#Μικρόβια

Μικρόβια: Πού κρύβονται τα περισσότερα στα δωμάτια των ξενοδοχείων

tromaktiko.gr
Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, όλο και θα βρεθούμε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή ένα ε νοικιαζόμενο δωμάτιο. Φυσικά, ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει εντελώς από την ζωή μας και η ανησυχία για την υγειονομική ασφάλεια υπάρχει ακόμα. Όπως λέει η Primrose Freestone… λέκτορας της κλινικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Leicester σε άρθρο στο The Conversation, οι κίνδυνοι είναι […] The post Μικρόβια: Πού κρύβονται τα περισσότερα στα δωμάτια των ξενοδοχείων appeared first on Tromaktiko.gr.
13:06 18/05/2023

Μικρόβια: Μία… οικογενειακή υπόθεση – Πώς εξαπλώνονται με την συγκατοίκηση

instyle.gr
Τα μικρόβια αποτελούν… οικογενειακή υπόθεση. Οι άνθρωποι που ζουν μαζί, δεν μοιράζονται μόνο την ίδια στέγη αλλά και πολλά μικρόβια, αποκαλύπτει μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, η πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα. Αυτό ισχύει κυρίως για τα μέλη της ίδιας οικογένειας και τους συγκάτοικους, αλλά αφορά επίσης τους φίλους και τους γείτονες, εφόσον […] The post Μικρόβια: Μία… οικογενειακή υπόθεση – Πώς εξαπλώνονται με την συγκατοίκηση appeared first on InStyle.
18:08 23/01/2023

Φυσική άσκηση: Μικρόβια του εντέρου ίσως σας πείσουν να κάνετε την αρχή

in.gr
Χημικά σινιάλα που απελευθερώνει το μικροβίωμα του εντέτου πείθουν τον εγκέφαλο ότι η άσκηση προσφέρει ικανοποίηση.
18:14 21/12/2022

Πώς θα καθαρίσετε σωστά gadgets και συσκευές στο σπίτι;

secnews.gr
Μπορεί μετά το πέρας της πανδημίας να αφήσαμε για λίγο τα απολυμαντικά μαντηλάκια στην άκρη, ωστόσο η καθαριότητα των ηλεκτρονικών συσκευών μας εξακολουθεί είναι σημαντική. Μικρόβια, βρωμιά και σκόνη εγκαθίστανται εύκολα σε κάθε γωνιά και σχισμή των αγαπημένων μας gadgets. Δείτε επίσης: Το PCIe 6.0 θα κάνει τα gadget σας απίστευτα γρήγορα, απλά όχι σύντομα […] The post Πώς θα καθαρίσετε σωστά gadgets και συσκευές στο σπίτι; appeared first on SecNews.gr.
15:00 17/08/2022

Ουρολοίμωξη – Όλα τα βήματα αντιμετώπισης για να μην ξαναεμφανιστεί και τι να προσέξετε μετά το σεξ

mononews.gr
Η ουρολοίμωξη είναι από τα πιο συχνά νοσήματα που θα απασχολήσει τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής του το 30-50% των γυναικών. Μικρόβια συνήθως από το έντερο προσβάλλουν το ουροποιητικό, τα οποία, αν δεν προλάβουν να απομακρυνθούν με την ούρηση, πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν συμπτώματα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς […]
22:34 15/07/2022

Ουρολοιμώξεις: ένα γυναικείο και συχνά χρόνιο «μαρτύριο»

eleftherostypos.gr
«Φουντώνουν» οι ουρολοιμώξεις το καλοκαίρι, αλλά επανεμφανίζονται και με κάθε «απροσεξία»    Η ουρολοίμωξη είναι από τα πιο συχνά νοσήματα που θα απασχολήσει τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής του το 30-50% των γυναικών, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι «χτυπάνε κόκκινο» τους καλοκαιρινούς μήνες. Μικρόβια – συνήθως από το έντερο – προσβάλλουν το ουροποιητικό, […] Το άρθρο Ουρολοιμώξεις: ένα γυναικείο και συχνά χρόνιο «μαρτύριο» εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
13:42 14/07/2022

Ουρολοιμώξεις: Πού οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται

paraskhnio.gr
Η ουρολοίμωξη είναι από τα πιο συχνά νοσήματα που θα απασχολήσει τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής του το 30-50% των γυναικών. Μικρόβια συνήθως από το έντερο προσβάλλουν το ουροποιητικό, τα οποία, αν δεν προλάβουν να απομακρυνθούν με την ούρηση, πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν συμπτώματα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς Το άρθρο Ουρολοιμώξεις: Πού οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
10:42 05/07/2022

Θεία Κοινωνία Μικρόβια και Πανδημία

ekklisiaonline.gr
Θεία Κοινωνία: Λόγω της πανδημίας που εμφανίσθηκε στον κόσμο τους τελευταίους 2 μήνες, δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς, επωνύμους και ανωνύμους, να εκφράσουν την άποψή τους περί της Θείας Κοινωνίας. Το άρθρο Θεία Κοινωνία Μικρόβια και Πανδημία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:56 05/04/2022

Μαθαίνω να αποφεύγω να αρρωσταίνω

efsyn.gr
Οπου υπάρχουν παιδιά, υπάρχουν μικρόβια – και μάλιστα πολλά, πάρα πολλά μικρόβια. Οσα δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μικρόβια που οδηγούν σε εκατομμύρια διαγνώσεις κοινών κρυολογημάτων και γρίπης.
14:15 28/03/2021

Μικρόβια τέλος: 9 υγιεινά κόλπα καθαριότητας για να απολυμάνετε το σπίτι σας ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία-ΦΩΤΟ

newsitamea.gr
Η καταπολέμηση των μικροβίων από αντικείμενα και μέρη που είτε δεν σκεφτήκαμε ποτέ να καθαρίσουμε, είτε δεν γνωρίζουμε τον τρόπο, είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας. Συνεπώς, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως αναπτύσσονται τα μικρόβια στο σπίτι και πώς να τα καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά. Καταπολέμηση των μικροβίων: Απολυμάνετε την οδοντόβουρτσα... The post Μικρόβια τέλος: 9 υγιεινά κόλπα καθαριότητας για να απολυμάνετε το σπίτι σας ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία-ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.
12:03 25/03/2021

Μικρόβια βακτήρια σχήμα: Ο μηχανιστικός τρόπος προσαρμογής και η στρατηγική ανατροφοδότησης

tromaktiko.gr
Μικρόβια βακτήρια σχήμα: Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, το University College London και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο πήραν τα βακτήρια C. crescentus -τα οποία συνήθως βρίσκονται σε λίμνες και ρέματα γλυκού νερού- και πρόσθεσαν μια μικρή ποσότητα αντιβιοτικού ευρέος φάσματος, της χλωραμφενικόλης. Η ποσότητα του αντιβιοτικού δεν ήταν αρκετή για να σκοτώσει όλα […] The post Μικρόβια βακτήρια σχήμα: Ο μηχανιστικός τρόπος προσαρμογής και η στρατηγική ανατροφοδότησης appeared first on tromaktiko.
05:24 02/02/2021

Μικρόβια που τρώνε πετρώματα θα βοηθήσουν στις εξορύξεις στο διάστημα

Gazzetta
Μικρόβια που τρώνε πετρώματα, θα βοηθήσουν στις εξορύξεις στο διάστημα, δείχνει πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πείραμα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
02:03 12/11/2020

Μικρόβια που τρώνε πετρώματα, θα βοηθήσουν στις εξορύξεις στο διάστημα, σύμφωνα με ευρωπαϊκό πείραμα

ptisidiastima.com
ΑΠΕ-ΜΠΕ . Μικρόβια που «τρώνε» πετρώματα, μπορούν να βοηθήσουν καθοριστικά τους μελλοντικούς αστροναύτες στην εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων στο διάστημα, σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι έκαναν τα πρώτα στον κόσμο σχετικά πειράματα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), με τη βοήθεια των εκεί αστροναυτών. Τα ευρήματα δείχνουν ότι η […] Το άρθρο Μικρόβια που τρώνε πετρώματα, θα βοηθήσουν στις εξορύξεις στο διάστημα, σύμφωνα με ευρωπαϊκό πείραμα εμφανίστηκε πρώτα στο Πτήση & Διάστημα.
12:33 11/11/2020

Εξόρυξη πετρωμάτων από το διάστημα με… μικρόβια! Η πρωτοποριακή ανακάλυψη

Newsit
Μικρόβια που «τρώνε» πετρώματα, μπορούν να βοηθήσουν καθοριστικά τους μελλοντικούς αστροναύτες στην εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων στο διάστημα, σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, σύμφωνα με μια νέα ... Διαβάστε περισσότερα To άρθρο Εξόρυξη πετρωμάτων από το διάστημα με… μικρόβια! Η πρωτοποριακή ανακάλυψη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:00 11/11/2020

Το αιθέριο έλαιο μανταρινιού και τα πολλαπλά οφέλη του

pronews.gr
Το μανταρίνι θεωρείται από τα πιο γλύκα φρούτα της ομάδας των εσπεριδοειδών και το συναντάμε πλέον και σε αιθέρια έλαια. Είναι ήπιο και θεωρείται αρκετά χαλαρωτικό, αφού αφήνει μια γλυκιά αίσθηση. Το αιθέριο έλαιο μανταρινιού χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά στην κινεζική ιατρική για να ηρεμεί νου, σώμα και πνεύμα και να διευκολύνει τον ύπνο, αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα οφέλη του. Αντιγηραντική δράση: Προερχόμενο από τα εσπεριδοειδή, το αιθέριο έλαιο μανταρινιού αποτελεί πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού. Αποτελεί φυσική θεραπεία κατά της γήρανσης και αποτρέπει τα εξωτερικά σημάδια της χάρη στη βιταμίνη C. Αντίθετα με τα υπόλοιπα εσπε
13:19 20/07/2020

Οδηγίες για τη σωστή συντήρηση των τροφίμων

topontiki.gr
ΥΓΕΙΑ  Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στα σπίτια μας τώρα το καλοκαίρι, κάνουν τις τροφές να χαλάνε πολύ γρήγορα και η σωστή συντήρησή τους είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να αποφύγουμε την αλλοίωσή τους. Μικρόβια όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια, ο σταφυλόκοκκος, το κλωστρίδιο, και πολλά άλλα, μπορεί να μας δημιουργήσουν ναυτία, εμετό, διάρροια ή και σοβαρή τροφική δηλητηρίαση που θα μας οδηγήσει στο νοσοκομείο. Ας δούμε κάποιες βασικές οδηγίες για τη σωστή συντήρηση των τροφών: Φροντίζουμε ώστε οι επιφάνειες της κουζίνας και τα σκεύη που χρησιμοποιούμε να είναι καθαρά και δε χρησιμοποιούμε τα ίδια μαχαίρια ή επιφάνειες κοπής για διαφορετικά είδη τροφών, π.χ. ωμό κρέας και φρέσκα λαχανι
16:07 07/07/2020

Έτσι Μεταφέρουμε Μικρόβια Από Το Σούπερ Μάρκετ: Νοσοκόμα Αποδεικνύει Ότι Δεν Είμαστε Ασφαλείς Ούτε Με Γάντια-ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea.gr
Νοσοκόμα για κορωνοϊό: Η πανδημία του κορωνοϊού έχει βλάψει και The post Έτσι Μεταφέρουμε Μικρόβια Από Το Σούπερ Μάρκετ: Νοσοκόμα Αποδεικνύει Ότι Δεν Είμαστε Ασφαλείς Ούτε Με Γάντια-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.
11:36 13/04/2020

Μικρόβια: Τα σημεία με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μέσα στο σπίτι-ΦΩΤΟ

newsitamea.gr
Τα μικρόβια βρίσκονται παντού: στον αέρα, στο φαγητό, στα φυτά, The post Μικρόβια: Τα σημεία με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μέσα στο σπίτι-ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.
19:15 01/04/2020

Προσοχή: Tα καθημερινά αντικείμενα και τα μικρόβια που κουβαλούν - Tι πρέπει να κάνετε

pronews.gr
Πλέον, κάθε αντικείμενο στο σπίτι το κοιτάς με καχυποψία. Τώρα που αυτές τις μέρες περνάς τα πάντα με αντισηπτικό, ήρθε η ώρα να μάθεις και πού άλλου υπάρχουν μικρόβια και να τα εξουδετερώσεις!  Οδοντόβουρτσες Μια μέση οδοντόβουρτσα έχει επάνω της 10 εκατομμύρια μικρόβια, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μάνστεστερ. Μικρόβια όπως σταφυλόκοκκος, στρεπτόκοκκος κλπ μπορεί να μεταδοθούν από το στόμα σε όλο τον οργανισμό, προκαλώντας καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό επεισόδιο και χρόνιες λοιμώξεις. Κάθε φορά που πλένεις τα δόντια σου θα αφήνεις την οδοντόβουρτσα να στεγνώσει καλά καλά και θα την αλλάζεις κάθε 3 μήνες! Σανίδες κοπής τροφίμων Το σπίτι πολλών βακτηριδίων - 50 φορές πιο πολλά απ΄ό,τι στην
11:34 31/03/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load