#Καρκίνος

Θύμωμα: Καρκίνος του θύμου αδένα – Συμπτώματα

onmed.gr
Το θύμωμα και το θυμικό καρκίνωμα είναι μορφές καρκίνου που ξεκινούν σε έναν αδένα που ονομάζεται θύμος.Περισσότερα...
22:11 23/04/2024

Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Νέα θεραπεία έδειξε πλήρη εξαφάνιση όγκων στο 71% των ασθενών

iatropedia.gr
Το Anktiva εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμο στην αμερικανική αγορά έως τα μέσα Μαΐου 2024 The post Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Νέα θεραπεία έδειξε πλήρη εξαφάνιση όγκων στο 71% των ασθενών appeared first on Iatropedia.
19:26 23/04/2024

Καρκίνος του μαστού: Πώς βοηθάει τις γυναίκες μια δυνατή συντροφική σχέση [μελέτη]

iatropedia.gr
Οι γυναίκες που έχουν σταθερή σχέση με τον σύντροφό τους τείνουν να εμφανίζουν μικρότερα επίπεδα κατάθλιψης και κόπωσης μετά τη θεραπεία τους The post Καρκίνος του μαστού: Πώς βοηθάει τις γυναίκες μια δυνατή συντροφική σχέση [μελέτη] appeared first on Iatropedia.
20:14 22/04/2024

Καρκίνος παχέος εντέρου και ορθού: Αύξηση κατά 2,2% στα άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών

iatropedia.gr
Κάθε χρόνο παγκοσμίως καταγράφονται 1,9 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού και αναμένεται να φθάσουν τα 2,2 εκατομμύρια το 2030. The post Καρκίνος παχέος εντέρου και ορθού: Αύξηση κατά 2,2% στα άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών appeared first on Iatropedia.
15:09 21/04/2024

Καρκίνος Πνεύμονα: Σε δύο χώρες της Ευρώπης αποζημιώνεται η νέα αξονική χαμηλής ακτινοβολίας

iatropedia.gr
Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα με την εξέταση Low Dose TC αποζημιώνεται μόνο στην Κροατία και την Πολωνία. The post Καρκίνος Πνεύμονα: Σε δύο χώρες της Ευρώπης αποζημιώνεται η νέα αξονική χαμηλής ακτινοβολίας appeared first on Iatropedia.
16:09 17/04/2024

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Ανοσοθεραπεία βελτιώνει την επιβίωση των ασθενών

iatropedia.gr
Η ανοσοθεραπεία είναι ήδη εγκεκριμένη για τις ασθενείς με επίμονο, υποτροπιάζοντα ή μεταστατικό καρκίνο. The post Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Ανοσοθεραπεία βελτιώνει την επιβίωση των ασθενών appeared first on Iatropedia.
10:09 14/04/2024

Καρκίνος του πνεύμονα: Σε μη ικανοποιητικά επίπεδα ο προληπτικός έλεγχος

iatropedia.gr
Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον πνεύμονα γίνεται με αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης.   The post Καρκίνος του πνεύμονα: Σε μη ικανοποιητικά επίπεδα ο προληπτικός έλεγχος appeared first on Iatropedia.
11:09 07/04/2024

Καρκίνος του προστάτη: «Καμπανάκι» για αύξηση νέων κρουσμάτων – Θα διπλασιαστούν μέχρι το 2040

iatropedia.gr
Ο ετήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων του καρκίνου του προστάτη θα διπλασιαστεί από 1,4 εκατομμύριο το 2020 σε 2,9 εκατομμύρια το 2040. The post Καρκίνος του προστάτη: «Καμπανάκι» για αύξηση νέων κρουσμάτων – Θα διπλασιαστούν μέχρι το 2040 appeared first on Iatropedia.
13:09 04/04/2024

Καρκίνος: Μειώστε τον κίνδυνο τρώγοντας αυτό δύο φορές την εβδομάδα

fimes.gr
Πώς μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου η κατανάλωση ψαριού; Οι έρευνες συνδέουν την συχνή κατανάλωση αυτού του τροφίμου με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου συνολικά καθώς και με ισχυρή προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο του εντέρου. Η κατανάλωση ψαριού μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου. Μελέτες που έγιναν στη βόρεια Ιταλία, έδειξαν ότι οι άνθρωποι που […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Καρκίνος: Μειώστε τον κίνδυνο τρώγοντας αυτό δύο φορές την εβδομάδα.
15:37 28/03/2024

Καρκίνος του πνεύμονα: Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν τo πρώτο εμβόλιο για πρόληψη

logiastarata.gr
Μία ιδιαίτερα σημαντική είδηση για τον καρκίνο του πνεύμονα έρχεται από τη Βρετανία, όπου επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο για την πρόληψη της νόσου σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Francis Crick, το University College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημιούργησαν το «LungVax», ένα εμβόλιο που ενεργοποιεί […] The post Καρκίνος του πνεύμονα: Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν τo πρώτο εμβόλιο για πρόληψη appeared first on Λόγια-Σταράτα.
15:00 22/03/2024

Καρκίνος του μαστού: Ο προληπτικός έλεγχος σώζει ζωές

paraskhnio.gr
Όταν μιλάμε για πρόληψη του καρκίνου του μαστού εννοούμε οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται με στόχο την ελάττωση της πιθανότητας ανάπτυξης της νόσου. Θεωρητικά, η πρόληψη μπορεί να είναι πρωτογενής, δηλαδή να προλάβει την εμφάνιση μιας νόσου, και δευτερογενής, δηλαδή να διαγνώσει την εμφάνιση της νόσου όσο το δυνατόν πιο νωρίς (σε πρώιμο/αρχικό της στάδιο). «Στον καρκίνο Το άρθρο Καρκίνος του μαστού: Ο προληπτικός έλεγχος σώζει ζωές εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
11:28 21/03/2024

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Την άλλη εβδομάδα τα πρώτα SMS για δωρεάν εξετάσεις – Ποιες γυναίκες προηγούνται

iatropedia.gr
Την άλλη εβδομάδα ξεκινά το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. The post Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Την άλλη εβδομάδα τα πρώτα SMS για δωρεάν εξετάσεις – Ποιες γυναίκες προηγούνται appeared first on Iatropedia.
08:09 21/03/2024

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας- Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τότε το στόμα είναι ο καθρέφτης του σώματος

agrinionews.gr
Γράφει η Φόρα Ελένη* Οι περισσότεροι όταν ακούν τον όρο «στοματική υγεία» σκέφτονται συνειρμικά αστραφτερά, λευκά δόντια και αψεγάδιαστα χαμόγελα. Κι όμως, η στοματική υγεία δεν είναι μόνο αυτό. Αναμφισβήτητα, η υγεία των δοντιών και των περιοδοντικών ιστών είναι υψίστης σημασίας  και συμβάλλει, όχι μόνο, στην αισθητική εμφάνιση του προσώπου μας, αλλά και τη λειτουργικότητα της στοματοπροσωπικής μας περιοχής, συμμετέχοντας σε σημαντικές λειτουργίες, όπως η ομιλία, η μάσηση και η αναπνοή. Πέρα όμως από τα παραπάνω, ο όρος «στοματική υγεία» περιλαμβάνει και μια άλλη διάσταση, λιγότερο φανερή, αλλά εξίσου σημαντική. Ο αριθμός των νοσημάτων που προσβάλλουν τη στοματική κοιλότητα, μπορεί να μας
13:46 20/03/2024

Μυελοΐνωση: Καρκίνος αίματος που “χτυπάει” στον μυελό των οστών - Συμπτώματα

onmed.gr
Η μυελοΐνωση είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος που προκαλεί ουλές (ίνωση) στον μυελό των οστών, τον σπογγώδη ιστό…Περισσότερα...
17:09 19/03/2024

Καρκίνος του μαστού: Στα σκαριά φορητή συσκευή που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη θεραπεία

iatropedia.gr
Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent ελπίζουν ότι η συσκευή, που θα χρησιμοποιείται στο σπίτι, θα βελτιώσει την παρακολούθηση των όγκων The post Καρκίνος του μαστού: Στα σκαριά φορητή συσκευή που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη θεραπεία appeared first on Iatropedia.
13:09 18/03/2024

Καρκίνος παχέος εντέρου: Γιατί είναι απαραίτητη η κολονοσκόπηση

documentonews.gr
Ο Mάρτιος έχει καθιερωθεί ως μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Mε αφορμή αυτό το γεγονός… Το άρθρο Καρκίνος παχέος εντέρου: Γιατί είναι απαραίτητη η κολονοσκόπηση εμφανίστηκε πρώτα στο Documento.
12:09 14/03/2024

Καρκίνος ανώτερου ουροποιητικού: Θεραπεία μειώνει κατά 45% τον κίνδυνο υποτροπής

iatropedia.gr
Η πορεία της υγείας των ασθενών πέντε χρόνια μετά την αρχική θεραπεία. Τι λένε οι ειδικοί. The post Καρκίνος ανώτερου ουροποιητικού: Θεραπεία μειώνει κατά 45% τον κίνδυνο υποτροπής appeared first on Iatropedia.
13:09 09/03/2024

Καρκίνος του μαστού: Ελπίδες για καλύτερη αντιμετώπιση της πιο επιθετικής μορφής

iatropedia.gr
Τα ευρήματα νέας μελέτης στην οποία χορηγήθηκε στοχευμένη θεραπεία, αναλόγως με τον μοριακό τύπο. The post Καρκίνος του μαστού: Ελπίδες για καλύτερη αντιμετώπιση της πιο επιθετικής μορφής appeared first on Iatropedia.
08:09 03/03/2024

Καρκίνος: Ανισότητες στην εκπαίδευση και στέρηση επηρεάζουν την επιβίωση από τη νόσο (μελέτη)

iatropedia.gr
Το 2022 σημειώθηκαν 20 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου και 9,7 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως.  The post Καρκίνος: Ανισότητες στην εκπαίδευση και στέρηση επηρεάζουν την επιβίωση από τη νόσο (μελέτη) appeared first on Iatropedia.
08:09 02/03/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load