#Αγία Σκέπη

Αγρίνιο: Το Ορατόριο «Ω Γλυκύ μου Έαρ» θα ερμηνεύσει η χορωδία «Αγία Σκέπη» στις 22 Απριλίου

sinidisi.gr
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αγρινίου και της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας
15:09 18/04/2024

Στις 2/12 το 2ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Αγρινίου

agrinionews.gr
Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το 2ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Αγρινίου. Παίρνουν μέρος οι χορωδίες: Χορωδία Αγία Σκέπη Αγρινίου, Χορωδία ΦΑΡΟΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Προικονήσου, Χορωδία Παλιουρίου "ΘΕΡΑΜΒΟΣ". Επίτιμος καλεσμένος θα είναι ο Σολίστ Γιώργος Χατζηχρόνογλου, Άρχων Υμνωδός Μ.τ.Χ.Ε. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
18:46 28/11/2023

28 Οκτωβρίου – Γιορτή σήμερα: Η Αγία Σκέπη της Θεοτόκου

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Την ανάμνησης του Θαύματος της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου τιμά σήμερα, 28 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Σήμερα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα διαβαστεί το παρακάτω απόσπασμα: “Τη αυτή ημέρα την ανάμνησιν ποιούμεθα της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας ήτοι του Ιερού Αυτής Μαφορίου, του εν τω […]
01:09 28/10/2023

Εκδήλωση για την ανάδειξη της Βυζαντινής Οκταηχίας στις 19 Ιουνίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά

agriniopress.gr
Με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στις προτάσεις της για το 2023 η Χρυσούλα Τασολάμπρου ανακοινώνει έναν κύκλο εκδηλώσεων, ημερίδων και masterclass σεμιναρίων. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια, αναφέρεται: «Η κ. Τασολάμπρου μέσω των Φορέων που εκπροσωπεί στο Υπουργείο Πολιτισμού («Κέντρο Πολιτισμού Επιστήμης και Κοινωνικών Δράσεων Μέντωρ» και «Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγία Σκέπη»), αλλά …
21:46 07/06/2023

“Οι ηλικιωμένοι ως εθνική κληρονομιά”: Ο Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια επισκέφθηκε Γηροκομείο

ekklisiaonline.gr
Ο Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος επισκέφθηκε το Γηροκομείο «Αγία Σκέπη της Θεοτόκου» στην Ουνίρεα της κομητείας Άλμπα. Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους ηλικιωμένους ωφελούμενους και τους προσέφερε δώρα. Το άρθρο “Οι ηλικιωμένοι ως εθνική κληρονομιά”: Ο Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια επισκέφθηκε Γηροκομείο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:32 02/05/2023

Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία για τη Θεραπευτική Κοινότητα “Αγία Σκέπη”

ekklisiaonline.gr
ΚΥΠΡΟΣ: Ο Σύνδεσμος Φίλων Αγίας Σκέπης Λεμεσούκαι οΠολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ παρουσίασε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, το μεγάλο ιστορικό και καλλιτεχνικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία «Ανατολία», του οποίου τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της Θεραπευτικής Κοινότητας «Αγία Σκέπη». Το άρθρο Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία για τη Θεραπευτική Κοινότητα “Αγία Σκέπη” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:50 06/04/2023

Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία από τον Σύνδεσμο Φίλων Αγίας Σκέπης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

ekklisiaonline.gr
Ο Σύνδεσμος Φίλων Αγίας Σκέπης Λεμεσού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ παρουσίασε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, το μεγάλο ιστορικό και καλλιτεχνικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία «Ανατολία», του οποίου τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της Θεραπευτικής Κοινότητας «Αγία Σκέπη». Το άρθρο Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία από τον Σύνδεσμο Φίλων Αγίας Σκέπης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:10 05/04/2023

Χανιά: Στην αντεπίθεση παιρνούν οι επικεφαλής του γηροκομείου στην Αγία Σκέπη – Μήνυση κατά της ανακρίτριας και του εισαγγελέα Χανίων

in.gr
Οι ιδιοκτήτρια του γηροκομείου και η κόρη της που είναι προσωρινά κρατούμενες καταγγέλουν την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα Χανίων για κατάχρηση εξουσίας.
14:40 01/02/2023

Ο Άγγελος Τσιγκρής στο Γηροκομείο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών

thebest.gr
Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, επισκέφτηκε το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων "Η Αγία Σκέπη", της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.
09:12 30/12/2022

Κώστας Πελετίδης: Με την Βίβιαν Σαμούρη στα Ιδρύματα της πόλης – ΦΩΤΟ

dete.gr
Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί, σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, επισκέφθηκε τα Ιδρύματα της πόλης μας, με τα… καθιερωμένα Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε, ξεκινώντας νωρίς το πρωί, την Αγία Σκέπη, τον […]
13:14 20/12/2022

Νέος δημόσιος χώρος αναψυχής στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Zougla
Ένας νέος κοινόχρηστος χώρος αναψυχής θα δημιουργηθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Βρίσκεται κάτω από την Αγία Σκέπη στου Παπάγου...
17:46 14/12/2022

Μεγάλη τιμή για την Αγρινιώτικη Χορωδία «Αγία Σκέπη»

ekklisiaonline.gr
Στον τόπο που γράφτηκαν οι πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης Ελλάδας, στο σημείο της πρώτης αντεπίθεσης του Ελληνικού στρατού, το σημείο των πρώτων Ελλήνων πεσόντων του έπους του ’40 έψαλλε η Αγρινιώτικη χορωδία «Αγία Σκέπη». Το άρθρο Μεγάλη τιμή για την Αγρινιώτικη Χορωδία «Αγία Σκέπη» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:30 01/11/2022

Ταυτοποιήθηκε ο επονομαζόμενος «δράκος με το τατουάζ – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Newsbeast.gr
Ταυτοποιήθηκε ο επονομαζόμενος «δράκος με το τατουάζ». Ο λόγος για το άτομο που τα ξημερώματα της Κυριακής (23/10) βίασε μία 34χρονη γυναίκα κοντά στην στάση λεωφορείου «Αγία Σκέπη» στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα είχε επιχειρήσει να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες διαθέσεις του σε μία άλλη γυναίκα σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Αμφιθέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 45χρονο από την Αλβανία ο οποίος διέμενε στη χώρα μας μαζί με τη μητέρα του. Τα στοιχεία που είχαν δώσει στην ΕΛ.ΑΣ. από τις περιγραφές τους οι δύο γυναίκες, σε συνδυασμό με κάποια τμήματα του προσώπου του που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, βοήθησαν στην τ
21:52 29/10/2022

Ο Επίσκοπος Πέρνου στην Ι. Μ. Αγίας Τριάδας Σπαρμού

ekklisiaonline.gr
Οι δύο μεγάλες εθνικές επέτειοι της φυλής μας, 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το πάνσεπτο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην πρώτη, συνεορτάζουμε όλοι οι Έλληνες, ταυτόχρονα με την εθνική εορτή τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στη δεύτερη την Αγία Σκέπη της. Το άρθρο Ο Επίσκοπος Πέρνου στην Ι. Μ. Αγίας Τριάδας Σπαρμού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:50 29/10/2022

Αγρυπνία για την Αγία Σκέπη στον Ι.Ν. Υπαπαντής Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Για 19η συνεχόμενη χρονιά στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Πειραιώς τελέστηκε επί τη εορτή της Φωτοφόρου Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου ολονύκτιος αγρυπνία από τις 20:00 η ώρα της Πέμπτης 27ης Οκτωβρίου έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής 28ης (6:30 η ώρα). Το άρθρο Αγρυπνία για την Αγία Σκέπη στον Ι.Ν. Υπαπαντής Πειραιώς (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:38 28/10/2022

Διπλή γιορτή για την Ελλάδα! H Επέτειος του ΟΧΙ και ο Eορτασμός της Αγίας Σκέπης

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ: Η 28η Οκτωβρίου είναι διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Γιορτάζουμε το ιστορικό «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξα στους Ιταλούς αλλά και την Αγία Σκέπη της Παναγίας. Το άρθρο Διπλή γιορτή για την Ελλάδα! H Επέτειος του ΟΧΙ και ο Eορτασμός της Αγίας Σκέπης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:56 28/10/2022

Γιατί ανήμερα της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου εορτάζουμε και την Αγία Σκέπη της Παναγίας

ekklisiaonline.gr
Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ εορτάζει την 1η Οκτωβρίου, ωστόσο η Εκκλησία την έχει μεταθέσει στις 28 Οκτωβρίου, οπότε και εορτάζουμε και το έπος του ΄40. Το άρθρο Γιατί ανήμερα της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου εορτάζουμε και την Αγία Σκέπη της Παναγίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:42 28/10/2022

Εortologio: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28η Οκτωβρίου- Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου

ekklisiaonline.gr
Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 28 Οκτωβρίου. Το άρθρο Εortologio: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28η Οκτωβρίου- Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:52 28/10/2022

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ

ekklisiaonline.gr
Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28η Οκτωβρίου: Αγία Σκέπη. Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ εορτάζει την 1η Οκτωβρίου, ωστόσο η Εκκλησία την έχει μεταθέσει στις 28 Οκτωβρίου, οπότε και εορτάζουμε και το έπος του ΄40. Η 28η Οκτωβρίου είναι διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Γιορτάζουμε το ιστορικό «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξα στους Ιταλούς αλλά και την Αγία Σκέπη της Παναγίας. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:12 28/10/2022

28 Οκτωβρίου – Γιορτή σήμερα: Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ»

ekklisiaonline.gr
Γιορτή σήμερα: Την ανάμνησης του Θαύματος της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου τιμά σήμερα, 28 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Σήμερα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα διαβαστεί το παρακάτω απόσπασμα. Το άρθρο 28 Οκτωβρίου – Γιορτή σήμερα: Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:40 28/10/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load