#Μαρία Μαγδαληνή

Πότε βάφουμε κόκκινα τα αυγά για το Πάσχα 2024 – Τι συμβολίζει το έθιμο

agrinionews.gr
Ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη κάθε χρόνο είθισται να βάφουμε κόκκινα αυγά, το χρώμα των οποίων σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση, συμβολίζει το αίμα του Χριστού που χύθηκε για τη σωτηρία του κόσμου. Τα παλιά χρόνια μάλιστα, λέγεται ότι τα έβαφαν αργά τη νύχτα, ήταν πάντα κόκκινα και γι΄αυτό και η Μεγάλη Πέμπτη λεγόταν και Κοκκινοπέφτη. Οι μόνοι που δεν συμμετείχαν στο έθιμο ήταν οι οικογένειες που είχαν πένθος. Τα κόκκινα αυγά βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία θεωρείται η ημέρα του Μυστικού Δείπνου. Το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών είναι ένα έθιμο χρόνων. Βάσει της χριστιανικής παράδοσης, το κόκκινο αυγό αποτελεί σύμβολο ζωής, καθώς, όπως σπάει, κατά τη διαδικασία του τσουγκρίσματος, έτσι έσπα
19:49 24/04/2024

«Μαρία Μαγδαληνή»: O πίνακας του Ραφαήλ που ανακαλύφθηκε πρόσφατα – Ουρές του κόσμου για να τον δει

neolaia.gr
Το μικρό πορτραίτο της Μαρίας Μαγδαληνής εκτίθεται για ένα μήνα στη βασιλική Sainte-Marie-Madeleine
10:47 22/04/2024

Πώς προέκυψε η φράση «Μη μου άπτου»

ekklisiaonline.gr
Σήμερα η φράση «Μη μου άπτου» χρησιμοποιείται για ανθρώπους πολύ ευαίσθητους σωματικά ή και ψυχικά και συνήθως για άτομα που προσβάλλονται ή παρεξηγούνται εύκολα. Πρόκειται, όμως, για μία χριστιανική φράση που ακούστηκε από τα χείλη του Κυρίου προς τη Μαρία Μαγδαληνή, όταν πλησίασε να τον αγγίξει μετά την Ανάστασή Του. Το άρθρο Πώς προέκυψε η φράση «Μη μου άπτου» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:16 12/04/2023

Δείτε τι συμβαίνει σε όσους ασπάζονται την άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

ekklisiaonline.gr
Αγία Μαρία Μαγδαληνή: Στην ιερά μονή της Σιμωνόπετρας φυλάσσεται και το Λείψανο του αριστερού χεριού της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής… Το άρθρο Δείτε τι συμβαίνει σε όσους ασπάζονται την άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:34 28/12/2022

Πρίγκιπας Louis: Η γλυκιά χειρονομία στην πριγκίπισσα Charlotte που έκανε τους πάντες να λιώσουν

instyle.gr
Ο πρίγκιπας Louis έκλεψε και πάλι τιs εντυπώσεις αλλά αυτήν τη φορά όχι με τις αταξίες του αλλά με μια γλυκιά χειρονομία προς τη μεγαλύτερη αδελφή του,πριγκίπισσα Charlotte, που έκανε τους πάντες να λιώσουν. Το πρωί των Χριστουγέννων ο 4χρονος πρίγκιπας συνόδευσε την οικογένειά του στη χριστουγεννιατικη τελετή στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή στο Σάντρινγκχαμ. Ενώ […] The post Πρίγκιπας Louis: Η γλυκιά χειρονομία στην πριγκίπισσα Charlotte που έκανε τους πάντες να λιώσουν appeared first on InStyle.
10:41 28/12/2022

Πώς προέκυψε η φράση: «Μη μου άπτου»

olympia.gr
Σήμερα η φράση «Μη μου άπτου» χρησιμοποιείται για ανθρώπους πολύ ευαίσθητους σωματικά ή και ψυχικά και συνήθως για άτομα που προσβάλλονται ή παρεξηγούνται εύκολα. Πρόκειται, όμως, για μία χριστιανική φράση που ακούστηκε από τα χείλη του Κυρίου προς τη Μαρία Μαγδαληνή, όταν πλησίασε να τον αγγίξει μετά την Ανάστασή Του. Γράφει ο ιερός Χρυσόστομος: «Το […] Πώς προέκυψε η φράση: «Μη μου άπτου» - olympia
17:32 23/12/2022

Η Σιμωνόπετρα γιορτάζει την Αγία Μαρία Μαγδαληνή προεξάρχοντος του Μελίτων

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΝΕΑ: Η Μονή Σίμωνος Πέτρας γιόρτασε την κτιτόρισσα της Μονής Αγία Μαρία Μαγδαληνή. Το άρθρο Η Σιμωνόπετρα γιορτάζει την Αγία Μαρία Μαγδαληνή προεξάρχοντος του Μελίτων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:08 04/08/2022

Η συκοφαντημένη, ακόμη κι απ΄τον Καζαντζάκη Αγία: Η Μυροφόρος Ισαπόστολος Μαρία Μαγδαληνή [ΒΙΝΤΕΟ+ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ]

mikrometoxos.gr
Η συκοφαντημένη, ακόμη κι απ΄τον Καζαντζάκη Αγία: Η Μυροφόρος Ισαπόστολος Μαρία Μαγδαληνή [ΒΙΝΤΕΟ+ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ] του Κων/νου Αθ. Οικονόμου δασκάλου Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ: Πατρίδα της ήταν τα Μάγδαλα της Γαλιλαίας, και γι’ αυτό ονομάστηκε Μαγδαληνή. Μετά τον θάνατο των ευσεβών και πλουσίων γονέων της, ακολούθησε ζωή μελέτης και προσευχής, απορρίπτοντας καλοπέραση και ηδονές. Μοίραζε από τα υπάρχοντά […]
08:40 23/07/2022

Αγία Μαρία Μαγδαληνή: Η παράκληση της θεραπεύει από κάθε ασθένεια

ekklisiaonline.gr
Κύριε, εἰσάκουσον τῆς προσευχῆς μου, ἐνώτισαι τήν δέησιν μου ἐν τῆ ἀληθείᾳ σου, εἰσάκουσον μου ἐν τῆ δικαιοσύνη σου καί μή εἰσέλθῃς εἰς κρίσιν μετά τοῦ δούλου σου, ὅτι οὐ δικαιωθήσεται ἐνώπιον σου πᾶς ζῶν. Το άρθρο Αγία Μαρία Μαγδαληνή: Η παράκληση της θεραπεύει από κάθε ασθένεια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:22 21/07/2022

Αγία Μαρκέλλα, Αγία Μαρία Μαγδαληνή: ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Live

ekklisiaonline.gr
ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Ρωμαίας - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 19.00. Η Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς. Το άρθρο Αγία Μαρκέλλα, Αγία Μαρία Μαγδαληνή: ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Live εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:22 21/07/2022

Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής

ekklisiaonline.gr
Αγία Μαρία Μαγδαληνή: Κατά την εορτή της αγίας ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίς Μαγδαληνής, θα τελεσθή πανήγυρη με ιερά αγρυπνία της εφόρου και προστάτιδος της Ιεράς Μονής… Το άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:22 21/07/2022

Αγία Μαρία Μαγδαληνή: Γιατί θεωρείται προστάτιδα των αρωματοπωλών

ekklisiaonline.gr
Σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση οι άγιοι προστατεύουν από κάθε αρρώστια, χαρακτηρίζονται, όμως, ως προστάτες επαγγελματικών κλάδων, προστάτες της μητρότητας, προστάτες προσώπων και καταστάσεων. Το άρθρο Αγία Μαρία Μαγδαληνή: Γιατί θεωρείται προστάτιδα των αρωματοπωλών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:08 21/07/2022

Ποια ήταν η πραγματική Μαρία Μαγδαληνή πέρα από τους μύθους

mononews.gr
Ποια ήταν η Μαρία Μαγδαληνή; Από τη συγγραφή της Καινής Διαθήκης ως τον Κώδικα Ντα Βίντσι, δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας δηλαδή, η εικόνα της έχει επανειλημμένα στρεβλωθεί, υποτιμηθεί, συκοφαντηθεί.
08:58 22/04/2022

Μαρία Μαγδαληνή: H Αγία των αμαρτωλών που το άρωμά της ποτίζει ακόμα τα δωμάτια της Ιστορίας

olympia.gr
Μαθήτρια του Ιησού ή γυναίκα του; Πόρνη, αγία, ή «Πρωταπόστολος»; Ήταν παρούσα στην Ανάσταση. Μετά χάθηκε. Και άφησε ιερείς, ποιητές, ζωγράφους και τον Dan Brown να πουν την ιστορία της. Ήταν μαζί Του ως το τέλος και μετά απ’αυτό. Ήταν εκεί, δίπλα στη Μαρία, τη μητέρα Του, όσο ο Χριστός περνούσε ώρες αγωνίας στο σταυρό. […] Μαρία Μαγδαληνή: H Αγία των αμαρτωλών που το άρωμά της ποτίζει ακόμα τα δωμάτια της Ιστορίας - olympia
13:02 20/04/2022

Τι συμβαίνει σε όσους ασπάζονται την άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

ekklisiaonline.gr
Αγία Μαρία Μαγδαληνή: Στην ιερά μονή της Σιμωνόπετρας φυλάσσεται και το Λείψανο του αριστερού χεριού της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής… Το άρθρο Τι συμβαίνει σε όσους ασπάζονται την άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:34 11/11/2021

Γιατί η Αγία Μαρία Μαγδαληνή θεωρείται προστάτιδα των αρωματοπωλών;

pronews.gr
Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, που η μνήμη της τιμάται στις 22 Ιουλίου, θεωρείται προστάτιδα των αρωματοπωλών. Κατά την Ανάσταση του Κυρίου ήλθε πρώτη στον τάφο Του με αρώματα, και άγγελοι ντυμένοι στα λευκά ανήγγειλαν σε αυτή την Ανάστασή Του. Για αυτό και θεωρείται προστάτιδα των αρωματοπωλών. Βοηθά, επίσης, στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και των πόνων γύρω από τα δάκτυλα. Η Αγία μυροφόρος και ισαπόστολος Μαρία η Μαγδαληνή καταγόταν από τα Μάγδαλα. Όταν πληροφορήθηκε για τον Χριστό, πήγε κοντά του και απαλλάχθηκε από τα δαιμόνια που την ενοχλούσαν και στην συνέχεια έγινε μαθήτρια του. Η Μαρία η Μαγδαληνή, ακολούθησε τον Χριστό έως το πάθος Του, έγινε μυροφόρος, είδε πρώτη την Ανάσταση, όταν αργά
16:32 18/08/2021

Γιορτάζει η Αγία Μαρία Μαγδαληνή: Γιατί θεωρείται προστάτιδα των αρωματοπωλών

ekklisiaonline.gr
Σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση οι άγιοι προστατεύουν από κάθε αρρώστια, χαρακτηρίζονται, όμως, ως προστάτες επαγγελματικών κλάδων, προστάτες της μητρότητας, προστάτες προσώπων και καταστάσεων. Η αγία Μαρία η Μαγδαληνή, που η μνήμη της τιμάται στις 22 Ιουλίου, θεωρείται προστάτιδα των αρωματοπωλών. Το άρθρο Γιορτάζει η Αγία Μαρία Μαγδαληνή: Γιατί θεωρείται προστάτιδα των αρωματοπωλών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:38 22/07/2021

Η Μαρία Μαγδαληνή και η ιστορία της

Zougla
Σύσσωμος ο χριστιανικός κόσμος γιορτάζει κάθε χρόνο στις 22 Ιουλίου τη μνήμη της μυροφόρου και ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής...
08:06 22/07/2021

Αγία Μαρία Μαγδαληνή- Χολαργός ΤΩΡΑ: Εκκλησία και λαός προσκυνούν το λείψανο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ekklisiaonline.gr
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Η μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής της Μυροφόρου τιμάται πανηγυρικά στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών «Σημάντρου» (Ελ.Βενιζέλου 59Α), όπου φυλάσσεται τεμάχιο Λειψάνου της Αγίας. Το άρθρο Αγία Μαρία Μαγδαληνή- Χολαργός ΤΩΡΑ: Εκκλησία και λαός προσκυνούν το λείψανο (ΦΩΤΟ-VIDEO) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:48 21/07/2021

ΕΜΥ Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Πρόγνωση αύριο 22 Ιουλίου- Αγία Μαρία Μαγδαληνή

ekklisiaonline.gr
ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Η πρώτη πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021. Αίθριος καιρός και περαιτέρω ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Το άρθρο ΕΜΥ Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Πρόγνωση αύριο 22 Ιουλίου- Αγία Μαρία Μαγδαληνή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:34 21/07/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load