#Νείλος

«Ο δίκαιος γίνεται πρώτος κατήγορος του εαυτού του»

vimaorthodoxias.gr
ΑΥΤΟΜΕΜΨΙΑ – Δίκαιος εαυτού κατήγορος. (Ο δίκαιος πρώτος ο ίδιος κατηγορεί τον εαυτόν του). (Παροιμίες 18,17) Αρχή σωτηρίας η αυτοκατηγορία. (Άγιος Νείλος ο Ασκητής) Να συνηθίζεις να αυτοκατακρίνεσαι, μήπως τυχόν διέπραξες κάποιο αμάρτημα με το λογισμό σου, μήπως η γλώσσα έτρεξε πριν από τον νου ή γλύστρισε σε λόγο άτοπο, μήπως και χωρίς να το […]
15:09 11/10/2023

Άγιος Νεκτάριος και Αγιορείτες

vimaorthodoxias.gr
Άγιος Νεκτάριος: Ο λόγιος και ενάρετος μοναχός Νείλος (Μητρόπουλος) ο Σιμωνοπετρίτης (1871-1911), ο «τόσον λόγιος όσον ταπεινός», αναχώρησε για το Άγιον Όρος μαζί με τον μακαριστό Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο (1884-1980). Με ιδιαίτερη χάρη περιγράφει ο Γέροντας Φιλόθεος την ιεραποδημία τους: «Πριν αναχωρήσωμεν με τον αδελφόν Νικόλαον Μητρόπουλον, εξομολογηθέντες αμφότεροι εις τον Άγιον Πενταπόλεως Νεκτάριον και […]
11:09 06/10/2023

Όσιος Νείλος ο Ασκητής: Οι πονηροί λογισμοί

ekklisiaonline.gr
Όσιος Νείλος ο Ασκητής: Άλλοτε πάλι όταν ξεσπά επάνω μας ο συνηθισμένος πόλεμος, παλεύει ο νους και δεν του επιτρέπεται να σηκώσει κεφάλι. Γιατί έχει αποκτήσει από πριν οικειότητα με τα διάφορα πάθη. Το άρθρο Όσιος Νείλος ο Ασκητής: Οι πονηροί λογισμοί εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:28 04/05/2023

Σουδάν: Ο τεράστιος ορυκτός πλούτος, η διαπάλη στο εσωτερικό και η ανάμειξη των ξένων δυνάμεων

ieidiseis.gr
Πού οφείλεται η κλιμάκωση των ενόπλων συγκρούσεων με τους εκατοντάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες - Τι γράφει ο «Ριζοσπάστης».Έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο αμήν, με δεκάδες έλληνες και εκατοντάδες ευρωπαίους να κινδυνεύουν σοβαρά, για να ασχοληθούμε σοβαρά στη χώρα μας με τα όσα συμβαίνουν στο Σουδάν. Σε μια ακόμα, δηλαδή, περιοχή του κόσμου, όπου οι σοβαροί ανταγωνισμοί για την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου και της γεωγραφικής της θέσης οδηγούν σε κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες!Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» αναδημοσιεύουν από τον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου το σχετικό ρεπορτάζ με την υπογραφή Δ.Ο. και με τίτλο «ΕΝΟΠΛΕΣ
20:54 23/04/2023

Προσκύνημα στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Διασταύρωσης Ραφήνας

irafina.gr
Η Ενορία μας διοργανώνει Προσκύνημα στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά από 16-20 Νοεμβρίου [Πέμπτη 16 απόγευμα έως Δευτέρα 20 ξημερώματα]. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει Προσκύνημα στην Ι. Μ. Αγ. Αικατερίνη Σινά, στην Αγία Κορυφή, στο κελί των Αγ. Γαλακτίωνος και Επιστήμης, στο Κάιρο [Πυραμίδες, Νείλος, Αγ. Γεώργιος, Αγ. Νεκτάριος] κ.α. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά το πρόγραμμα […]
10:12 18/03/2023

Άγιος Νείλος Πειραιώς: Θα τιμηθεί πανηγυρικά η μνήμη του Ιερού Φωτίου – Το πρόγραμμα

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Με τη χάρη του Θεού στην ενορία μας θα τιμηθεί πανηγυρικά η μνήμη του Ιερού Φωτίου κατά το εξής πρόγραμμα. Το άρθρο Άγιος Νείλος Πειραιώς: Θα τιμηθεί πανηγυρικά η μνήμη του Ιερού Φωτίου – Το πρόγραμμα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:18 03/02/2023

Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου, εορτάζει ο Άγιος Νεομάρτυς Αναστάσιος εκ Ναυπλίου

ekklisiaonline.gr
Ακολουθίες συνέθεσαν ο Μητροπολίτης πρώην Καρπάθιου και Κάσου Νείλος Σμυρνιωτόπουλος και ο Υμνογράφος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης. Το άρθρο Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου, εορτάζει ο Άγιος Νεομάρτυς Αναστάσιος εκ Ναυπλίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:18 01/02/2023

Άγιος Νείλος ο Ασκητής: «Τι ανώτερο υπάρχει από το να πλησιάζεις το Θεό και να ασχολείσαι σε συνομιλία μαζί Του;»

ekklisiaonline.gr
Τι είναι αγαθό, παρά ο Θεός; Λοιπόν σ’ Αυτόν ας αναθέσομε όλα τα ζητήματά μας, και όλα θα πάνε καλά. Γιατί ο αγαθός, οπωσδήποτε χορηγεί και αγαθές δωρεές. Το άρθρο Άγιος Νείλος ο Ασκητής: «Τι ανώτερο υπάρχει από το να πλησιάζεις το Θεό και να ασχολείσαι σε συνομιλία μαζί Του;» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:04 12/01/2023

Άγιος Νείλος ο Ασκητής: Πρώτα – πρώτα να προσεύχεσαι να καθαριστείς από τα πάθη σου

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣ Ο ΑΣΚΗΤΗΣ: Τι είναι αγαθό, παρά ο Θεός; Λοιπόν σ’ Αυτόν ας αναθέσομε όλα τα ζητήματά μας, και όλα θα πάνε καλά. Γιατί ο αγαθός, οπωσδήποτε χορηγεί και αγαθές δωρεές. Το άρθρο Άγιος Νείλος ο Ασκητής: Πρώτα – πρώτα να προσεύχεσαι να καθαριστείς από τα πάθη σου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:20 11/01/2023

Όσιος Νείλος ο Ηγιασμένος

ekklisiaonline.gr
2 Ιανουαρίου: Όσιος Νείλος ο Ηγιασμένος… Το άρθρο Όσιος Νείλος ο Ηγιασμένος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:12 02/01/2023

Άγιοι Νεόφυτος, Ιγνάτιος, Προκόπιος και Νείλος: Κτίτορες της Ιεράς Μονής Μαχαιρά

ekklisiaonline.gr
13 Δεκεμβρίου: Άγιοι Νεόφυτος, Ιγνάτιος, Προκόπιος και Νείλος, κτίτορες της Ιεράς Μονής Μαχαιρά… Το άρθρο Άγιοι Νεόφυτος, Ιγνάτιος, Προκόπιος και Νείλος: Κτίτορες της Ιεράς Μονής Μαχαιρά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:46 13/12/2022

Η Ηγουμένη Κυρά της Χίου, Αγία Ματρώνα και το χάρισμα της θαυματουργίας

ekklisiaonline.gr
Η Αγία Ματρώνα γεννήθηκε και έζησε στη Χίο. Υπάρχει μία διχογνωμία ως προς τον ακριβή χρόνο που έζησε. Αναφέρεται ως έτος της κοιμήσεώς της το 1462. Υπάρχει όμως και η άποψη ότι έζησε περίπου έναν αιώνα νωρίτερα. Η άποψη αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι ως υμνογράφος της Ακολουθίας της φέρεται ο (εκ Χίου καταγόμενος) Μητροπολίτης Ρόδου Νείλος, λαϊκός ακόμα τότε, με το όνομα Νικήτας, ο οποίος έζησε περί τα μέσα του 14ου αιώνα. Στην περίπτωση αυτή, η πιο πιθανή υπόθεση είναι ότι έγινε λανθασμένη μεταγραφή του έτους. Το άρθρο Η Ηγουμένη Κυρά της Χίου, Αγία Ματρώνα και το χάρισμα της θαυματουργίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:52 15/11/2022

Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης: Ο τόπος που έζησε ο μεγάλος Άγιος

ekklisiaonline.gr
12 Νοεμβρίου: Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης… Το άρθρο Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης: Ο τόπος που έζησε ο μεγάλος Άγιος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:12 12/11/2022

Οι Όσιοι Νείλος ο ασκητής και Νείλος ο Μυροβλήτης

ekklisiaonline.gr
Οι όσιοι Νείλος ο ασκητής και Νείλος ο Μυροβλήτης. Του π. Ηλία Μάκου. Στις 12 Νοεμβρίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη δύο οσίων με το όνομα Νείλος. Πρόκειται για τον όσιο Νείλο τον ασκητή και τον όσιο Νείλο τον Μυροβλήτη. Το άρθρο Οι Όσιοι Νείλος ο ασκητής και Νείλος ο Μυροβλήτης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:56 12/11/2022

Eortologio: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Νοεμβρίου- Άγιος Νείλος ο Μυροβλύτης

ekklisiaonline.gr
Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 12 Νοεμβρίου. Το άρθρο Eortologio: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Νοεμβρίου- Άγιος Νείλος ο Μυροβλύτης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:52 12/11/2022

Εορτολόγιο Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

ekklisiaonline.gr
Το Εορτολόγιο του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου 2022. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμονας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας (Πολιούχος Λεμεσού Κύπρου). Ο Όσιος Νείλος ο Ασκητής. Ο Προφήτης Αχιά. Το άρθρο Εορτολόγιο Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:08 11/11/2022

Ατάραχος και χαρούμενος

ekklisiaonline.gr
Άγιος Νείλος ο Ασκητής. Το άρθρο Ατάραχος και χαρούμενος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:22 22/09/2022

17 Σεπτεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Αγία Σοφία Πίστη Ελπίδα και Αγάπη οι Μάρτυρες

ekklisiaonline.gr
Η Γιορτή σήμερα Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη οι Μάρτυρες. Η Αγία Αγαθόκλεια η Μάρτυς. Οι Άγιοι Χαράλαμπος, Παντολέων και η συνοδεία τους. Οι Άγιοι Πηλέας και Νείλος οι Ιερομάρτυρες και Επίσκοποι. Ο Όσιος Ολβιανός. Σάββατο μετά την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Το άρθρο 17 Σεπτεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Αγία Σοφία Πίστη Ελπίδα και Αγάπη οι Μάρτυρες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:24 16/09/2022

Ο Θεός με τις δοκιμασίες παιδαγωγεί

ekklisiaonline.gr
Θεός: Όποιος υποφέρει τα λυπηρά, θα πετύχει και τα χαρούμενα. Και όποιος ανέχεται με καρτερικότητα τα θλιβερά συμβάντα, δεν θα στερηθεί και τα ευχάριστα, μας διαβεβαιώνει ο άγιος Νείλος ο Ασκητής. Πολλές είναι οι αιτίες που αναστατώνουν την ψυχή σου, τα λυπηρά που μας βασανίζουν και μας πληγώνουν. Το άρθρο Ο Θεός με τις δοκιμασίες παιδαγωγεί εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:02 09/09/2022

Νείλος: Τα χριστιανικά βασίλεια της Νουβίας

olympia.gr
Η πρώτη μεθοδική προσπάθεια για τον εκχριστιανισμό της Νουβίας έγινε επί Ιουστινιανού. Περί το 540, με διαταγή του έφυγε από την Κωνσταντινούπολη μία Αποστολή, για να προσελκύσει στην πίστη τα μικρά βασίλεια της Νουβίας. Πριν όμως φθάσουν οι Ορθόδοξοι Ιερείς στον προορισμό τους, μια άλλη αντίζηλη μονοφυσιτική αποστολή βρισκόταν καθ’ οδόν, υποστηριζόμενη από την αυτοκράτειρα […] Νείλος: Τα χριστιανικά βασίλεια της Νουβίας - olympia
13:02 31/08/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load