Σούπα με αρακά και μπέικον
10:00 - 24/08/2021
Υλικά 2 κ. σ. βούτυρο 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κλαράκια σέληνου ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1/2 κιλό μπέικον ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνης 1/2 κιλό αρακά 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου 2 1/2 φλ. τσαγιού νερό Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι, το σέληνο και το σκόρδο και σοτάρετε περίπου για 5- 8 λεπτά. Προσθέστε το μπέικον, τη δάφνη και τον αρακά ανακατέψτε και ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και το νερό. Σιγοβράστε μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει αρκετά και να χυλώσει η σούπα, περίπου για μία ώρα και 15 λεπτά. Ανακατεύετε περιστασιακά και στο τέλος προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. Μπορείτε να την χτυπήσετε στο μπλέντερ
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr