#Κινσάσα

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ουγκάντα

Newsbeast.gr
Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα στην επαρχία Ντορόκο της δυτικής Ουγκάντα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της αφρικανικής χώρας, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των θυμάτων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο Mi-28 σκοτώθηκαν. Το ελικόπτερο, το οποίο συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ADF) στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Οι ADF συγκροτήθηκαν κυρίως από μουσουλμάνους αντάρτες της Ουγκάντας και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 λυμαίνονταν τις ανατολικές επαρχίες της ΛΔ
21:00 02/01/2024

Πηγές ΥΠΕΞ: «Επιστρέφει στην Ελλάδα την Τρίτη η Ελληνίδα που εγκλωβίστηκε με τον γιο της στην Γκαμπόν»

eleftherostypos.gr
ΥΠΕΞ: Στο θέμα της Ελληνίδας υπηκόου που εγκλωβίστηκε στην Γκαμπόν μαζί με τον 13χρονο γιο της μετά το πραξικόπημα καθώς έκλεισαν τα σύνορα, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, επισήμαιναν ότι το υπουργείο από την πρώτη στιγμή ήταν σε ετοιμότητα. «Η πρεσβεία στη Κινσάσα (Κονγκό) κινητοποιήθηκε για την κατάσταση στη Γκαμπόν και ήρθε σε επαφή με την […] Το άρθρο Πηγές ΥΠΕΞ: «Επιστρέφει στην Ελλάδα την Τρίτη η Ελληνίδα που εγκλωβίστηκε με τον γιο της στην Γκαμπόν» εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
22:00 02/09/2023

Εγκαίνια Ιερού Ναού Παναγίας Άξιον Εστίν στην Κινσάσα (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β, πλαισιούμενος από πολλούς ιερείς και διακόνους τέλεσε σήμερα Σάββατο τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού της Παναγίας Άξιον Εστίν στην μεγαλούπολη της Κινσάσα. Το άρθρο Εγκαίνια Ιερού Ναού Παναγίας Άξιον Εστίν στην Κινσάσα (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:46 29/04/2023

Μοναχική Κουρά από τον Μητροπολίτη Κινσάσας (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (Θεολογική Σχολή), ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος τέλεσε την μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού Ιωάννου ο οποίος μετονομάστηκε σε Βαρνάβας. Το άρθρο Μοναχική Κουρά από τον Μητροπολίτη Κινσάσας (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:14 08/04/2023

Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου αρωγός στο ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας

ekklisiaonline.gr
Έμπρακτος αρωγός και συμπαραστάτης στο ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας συνεχίζει να στέκεται η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Το άρθρο Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου αρωγός στο ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:42 07/03/2023

«Πεντηκοστήν εορτάζομεν και πνεύματος επιδημίαν…» -Του Μητροπολίτου Κινσάσας Θεοδοσίου

ekklisiaonline.gr
«…Πορευθέντες ούν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη. Βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν…» Τούτος ο λόγος του Σωτήρος Χριστού, συχνά πυκνά ηχεί στους θόλους της καρδιάς μας, και ως αύρα λεπτή έρχεται να μας θερμάνη τον ζήλο τον πνευματικό, και ως δρόσος αερμών, εμφανίζεται για να μας ανάψη μέσα μας την φλόγα της ιεραποστολής, που πάντοτε σιγοκαίει τα ιερατικά μας σπλάχνα. Το άρθρο «Πεντηκοστήν εορτάζομεν και πνεύματος επιδημίαν…» -Του Μητροπολίτου Κινσάσας Θεοδοσίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:46 01/03/2023

Ιεραποστολική αποδημία στην Μπάνταγκα του Εκουατέρ (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας. Το άρθρο Ιεραποστολική αποδημία στην Μπάνταγκα του Εκουατέρ (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:38 01/03/2023

Άφιξη του Μητροπολίτη Κινσάσας στη Μπάντακα του Κονγκό

ekklisiaonline.gr
Στη Μπάντακα του Κονγκό αφίχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023. Το άρθρο Άφιξη του Μητροπολίτη Κινσάσας στη Μπάντακα του Κονγκό εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:50 22/02/2023

Χειροθεσία πνευματικού από τον Μητροπολίτη Κινσάσας

ekklisiaonline.gr
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Άξιον Εστίν της Κινσάσας την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2023. Το άρθρο Χειροθεσία πνευματικού από τον Μητροπολίτη Κινσάσας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:04 21/02/2023

Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Στην Ιερά Μονή Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου στην Κινσάσα πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2023 στο τέλος του Εσπερινού η μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού Δανιήλ. Το άρθρο Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:00 08/01/2023

Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδόσιο

ekklisiaonline.gr
Στην Ιερά Μονή Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (Θεολογική Σχολή) στην Κινσάσα έλαβε χώρα το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού η μοναχική κουρά του δόκιμου μοναχού Δανιήλ.. Το άρθρο Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδόσιο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
01:10 08/01/2023

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Σε 169 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Κινσάσα

Newsbeast.gr
Τουλάχιστον 169 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες την ευρύτερη περιοχή της Κινσάσα, της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA). Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τρίτης, καταστρέφοντας περισσότερα από 280 σπίτια στη συνοικία Μοντ Ενγκαφούλα και ένα μεγάλο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ν1 που συνδέει την πρωτεύουσα Κινσάσα με το λιμάνι Ματάντι. Κλιμάκιο του OCHA και του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων της ΛΔ Κονγκό επισκέφθηκε τ
06:56 17/12/2022

Κονγκό: Έχασαν τις ζωές τους 169 από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Παραπολιτικά
Η άναρχη δόμηση της Κινσάσα είναι κίνδυνος θάνατος, αφού η πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας είναι έρμαιο στα ακραία καιρικά φαινόμενα
00:56 17/12/2022

ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 55 νεκροί από κατολισθήσεις και πλημμύρες

NewsBomb
Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκο: Σφοδρό κύμα βροχοπτώσεων προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 55 άτομα στην ΚινσάσαΠερισσότερα...
21:06 13/12/2022

Χριστουγεννιάτικο Ιεραποστολικό Bazaar 2022 στο Επιμελητήριο Αχαΐας

patrasevents.gr
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ΑχαΐαςΠέμπτη, 15 Δεκ 2022 09:00Έχουμε την χαρά και την εξαιρετική τιμή να σας προσκαλέσουμε στο Χριστουγεννιάτικο Ιεραποστολικό BAZAAR Αγάπης και Φιλανθρωπίας που διοργανώνει ο Ιεραποστολικός Σύλλογος μας στις 15 - 19 Δεκεμβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58). ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στις 6.30 το απόγευμα Συνεχές Ωράριο Λειτουργίας: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου – Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 9:00 π.μ. – 9 μ.μ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις μεγάλες ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας (Κονγκό) «ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ...
11:58 10/12/2022

Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Κινσάσα (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Την προστάτιδά της Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα εόρτασε χαρμοσύνως η φερώνυμος ενορία της πλησίον της Θεολογικής Σχολής στην Κινσάσα. Το άρθρο Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Κινσάσα (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
01:38 05/12/2022

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΝΣΑΣΑΣ κ.ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ

ekklisiaonline.gr
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), ο οποίος συνδέεται προσωπικά με ιερείς της πόλεως των Γιαννιτσών και πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης. Το άρθρο ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΝΣΑΣΑΣ κ.ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:06 30/11/2022

Πάτρα: Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος κήρυξε το Θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Δημητρίου

thebest.gr
Με λαμπρότητα & παρουσία πολλών πιστών πανηγύρισε ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου στην ομώνυμη οδό στην άνω πόλη, στην Πάτρα.
20:06 26/10/2022

Δείπνο Αγάπης στο εστιατόριο "Ιφιγένεια"

patrasevents.gr
Κάτω ΚαστρίτσιΔευτέρα, 24 Οκτ 2022 20:00Μετά από τρία χρόνια λόγω της Πανδημίας, το Πανελλήνιο Σωματείο Ορθοδόξου Ιεραποστολής "Ο Ιερός Χρυσόστομος" σας καλεί σε ΔΕΙΠΝΟ ΑΓΑΠΗΣ για την ενίσχυση του Ιεραποστολικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας του Κονγκό.Στο ΔΕΙΠΝΟ ΑΓΑΠΗΣ θα παραβρεθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος.Μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην διάδοση της Ορθοδοξίας στους Αφρικανούς Αδελφούς μας!!!Πληροφορίες - Διάθεση Προσκλήσεων: Στα γραφεία του Πανελλ...
09:20 20/10/2022

Πάτρα: Δείπνο αγάπης για την Κινσάσα του Κονγκό

dete.gr
Μετά από τρία χρόνια λόγω της Πανδημίας, το Πανελλήνιο Σωματείο Ορθοδόξου Ιεραποστολής “Ο Ιερός Χρυσόστομος” σας καλεί σε ΔΕΙΠΝΟ  ΑΓΑΠΗΣ για την ενίσχυση του Ιεραποστολικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας του Κονγκό.Στο ΔΕΙΠΝΟ ΑΓΑΠΗΣ θα παραβρεθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος.Μόνο όλοι μαζί θα  μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην διάδοση της Ορθοδοξίας […]
08:08 20/10/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load