε για σαράντα ημέρες να εμφανίζεται στους μαθητές Του (Πράξ.1,3). Το άρθρο Σήμερα της Αναλήψεως – Τί ακριβώς γιορτάζουμε εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:06 01/06/2022

ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ – Η Ανάληψη του Χριστού: Το θριαμβευτικό πέρας, της επί γης παρουσίας Του

ekklisiaonline.gr
Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μετά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του από τους νεκρούς, δεν εγκατέλειψε αμέσως τον κόσμο, αλλά συνέχισε για σαράντα ημέρες να εμφανίζεται στους μαθητές Του (Πράξ.1,3). Το άρθρο ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ – Η Ανάληψη του Χριστού: Το θριαμβευτικό πέρας, της επί γης παρουσίας Του εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:30 01/06/2022

Της Αναλήψεως- 2 Ιουνίου: Ανελήφθη αλλά δεν εγκατέλειψε το ποίμνιό του

ekklisiaonline.gr
Της Αναλήψεως: Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ανήλθε στους ουρανούς, αλλά δεν εγκατέλειψε το ανθρώπινο γένος, για το οποίο έχυσε το τίμιο Αίμα Του. Το άρθρο Της Αναλήψεως- 2 Ιουνίου: Ανελήφθη αλλά δεν εγκατέλειψε το ποίμνιό του εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:32 30/05/2022

Περί της Αναλήψεως του Χριστού, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

ekklisiaonline.gr
«Βλέπετε αυτή τη κοινή για μας εορτή και ευφροσύνη, την οποία ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός εχάρισε με την ανάσταση και ανάληψή του στους πιστούς; Επήγασε από θλίψη. Το άρθρο Περί της Αναλήψεως του Χριστού, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:02 28/05/2022

Της Αναλήψεως: Τί ακριβώς γιορτάζουμε

ekklisiaonline.gr
Μετά το Πάσχα, 39 ημέρες, τιμάται η εορτή της Αναλήψεως. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μετά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του από τους νεκρούς, δεν εγκατέλειψε αμέσως τον κόσμο, αλλά συνέχισε για σαράντα ημέρες να εμφανίζεται στους μαθητές Του (Πράξ.1,3). Το άρθρο Της Αναλήψεως: Τί ακριβώς γιορτάζουμε εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:52 27/05/2022

Καισαριανής Δανιήλ: «Ο Ζωοδότης Κύριός μας Ιησούς Χριστός»

ekklisiaonline.gr
Οι θυσίες και οι κόποι που κάνουμε για να ζήσουμε εφαρμόζοντες τις εντολές του Θεού δεν θα χαθούν, θα ανταμοιφθούν με δόξα πνευματική. Το άρθρο Καισαριανής Δανιήλ: «Ο Ζωοδότης Κύριός μας Ιησούς Χριστός» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:52 15/05/2022

Πάτερ Ημών: Η πλήρης ερμηνεία της πιο γνωστής προσευχής

olympia.gr
Χωρίς αμφιβολία, το «Πάτερ Ημών» αποτελεί την πιο γνωστή προσευχή. Ονομάζεται Κυριακής Προσευχή και μας την δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Από τα σχολικά μας χρόνια ακόμα όλοι οι χριστιανοί γνωρίζουμε να την λέμε, είστε όμως σίγουροι ότι γνωρίζετε το ακριβές νόημά της; Η Προσευχή αυτή παραδόθηκε από τον ίδιο τον «Κύριον» Ιησού Χριστό (εξου και […] Πάτερ Ημών: Η πλήρης ερμηνεία της πιο γνωστής προσευχής - olympia
00:02 29/04/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load