#Ζίτσα

Στα Ιωάννινα η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’90

olympia.gr
Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, δεν αποκλείεται εντός του 2024να ξεκινήσει στα Ιωάννινα η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’90! Το γεωτρύπανο της Energean, που έχει μισθώσει την εν λόγω περιοχή για έρευνα, θα φθάσει σε βάθος 3.500 μέτρων κάτω από το βουνό Κούρεντα του Δήμου Ζίτσας, που […] Στα Ιωάννινα η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’90 - olympia
11:28 02/12/2023

Αμπέλι: Εξαιρετική ποιότητα, αλλά μεγάλη μείωση των αποδόσεων στη Ζίτσα

in.gr
Οι αποδόσεις φαίνεται να είναι μειωμένες από 20% έως 100% σε σχέση με την περσινή χρονιά
11:00 27/10/2023

Ιωάννινα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε με περίστροφο 35χρονο διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του

e-ptolemeos.gr
Αιματηρό συμβάν με τραγικό απολογισμό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 8/9 στο χωριό Χίνκα του Δήμου Ζίτσας στα Ιωάννινα, όταν ένας 35χρονος διαρρήκτης έπεσε νεκρός από πυρά 71χρονου. Ειδικότερα και σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, ένας 35χρονος ημεδαπός άνδρας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με μεταλλική ράβδο και στιλέτο στην κατοχή του […]
18:53 09/09/2023

Ιωάννινα: 71χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με περίστροφο διαρρήκτη

fosonline.gr
Ένας 71χρονος τραυμάτισε θανάσιμα μέσα στο σπίτι του έναν 35χρονο διαρρήκτη, χθες στο βράδυ στο χωριό Χίνκα της Ζίτσας.
12:46 09/09/2023

Καψάλης: Ο γάμος, τα κλάματα στη βάφτιση και το τρικούβερτο γλέντι

NewsBomb
Ο Γιάννης Καψάλης και η σύζυγός του Γιώτα, μετά τον πολιτικό έκαναν και τον θρησκευτικό τους γάμο στη Ζίτσα Ιωαννίνων,…Περισσότερα...
09:00 05/09/2023

Ιωάννινα: 95χρονη πήγε να κάψει ξερά κλαδιά και η φωτιά ξέφυγε

eleftherostypos.gr
Φωτιά για να κάψει ξερά κλαδιά έβαλε μια 95χρονη στην κοινότητα Κάτω Λαψίστης του δήμου Ζίτσας, στα Ιωάννινα, όμως η φωτιά ξέφυγε και επεκτάθηκε σε αγροτολιβαδικη έκταση. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και οι πυροσβέστες κατάφεραν πολύ γρήγορα να την θέσουν υπό έλεγχο και να τη σβήσουν. Η ηλικιωμένη γυναίκα όμως βρέθηκε αντιμέτωπη με […] Το άρθρο Ιωάννινα: 95χρονη πήγε να κάψει ξερά κλαδιά και η φωτιά ξέφυγε εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
09:00 04/08/2023

Στο Φανάρι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και ο Δήμαρχος Ζίτσας

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Το άρθρο Στο Φανάρι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και ο Δήμαρχος Ζίτσας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:48 27/04/2023

Αξιοποιείται το δασικό φυτώριο Λαψίστας που έδινε 500 χιλιάδες φυτάρια τον χρόνο

in.gr
Το ΥΠΕΝ και ο Δήμος Ζίτσας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και δεσμεύτηκαν να δώσουν και πάλι ζωή στο δασικό φυτώριο Λαψίστας που λειτουργούσε 51 χρόνια και σταμάτησε το 2010.
11:52 21/04/2023

Ιωάννινα: Δημιουργία βοτανικού κήπου σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας

eleftherostypos.gr
Μνημόνιο Συνεργασίας για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ανενεργού δασικού φυτωρίου Λαψίστας στο Νομό Ιωαννίνων υπέγραψαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, και ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος. Το ΥΠΕΝ και ο Δήμος Ζίτσας δεσμεύονται να προχωρήσουν στην αναμόρφωση έκτασης 56 στρεμμάτων, που αποτελεί τμήμα της συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων του δασικού φυτωρίου Λαψίστας.       […] Το άρθρο Ιωάννινα: Δημιουργία βοτανικού κήπου σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
15:38 20/04/2023

ΕΒΕ Κοζάνης: Πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων – μελών του στην 21η «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ» Εκθεσιακή Δραστηριότητα 2023

e-ptolemeos.gr
Το Επιμελητήριο   Κοζάνης   προτίθεται  να  συμμετάσχει  με  επιχειρήσεις – μέλη του  στην  21η «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ» Εκθεσιακή Δραστηριότητα 2023 που θα πραγματοποιηθεί  από  τις  27 έως τις 31  Μαΐου  στο  ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  υπό την αιγίδα  του  Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου,  Δήμου Δωδώνης, Δήμου Ζίτσας. Το Επιμελητήριο Κοζάνης, στο  πλαίσιο  των  πρωτοβουλιών του  για  την προώθηση  και  […]
12:00 15/02/2023

«ΥOUTH REACTION» – Εκδήλωση στο Δήμο Σερβιών για την ενεργοποίηση και την εκπαίδευση των νέων

e-ptolemeos.gr
Το πρόγραμμα Active citizens fund με τίτλο Youth Reaction έχει ως στόχο εκπαίδευση και ενδυνάμωση των νέων που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές, και την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών. Συγκεκριμένα, νέοι ηλικίας 18 έως 30 ετών στο πλαίσιο του YOUTH REACTION, που κατοικούν στους Δήμους Ζίτσας, Σερβιών, Νέας Προποντίδας και […]
10:08 07/02/2023

Ποιος είναι ο νέος Ηπειρώτης Άγιος Ιερεμίας – Η αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ: Ποιος είναι ο νέος Ηπειρώτης άγιος Ιερεμίας... Του π. Ηλία Μάκου. Στον τόπο καταγωγής του, τη Ζίτσα Ιωαννίνων, τον θεωρούσαν άγιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία τον Α΄ (1480-1546) εδώ και πολλά χρόνια. Το άρθρο Ποιος είναι ο νέος Ηπειρώτης Άγιος Ιερεμίας – Η αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:56 13/01/2023

Ιωάννινα: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την πρώτη εορτή του Αγίου Ιερεμίου Α΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως μετά την Αγιοκατάταξή του

ekklisiaonline.gr
Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και την οφειλομένη τιμή εορτάστηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 στα Ιωάννινα για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη Αγιοκατάταξή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η μνήμη του Αγίου Ιερεμίου του Α΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος καταγόταν από τη Ζίτσα Ιωαννίνων. Το άρθρο Ιωάννινα: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την πρώτη εορτή του Αγίου Ιερεμίου Α΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως μετά την Αγιοκατάταξή του εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:50 13/01/2023

Αγιοκατάταξη Πατριάρχου Ιερεμίου του εκ Ζίτσης

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Σεπτού Οικουμενικού Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως, υπό την προεδρία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Βαρθολομαίου, αποφάσισε στην συνεδρία της 10ης Ιανουαρίου 2023 την αγιοκατάταξη του Οικουμενικού Πατριάρχου Ιερεμία Α΄ (†1546), ο οποίος, ως γνωστόν, κατήγετο από την Ζίτσα, κωμόπολη της Ιεράς Μητροπολέως Ιωαννίνων, ο εορτασμός της μνήμης του οποίου ορίστηκε στις 13 Ιανουαρίου, ημέρα της Οσιακής του Κοιμήσεως. Το άρθρο Αγιοκατάταξη Πατριάρχου Ιερεμίου του εκ Ζίτσης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:26 11/01/2023

Την Παρασκευή ο πρώτος εορτασμός του Αγίου Ιερεμία στα Ιωάννινα

ekklisiaonline.gr
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Σεπτού Οικουμενικού Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως, υπό την προεδρία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Βαρθολομαίου, αποφάσισε στην συνεδρία της 10ης Ιανουαρίου 2023 την αγιοκατάταξη του Οικουμενικού Πατριάρχου Ιερεμία Α΄ (†1546), ο οποίος, ως γνωστόν, κατήγετο από την Ζίτσα, κωμόπολη της Ιεράς Μητροπολέως Ιωαννίνων, ο εορτασμός της μνήμης του οποίου ορίστηκε στις 13 Ιανουαρίου, ημέρα της Οσιακής του Κοιμήσεως. Το άρθρο Την Παρασκευή ο πρώτος εορτασμός του Αγίου Ιερεμία στα Ιωάννινα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:02 11/01/2023

Στο ιστορικό γεφύρι της Βροσίνας έριξαν το Σταυρό παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά

ekklisiaonline.gr
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Στο ιστορικό γεφύρι της Βροσίνας έριξαν το σταυρό, παρουσία υφυπουργού... Του π. Ηλία Μάκου. Στο ιστορικό γεφύρι της Βροσίνας, δίπλα στην παλαιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων, στο Ζαλογγίτικο ποταμό, ο δήμος Ζίτσας οργάνωσε τη ρίψη του σταυρού. Το άρθρο Στο ιστορικό γεφύρι της Βροσίνας έριξαν το Σταυρό παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:56 07/01/2023

Κακοποίηση γαϊδάρου στη Ζίτσα: Καταπέλτης το πόρισμα για τον πρώην αντιδήμαρχο – Θα δικαστεί για κακούργημα

Newsit
Ήταν πριν από λίγους μήνες που οι εικόνες από το άτυχο γαϊδουράκι στη Ζίτσα είχαν προκαλέσει θυμό και οργή στο πανελλήνιο. Το πόρισμα της εισαγγελίας Ιωαννίνων σχετικά με την κακοποίηση του ζώου από τον πρώην αντιδήμαρχο του χωριού της Ηπείρου είναι καταπέλτης και θα δικαστεί για κακούργημα.  Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Ζίτσας είχε υποστηρίξει ... Περισσότερα To άρθρο Κακοποίηση γαϊδάρου στη Ζίτσα: Καταπέλτης το πόρισμα για τον πρώην αντιδήμαρχο – Θα δικαστεί για κακούργημα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
11:54 09/12/2022

Για κακούργημα παραπέμπεται ο πρώην αντιδήμαρχος Ζίτσας που κακοποίησε το γαϊδουράκι

ProtoThema.gr
Ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί ότι το ζώο... του έπεσε από το αυτοκίνητο - «Καταπέλτης» το πόρισμα της Εισαγγελίας
21:22 08/12/2022

Ο χάρτης και το χρονοδιάγραμμα των ερευνών για φυσικό αέριο στην Ελλάδα

paraskhnio.gr
Η πρώτη ερευνητική γεώτρηση μετά από 22 χρόνια (στην Ζίτσα των Ιωαννίνων) και η πρώτη θαλάσσια εξέδρα άντλησης πετρελαίου μετά από 43 χρόνια (στον Πρίνο) παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης σε ορίζοντα λίγων μηνών, παράλληλα με την εκκίνηση των σεισμικών ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, την περασμένη εβδομάδα από το πλοίο Το άρθρο Ο χάρτης και το χρονοδιάγραμμα των ερευνών για φυσικό αέριο στην Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
17:42 12/11/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load