#Μονή Μεγίστης Λαύρας

26 Δεκεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Κωνστάντιος ο Ρώσος

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κωνσταντίνου, του Νέου, του Ρώσου τιμά σήμερα, 26 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Κωνστάντιος καταγόταν από τη Ρωσία και ήταν εφημέριος στη Ρωσική Πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη. Την περίοδο του Ρωσοτουρκικού πολέμου ήρθε στο Άγιον Όρος και έμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, απ’όπου […]
01:09 26/12/2023

Κακοκαιρία Daniel: Ο συνδυασμός της «ψυχρής λίμνης» με το βαρομετρικό χαμηλό δίνει επικίνδυνα φαινόμενα Τρίτη και Τετάρτη

tilegrafimanews.gr
Η κακοκαιρία Daniel είναι μια δυνητικά πολύ επικίνδυνη κακοκαιρία που σε κάποιες περιοχές θα έχει συνολικό ύψος βροχής ακόμα και τα 500 χιλιοστά τονίζει ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος. «Είναι μία μακρά κακοκαιρία τριών ημερών και κυρίως σε περιοχές της βόρειας και ανατολικής χώρας θα πέσει σίγουρα πολλή βροχή», αναφέρει ο κ. Λαγουβάρδος και απαριθμεί τις περιοχές όπου οι σταθμοί του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που επέφερε η κακοκαιρία Daniel μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. «Στην Ζαγορά είδαμε βροχή πάνω από 88 χιλιοστά, στην Μακρυκάπα Ευβοίας 70mm, στην Τραγάνα Φθιώτιδας 65mmκαι στον Θεολ
04:46 05/09/2023

Πυρκαγιά στο Άγιο Όρος: Καίγεται δάσος στη Μονή Μεγίστης Λαύρας

NewsBomb
Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος.Περισσότερα...
09:00 08/07/2023

Η Παναγία Κακαβιώτισσα στη Λήμνο- Το μοναδικό εξωκκλήσι στην Ελλάδα χωρίς σκεπή

ekklisiaonline.gr
Πλέον αξιόπιστη πηγή θέλει το εξωκκλήσι να είναι κατάλοιπο ενός εκ των πολλών μετοχίων της περιοχής, και, προϊόντος του χρόνου, γύρω στα 1305 μ. Χ. περιήλθε στη δικαιοδοσία της Ι. Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. Το άρθρο Η Παναγία Κακαβιώτισσα στη Λήμνο- Το μοναδικό εξωκκλήσι στην Ελλάδα χωρίς σκεπή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:06 24/04/2023

Άγιον Όρος: Με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ψάχνουν τον αγνοούμενο μοναχό

ProtoThema.gr
Συνεχίζονται οι έρευνες - Ο 60χρονος εγκαταβιούσε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας
09:58 05/04/2023

Αγωνία για τον αγνοούμενο μοναχό στο Άγιον Όρος – Drones, θερμικές κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος στις έρευνες

thecaller.gr
Συνεχίζονται οι έρευνες στο Άγιον Όρος για τον εντοπισμό 60χρονου μοναχού, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται τα τελευταία 24ωρα.Συνεχίζονται οι έρευνες στο Άγιον Όρος για τον εντοπισμό 60χρονου μοναχού, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται τα τελευταία 24ωρα.Η εξαφάνισή του δηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Όρους, στις Καρυές, από μοναχό του κελιού, όπου ο 60χρονος εγκαταβιούσε (σ.σ. ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας). Στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένο […]
09:48 05/04/2023

Στα μονοπάτια της Λευτεριάς – Οδοιπορικό στο Μοναστήρι Μεγίστης Λαύρας Καλαβρύτων

ekklisiaonline.gr
1821: Στα μονοπάτια της Λευτεριάς - Οδοιπορικό στη Μονή Μεγίστης Λαύρας Καλαβρύτων. Του π. Ηλία Μάκου. Εθνική και όχι ταξική η Επανάσταση του 1821, είναι φαινόμενο έξω από κάθε θεωρητική ιδεολογική κίνηση. Είναι φαινόμενο ψυχής. Η τιτανομαχία του Έθνους από το 1453 έως το 1821, δημιούργησε μια ατέλειωτη φάλαγγα μαρτύρων και νεκρών, γνωστών και αγνώστων. Το άρθρο Στα μονοπάτια της Λευτεριάς – Οδοιπορικό στο Μοναστήρι Μεγίστης Λαύρας Καλαβρύτων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:56 26/03/2023

Στο Άγιο Όρος οι Μπρατάκος και Γεραπετρίτης! Επισκέφθηκαν την Μονή Μεγίστης Λαύρας

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποίησαν σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Το άρθρο Στο Άγιο Όρος οι Μπρατάκος και Γεραπετρίτης! Επισκέφθηκαν την Μονή Μεγίστης Λαύρας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:02 26/02/2023

Ένα μάθημα ανεξικακίας από τους Μοναχούς της Αγίας Άννης

ekklisiaonline.gr
Η Σκήτη της Αγίας Άννης βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του Αγίου Όρους, μισή ώρα από τη Νέα Σκήτη και μια ώρα από τη Μονή Αγίου Παύλου. Υπάγεται στη Μονή Μεγίστης Λαύρας. Το Κυριακό της είναι αφιερωμένο στην Θεοπρομήτορα Αγία Άννα. Το άρθρο Ένα μάθημα ανεξικακίας από τους Μοναχούς της Αγίας Άννης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:40 24/01/2023

Η Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας, Αγίου Όρους είναι και πάλι Ανοιχτή για τους προσκυνητές

ekklisiaonline.gr
Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας κάνουμε γνωστό, ότι η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, Αγίου Όρους, είναι πλέον ‘’Ανοιχτή’’ και επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η φιλοξενία περιορισμένου αριθμού προσκυνητών. Το άρθρο Η Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας, Αγίου Όρους είναι και πάλι Ανοιχτή για τους προσκυνητές εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:06 06/12/2022

Εικόνες της Θεοτόκου: Παναγία η Κουκουζέλισσα

olympia.gr
Η Παναγία η Κουκουζέλισσα είναι θαυματουργή εικόνα που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, στο Άγιον Όρος. Μπροστά σε αυτήν την εικόνα τελούνταν από πολύ παλιά στη Λαύρα η αγρυπνία του Σαββάτου του Ακαθίστου Ύμνου. Μετά το τέλος, λοιπόν, αυτής της αγρυπνίας και απέναντι απ’ αυτήν την εικόνα συνέβη μια φορά να έχει αποκοιμηθεί ελαφρά […] Εικόνες της Θεοτόκου: Παναγία η Κουκουζέλισσα - olympia
09:22 12/08/2022

Η φροντίδα της Παναγίας προς τη Μονή Μεγίστης Λαύρας (ΒΙΝΤΕΟ)

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Η φροντίδα της Παναγίας προς τη Μονή Μεγίστης Λαύρας (ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:48 08/08/2022

Παναγία Κουκουζέλισσα – Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας

ekklisiaonline.gr
Η θαυματουργή αυτή εικόνα σήμερα βρίσκεται τοποθετημένη σε ξύλινο θρόνο μέσα στο ομώνυμο παρεκκλήσι της μονής. Το άρθρο Παναγία Κουκουζέλισσα – Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:14 01/08/2022

Άγιον Όρος: 52χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα

naftemporiki.gr
Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί από θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, ένας 52χρονος Ρουμάνος. Μοναχός εντόπισε τον άνδρα εντός των υδάτων, κοντά στον αρσανά της Σκήτης της Αγίας Άννας, στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.
15:24 23/06/2022

Νεκρός 52χρονος Ρουμάνος στο Άγιο Όρος

lamianow.gr
Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί 52χρονος Ρουμάνος από θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους. Μοναχός εντόπισε τον άνδρα εντός των υδάτων, κοντά στον αρσανά της Σκήτης της Αγίας Άννας, στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας των Καρυών, όπου γιατρός διαπίστωσε τον θάνατό του. Φως στα αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση και για τον σκοπό αυτό παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Λιμεναρχείο του Αγίου Όρους. The post Νεκρός 52χρονος Ρουμάνος στο Άγιο Όρος appeared first on Lamianow.gr.
15:20 23/06/2022

Άγιο Όρος: Νεκρός ανασύρθηκε 52χρονος από τη θάλασσα- Τον εντόπισε μοναχός

thecaller.gr
Νεκρός ανασύρθηκε σήμερα το πρωί από θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους ένας 52χρονος άντρας από τη Ρουμανία.Νεκρός ανασύρθηκε σήμερα το πρωί από θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους ένας 52χρονος άντρας από τη Ρουμανία.Τον άτυχο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν εντός των υδάτων, εντόπισε μοναχός κοντά στον αρσανά της Σκήτης της Αγίας Άννας, στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας των Καρυών, όπου γιατρός διαπίστωσε τον θάνατό του. Σύμφωνα με το […]
14:52 23/06/2022

Η εσχατολογική μας ρωμαλεότητα δια μέσου της ιστορίας

ekklisiaonline.gr
Αὐτές τίς μέρες ἡ πατρίδα μας ὑποδέχεται τό σύμβολο τῆς οἰκουμενικῆς Ὀρθοδοξίας, τόν Πατέρα τῆς Ρωμιοσύνης, τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαῖο, στίς Ἱ. Μητροπόλεις Φιλίππων (ἀεροδρόμιο Χρυσούπολης), Δράμας (ἱ. Μονή Ἀναλήψεως Δράμας), Θεσσαλονίκης (Ἐπισκοπεῖο καί Θεολογική Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου) καί Καλαμαριᾶς (τριήμερο διοργανώσεων), στήν ἱ. Μονή Βλατάδων, ὅπως καί στό Περιβόλι τῆς Παναγίας μας (Καρυές, ἱ. Μονή Ἰβήρων, ἀντιπροσωπεῖο Ἐσφιγμένου, ἱ. Μονή Καρακάλου, ἱ. Μονή Μεγίστης Λαύρας). Το άρθρο Η εσχατολογική μας ρωμαλεότητα δια μέσου της ιστορίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:56 30/05/2022

Μήνυμα υπέρ της ειρήνης έστειλε ο Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ-VIDEO)

grtimes.gr
Ευχές για την παγκόσμια ειρήνη και ιδιαιτέρως για την ειρήνη στην Ουκρανία απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε, στο παρεκκλήσι της Παναγίας της Πορταΐτισσας, στη Μονή Ιβήρων, στο Άγιο Όρος, όπου βρίσκεται για επίσκεψη. Ο κ. Βαρθολομαίος προσέφερε ως δώρο μια καντήλα «για να καίει μπροστά στη σεπτή εικόνα της (Παναγίας) υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου και όλως ιδιαιτέρως για την ταλαιπωρημένη Ουκρανία». Αφιέρωσε, επίσης, το εγκόλπιό του στην εικόνα της Παναγίας. Την πατριαρχική θεία λειτουργία παρακολούθησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος εξέφρασε, σε δηλώσεις του, τη συγκίνησή του για την επίσκεψή τ
14:50 28/05/2022

Η Παναγία Κακαβιώτισσα στη Λήμνο

ekklisiaonline.gr
Πλέον αξιόπιστη πηγή θέλει το εξωκκλήσι να είναι κατάλοιπο ενός εκ των πολλών μετοχίων της περιοχής, και, προϊόντος του χρόνου, γύρω στα 1305 μ. Χ. περιήλθε στη δικαιοδοσία της Ι. Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. Το άρθρο Η Παναγία Κακαβιώτισσα στη Λήμνο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:22 21/03/2022

Η Λειτουργική ζωή στη Σκήτη Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων

ekklisiaonline.gr
Η Σκήτη Αγίας Τριάδος ή Σκήτη των Καυσοκαλυβίων υπάγεται στη Μονή Μεγίστης Λαύρας. Απέχει γύρω στις 4:30 ώρες από την κυρίαρχη μονή. Είναι σε μορφή οικισμού. Το καθολικό της είναι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα. Ονομάζεται "Καυσοκαλύβια" καθώς σε αυτή την περιοχή ασκήτεψε ο Όσιος Μάξιμος ο Καυσοκαλυβίτης, ο οποίος ονομάστηκε έτσι επειδή ακριβώς δεν έμενε για πολύ καιρό σε μια καλύβα, αλλά την έκαιγε, για να μην αποκτήσει ποτέ περιουσία. Το άρθρο Η Λειτουργική ζωή στη Σκήτη Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:50 17/02/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load