#Τάσος Γιαννίτσης

Τάσος Γιαννίτσης: Θετική η ανάπτυξη αλλά δεν χρειάζεται να υμνολογούμε

mononews.gr
Ο Πρόεδρος της Lamda Development, Τάσος Γιαννίτσης ανέφερε ότι είναι θετική η ανάπτυξη, αλλά δεν χρειάζεται να υμνολογούμε.
18:40 04/10/2022

Τις προσωπικές του εμπειρίες από τη μεγάλη κρίση του 2009 – 2019 καταθέτει ο πρώην υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Newsbeast.gr
Στην ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο των μνημονίων αναφέρεται το νέο βιβλίο του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου που αναμένεται να βρεθεί σύντομα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Το νέο του πόνημα επιγράφεται «Η μεγάλη κρίση 2009 – 2019» (εκδόσεις Λιβάνη) και σε αυτό, το ιδρυτικό στέλεχος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος καταθέτει την προσωπική του εμπειρία από τα όσα έζησε την ταραγμένη αυτή δεκαετία, φέρνοντας στην επιφάνεια άγνωστα μέχρι σήμερα παρασκήνια. Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπαϊωάννου έχει αναλάβει πλειάδα χαρτοφυλακίων από το 1982 και ένθεν. Τελευταία φορά ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον Ιούνιο το
12:46 04/10/2022

Ο Τάσος Γιαννίτσης γράφει πώς θα αναβιώσει η Κεντροαριστερά

thecaller.gr
Γράφει ο Τάσος Γιαννίτσης στο iefimerida.gr: Η αναζήτηση της κεντροαριστεράς σημαίνει την αναζήτηση πολιτικών φορέων που θα συντελέσουν ώστε η αυριανή κοινωνία όχι μόνο να είναι πιο συνεκτική και συμπεριληπτική (inclusive), αλλά και πιο ανθεκτική και ικανή να αντιμετωπίσει καλύτερα τις μελλοντικές πιέσεις. Όταν οι ιδεολογίες έχουν φτάσει να γίνουν ιστορία και όταν υποχωρεί συνολικά […]
11:38 25/09/2021

Ο Τάσος Γιαννίτσης για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στις επικουρικές συντάξεις

matrix24.gr
«Με τις σημερινές συνθήκες, ο πιο σημαντικός λόγος για τη θέσπιση κεφαλαιοποιητικού συστήματος στις επικουρικές είναι η διαγενεακή δικαιοσύνη και η εισαγωγή θεσμικών ρυθμίσεων, οι οποίες θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη στους μελλοντικούς συνταξιούχους ότι θα έχουν επικουρική σύνταξη και θα είναι δίκαιη» αναφέρει ο Τάσος Γιαννίτσης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμε
12:08 29/08/2021

«Με αφορμή το ‘21»: Η Σοφία Μπεκατώρου καλεσμένη στο BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη

mononews.gr
Τη σκυτάλη από την Ολυμπιονίκη παίρνουν ο Τάσος Γιαννίτσης & ο Σταύρος Ζουμπουλάκης
12:50 16/03/2021

Τάσος Γιαννίτσης: Οι επενδύσεις, όλα αυτά τα χρόνια, είναι κατά 60% χαμηλότερα από ότι πριν την κρίση

thecaller.gr
Αναλυτικά στο άρθρο του ο Τάσος Γιαννίτσης αναφέρει: Οι θέσεις που ακολουθούν προέρχονται από το πρόσφατο βιβλίο μου «Ασφαλιστικό, Ανάπτυξη, Μακροοικονομία: οι διασυνδέσεις» (εκδόσεις Πατάκη). Σε αυτό, πρόθεσή μου δεν ήταν να εξετάσω την εξέλιξη του ασφαλιστικού ή τις δήθεν μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν ποτέ, αλλά γιατί το πρόβλημα παραμένει σε οξυμμένη μορφή, ενώ ταυτόχρονα […] The post Τάσος Γιαννίτσης: Οι επενδύσεις, όλα αυτά τα χρόνια, είναι κατά 60% χαμηλότερα από ότι πριν την κρίση appeared first on TheCaller.Gr.
19:09 27/01/2021

Η Ιστορία και οι μεγάλες μεταβάσεις στο νέο

tovima
Ζούμε σε μια εποχή στην οποία πράγματι η παλιά τάξη πραγμάτων κλυδωνίζεται και μια νέα αναδεικνύεται, εξέλιξη που πάντα παίρνει δεκαετίες για να συντελεστεί και μπορεί να περιλαμβάνει και τέρατα. Γράφει ο Τάσος Γιαννίτσης.
07:36 19/01/2021

Ψάχνουν Σημιτικούς στον Σύριζα……………

tilegrafimanews.gr
Μετά και το πρόσφατο άρθρο Σημίτη, με το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση και αναφορικά με την αξιοποίηση του «σχεδίου Πισσαρίδη», η συζήτηση στην Κουμουνδούρου αναζωπυρώθηκε και κάποιοι αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσαν να προσεγγιστούν διαπρεπείς ακαδημαϊκοί που υπήρξαν «εκσυγχρονιστές», όπως ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Μιχάλης Σταθόπουλος και ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Όμως, η συζήτηση σταμάτησε εν τη […]
23:10 09/12/2020

Ο Τάσος Γιαννίτσης προειδοποιεί...

naftemporiki.gr
Στη βάση, λοιπόν, της διαπίστωσης αυτής, ο Τάσος Γιαννίτσης, ως κεντρική θέση του, αναπτύσσει την πρόβλεψη ότι στη δεκαετία που ακολουθεί θα κριθεί το μέλλον της χώρας. Ένα μέλλον δύσκολο και εξαιρετικά επικίνδυνο, το οποίο για να αντιμετωπιστεί η Ελλάδα θα πρέπει να μπορέσει να κάνει μια μεγάλη υπέρβαση των προβληματικών χαρακτηριστικών της, γράφει ο Αθανανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος.
07:51 19/11/2020

Τάσος Γιαννίτσης: «Ίσως, πλέον, να είναι πια πολύ αργά για αξιόπιστο ασφαλιστικό σύστημα»

thecaller.gr
Ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Lamda Development Τάσος Γιαννίτσης, μίλησε χθες στο Συνέδριο «Η Ελλάδα μετά IV: Μετά (;) την Πανδημία» που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών. The post Τάσος Γιαννίτσης: «Ίσως, πλέον, να είναι πια πολύ αργά για αξιόπιστο ασφαλιστικό σύστημα» appeared first on TheCaller.Gr.
07:51 24/09/2020

Τα λεφτά που υπάρχουν, τα «τύμπανα του πολέμου» και ο… Τάσος Γιαννίτσης

tovima
Η εφετινή ΔΕΘ δεν ήταν ΔΕΘ (ίσως και καλύτερα…), όμως για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια ακούσαμε πρωθυπουργικές εξαγγελίες που θύμιζαν εποχές ξεχασμένες. Γράφει ο Αγγελος Κωβαίος.
07:39 15/09/2020

ΚΙΤΣΟΣ Ο ΚΟΡΙΟΣ: Πίνουν νερό στο όνομα του Γιαννίτση στο Μαξίμου

spoilers
Μόνος υποστηρικτές έχει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ο πρώην υπουργός Από Μ.Κ. 10:03 – 01/08/2020 Τελευταία Ενημέρωση 22:53 – 31/07/2020 Φωτιές μαθαίνω έχει ανάψει τελευταία στον Γιάννη Βρούτση ένας πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος της LAMDA Development, ο Τάσος Γιαννίτσης. Σε πρόσφατο συνέδριο του Economist για το ασφαλιστικό υπό τον τίτλο το Ασφαλιστικό μετά τον κορωνοϊό, ο Τάσος Γιαννίτσης έκανε λόγο για δίκαιη μετάβαση του Ασφαλιστικού προς ένα ευσταθές και ταυτόχρονα δίκαιο ρυθμιστικό πλαίσιο.  Και όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννίτσης, όσο περισσότερα πράγματα κλωτσιούνται για μέλλον, τόσο λιγότερο δίκαιες λύσεις θα είναι εφικτές. Μάλιστα, προκάλεσε εντύπωση μία ρήση του κ. Γιαννίτση
10:10 01/08/2020

Καμπανάκι για το ασφαλιστικό

eleftherostypos.gr
Ο πρώην υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, η μεταρρύθμιση του οποίου για το συνταξιοδοτικό το 2001 έμεινε στα χαρτιά, έκρουσε εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Οι δαπάνες για τις συντάξεις έχουν εκτιναχθεί από τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2001... The post Καμπανάκι για το ασφαλιστικό appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
15:48 28/07/2020

Γιατί επείγει μια «δίκαιη μετάβαση» σε ένα νέο Ασφαλιστικό

protagon.gr
Στο συνέδριο του Economist για «τo Ασφαλιστικό μετά τον κορονοϊό», ο Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος είχε επιχειρήσει, επί κυβέρνησης Σημίτη, μια ριζική μεταρρύθμιση συναντώντας τη λυσσαλέα αντίδραση κομμάτων και συνδικαλιστών, δικαιωμένος ήδη προ πολλού από τις εξελίξεις, προσέφερε την εμπειρία του πάνω στο μεγάλο αυτό ζήτημα, η οποία συμπυκνώνεται σε πέντε βασικά σημεία The post Γιατί επείγει μια «δίκαιη μετάβαση» σε ένα νέο Ασφαλιστικό appeared first on Protagon.gr.
18:01 24/07/2020

Τάσος Γιαννίτσης για επένδυση στο Ελληνικό: Οι πρόδρομες εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα

thecaller.gr
Λίγες μέρες έμειναν για την εκκίνηση των έργων της ανάπλασης του Ελληνικού, καθώς την Παρασκευή 3 Ιουλίου, παρουσία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο. The post Τάσος Γιαννίτσης για επένδυση στο Ελληνικό: Οι πρόδρομες εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα appeared first on TheCaller.Gr.
08:45 01/07/2020

Lamda για Ελληνικό: «Προχωράμε μπροστά» – Έτοιμοι για τη χρηματοδότηση

ProtoThema.gr
Στην ουσία το Ελληνικό έχει αρχίσει ήδη, έστω κι αν τα πρώτα έργα, των αποψιλώσεων δεν είναι …θορυβώδη - Το Ελληνικό δεν είναι μόνο μπουλντόζες ή καζίνο, αλλά ένα εμβληματικό σημείο στην πορεία μιας χώρας που αντιμετώπισε τη 10ετή κρίση, είπε ο πρόεδρος της Lamda  Τάσος Γιαννίτσης
14:30 24/06/2020

Γιαννίτσης με αφορμή την ημέρα του Ολοκαυτώματος: Η ευθύνη της ηθικής και η ηθική της ευθύνης

thecaller.gr
Ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης πραγματοποίησε μια σημαντική ομιλία στα Ιωάννινα για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.  The post Γιαννίτσης με αφορμή την ημέρα του Ολοκαυτώματος: Η ευθύνη της ηθικής και η ηθική της ευθύνης appeared first on TheCaller.Gr.
11:09 29/01/2020

Παυλόπουλος ή… τίποτα! Σκέψεις ΣΥΡΙΖΑ να μην προτείνει κανέναν για την Προεδρία

Newsit
Αντίστροφη μέτρηση για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ανοίγει το θέμα τις επόμενες μέρες όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει τους πολιτικούς αρχηγούς. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προτείνει κανέναν υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Να τον στηρίξει και η ΝΔ επιθυμεί ο Προκόπης Παυλόπουλος. Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Νίκος Χριστοδουλάκης και Τάσος Γιαννίτσης τα... νέα ονόματα στη μακρά λίστα για τον ΠτΔ. To άρθρο Παυλόπουλος ή… τίποτα! Σκέψεις ΣΥΡΙΖΑ να μην προτείνει κανέναν για την Προεδρία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .
08:12 09/01/2020

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Ποια νέα ονόματα βόμβα στο τραπέζι. Ποιοι τα πρότειναν σε Μητσοτάκη. Αναπάντεχο

fimes.gr
Ποια τα νέα ονόματα που ακούγονται για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας; Σύμφωνα με πληροφορίες του olympia.gr, οι Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος πρότειναν δύο ονόματα για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα ονόματα αυτά είναι ο Τάσος Γιαννίτσης, πρώην υπουργός του Σημίτη και ο Βασίλης Σκουρής, πρώην πρόεδρος του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Πρόεδρος Δημοκρατίας: Ποια νέα ονόματα βόμβα στο τραπέζι. Ποιοι τα πρότειναν σε Μητσοτάκη. Αναπάντεχο.
19:46 23/12/2019

Ε ΟΧΙ! Ποιον σημιτικό προωθούν μέσα από το Μαξίμου για την προεδρία της Δημοκρατίας;

makeleio.gr
Εντάξει, δεν υπάρχουν αυτά… Μέσα στο ονόματα που ακούγονται για την προεδρία της Δημοκρατίας είναι – ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ – ένας κολλητός φίλος του Κώστα Σημίτη! Δεν καταλάβατε; Ο Τάσος Γιαννίτσης! Μάλιστα, για το συγκεκριμένο πρόσωπο, μιλάει με τα καλύτερα λόγια ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης!    
23:08 11/12/2019

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load