Αμύγδαλα: Γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας;
23:38 - 15/02/2021
Τα αμύγδαλα, όπως θα γνωρίζετε ήδη, είναι πλούσια σε φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες, οι οποίες συμβάλλουν στη συνολική ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης, που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του μυϊκού μας συστήματος.
Παράλληλα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Αυτό όμως για το οποίο ξεχωρίζουν είναι τα λιπαρά που περιέχουν, τα οποία είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά. Τα εν λόγω λιπαρά φαίνεται να έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες και να βοηθούν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται σε αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών οξέων.
Επίσης
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr