#Κρυολόγημα

Κρυολόγημα και γρίπη: Ποια είναι η διαφορά και πώς καταπολεμούνται τα συμπτώματα

iatropedia.gr
Τι προτείνουν οι ειδικοί να κάνετε αν αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα από ένα κρυολόγημα ή μία γρίπη, όπως βήχα, πυρετό και πονοκέφαλο. The post Κρυολόγημα και γρίπη: Ποια είναι η διαφορά και πώς καταπολεμούνται τα συμπτώματα appeared first on Iatropedia.
11:09 13/02/2024

Kρυολόγημα: Προσφέρει ανοσία από τον COVID στα παιδιά

tromaktiko.gr
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας γιατροί και ερευνητές παρατήρησαν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό, αρρώσταιναν λιγότερο σε σχέση με τους ενήλικες. Και αυτό, εκτιμούν ότι οφείλεται σε προηγούμενο επίπεδο ανοσίας που είχαν από το κοινό κρυολόγημα. Κρυολόγημα και κορωνοϊός Ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας και τα Πανεπιστήμια της […] The post Kρυολόγημα: Προσφέρει ανοσία από τον COVID στα παιδιά appeared first on Tromaktiko.gr.
08:04 17/03/2023

Κρυολόγημα – Πού οφείλεται: Η μετάδοση, η σχέση με τον Covid-19, οι τρόποι προστασίας και η θεραπεία

newsitamea.gr
Στο παρόν άρθρο σταχυολογούνται οι πιο κοινές ερωτήσεις που απασχολούν το κοινό αυτή την περίοδο. Πού οφείλεται το κρυολόγημα Οι συνήθεις ύποπτοι είναι πάνω από 200 είδη ιών: Ρινοϊοί, κοροναϊοί, ιοί της γρίπης, της παραϊνφλουένζας και αδενοϊοί, είναι ενδεικτικές μόνο κατηγορίες ιών που προσβάλλουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Ποια είναι... The post Κρυολόγημα – Πού οφείλεται: Η μετάδοση, η σχέση με τον Covid-19, οι τρόποι προστασίας και η θεραπεία appeared first on Newsitamea.gr.
10:04 25/10/2022

Αυτά τα έξι καθημερινά πράγματα μπορεί να σας προκαλούν έκζεμα

pronews.gr
Εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από έκζεμα. Είναι μια δερματική πάθηση που προκαλεί συμπτώματα όπως κνησμός, ερυθρότητα, ξηρότητα και ραγισμένο δέρμα. Σύμφωνα με ειδικούς, οι πάσχοντες έχουν συχνά δέρμα που δεν μπορεί να διατηρήσει την υγρασία του, κάτι που σημαίνει ότι επηρεάζεται ευκολότερα από ερεθιστικούς παράγοντες στο περιβάλλον. Αν και το έκζεμα μπορεί να σας πλήξει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, είναι πιο πιθανό να σας συμβεί τον χειμώνα, επειδή τότε έρχεστε πιο συχνά σε επαφή με μια σειρά παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή. Δείτε 6 καθημερινά πράγματα που σας προκαλούν έκζεμα: Ζεστό νερό “Οι κρύοι χειμωνιάτικοι μήνες μας κάνουν να πλενόμαστε (μπάνιο, ντους, πλύσιμο χεριών, ή και
21:24 24/02/2022

Οι λοιμώξεις που προκαλούν συνήθως διόγκωση λεμφαδένων

pronews.gr
Όπως θα έχετε ήδη ακουστά, οι λεμφαδένες υπάρχουν σε όλο το σώμα και ο βασικός τους ρόλος είναι να καταπολεμούν μικρόβια, λοιμώξεις και άλλες ξένες ουσίες. Η διόγκωση των λεμφαδένων φανερώνει την ύπαρξη προβλήματος υγείας, που μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη, φλεγμονή, απόστημα ή καρκίνο. Η λοίμωξη είναι με διαφορά η πιο κοινή αιτία διογκωμένων λεμφαδένων. Η ξαφνική επώδυνη διόγκωση, συχνά οφείλεται σε τραυματισμό ή λοίμωξη. Η μεγέθυνση που εμφανίζεται σταδιακά και ανώδυνα μπορεί σε κάποιες περιστάσεις να οφείλεται σε καρκίνο ή όγκο. Λοιμώξεις που προκαλούν συνήθως διόγκωση λεμφαδένων και άλλες παθήσεις είναι: Απόστημα δοντιού ή έγκλειστο δόντι Λοιμώξεις των αυτιών Κρυολόγημα, γρίπη και άλλες λο
16:38 08/02/2022

Κρυολόγημα και παιδί: Τα συμπτώματα, η διαφορά με τη γρίπη και τι πρέπει να κάνεις

tlife.gr
Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια πρωταγωνιστής στο θέμα της υγείας να είναι ο κορονοϊός, όμως, το To άρθρο Κρυολόγημα και παιδί: Τα συμπτώματα, η διαφορά με τη γρίπη και τι πρέπει να κάνεις δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
12:00 18/01/2022

Κρυολόγημα, γρίπη ή κορονοϊός; Ειδικοί εξηγούν τα συμπτώματα και πώς θα καταλάβετε τη διαφορά

newsitamea.gr
Έχετε πονόλαιμο, ρινική καταρροή και μυϊκούς πόνους; Μπορεί να είναι κοινό κρυολόγημα, γρίπη ή κορονοϊός. Όλες οι ασθένειες μοιράζονται παρόμοια συμπτώματα, καθιστώντας μερικές φορές δύσκολο να διακρίνετε ποια αντιμετωπίζετε. Τα ποσοστά των κρουσμάτων του κορονοϊού έχουν αυξηθεί καθώς η μετάλλαξη Όμικρον έχει εξαπλωθεί, αλλά οι αριθμοί νοσηλείας φαίνεται να παραμένουν... The post Κρυολόγημα, γρίπη ή κορονοϊός; Ειδικοί εξηγούν τα συμπτώματα και πώς θα καταλάβετε τη διαφορά appeared first on Newsitamea.gr.
20:06 03/01/2022

Κρυολόγημα και επιδερμίδα: Τι πρέπει να κάνετε;

okmag.gr
Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε σε μία Πρωτοχρονιά που είτε κάποιους τους βρίσκει σε καραντίνα είτε σε προληπτικό περιορισμό για την προστασία όλων. Αν, δυστυχώς, τα συμπτώματα σας χτύπησαν την πόρτα και υποδεχτήκατε το 2022 με κρυολόγημα, ξέρουμε πώς θα σώσετε την επιδερμίδα. Διαβάστε Επίσης: Το detox ρόφημα της Δούκισσας Νομικού που κάνει καλό […] The post Κρυολόγημα και επιδερμίδα: Τι πρέπει να κάνετε; appeared first on OK.
14:16 02/01/2022

Κρυολόγημα: Απαντήσεις στις 10 πιο απλές ερωτήσεις

iatropedia.gr
Ίσως νιώθετε να σας “τριγυρνάει” ένα κρυολόγημα. Ή ίσως έχετε σημαντικά σχέδια και δεν έχετε την πολυτέλεια να αρρωστήσετε. The post Κρυολόγημα: Απαντήσεις στις 10 πιο απλές ερωτήσεις appeared first on Iatropedia.
14:32 27/12/2021

Κρυολόγημα: Τα «ύπουλα» συμπτώματα που δείχνουν ότι η γρίπη «γυρνάει» σε πνευμονία

pronews.gr
Είναι γνωστό ότι αν έχετε κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού τότε μπορεί να είναι πολύ κοντά η εκδήλωση της πνευμονίας. Παρακάτω βλέπουμε ποια είναι τα συμπτώματα που δείχνουν ότι μπορεί να γυρίζει μια απλή λοίμωξη σε πνευμονία. Συμπτώματα πνευμονίας: Ποια η διαφορά μεταξύ κρυολογήματος και γρίπης Κρυολόγημα: Το κοινό κρυολόγημα, που πολύς κόσμος αποκαλεί (λανθασμένα) ίωση, ΔΕΝ προκαλεί υψηλό πυρετό. Τα συμπτώματά του είναι: Συνάχι Ξερόβηχας στην αρχή, που προοδευτικά γίνεται παραγωγικός βήχας (δηλαδή με φλέγματα) Πονόλαιμος Ερυθρότητα στον λαιμό Μέτριοι πόνοι στα οστά και τους μυς Κακουχία Δέκατα (δηλαδή θερμοκρασία μέχρι το πολύ 38 βαθμούς Κελσίου). Γρίπη: Ο υψηλός πυρετός (39 βαθμοί Κελσίου
16:02 08/12/2021

Έχετε καιρό να κάνετε σεξ; - Τα τρία προβλήματα υγείας που χρειάζονται προσοχή

pronews.gr
Είναι ευρέως γνωστό πως η σεξουαλική επαφή πέρα από την απόλαυση που προσφέρει κάνει καλό και στην υγεία σας. Μία περίοδος... ξηρασίας στο σεξ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για υπέρταση, κρυολόγημα και καρκίνο! Το σεξ βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης Οι τακτικοί οργασμοί αποτρέπουν τα κρυολογήματα και τη γρίπη Η εκσπερμάτιση τουλάχιστον 20 φορές τον μήνα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 33% Το τακτικό σεξ μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου Το να κάνετε σεξ σε τακτική βάση είναι καλό για την υγεία σας. Η… δράση στην κρεβατοκάμαρα βοηθάει στο να αποφευχθούν μια σειρά από θανατηφόρες παθήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν το εγκεφαλικό επεισόδιο και την καρδιακή προσβολή. Τι δ
22:24 27/11/2021

Πόσο μας προστατεύει η χρήση μάσκας από τον κορονoϊό; Όσα αποκάλυψε νέα έρευνα

ipop.gr
Παγκόσμια μελέτη έδειξε πως η χρήση μάσκας είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19! Συγκεκριμένα, τα καλύμματα προσώπου αποδείχθηκε ότι μειώνουν τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού κατά 53%, με την κοινωνική απόσταση και το πλύσιμο των χεριών, επίσης, σημαντικά εργαλεία για την καταπολέμησή του. Κρυολόγημα, γρίπη ή Covid – […] Το άρθρο Πόσο μας προστατεύει η χρήση μάσκας από τον κορονoϊό; Όσα αποκάλυψε νέα έρευνα εμφανίζεται στο iPop.
13:04 22/11/2021

Εμβολιασμός τρίτη δόση ραντεβού: Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μητροπολίτης δωδώνης- Κρυολόγημα συμπτώματα

ekklisiaonline.gr
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 363 (ημερήσια μεταβολή +5.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 310 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). Το άρθρο Εμβολιασμός τρίτη δόση ραντεβού: Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μητροπολίτης δωδώνης- Κρυολόγημα συμπτώματα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:22 04/11/2021

Κρυολόγημα, γρίπη ή Covid – 19; Όλα τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ίσως έχεις κάτι πιο σοβαρό

ipop.gr
Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη τα σημάδια ενός κρυολογήματος. Καταρροή, συμφόρηση, φτέρνισμα, βήχας και πάει λέγοντας…Πώς καταλαβαίνεις, όμως, ότι πρόκειται όντως για κρυολόγημα κι όχι για κάτι πιο σοβαρό; Τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει το κρυολόγημα, η γρίπη και ο Covid – 19 θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, πώς, όμως, μπορείς να διαχωρίσεις τι απ’ όλα […] Το άρθρο Κρυολόγημα, γρίπη ή Covid – 19; Όλα τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ίσως έχεις κάτι πιο σοβαρό εμφανίζεται στο iPop.
13:20 27/10/2021

Κρυολόγημα ή γρίπη; Πέντε μύθοι ενόψει του χειμώνα

el.gr
Μύθοι για το κρυολόγημα και την γρίπη Το άρθρο Κρυολόγημα ή γρίπη; Πέντε μύθοι ενόψει του χειμώνα εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
11:26 26/10/2021

Κρυολόγημα: 8 τρόποι που καταπολεμούν τα συμπτώματα και ανακουφίζουν

newsitamea.gr
Από γνωστά γιατροσόφια της γιαγιάς μέχρι απλές και εύκολες συμβουλές, σας αποκαλύπτουμε όλους τους τρόπους για να περάσετε όσο πιο ανώδυνα γίνεται ένα κοινό κρυολόγημα. Ένα κοινό κρυολόγημα μπορεί να μην είναι κάτι τόσο σοβαρό, όμως είναι αρκετό για να μας αποδιοργανώσει και να μας ταλαιπωρήσει για αρκετές μέρες. Με... The post Κρυολόγημα: 8 τρόποι που καταπολεμούν τα συμπτώματα και ανακουφίζουν appeared first on Newsitamea.gr.
20:04 19/10/2021

Θαυματουργές: Οκτώ παράξενες θεραπείες που μας έμαθαν οι παππούδες και λειτουργούν

pronews.gr
Θυμάστε εκείνες τις περίεργες θεραπείες που χρησιμοποιούσαν ο παππούς και η γιαγιά σας όταν ήσασταν παιδί; Η αποτελεσματικότητά τους ήταν αδιαμφισβήτητη. Εδώ θα βρείτε μερικές μόνο από αυτές. 1. Πατάτα Για Δάγκωμα Αράχνης Μπορεί να ακούγεται αρκετά περίεργο, αλλά λειτουργεί πραγματικά! Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι ωμής πατάτας και στερεώστε το με αυτοκόλλητη γάζα πάνω στο δάγκωμα. Αντικαταστήστε τη φέτα πατάτας με μια φρέσκια κάθε 12 ώρες. Μετά από μία εβδομάδα το δάγκωμα θα έχει επουλωθεί. 2. Σκόρδο Για Τον Πονόδοντο Το 1740, ο ιδρυτής του Μεθοδισμού John Wesley έγραψε ένα βιβλίο με φυσικές θεραπείες. Σε αυτό ανέφερε ότι εάν βάλετε μια σκελίδα σκόρδο στο αυτί σας, θα απαλλαγείτε από το πονόδοντο. Ε
21:52 25/04/2021

Αυτές είναι οι 7 αιτίες για το κάψιμο στο λαιμό - Πως να το αντιμετωπίσετε

pronews.gr
Όπως γνωρίζετε το κάψιμο στον λαιμό μπορεί να εμφανιστεί μόνο του ή παράλληλα με άλλα συμπτώματα. Κάψιμο στον λαιμό: Αιτίες Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες καύσου λαιμού, όπως: 1. Κρυολογήματα και γρίπη Κρυολόγημα και γρίπη επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα. Τα κοινά συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης περιλαμβάνουν: κάψιμο στον λαιμό βήχας ρινική καταρροή πόνος στους μύες κούραση πονοκέφαλος Η γρίπη μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, οπότε όποιος έχει σοβαρά συμπτώματα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος, επιληπτικές κρίσεις και ζάλη. 2. Αμυγδαλίτιδα Οι αμυγδαλές είναι κομμάτια ιστού στο πίσω μέρος του λαιμού που βοηθούν στην
13:53 02/02/2021

Αυτά τα τρία προβλήματα ίσως ξεκινούν από την αποχή σας από την σεξουαλική επαφή

pronews.gr
Η σεξουαλική επαφή έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, όμως η αποχή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Το να κάνετε σεξ σε τακτική βάση είναι καλό για την υγεία σας. Η… δράση στην κρεβατοκάμαρα βοηθάει στο να αποφευχθούν μια σειρά από θανατηφόρες παθήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν το εγκεφαλικό επεισόδιο και την καρδιακή προσβολή. Τι δείχνουν οι έρευνες Μια μελέτη του 2015, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology, έδειξε ότι όσοι έχουν σεξουαλική επαφή δύο φορές την εβδομάδα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από αυτές τις παθήσεις σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα. Επιπλέον, η συχνή ερωτική επαφή μπορεί να βοηθήσε
00:08 23/01/2021

Κρυολόγημα Covid-19: Ερευνάται αν τελικά οι ρινοϊοί και οι άλλοι κορωνοϊοί θα βοηθήσουν να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου

tromaktiko.gr
Κρυολόγημα Covid-19: Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (lockdown, χρήση μάσκας, αποφυγή κοινωνικών επαφών και ταξιδιών, πλύσιμο χεριών κ.α.) έχουν τεράστια επίπτωση και στις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις πέρα από την Covid-19. Το βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα, έφθασε στα μέσα Δεκεμβρίου, έχοντας τυπικά εισέλθει στη χειμερινή περίοδο της γρίπης και των κρυολογημάτων, […] The post Κρυολόγημα Covid-19: Ερευνάται αν τελικά οι ρινοϊοί και οι άλλοι κορωνοϊοί θα βοηθήσουν να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου appeared first on tromaktiko.
11:17 17/12/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load