#Χαρταετός

Χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα: Oδηγός για να τον φτιάξετε [video]

fimes.gr
Θέλετε να φτιάξετε χαρταετό τη Καθαρά Δευτέρα και δεν ξέρετε πως; Τα βίντεο που ακολουθούν σας δείχνουν με ποια υλικά να φτιάξετε χαρταετό. Δείτε τον αναλυτικό οδηγό. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, νηστίσιμα μεζεδάκια στα τάπερ, αεράκι και… καλούμπα. Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και η έναρξη της Σαρακοστής θα δοθεί για άλλη μια φορά σε κάποιον λόφο για […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα: Oδηγός για να τον φτιάξετε [video].
18:37 15/03/2024

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ- Χαρταετός

ekklisiaonline.gr
Καθαρά Δευτέρα! Από πού προέρχεται άραγε το έθιμο του χαρταετού, τι συμβολίζει και πως θα το τηρήσουμε σήμερα; Το άρθρο ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ- Χαρταετός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
03:34 16/02/2023

ΛΑΓΑΝΑ- ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ : Καθαρά Δευτέρα 2022 – Χαρταετός και έθιμα- ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

ekklisiaonline.gr
«Πέρυσι η τιμή της λαγάνας κυμαινόταν μεταξύ 2,80 – 3 ευρώ. Φέτος λόγω των ανατιμήσεων που έχουν προηγηθεί στις πρώτες ύλες, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μια αύξηση στην τιμή της γύρω στο 10% και θα πωλείται την Καθαρά Δευτέρα μεταξύ 3 και 3,3 ευρώ, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και 3,50 ευρώ, ανάλογα με το κόστος που έχει ένα αρτοποιείο», είπε ο κ. Τσουράπας, πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Μαγνησίας. Το άρθρο ΛΑΓΑΝΑ- ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ : Καθαρά Δευτέρα 2022 – Χαρταετός και έθιμα- ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:08 07/03/2022

Χαρταετός χωρίς μάσκες – Τι συνέβαλε στην άρση του μέτρου

Newsbeast.gr
Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να καταργηθούν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – την οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση – νωρίτερα από την Καθαρά Δευτέρα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Χαρταετός χωρίς μάσκες, λοιπόν, για φέτος. Η συνέχεια στο healthstories.gr
09:02 03/03/2022

Μεταξένιοι χαρταετοί στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου

alexpolisonline.com
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, οργανώνει την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ώρες 10:00 - 11:00 και 11:30 - 12:30, δημιουργικό εργαστήρι, για μαθητές Δ΄-Στ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου, με τίτλο «Χαρταετός από μετάξι», στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί. Αξιοποιώντας τη φαντασία τους, τα παιδιά θα δημιουργήσουν χαρταετούς από μεταξωτά υφάσματα, τα οποία θα ζωγραφίσουν με ανεξίτηλα χρώματα, και στη συνέχεια θα διακοσμήσουν με κουκούλια και άλλα υλικά.Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540-23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:
12:00 27/02/2022

Κούλουμα Καθαρά Δευτέρα: Η προέλευση της ονομασίας “κούλουμα”

tromaktiko.gr
Κούλουμα Καθαρά Δευτέρα: Διαφορετικά γιορτάζονται τα Κούλουμα φέτος σε ολόκληρη της Ελλάδα, αφού λόγω της πανδημίας, σε ισχύ βρίσκονται περιοριστικά μέτρα με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού που δοκιμάζει εδώ και έναν χρόνο τον πλανήτη. Χαρταετός αποκλειστικά στις γειτονιές μας και με χιλιομετρικούς περιορισμούς και οικογενειακά τραπέζια σε στενό κύκλο είναι μεταξύ των […] The post Κούλουμα Καθαρά Δευτέρα: Η προέλευση της ονομασίας “κούλουμα” appeared first on tromaktiko.
15:09 15/03/2021

Καθαρά Δευτέρα: Χαρταετός, λαγάνα και νηστεία - Τα έθιμα και τι γιορτάζουμε

ieidiseis.gr
Η Καθαρά Δευτέρα είναι συνδεδεμένη με το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και με την λαγάνα. Τι γιορτάζουμε κάθε χρόνο και τα έθιμα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια σημαντική ημέρα για την ελληνική παράδοση και γιορτάζεται κάθε χρόνο, από μικρούς και από μεγάλους. Το πέταγμα του χαρταετού, η λαγάνα και τα θαλασσινά στο γιορτινό τραπέζι, είναι παραδόσεις οι οποίες τηρούνται κάθε χρόνο και έχουν τις ρίζες τους, βαθιά πίσω στο χρόνο. Τι γιορτάζουμε όμως κάθε χρόνο και τι έθιμα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα; Χαρταετός Στην ελληνική παράδοση το πέταγμα του αετού συμβολίζει το πέταγμα της ανθρώπινης ψυχής προς τον Δημιουργό της. Σύμφωνα με τον έθιμο πρέπει να πετάει στον ουρ
08:30 15/03/2021

Καθαρά Δευτέρα: Χαρταετός στη γειτονιά μας - Τι επιτρέπεται και τι όχι

Παραπολιτικά
Εν μέσω lockdown θα εορτάσουν τα Κούλουμα οι Έλληνες - Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα και αύριο
09:42 14/03/2021

Καθαρά Δευτέρα – Χαρταετός: Αυτό ισχύει, με SMS! Επιτρέπεται τελικά ή όχι;

sportime.gr
Καθαρά Δευτέρα – Χαρταετός: Κανονικά ανοιχτά θα παραμείνουν τα πάρκα... Το άρθρο Καθαρά Δευτέρα – Χαρταετός: Αυτό ισχύει, με SMS! Επιτρέπεται τελικά ή όχι; εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.
14:54 13/03/2021

Καθαρά Δευτέρα ανοιχτά σούπερ μάρκετ – Χαρταετός , νούμερα τηλεθέασης

ekklisiaonline.gr
Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν προνοήσει για το σαρακοστιανό τραπέζι, καθώς την Καθαρά Δευτέρα (15/03) τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά. Το άρθρο Καθαρά Δευτέρα ανοιχτά σούπερ μάρκετ – Χαρταετός , νούμερα τηλεθέασης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:05 13/03/2021

Ήρθε η «Τρανή Αποκριά»: Κυριακή Τυρινής- Έθιμα Καθαρά Δευτέρα Χαρταετός, λαγάνα

ekklisiaonline.gr
Την Κυριακή της Τυρινής, γνωστή ως «Τρανή Αποκριά», κορυφώνονται οι γιορταστικές εκδηλώσεις, η ευθυμία, οι οικογενειακές και συλλογικές διασκεδάσεις. Σε πολλές περιοχές όταν νυχτώσει ανάβουν φωτιές (φανοί, κλαδαριές, μπουμπούνες, καψαλιές). Συγκεντρώνονται το βράδυ στο σπίτι του γηραιότερου της οικογένειας για να γλεντήσουν και να συγχωρεθούν, γιατί αρχίζει η Μεγάλη Τεσσαρακοστή (Σαρακοστή), μακρά περίοδος νηστείας και προετοιμασίας για το Πάσχα. Τρώνε πίτες και τυροκομικά είδη, καθώς και χειροποίητα μακαρόνια. Παίζουν όλοι μαζί το «χάσκα» με αβγό ή χαλβά. Το άρθρο Ήρθε η «Τρανή Αποκριά»: Κυριακή Τυρινής- Έθιμα Καθαρά Δευτέρα Χαρταετός, λαγάνα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:32 13/03/2021

Καθαρά Δευτέρα Χαρταετός: Γιατί τον πετάμε- Καλά κούλουμα λαγάνα συνταγή

ekklisiaonline.gr
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από τη Δευτέρα. Στη ατμόσφαιρα αναμένεται αραιή, κυρίως, σκόνη από τη νύκτα της Κυριακής, η οποία θα υποχωρήσει την Τρίτη. Το άρθρο Καθαρά Δευτέρα Χαρταετός: Γιατί τον πετάμε- Καλά κούλουμα λαγάνα συνταγή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:47 13/03/2021

Καθαρά Δευτέρα-15 Mαρτίου: Κούλουμα – Λαγάνα – Χαρταετός

ekklisiaonline.gr
H Καθαρά Δευτέρα ήρθε, μικροί μεγάλοι γιορτάζουν τα κούλουμα με λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα και πέταγμα του χαρταετού. Από πού όμως προέρχονται αυτά τα έθιμα, τι συμβολίζουν, γιατί τα γιορτάζουμε και γιατί τα επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο με… θρησκευτική ευλάβεια; Το άρθρο Καθαρά Δευτέρα-15 Mαρτίου: Κούλουμα – Λαγάνα – Χαρταετός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:11 13/03/2021

ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

ekklisiaonline.gr
Ο Χαρταετός έφθασε στην Ελλάδα πρώτα από τα λιμάνια Ανατολής (Σμύρνη-Χίο-Κωνσταντινούπολη), τα λιμάνια της Επτανήσου, της Σύρας, των Πατρών και ακολούθησαν τα αστικά κέντρα, όπου μπορούσε κανείς να αγοράσει σπάγκο και χρωματιστό χαρτί. Η κατασκευή ενός χαρταετού σήμερα είναι σχετικά εύκολη υπόθεση καθώς υπάρχουν όλα τα τεχνικά μέσα. Το άρθρο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:09 12/03/2021

Lockdown: Χαρταετός, κανονικά την Καθαρά Δευτέρα

sportime.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύσει το υπάρχον πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων χωρίς περαιτέρω παρεμβάσεις. Το άρθρο Lockdown: Χαρταετός, κανονικά την Καθαρά Δευτέρα εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.
17:14 11/03/2021

«Χαρταετός και τσίκνισμα και ας πληρώσουμε 300 ευρώ στο κράτος» (Βίντεο)

ieidiseis.gr
Ένας ηλικιωμένος στην Τρίπολη ετοιμάζεται για τσίκνισμα και γλέντι την Τσικνοπέμπτη παρά τα πρόστιμα! Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα θέλουν παραδοσιακά γλέντι και καλή παρέα μόνο που φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, υπάρχει και κάποιοι που δεν πτοούνται όπως ένας ηλικιωμένος κύριος από την Τρίπολη ο οποίος είναι έτοιμος να ψήσει παϊδάκια στην εξοχή και να σηκώσει χαρταετό με μάσκες και αποστάσεις βέβαια! «Θα ψήσουμε τα παϊδάκια μας, τις μπριζόλες μας, θα το γλεντήσουμε» λέει μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ενώ όπως θα δείτε δεν τον πτοεί το πρόστιμο των 300 ευρώ!  «Θα πληρώσουμε και 300 ευρώ, δεν λέει τίποτα. Στο κράτος τα πληρώνουμε, δεν ε
11:21 02/03/2021

Βίντεο σοκ: Χαρταετός σήκωσε στον αέρα τρίχρονη - Σε ύψος 30 μέτρων

thetoc.gr
Η μικρή έπιασε την ουρά ενός αετού και η δύναμη του αέρα την τράβηξε προς τα επάνω.
09:27 31/08/2020

Συγκλονιστικές εικόνες: Χαρταετός «σήκωσε» τρίχρονο κοριτσάκι στην Ταϊβάν

Cnn.gr
Στιγμές τρόμου και αγωνίας έζησε ένα κοριτσάκι μόλις τριών ετών από την Ταϊβάν, που μπλέχτηκε στον αϊτό και την παρέσυρε ο αέρας.
08:28 31/08/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load