Πατάτες γιαχνί με μπαχαρικά - Οικονομικές και νηστίσιμες!
11:39 - 07/08/2020
Cucina povera
Υλικά
1 κιλό πατάτες
3 κρεμμύδια μεσαία ή 2 μεγάλα
3 σκελίδες σκόρδο
180 γραμμ. ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Λίγη ρίγανη, κύμινο, κανέλα, κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα) κατά βούληση και προαιρετικά
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια. Ομοίως καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάδι και τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέστε μέσα και τις πατάτες και γυρίστε τα ελαφρά με ξύλινη κουτάλα 2-3 φορές όλα μαζί.
Προσθέστε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες και ρίξτε τη δάφνη, το πιπέρι,
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr