#Κόλλυβα

Γιατί η Εκκλησία καθιέρωσε τα Ψυχοσάββατα; Κόλλυβα για Ψυχοσάββατο

ekklisiaonline.gr
Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω αποκαλείται «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Είναι το πρώτο από τα δυο Ψυχοσάββατα του έτους (το δεύτερο είναι το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής). Το άρθρο Γιατί η Εκκλησία καθιέρωσε τα Ψυχοσάββατα; Κόλλυβα για Ψυχοσάββατο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:54 17/02/2023

Αύριο 22 Οκτωβρίου το Ψυχοσάββατο του Αγίου Δημητρίου – Κόλλυβα συνταγή και Προσευχή για τους Κεκοιμημένους

ekklisiaonline.gr
Η εκκλησιαστική παράδοση στη Μακεδονία θέλει το Σάββατο προ του Αγίου Δημητρίου να είναι Ψυχοσάββατο. Το άρθρο Αύριο 22 Οκτωβρίου το Ψυχοσάββατο του Αγίου Δημητρίου – Κόλλυβα συνταγή και Προσευχή για τους Κεκοιμημένους εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:58 21/10/2022

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ: Σήμερα είναι τα Χρυσά Κόλλυβα -Ποιο συμβολισμό «κρύβουν» τα εννέα υλικά

ekklisiaonline.gr
Εννέα μέρες μετά την Ανάληψη του Χριστού, δηλαδή το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής, η Εκκλησία μνημονεύει όλους τούς κεκοιμημένους από τον Αδάμ μέχρι σήμερα. Το Ψυχοσάββατο αυτό, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, φτιάχνουν τα χρυσά κόλλυβα. Το άρθρο ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ: Σήμερα είναι τα Χρυσά Κόλλυβα -Ποιο συμβολισμό «κρύβουν» τα εννέα υλικά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:24 11/06/2022

MasterChef: To απίστευτο τρολάρισμα στο Twitter για το τεστ δημιουργικότητας με κόλλυβα

okmag.gr
Στο σημερινό επεισόδιο του ΜasterChef μετά από την ιδιαίτερη δοκιμασία με τα κουτιά του Mystery Box, είχε ένα τεστ δημιουργικότητας, που σαν θεματική είχε πιάτα βάσει εθίμων. Η Ελπίδα ήταν η νικήτρια και φυσικά μπορούσε να επιλέξει να μην μαγειρέψει πράγμα που έκανε όταν είδε τα πιάτα. Κόλλυβα, γεμιστή γαλοπούλα, μαγειρίτσα και μπακαλιάρος σκορδαλιά, ήταν […] The post MasterChef: To απίστευτο τρολάρισμα στο Twitter για το τεστ δημιουργικότητας με κόλλυβα appeared first on OK.
23:38 09/05/2022

Ψυχοσάββατο: Τι συμβολίζουν τα υλικά στα κόλλυβα

vimaorthodoxias.gr
ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ: Τα Κόλλυβα είναι ένα από τα πιο παλαιά χριστιανικά έθιμα που διατηρήθηκε στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και συνδέεται άμεσα με τους κεκοιμημένους. Τα κόλλυβα είναι σιτάρι βρασμένο που κατά κανόνα σήμερα έχει τη μορφή στολισμένου δίσκου με ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα , καρύδια, φουντούκια, φιστίκι κ.α και κυρίως ζάχαρη. Τα Κόλλυβα προσφέρονται στους […]
21:02 25/02/2022

Το Σάββατο πρό των Απόκρεω – Ψυχοσάββατο- Συνταγή για Κόλλυβα

ekklisiaonline.gr
Τήν παραμονή τῆς Κυριακῆς τῆς Ἀπόκρεω ἡ Ἐκκλησία μᾶς καλεῖ σέ μιά παγκόσμια ἀνάμνηση ὅλων “τῶν ἀπ’ αἰῶνος κοιμηθέντων εὐσεβῶς, ἐπ’ ἐλπίδι ἀναστάσεως ζωῆς αἰωνίου”. Αὐτή πραγματικά εἶναι ἡ μεγάλη ἡμέρα τῆς Ἐκκλησίας κατά τήν ὁποία προσευχόμαστε γιά τά κοιμηθέντα μέλη της. Το άρθρο Το Σάββατο πρό των Απόκρεω – Ψυχοσάββατο- Συνταγή για Κόλλυβα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:46 25/02/2022

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κόλλυβα με ήλιο ΠΑΣΟΚ στο μνημόσυνο για τα 40 του

Newsit
Μπορεί λίγοι να ήταν εκείνοι που πήγαν σήμερα (03.10.2021) στο Α’ Νεκροταφείο για το μνημόσυνο των 40 ημερών από το θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά το… ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί. Το μνημόσυνο του Άκη Τσοχατζόπουλου έγινε στις 11:30 το πρωί της Κυριακής, στο Α’ Νεκροταφείο, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Λίγος κόσμος και φυσικά η Βίκυ Σταμάτη ... Περισσότερα To άρθρο Άκης Τσοχατζόπουλος: Κόλλυβα με ήλιο ΠΑΣΟΚ στο μνημόσυνο για τα 40 του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
13:26 03/10/2021

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ: Σήμερα είναι τα Χρυσά Κόλλυβα – Τί συμβολίζουν τα εννέα υλικα

ekklisiaonline.gr
Εννέα μέρες μετά την Ανάληψη του Χριστού, δηλαδή το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής, η Εκκλησία μνημονεύει όλους τούς κεκοιμημένους από τον Αδάμ μέχρι σήμερα. Το Ψυχοσάββατο αυτό, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, φτιάχνουν τα χρυσά κόλλυβα. Το άρθρο ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ: Σήμερα είναι τα Χρυσά Κόλλυβα – Τί συμβολίζουν τα εννέα υλικα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:58 19/06/2021

Κόλλυβα Ψυχοσάββατο : Τι είναι προτιμότερο τα μνημόσυνα ή οι φιλανθρωπίες;(Όσιος Ιάκωβος)

ekklisiaonline.gr
Πάτερ, οι συγ­γε­νείς μας πνί­γη­καν στο κα­ρά­βι». Το άρθρο Κόλλυβα Ψυχοσάββατο : Τι είναι προτιμότερο τα μνημόσυνα ή οι φιλανθρωπίες;(Όσιος Ιάκωβος) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
01:04 06/03/2021

Ψυχοσάββατο – Μνημόσυνα – Κόλλυβα: Πως ωφελούνται οι ψυχές και τι συμβολίζουν;

ekklisiaonline.gr
Αν και όλα τα Σάββατα του έτους είναι αφιερωμένα στις ψυχές των χριστιανών, που έχουν πεθάνει ανά τους αιώνες, με την ελπίδα της ανάστασης τους κατά τη Δευτέρα Παρουσία, η Εκκλησία τιμά και ειδικά τη μνήμη τους, δύο ψυχοσάββατα, λεγόμενα, πριν από την Κυριακή των Απόκρεω, και του Σαββάτου πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής. Το άρθρο Ψυχοσάββατο – Μνημόσυνα – Κόλλυβα: Πως ωφελούνται οι ψυχές και τι συμβολίζουν; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:50 04/03/2021

Κόλλυβα συνταγή – Ψυχοσάββατο 2020

ekklisiaonline.gr
Η Αγία μας Εκκλησία έχοντας απόλυτη πίστη στην προσωπική ύπαρξη του ανθρώπου μετά τον θάνατο, αλλά και στην άπειρη αγάπη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, μας συνδέει άρρηκτα ακόμη και μ’ αυτούς που έχουν απέλθει από αυτήν την ζωή. Θεωρεί δε ως αναπόσπαστο και επιτακτικό καθήκον των μελών Της, την φροντίδα για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας. Το άρθρο Κόλλυβα συνταγή – Ψυχοσάββατο 2020 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:10 05/06/2020

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ: Συνταγή για κόλυβα από το Άγιο Όρος- Χρυσά Κόλλυβα 2020

ekklisiaonline.gr
ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ : Ο Κύριος παρομοίασε το θεουπόστατο Σώμα Του με το σπυρί του σιταριού, λέγοντας στο δωδέκατο κεφάλαιο του κατά Ιωάννη Αγίου Ευαγγελίου: «Το σπυρί του σιταριού, εάν πέφτοντας στη γη δεν πεθάνει, μένει μοναχό του (και δεν πολλαπλασιάζεται), εάν όμως πεθάνει, πολύ καρπό φέρνει». Το άρθρο ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ: Συνταγή για κόλυβα από το Άγιο Όρος- Χρυσά Κόλλυβα 2020 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:29 04/06/2020

Ψυχοσάββατο Πεντηκοστής 2020: Κόλλυβα- Πως ωφελούνται οι ψυχές και τι συμβολίζουν;

ekklisiaonline.gr
Η Αγία μας Εκκλησία έχοντας απόλυτη πίστη στην προσωπική ύπαρξη του ανθρώπου μετά τον θάνατο, αλλά και στην άπειρη αγάπη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, μας συνδέει άρρηκτα ακόμη και μ’ αυτούς που έχουν απέλθει από αυτήν την ζωή. Το άρθρο Ψυχοσάββατο Πεντηκοστής 2020: Κόλλυβα- Πως ωφελούνται οι ψυχές και τι συμβολίζουν; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:10 04/06/2020

Η συνταγή της ημέρας: Κόλλυβα

NewsBomb
#tsoulotip: Τα κόλλυβα καταναλώνονται την ίδια ημέρα. Αν περισσέψουν, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο για 2…
10:12 05/12/2019

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load