#Λέχαιο

Αρχαιολογική ανακάλυψη αλλάζει την αρχαία ιστορία της Κορίνθου

lykavitos.gr
Νέα αρχαιολογική ανακάλυψη αλλάζει την αρχαία ιστορία της Κορίνθου. Το λιμάνι της στο Λέχαιο είναι τουλάχιστον κατά 500 χρόνια παλαιότερο, όπως δείχνουν νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις.
03:17 20/04/2024

Τρόμος στην Κόρινθο: Μεγάλη φωτιά και εκρήξεις σε εστιατόριο [βίντεο]

eleftherostypos.gr
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε εστιατόριο στο Λέχαιο Κορινθίας με αποτέλεσμα να προκληθεί συναγερμός στην Πυροσβεστική. Πίσω από την επιχείρηση υπάρχει κατοικία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας korinthostv.gr, οι πυροσβέστες απομάκρυναν προληπτικά ανθρώπους που διέμεναν στα γύρω σπίτια. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, στο σημείο ακούγονται συνεχείς εκρήξεις. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 20 πυροσβέστες […] Το άρθρο Τρόμος στην Κόρινθο: Μεγάλη φωτιά και εκρήξεις σε εστιατόριο [βίντεο] εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
18:00 24/08/2023

Φωτιά στο Λέχαιο Κορινθίας

Skai.gr
Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις
17:37 24/08/2023

Τροχαίο με σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην Παλιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών

Newsit
Τροχαίο με σύγκρουση δύο αυτοκινήτων, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (16.04.2023) στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου- Πατρών, στο Λέχαιο Κορινθίας. Από την σύγκρουση στην Κορίνθου- Πατρών, τραυματίστηκαν δύο άτομα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, όπου ερευνά και τις συνθήκες ... Περισσότερα To άρθρο Τροχαίο με σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην Παλιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:28 16/04/2023

Φωτιά τώρα στο Λέχαιο Κορινθίας

Newsbeast.gr
Φωτιά σε εξέλιξη στο Λέχαιο Κορινθίας κοντά στο Παλαιό Αεροδρόμιο. Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής όπου και επιχειρούν 5 πυροσβέστες με τρία οχήματα και εθελοντικές ομάδες. Δείτε φωτογραφίες του korinthostv.gr:
16:06 24/08/2022

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινά το έργο σύνδεσης του αγωγού ύδρευσης με το Λέχαιο, Περιγιάλι, Άσσο

otavoice.gr
Υπογράφηκε την Τετάρτη (1/6) από τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον εκπρόσωπο της   εταιρίας ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ Α.Τ.Ε.Ε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Διαδικτύωση αγωγών ύδρευσης Δήμου Κορινθίων Β’ φάση» προϋπολογισμού 7.200.000,00 € {χωρίς  ΦΠΑ} με μέση έκπτωση 35,72% επί των τιμών της μελέτης και συνολική προσφορά 4.628.355,60 ευρώ χωρίς...
08:36 02/06/2022

Κορινθία: Οδηγός τα έκανε «γυαλιά- καρφιά» στο προαύλιο εκκλησίας

thebest.gr
Γυαλιά καρφιά τα έκανε τα ξημερώματα οδηγός αυτοκινήτου, πιθανότητα υπό την επήρεια αλκοόλ, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λέχαιο, στην Κορινθία.
06:30 09/05/2022

Γυαλιά καρφιά τα έκανε οδηγός στο προαύλιο του ιερού ναού Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λέχαιο Κορινθίας

ekklisiaonline.gr
Με ένα «βομβαρδισμένο τοπίο» ήρθαν αντιμέτωποι το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι της περιοχής και ο ιερέας του ναού Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λέχαιο Κορινθίας. Το άρθρο Γυαλιά καρφιά τα έκανε οδηγός στο προαύλιο του ιερού ναού Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λέχαιο Κορινθίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:18 08/05/2022

Κορινθία: Παρενόχληση καταγγέλλουν μαθήτριες – «Άγνωστοι με λευκό βαν» τριγυρίζουν σχολείο στο Λέχαιο

Newsit
Πληθαίνουν στην Κορινθία οι αναφορές για παρενόχληση μαθητριών από αγνώστους έξω από γυμνάσιο στο Λέχαιο. Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν τις καταγγελίες. Οι μαθήτριες γυμνασίου στην περιοχή του Λεχαίου στην Κορινθία ενημέρωσαν για την παρενόχληση τούς γονείς τους, οι οποίοι με τη σειρά τους το σχολείο, ενώ κατήγγειλαν τα περιστατικά στην αστυνομία. Ειδικότερα, το korinthostv.gr αναφέρει ... Περισσότερα To άρθρο Κορινθία: Παρενόχληση καταγγέλλουν μαθήτριες – «Άγνωστοι με λευκό βαν» τριγυρίζουν σχολείο στο Λέχαιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
19:40 22/02/2022

Όταν τα πλοία έβγαιναν στη στεριά -΄Εργα στον αρχαίο Δίολκο

mononews.gr
Είχε μήκος περί τα οκτώ χιλιόμετρα _από τη μία ακτή ως την άλλη_ αν και η πορεία του είναι γνωστή σήμερα μόνον στο ένα χιλιόμετρο και κατασκευάστηκε πιθανότατα στον 6ο π.Χ. αιώνα. Ο Δίολκος, ο πλακόστρωτος δρόμος δηλαδή, που συνέδεε δύο μεγάλα λιμάνια, τις Κεχρεές στον Σαρωνικό και το Λέχαιον στον Κορινθιακό κόλπο ήταν ένα από τα σπουδαιότερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας, και ως προς την κατασκευή του αλλά και στην σημασία του.
19:36 20/01/2022

Τις αποθήκες ειδών πολιτικής προστασίας στο Λέχαιο παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

otavoice.gr
Η παρουσίαση των αποθηκών υλικού πολιτικής προστασίας καθώς των χώρων τοποθέτησης αρχειακού υλικού της Π.Ε. Κορινθίας, έγινε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στις εγκαταστάσεις του δημόσιου ΚΤΕΟ Κορινθίας, στο Λέχαιο. Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, από κοινού με την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνά Κόρκα και τους θεματικούς ομολόγους της Χάρη Βυτινιώτη και Τάσο Γκιολή, προέβη επίσης στην […]
08:46 17/01/2022

Στρατηγική επένδυση 83 εκατομμυρίων ευρώ από Theracell για Κέντρο Βιοτεχνολογίας στην Κορινθία – Ανοίγουν 173 θέσεις εργασίας

Newsit
Νέα σημαντική επένδυση της Theracell, προϋπολογισμού 83 εκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία Κέντρου Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο Κορινθίας, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, απ’ όπου θα δημιουργηθούν 173 νέες θέσεις εργασίας.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου το νέο επενδυτικό σχέδιο «Εξατομικευμένες Κυτταρικές και Γονιδιακές Θεραπείες δίπλα ... Περισσότερα To άρθρο Στρατηγική επένδυση 83 εκατομμυρίων ευρώ από Theracell για Κέντρο Βιοτεχνολογίας στην Κορινθία – Ανοίγουν 173 θέσεις εργασίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
22:46 24/11/2021

Δ. Κορινθίων: Συνεχίζεται η εργολαβία του 1,7 εκ. ευρώ με ασφαλτοστρώσεις σε Λέχαιο – Περιγιάλι και Κάτω Άσσο

otavoice.gr
Απρόσκοπτα συνεχίζεται η εκτέλεση της εργολαβίας «Δημοτική οδοποιία Δήμου Κορινθίων»  με έργα συντήρησης οδοποιίας αλλά και νέες ασφαλτοστρώσεις στην Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου. Στο σημείο των έργων, στην οδό Κολοκοτρώνη στο Λέχαιο, βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων Γιώργο Πούρο και τους Τοπικούς προέδρους Περιγιαλίου Δημήτρη […]
12:18 19/08/2021

Μεγάλη φωτιά στο Λέχαιο δίπλα σε σπίτια! Ξεσπούν οι κάτοικοι της περιοχής

dete.gr
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 13:30 στο Λέχαιο Κορινθίας δίπλα σε σπίτια. Στο σημείο έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα. Κάτοικοι με λάστιχα προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες. Η φωτιά ξεκίνησε από καλαμιές και ξερά χόρτα. Πήρε διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων και αφού κατέστρεψε αυτοκίνητα, άρχισε να πλησιάζει […]
16:12 08/11/2020

Βίντεο: Έτσι περνούσαν τα πλοία από τον Ισθμό της Κορίνθου στην αρχαιότητα

pronews.gr
Όντας προφανές από την αρχαιότητα ότι το στενό κομμάτι γης που χώριζε στα δυο τον Κορινθιακό Κόλπο εμπόδιζε την καταλυτική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους, αλλά και την εξασφάλιση από τους προφανείς κινδύνους που είχε ο περίπλους της Πελοποννήσου, επινοήθηκαν λύσεις που παραμένουν εντυπωσιακές ακόμη και σήμερα. Η Αρχαία Κόρινθος διέθετε δύο επίνεια: Το Λέχαιο στα βόρεια, στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου και τις Κεγχρεές στα ανατολικά, στις ακτές του Σαρωνικού. Οι αρχαίοι Κορίνθιοι χρησιμοποιούσαν αυτά τα δύο λιμάνια για να μεταφέρουν από την μία πλευρά στην άλλη, όχι μόνο τα μεταφερόμενα εμπορεύματα, αλλά ακόμη και τα ίδια τα πλοία. Τα οποία τα έβγαζαν στην στεριά και με μηχανικά μέσα τα μετέφε
07:10 15/06/2020

Κορινθία: Αυτοκίνητο έκανε «βουτιά» στη θάλασσα (Video&Photos)

lykavitos.gr
Ένα αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα στο Λέχαιο Κορινθίας το απόγευμα της Δευτέρας. Tο αυτοκίνητο «βουτιά» από το πάρκινγκ σπιτιού και έκανε «βουτιά» στη θάλασσα, σύμφωνα με το Korinthos TV. Ο οδηγός κατά λάθος έβαλε όπισθεν με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τσουλήσει προς τα πίσω, να διασχίσει κάθετα τον δρόμο, να καβαλήσει τα βράχια και να καταλήξει στη θάλασσα.
03:01 27/05/2020

Νεκρός 23χρονος στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου

thebest.gr
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο Λέχαιο Κορινθίας.
09:36 29/02/2020

Τραγωδία στο Λέχαιο! Νεκρός σε τροχαίο ένας 23χρονος

Newsit
Ένας 23χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο ... Διαβάστε περισσότερα To άρθρο Τραγωδία στο Λέχαιο! Νεκρός σε τροχαίο ένας 23χρονος δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .
09:03 29/02/2020

Βίντεο: Nα πως περνούσαν τα πλοία από τον Ισθμό της Κορίνθου στην αρχαιότητα

pronews.gr
Όντας προφανές από την αρχαιότητα ότι το στενό κομμάτι γης που χώριζε στα δυο τον Κορινθιακό Κόλπο εμπόδιζε την καταλυτική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους, αλλά και την εξασφάλιση από τους προφανείς κινδύνους που είχε ο περίπλους της Πελοποννήσου, επινοήθηκαν λύσεις που παραμένουν εντυπωσιακές ακόμη και σήμερα. Η Αρχαία Κόρινθος διέθετε δύο επίνεια: Το Λέχαιο στα βόρεια, στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου και τις Κεγχρεές στα ανατολικά, στις ακτές του Σαρωνικού. Οι αρχαίοι Κορίνθιοι χρησιμοποιούσαν αυτά τα δύο λιμάνια για να μεταφέρουν από την μία πλευρά στην άλλη, όχι μόνο τα μεταφερόμενα εμπορεύματα, αλλά ακόμη και τα ίδια τα πλοία. Τα οποία τα έβγαζαν στην στεριά και με μηχανικά μέσα τα μετέφε
09:55 15/10/2019

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load