#Νίγηρας

Νίγηρας: Αποχωρούν τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη χώρα - Κλείνουν δύο βάσεις

NewsBomb
Πριν από το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, ο Νίγηρας αποτελούσε εταίρο των ΗΠΑ και της ΓαλλίαςΠερισσότερα...
05:00 20/04/2024

Σαχέλ: Σχεδόν 1,8 εκατομμύρια παιδιά έχουν εκτοπιστεί από τις εχθροπραξίες

tilegrafimanews.gr
Σαχέλ: Σχεδόν 1,8 εκατομμύρια παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εδώ και πέντε χρόνια στο Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα, ήτοι ένας αριθμός πενταπλάσιος σε σύγκριση με πριν, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσίευσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children. Η ΜΚΟ ανέλυσε τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, των κυβερνήσεων των χωρών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης προκειμένου να υπολογίσει τον αριθμό των εκτοπισμένων παιδιών σε αυτές τις τρεις χώρες του Σαχέλ για αυτό το διάστημα. Η έρευνα κατέδειξε πως ο αριθμός των παιδιών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αυξήθηκε από περίπου 321.000
09:46 22/03/2024

ECOWAS: Μπουρκίνα Φάσο, Μάλι και Νίγηρας αποχωρούν – Τι υποστηρίζουν τα στρατιωτικά καθεστώτα

onalert.gr
«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη χαρά μας μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης των τριών χωρών από τη ECOWAS» είπαν διαδηλωτές. The post ECOWAS: Μπουρκίνα Φάσο, Μάλι και Νίγηρας αποχωρούν – Τι υποστηρίζουν τα στρατιωτικά καθεστώτα appeared first on OnAlert.
09:28 29/01/2024

Πότε κλείνουν τα μεταγραφικά παράθυρα σε κάθε χώρα

filathlos.gr
Πότε κλείνουν τα μεταγραφικά παράθυρα σε κάθε χώρα 26/01/2024 Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της για αρκετές χώρες, αλλά όχι για όλες. Η Ελλάδα ρίχνει αυλαία την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, ενώ τα top-5 πρωταθλήματα θα κρατήσουν τις μεταγραφές για ακόμα μία ημέρα, με το παράθυρο να κλείνει την 1η Φεβρουαρίου. Οι χώρες που κλείνουν το παράθυρο στο τέλος του μήνα είναι περισσότερες από αυτές που το κλείνουν στην αρχή του επόμενου, όμως υπάρχουν και δεκάδες χώρες που... παρακούν αυτόν τον κανόνα. Η Πορτογαλία ολοκληρώνει τις μεταγραφές στις 2 Φεβρουαρίου, η Αυστρία και η Αυστραλία στις 6, η Τουρκία στις 9 και η Ρουμανία στις 12. Το πρωτάθλημ
22:46 26/01/2024

Ρωσία και χούντα του Νίγηρα ανακοίνωσαν πως θα «εντείνουν» τη στρατιωτική συνεργασία τους

onalert.gr
Ρωσία και Νίγηρας «συμφώνησαν να εντείνουν τις κοινές ενέργειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή» και για να «αυξηθεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων» της αφρικανικής χώρας. The post Ρωσία και χούντα του Νίγηρα ανακοίνωσαν πως θα «εντείνουν» τη στρατιωτική συνεργασία τους appeared first on OnAlert.
12:28 17/01/2024

Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο και Νίγηρας δημιουργούν αμυντική συμμαχία

onalert.gr
Τα στρατιωτικά καθεστώτα που κυβερνούν στο Μάλι, στην Μπουρκίνα Φάσο και στον Νίγηρα υπέγραψαν χθες συμφωνία για τη δημιουργία αμυντικής συμμαχίας. The post Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο και Νίγηρας δημιουργούν αμυντική συμμαχία appeared first on OnAlert.
12:28 17/09/2023

Νίγηρας: Το στρατιωτικό καθεστώς κατηγορεί τη Γαλλία ότι προετοιμάζει «επίθεση»

Skai.gr
Μετά το Μαλί και την Μπουρκίνα Φάσο, ο Νίγηρας έγινε στα τέλη Ιουλίου η τρίτη χώρα του Σαχέλ – περιφέρειας αντιμέτωπης με αλλεπάλληλες επιθέσεις τζιχαντιστικών οργανώσεων, οι οποίες ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα ή στο Ισλαμικό Κράτος – που βιώνει στρατιωτικό πραξικόπημα από το 2020.
04:37 10/09/2023

Νίγηρας: Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από μια στρατιωτική βάση και ζητούν την αποχώρηση των Γάλλων στρατιωτών

onalert.gr
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες κοντά σε μια γαλλική στρατιωτική βάση στη Νιαμέι, με αίτημα να αποχωρήσουν αμέσως οι Γάλλοι από τον Νίγηρα. The post Νίγηρας: Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από μια στρατιωτική βάση και ζητούν την αποχώρηση των Γάλλων στρατιωτών appeared first on OnAlert.
16:28 02/09/2023

Νίγηρας: Με εντολή της χούντας αναστέλλονται οι δραστηριότητες ΜΚΟ και διεθνών οργανισμών στις «ζώνες επιχειρήσεων» του στρατού

onalert.gr
Ο Νίγηρας και συγκεκριμένα η ηγεσία της χούντας, ανακοίνωσε πως αναστέλλουν τις δραστηριότητες διεθνών οργανισμών στις «ζώνες επιχειρήσεων» του στρατού. The post Νίγηρας: Με εντολή της χούντας αναστέλλονται οι δραστηριότητες ΜΚΟ και διεθνών οργανισμών στις «ζώνες επιχειρήσεων» του στρατού appeared first on OnAlert.
10:28 01/09/2023

Νίγηρας: Έληξε η διορία του Γάλλου πρέσβη να φύγει από τη χώρα – Η χούντα έδωσε εντολή στην αστυνομία να τον απελάσει

onalert.gr
Η στρατιωτική χούντα στο Νίγηρα ανακοίνωσε ότι «έδωσε οδηγίες στην αστυνομία» να «απελάσει» τον Γάλλο πρέσβη στη Νιαμέι. The post Νίγηρας: Έληξε η διορία του Γάλλου πρέσβη να φύγει από τη χώρα – Η χούντα έδωσε εντολή στην αστυνομία να τον απελάσει appeared first on OnAlert.
22:28 31/08/2023

Νίγηρας: Απελαύνονται οι πρεσβευτές Γαλλίας, Γερμανίας, ΗΠΑ

militaire.gr
Προθεσμία 48 ωρών στους πρεσβευτές της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα, δόθηκε από τους στρατιωτικούς που έχουν αναλάβει την εξουσία στην Νίγηρα. Επικαλούμενοι την άρνησή τους να συμμορφωθούν με την «πρόσκληση» που τους απευθύνθηκε για να προσέλθουν σε «συνέντευξη» και «ενέργειες» των κυβερνήσεών τους «αντίθετες προς τα συμφέροντα του Νίγηρα», οι στρατιωτικοί ζήτησαν από τους πρεσβευτές των τριών χωρών – τον Σιλβέν Ιτέ (Γαλλία), τον Όλιβερ Σνάκενμπεργκ (Γερμανία) και τη Κάθλιν Φιτζγκίμπονς (ΗΠΑ) να εγκαταλείψουν την χώρα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας απάντησε ήδη τονίζοντας πως οι πραξικοπηματίες δεν
03:00 26/08/2023

Νίγηρας: Η χούντα απελαύνει τον Γάλλο πρέσβη – Έχει 48 ώρες για να φύγει από τη χώρα

onalert.gr
Η χούντα του Νίγηρα, η οποία κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα στις 26 Ιουλίου, διέταξε τον Γάλλο πρεσβευτή Σιλβέν Ιτέ να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 48 ωρών. The post Νίγηρας: Η χούντα απελαύνει τον Γάλλο πρέσβη – Έχει 48 ώρες για να φύγει από τη χώρα appeared first on OnAlert.
22:28 25/08/2023

Νίγηρας: Τί συμφώνησε για στρατιωτική επέμβαση με Μάλι & Μπουργκίνα Φάσο

slpress.gr
Οι ένοπλες δυνάμεις της Μπουργκίνα Φάσο και του Μαλί, έλαβαν εξουσιοδότηση από τους στρατιωτικούς που κατέλαβαν την εξουσία στον Νίγηρα να επέμβουν στο έδαφος του «σε περίπτωση επίθεσης». Οι υπουργοί Εξωτερικών της Μπουρκίνα Φάσο και του Μαλί, αντίστοιχα η Ολιβιά Ρουαμπά και ο Αμπντουλαγέ Ντιόπ, επισκέφθηκαν χθες τη Νιαμέ, όπου έγιναν δεκτοί από τον νέο […] The post Νίγηρας: Τί συμφώνησε για στρατιωτική επέμβαση με Μάλι & Μπουργκίνα Φάσο appeared first on slpress.gr.
12:28 25/08/2023

Ο «Αιώνας της Τουρκίας» πίσω από τα στρατιωτικά κινήματα στην Αφρική; Λάζαρος Καμπουρίδης

militaire.gr
Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης Αντιστράτηγος ε.α. Εντύπωση προκαλούν μία σειρά από συμπτώσεις γεγονότων σε αφρικανικές χώρες τις οποίες έχει στοχοποιήσει η Τουρκία για τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, αφού αποκαλύπτεται πιθανός δάχτυλος της Άγκυρας πίσω από τα κινήματα ανατροπής κυβερνήσεων, στο όνομα της εκρίζωσης της δυτικής αποικιοκρατίας.  Εξάλλου δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία εντυπωσιακή σε συχνότητα ρητορική του Ερντογάν για ανάγκη αποτροπής της αποικιοκρατίας από την Αφρική στοχεύοντας ιδιαίτερα την Γαλλία, σημείο το οποίο θα πρέπει να συνδυαστεί και με την τουρκική διείσδυση στη Μαύρη Ήπειρο εκμεταλλευόμενη όχι μόνο το Ισλάμ αλλά και την αμυ
13:00 20/08/2023

Νίγηρας: Αντιπροσωπεία της ECOWAS συναντήθηκε με τον επικεφαλής της χούντας και τον πρόεδρο Μπαζούμ

onalert.gr
Αντιπροσωπεία της ECOWAS είχε χθες Σάββατο συνομιλίες με τον επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας στον Νίγηρα, ενώ είδε και τον ανατραπέντα πρόεδρο Μπαζούμ. The post Νίγηρας: Αντιπροσωπεία της ECOWAS συναντήθηκε με τον επικεφαλής της χούντας και τον πρόεδρο Μπαζούμ appeared first on OnAlert.
12:28 20/08/2023

Νίγηρας: Η «μετάβαση» δεν θα υπερβεί «τα 3 χρόνια» - Μην επιχειρήσετε στρατιωτική παρέμβαση

NewsBomb
Από την 30ή Ιουλίου, ο Νίγηρας υφίσταται βαριές οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις από τη CEDEAOΠερισσότερα...
03:00 20/08/2023

Νίγηρας: Η ECOWAS θα κάνει σήμερα άλλη μια προσπάθεια για διπλωματικό διάλογο με τη χούντα

onalert.gr
Η Οικονομική Κοινότητα Κρατών Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) ανήγγειλε «πιθανή» διπλωματική αποστολή στον Νίγηρα σήμερα, αν και όλες οι προηγούμενες έχουν αποτύχει. The post Νίγηρας: Η ECOWAS θα κάνει σήμερα άλλη μια προσπάθεια για διπλωματικό διάλογο με τη χούντα appeared first on OnAlert.
11:28 19/08/2023

Νίγηρας: Οι Αμερικανοί αντιδρούν στο ενδεχόμενο να δίκης του Μπαζούμ

militaire.gr
Η αμερικανική διπλωματία αντέδρασε εναντίον του ενδεχομένου που ήγειρε το στρατιωτικό καθεστώς προχθές Κυριακή να προσαχθεί σε δίκη ο ανατραπείς πρόεδρος Μοαμέντ Μπαζούμ για «εσχάτη προδοσία», κρίνοντας πως κλιμακώνει περαιτέρω την ένταση. «Είμαστε (...) αναστατωμένοι για τις πληροφορίες κατά τις οποίες η άδικη κράτηση του προέδρου Μπαζούμ πήγε ένα βήμα παραπέρα», τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο αναπληρωτής εκπρόσωπός του, ο Βεντάντ Πατέλ. Προχθές Κυριακή το βράδυ, η στρατιωτική χούντα που κατέλαβε την εξουσία την 26η Ιουλίου στη Νιαμέ ανακοίνωσε πως συγκεντρώνει «αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον των εθνι
10:00 15/08/2023

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στη Νιγηρία

Newsbeast.gr
Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας της Νιγηρίας συνετρίβη σήμερα στην περιοχή Σιρόρο της πολιτείας του Νίγηρα (μεσοδυτικά). Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του ελικοπτέρου το οποίο εκτελούσε αποστολή για την απομάκρυνση θυμάτων της φονικής ενέδρας που έστησαν την Κυριακή φερόμενοι τζιχαντιστές, σκοτώνοντας 26 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους οκτώ. Το στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-171 συνετρίβη κοντά στο χωριό Τσουκούμπα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της νιγηριανής πολεμικής αεροπορίας Έντουαρντ Γκάμπκγουετ, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπάρχουν θύματα μεταξύ των επιβαινόντων. Η νιγηριανή πολιτεία στην οποία συνετρίβη το ελικόπτερο βρίσκεται σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων
23:00 14/08/2023

Νίγηρας: 6 στρατιωτικοί και 10 «τρομοκράτες» σκοτώνονται στο δυτικό τμήμα της χώρας

onalert.gr
Οι στρατιωτικοί, που επέβαιναν σε πέντε οχήματα, «καταδίωκαν» φερόμενους ως τζιχαντιστές όταν έπεσαν σε ενέδρα. The post Νίγηρας: 6 στρατιωτικοί και 10 «τρομοκράτες» σκοτώνονται στο δυτικό τμήμα της χώρας appeared first on OnAlert.
09:28 14/08/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load