Πάπας Φραγκίσκος: «Είμαι διατεθειμένος να πάω στη Μόσχα για συνάντηση με τον πατριάρχη Ρωσίας»
16:56 - 06/12/2021
Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, ότι είναι διατεθειμένος να πάει στη Μόσχα για την επόμενη συνάντησή του με τον Ρώσο ορθόδοξο Πατριάρχη Κύριλλο, η οποία θα είναι η πρώτη επίσκεψη ενός προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη ρωσική πρωτεύουσα.
"Είμαι διατεθειμένος να πάω στη Μόσχα για να κάνω διάλογο με έναν αδελφό", δήλωσε ο Φραγκίσκος πάνω στο αεροπλάνο με το οποίο επιστρέφει από ένα ταξίδι στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
Είπε πως ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας αναμένεται στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα προκειμένου να αποφασιστεί ο χρόνος και η χώρος της συνάντησης.
Ο Φραγκίσκος είπε πως η ενασχόληση με τα πρωτόκολλα θα είναι λιγότερο σημαντική
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Πάπας Φραγκίσκος: Δήλωσε διατεθειμένος να μεταβεί στη Μόσχα για να συναντήσει τον Ρώσο πατριάρχη
Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη ενός προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη ρωσική πρωτεύουσα
Διαβάστε το στο Διατεθειμένος να πάει στη Μόσχα για να συναντήσει τον Πατριάρχη Κύριλλο δηλώνει ο πάπας Φραγκίσκος
Ο πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε τη Δευτέρα (6/12) ότι είναι διατεθειμένος να πάει στη Μόσχα για την επόμενη συνάντησή του με τον Ρώσο ορθόδοξο Πατριάρχη Κύριλλο, η οποία θα είναι η πρώτη επίσκεψη ενός προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη ρωσική πρωτεύουσα. «Είμαι διατεθειμένος να πάω στη Μόσχα για να κάνω διάλογο με έναν αδελφό» υπογράμμισε ο Φραγκίσκος πάνω στο αεροπλάνο με το οποίο επιστρέφει από ένα ταξίδι στην Κύπρο και στην Ελλάδα. «Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας αναμένεται στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα προκειμένου να αποφασιστεί ο χρόνος και η χώρος της συνάντησης» συμπλήρωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Φραγκίσκος σημείωσε επί
Διαβάστε το στο Newsbeast.gr