#πανούκλα

Ανατριχιαστικό εύρημα: Βρήκαν τον μεγαλύτερο τόπο ταφής θυμάτων μεσαιωνικής πανούκλας!

el.gr
Οι αρχαιολόγοι που σκάβουν στη γερμανική πόλη της Νυρεμβέργης ενόψει της κατασκευής ενός νέου οίκου ευγηρίας αποκάλυψαν τη μεγαλύτερη ομαδική ταφή θυμάτων πανώλης που έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη. Το άρθρο Ανατριχιαστικό εύρημα: Βρήκαν τον μεγαλύτερο τόπο ταφής θυμάτων μεσαιωνικής πανούκλας! εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
14:09 11/03/2024

Πώς η πανούκλα έχει σημαδέψει για τα καλά το DNA μας

Cnn.gr
Κάτω από το μικροσκόπιο, το Yersinia pestis δεν φαίνεται ιδιαίτερο. Έχει ένα αρκετά τυπικό σχήμα για βακτήριο – μια κοντή, στρογγυλεμένη ράβδος – και είναι σχετικά ακίνητο. Είναι όμως υπεύθυνο…Περισσότερα...
08:37 25/02/2024

Κρούσμα πανούκλας στο Όρεγκον – Ο ασθενής μολύνθηκε από τη γάτα του

iatropedia.gr
Τα συμπτώματα στους ανθρώπους συνήθως αρχίζουν 2-8 ημέρες μετά την έκθεση σε μολυσμένο ζώο ή ψύλλο. The post Κρούσμα πανούκλας στο Όρεγκον – Ο ασθενής μολύνθηκε από τη γάτα του appeared first on Iatropedia.
10:09 13/02/2024

Σκουλήκια απάνθρωπα «Βλέπουν την ανθρωπότητα σαν πανούκλα» video Έλον Μασκ

el.gr
Ενάντια στο υποτιθέμενο περιβαλλοντικό κίνημα των διεθνιστών... Το άρθρο Σκουλήκια απάνθρωπα «Βλέπουν την ανθρωπότητα σαν πανούκλα» video Έλον Μασκ εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
22:09 22/12/2023

Αγιος Σπυρίδωνας, ο καλογεράκος με τη σκούφια που έσωσε την Κέρκυρα από την πανούκλα

tovima
Τη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνα γιορτάζουμε σήμερα, 12 Δκεμβρίου. Ο θαυματουργός Αγιος αν και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στην Κέρκυρα, είναι ο Πολιούχος της και αγαπιέται από το νησί καθώς το έσωσε από πολλά δεινά μεταξύ των οποίων η επιδημία της πανούκλας.
08:00 12/12/2023

Επιστήμονες με επικεφαλής μια Ελληνίδα «διάβασαν» το DNA της πανούκλας

blueskytv.gr
Δύο σκελετοί θαμμένοι μαζί σε ένα τάφο στην περιοχή της Σαμάρας στη Ρωσία, οι οποίοι ανήκουν σε δύο ανθρώπους που πέθαναν από βουβωνική πανώλη (πανούκλα) πριν από περίπου 3.800 χρόνια και αποτελούν τα αρχαιότερα γνωστά περιστατικά της τρομερής λοιμώδους νόσου, αποκάλυψαν τα μυστικά τους στους επιστήμονες. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι […] Επιστήμονες με επικεφαλής μια Ελληνίδα «διάβασαν» το DNA της πανούκλας on BLUE SKY.
21:46 20/10/2023

Ανατριχίλα στην Ινδία: «Βροχή» από λευκά σκουλήκια προκάλεσε συναγερμό

ieidiseis.gr
Απίστευτες εικόνες στην Ινδία. Τα περίεργα φαινόμενα που έχουν αναστατώσει τον κόσμο πρόσφατα.Ανατριχιαστικές εικόνες κατέγραψε ο φακός σε πόλη της Ινδίας την Τρίτη (16/5), όπου χιλιάδες «λευκά σκουλήκια έπεσαν σαν βροχή από τον ουρανό». Ειδικότερα, σύμφωνα με τη New York Post, οι εικόνες -που θύμιζαν είδος περίεργης «βιβλικής πανούκλας»- τραβήχτηκαν στο Μπιχάρ (κρατίδιο της Ανατολικής Ινδίας που συνορεύει με το Νεπάλ), με τους δρόμους να καλύπτονται από ένα «παχύ στρώμα» αποτελούμενο από άγνωστα ζωύφια. {https://twitter.com/nypost/status/1658946252581502978} Από την πλευρά τους, οι τρομοκρατημένοι ντόπιοι άρχισαν να κλείνουν τα καταστήματά τους για να προστατευτούν από το περίεργο φαινόμενο, το
12:34 18/05/2023

Ινδία – Εικόνες βιβλικής καταστροφής: «Βροχή από λευκά σκουλήκια»…τρομοκράτησε μια ολόκληρη πόλη [Βίντεο]

eleftherostypos.gr
Χιλιάδες «λευκά σκουλήκια έπεσαν σαν βροχή από τον ουρανό» στην Ινδία σαν ένα είδος παράξενης «βιβλικής πανούκλας». Στις ανατριχιαστικές εικόνες, οι οποίες τραβήχτηκαν την Τρίτη στο Μπιχάρ, ένα κρατίδιο της Ανατολικής Ινδίας που συνορεύει με το Νεπάλ, τα ανατριχιαστικά πλάσματα φαίνονται να πέφτουν μέχρι ο δρόμος να καλυφθεί με ένα «παχύ στρώμα» από τα άγνωστα […] Το άρθρο Ινδία – Εικόνες βιβλικής καταστροφής: «Βροχή από λευκά σκουλήκια»…τρομοκράτησε μια ολόκληρη πόλη [Βίντεο] εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
09:00 18/05/2023

Η «βροχή από λευκά σκουλήκια» που τρομοκράτησε μια πόλη – Οι κάτοικοι άρχισαν να κλείνουν τα μαγαζιά τους

Newsbeast.gr
Χιλιάδες «λευκά σκουλήκια έπεσαν σαν βροχή από τον ουρανό» στην Ινδία σαν ένα είδος παράξενης «βιβλικής πανούκλας». Στις ανατριχιαστικές εικόνες, οι οποίες τραβήχτηκαν την Τρίτη στο Μπιχάρ, ένα κρατίδιο της Ανατολικής Ινδίας που συνορεύει με το Νεπάλ, τα ανατριχιαστικά πλάσματα φαίνονται να πέφτουν μέχρι ο δρόμος να καλυφθεί με ένα «παχύ στρώμα» από τα άγνωστα ζωύφια. Οι τρομοκρατημένοι ντόπιοι άρχισαν να κλείνουν τα μαγαζιά τους, για να προστατευτούν από αυτό το παράξενο φαινόμενο, το οποίο, ευτυχώς, δεν προκάλεσε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τη New York Post. Η προέλευση αυτών των σκουληκιών παρέμενε ασαφής περισσότερες από 24 ώρες αργότερα. Δεν
07:10 18/05/2023

Οι στέψεις Βασιλιάδων της Βρετανίας που δεν πήγαν όπως προορίζονταν – Από βροχή λιωμένων κεριών μέχρι εξεγέρσεις

Newsbeast.gr
Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022 έφερε τον γιo της στο προσκήνιο του βασιλικού θρόνου. Με τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου να έρχεται το Σάββατο 06/05, οι υπεύθυνοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη μέρα, ώστε να πάνε όλα όπως σχεδιάζονται. Δεν ήταν, όμως, όλες οι στέψεις βασιλιάδων στη Μεγάλη Βρετανία καλά σχεδιασμένοι, με ευτράπελα να γίνονται σε πολλές από αυτές. Ταραχές, πανούκλα, οροφές που έβρεχαν λιωμένο κερί, δαχτυλίδια που δεν ταίριαζαν καλά… γενικότερα, οι βρετανικές στέψεις του παρελθόντος δεν κυλούσαν πάντα ομαλά. Γουλιέλμος ο Κατακτητής, 1066 Η στέψη του Γουλιέλμου του Κατακτητή το 1066 έγινε λίγους μήνες μετά τη μάχη του Χέιστινγκς σε μια τεταμένη επο
15:38 03/05/2023

Τι ήταν η «χορευτική πανούκλα»; Το αληθινό γεγονός που κόστισε ανθρώπινες ζωές

olympia.gr
Σε μια βιαστικά χτισμένη σκηνή πριν από την διάσημη αγορά αλόγων του Στρασβούργου, ξεκίνησε ένα περίεργο φαινόμενο… Ήταν ο ξέφρενος χορός των ανθρώπων. Ο ήλιος του Ιουλίου κτυπούσε τους ανθρώπους που χόρευαν. Αν τους έβλεπε κάποιος από απόσταση θα μπορούσε να υποθέσει ότι γιόρταζαν κάτι συγκεκριμένο αλλά μια πιο προσεκτική εξέταση αποκαλύπτει μια άκρως ανησυχητική […] Τι ήταν η «χορευτική πανούκλα»; Το αληθινό γεγονός που κόστισε ανθρώπινες ζωές - olympia
12:02 26/04/2023

«Αυτός ήταν ο Γέροντας που μας μίλησε…»: Το θαύμα του Άγιου Σπυρίδωνα και πώς… λιώνουν τα παπούτσια του

newsitamea.gr
Ενδιαφέρον έχει το θαύμα του Άγιου Σπυρίδωνα στον Γέροντα Παΐσιο καθώς και πώς έφτασε να θεωρείται θεραπευτής των σπυριών και της πανούκλας. «Έπειτα απ’ τη γιορτή του Αϊ-Νικόλα, στις 12 Δεκεμβρίου έρχεται ο Αϊ-Σπυρίδωνας, για τον οποίο ο λαός μας πιστεύει πως θεραπεύει τα σπυριά και διώχνει την πανούκλα. Κι...
21:16 12/12/2022

Άγιος Σπυρίδων: Πώς χαλάει τα υποδήματά του – Οι παραδόσεις για τον Άγιο της Κέρκυρας

ekklisiaonline.gr
“Απ’ τ’ άγιου Σπυρίδωνα σπυρί-σπυρί μεγαλώνει η μέρα” έλεγαν οι παλιοί…“Έπειτα απ’ τη γιορτή του Αϊ-Νικόλα, στις 12 Δεκεμβρίου έρχεται ο Αϊ-Σπυρίδωνας, για τον οποίο ο λαός μας πιστεύει πως θεραπεύει τα σπυριά και διώχνει την πανούκλα. Το άρθρο Άγιος Σπυρίδων: Πώς χαλάει τα υποδήματά του – Οι παραδόσεις για τον Άγιο της Κέρκυρας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:58 12/12/2022

Ο Άγιος Ανδρέας και τα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του

thebest.gr
Ο Άγιος Ανδρέας είναι ο προστάτης των ψαράδων και των γεωργών. Θεωρείται επίσης διώκτης της πανούκλας.
08:30 30/11/2022

Απ’ έξω κούκλα… κι από μέσα πανούκλα!

paraskhnio.gr
Βρισκόμαστε στο 5022!Είναι τέλη Νοεμβρίου. Και από τη μεγαλύτερη, χαρούμενη γιορτή της Χριστιανοσύνης και ιδιαίτερα της Ορθοδοξίας, από τα Χριστούγεννα, απέχουμε μόλις 23 ημέρες! Τα πάντα είναι στολισμένα και τα εκατομμύρια πολύχρωμα λαμπιόνια δίνουν μια άλλη χαρούμενη και εντυπωσιακή εικόνα! Παρά την ενεργειακή κρίση που έχει φέρει την οικονομία της χώρα μας σε επικίνδυνη κατάσταση, Το άρθρο Απ’ έξω κούκλα… κι από μέσα πανούκλα! εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
23:08 28/11/2022

Έξω κούκλα μέσα πανούκλα

ProtoThema.gr
Ωραία κομπίνα είχε στήσει ο βουλευτής και δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης. Νομίμως. Ετσι λένε. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Ποιος ξέρει πόση μπόχα στο μέλλον θα εξέλθει εξ αυτής. Να πιάνεις τη μύτη σου
07:58 28/10/2022

Οι επιδημίες όσο κι οι πόλεμοι μας βρίσκουν πάντα απροετοίμαστους: Η νέα “πανούκλα”, ο Ρήνος και ο άνθρακας…

hellasjournal.com
Tου ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική Από τη μία οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, από την άλλη η πρωτοφανής
06:22 15/08/2022

Η νέα «πανούκλα»

naftemporiki.gr
Από τη μία οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, από την άλλη η πρωτοφανής ξηρασία, προκαλούν πανικό. Σαν μια ιδιότυπη «πανούκλα». (Αφήστε που δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τις παραλλαγές του Covid).
12:14 14/08/2022

Νύχτες πανούκλας

eleftherostypos.gr
Ο Ορχάν Παμούκ έγραψε ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα που σκάβει στην ιστορία της Τουρκίας, παλιά και σύγχρονη. αναπτύσσεται ευρηματικά σε μια ατμοσφαιρική μυθοπλασία, που διερευνά έννοιες όπως η αυθεντικότητα του εαυτού και η περιπέτεια της ύπαρξης μέσα στο θέατρο της ανθρώπινης ιστορίας. Αναζητά τις ρίζες του τουρκικού εθνικισμού, αιτία πολλών δεινών στην περιοχή, για να φτάσει […] Το άρθρο Νύχτες πανούκλας εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
14:32 11/08/2022

Μπαλουκλί, σήμερα η ψυχή μας πονάει

ekklisiaonline.gr
Την εποχή της πανούκλας, στα μέσα του 18ου αι., οι Ρωμιοί της Πόλης είχαν τρία νοσοκομεία: Αυτό των ναυτικών στον Γαλατά, το Gemicilerin Hastanesi, της Πανούκλας στο Πέρα, το Veda Hastanesi, και το Νοσοκομείο του Επταπυργίου, το Yedikule Hastanesi. Το τελευταίο χτίστηκε το 1753 από τη συντεχνία των μπακάληδων. Το άρθρο Μπαλουκλί, σήμερα η ψυχή μας πονάει εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:06 05/08/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load