56 δισ. δολ. το «χαστούκι» ΗΠΑ & Βρετανίας σε Γαλλία από ακύρωση των 12 αυστραλιανών υποβρυχίων - «Η Γαλλία προδόθηκε»
13:00 - 16/09/2021
Το μεγαλύτερο αμυντικό εξαγωγικό συμβόλαιο για μεμονωμένο οπλικό σύστημα ήταν τελικά η σύμβαση μεταξύ Γαλλίας και Αυστραλίας που ακυρώθηκε προς όφελος της αναβίωσης τoy αγγλοσαξωνικού συμφώνου AUKUS μεταξύ Αυστραλίας, ΗΠΑ και Βρετανίας και η τελική αξία της σύμβασης που ακυρώθηκε τελικά ήταν 56 δισ. ευρώ (!) και όχι 34,26 δισ. όπως ανέφερε το αρχικό συμβόλαιο.
Οι αναπροσαρμογές τιμών λόγω υπερβάσεων του αρχικού κόστους είχαν κάνει το συμβόλαιο να φτάσει στο 1/3 του ετήσιου ΑΕΠ της Ελλάδας!
Η συμφωνία μεταξύ των τριών χωρών πλέον προβλέπει την ναυπήγηση 12 πυρηνικής πρόωσης υποβρυχίων και όχι συμβατικών, όπως τα γαλλικά! Και θα «πιέσει» σε μεγάλο βαθμό την Κίνα στο θέατρο του Ειρηνικού, αφού μπο
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr