Λαχανότουρτα καπαμάς με ρύζι και κιμά
11:58 - 12/12/2020
Cucina povera
Υλικά
Θα χρησιμοποιήσουμε ½ λάχανο (από 1 μεγάλο και αφράτο)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα ή παρμπόιλντ
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
Κόψτε το κοτσάνι από το λάχανο και βγάλτε ένα-ένα τα φύλλα του. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίξτε τα φύλλα του λάχανου και βράστε τα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν. Στραγγίστε τα καλά.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια με το ελαιό
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr