#Μετόχι του Παναγίου Τάφου

Πάσχα των Ελλήνων: Η γιορτή της Άνοιξης και της Χριστιανοσύνης (Εικόνες)

ieidiseis.gr
Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα άκουστηκε το «Χριστός Ανέστη!» που σηματοδότησε τον εορτασμό του Πάσχα.Το Πάσχα (16/04), φέτος, είναι μια χρυσή ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη αλληλοκατανόηση, καταλλαγή, και δημιουργική πορεία. Για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, της κατανόησης με περισσότερη φως και ελπίδα για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας, του τόπου μας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Έτσι, η Ανάσταση έγινε με το Άγιο Φως το οποίο έφτασε στην Αθήνα, στις 20:30 του Μεγάλου Σαββάτου (15/04), με ειδική πτήση της AEGEAN, λίγες ώρες μετά την τελετή για την Αφή του στα Ιεροσόλυμα. Στη συνέχεια, το Άγιο Φως μεταφέρθηκε από τον έξαρχο του Παναγίου Τάφου, Αρχιμανδρίτη Ρ
07:52 16/04/2023

Το Αγιο Φως στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα (εικόνες)

myvolos.net
Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα μεταφέρθηκε το Αγιο Φως, λίγη ώρα μετά την προσγείωση της ελληνικής αποστολής στον διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.  Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από το απόγευμα, για την αναστάσιμη ακολουθία. Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.  Πηγή Intime «Το Αγιο Φως μεταφέρει μήνυμα ελπίδας και παρηγοριάς για την τραγωδία […]
00:32 16/04/2023

Ο Επιτάφιος των Αγίων Αναργύρων στα γραφικά στενά της Πλάκας

tanea.gr
Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου μπορεί να νιώσουν την κατάνυξη της Μεγάλης Παρασκευής όσοι μείνουν για Πάσχα στην Αθήνα.
22:48 14/04/2023

Βυζαντινά αριστουργήματα της Αθήνας μας – Άγιοι Ανάργυροι στην Πλάκα – Μετόχι Παναγίου Τάφου

ekklisiaonline.gr
Αποτελώντας και μόνο την εκκλησία που υπο-δέχεται κάθε χρόνο το Άγιο Φώς απο τον Πανάγιο τάφο των Ιεροσολύμων, το βράδυ του μεγάλου Σαββάτου, οι Άγιοι Ανάργυροι της Πλάκας – Μετόχι του Παναγίου Τάφου, συνιστούν μια εκκλησία ορόσημο στην ορθόδοξη συνείδηση του αθηναϊκού λαού. Σπουδαίες εξάλλου ιστορικές μνήμες απο την μακραίωνη εκπόρευση του ελληνισμού στην αχανή λεωφόρο του χρόνου, είναι συνυφασμένες με το μετόχι του Παναγίου Τάφου. Το άρθρο Βυζαντινά αριστουργήματα της Αθήνας μας – Άγιοι Ανάργυροι στην Πλάκα – Μετόχι Παναγίου Τάφου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:04 10/04/2023

Πάσχα στην Αθήνα! Μια εκκλησία ορόσημο στην Πλάκα – Ιδού το Μετόχι του Παναγίου Τάφου (ΒΙΝΤΕΟ)

ekklisiaonline.gr
Πάσχα στην Αθήνα! Μια εκκλησία ορόσημο στην Πλάκα – Ιδού το Μετόχι του Παναγίου Τάφου (ΒΙΝΤΕΟ) Το άρθρο Πάσχα στην Αθήνα! Μια εκκλησία ορόσημο στην Πλάκα – Ιδού το Μετόχι του Παναγίου Τάφου (ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:16 06/04/2023

Η πανήγυρη του Αγίου Τρύφωνα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη

ekklisiaonline.gr
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Το άρθρο Η πανήγυρη του Αγίου Τρύφωνα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:48 03/02/2023

Του Αγίου Τρύφωνος στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο Νιχώρι

ekklisiaonline.gr
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ. Το άρθρο Του Αγίου Τρύφωνος στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο Νιχώρι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:28 31/01/2023

Τέσσερα γραφικά σημεία στην Πλάκα για μεζεδοκατάσταση με την παρέα

Newsbeast.gr
Με τους περισσότερους να την αναγνωρίζουν ως την πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας, η Πλάκα πάντα αποτελεί ιδανική επιλογή για να δώσετε ραντεβού με τους φίλους για μεζεδοκατάσταση άνευ προηγουμένου. Στα καθιερωμένα, πια, στέκια της τα τραπεζάκια έξω γεμίζουν με νόστιμους μεζέδες και το χαρακτηριστικό άρωμα του ούζου ή του τσίπουρου. Διόσκουροι Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Λειτουργεί από το 1974 στην ανηφορίτσα της Διοσκούρων (νο13) και προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην Αρχαία Αγορά, ενώ αποτελεί δημοφιλές και αγαπημένο στέκι όσων λατρεύουν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας για μεζεδοκατάσταση με την παρέα. Στα τραπε
11:24 02/11/2022

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη

ekklisiaonline.gr
Τό Σάββατο 6 Αυγούστου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου, Μετόχι του Παναγίου Τάφου, για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, ιερουργήσαντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη. Το άρθρο Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:12 08/08/2022

Αγρυπνία στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Αγρυπνία στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:14 18/05/2022

Το Ιερό Ευχέλαιο στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο Νιχώρι του Βοσπόρου

ekklisiaonline.gr
Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΜΕΤΟΧΙ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ. Το άρθρο Το Ιερό Ευχέλαιο στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο Νιχώρι του Βοσπόρου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:04 22/04/2022

Στον Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο Νιχώρι του Βοσπόρου

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ- Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η Σ Ν Ε Ο Χ Ω Ρ Ι Ο Υ, Το άρθρο Στον Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο Νιχώρι του Βοσπόρου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:16 01/04/2022

Ζωντανά η υποδοχή της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου

ekklisiaonline.gr
Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, στις 4 το απόγευμα, θα μεταδώσει ζωντανά την υποδοχή του αντιγράφου της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας στο Ιερό Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. Το άρθρο Ζωντανά η υποδοχή της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:00 26/01/2022

Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στo Nιχώρι και στο Μέγα Ρεύμα ο Μητροπολίτης Δέρκων

ekklisiaonline.gr
Η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος παρέστη, συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, με αφορμή την πρόσφατη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, αλλά και για την επικείμενη εορτή του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του Θαυματουργού, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου Βοσπόρου, Μετοχίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ιερουργούντος του εορτάζοντος προσεχώς τα ονομαστήριά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη. Το άρθρο Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στo Nιχώρι και στο Μέγ
19:38 08/11/2021

Άγιος Φως: Πότε φτάνει, πώς θα μοιραστεί (video)

pressaris.gr
Πιθανόν χωρίς τιμές Αρχηγού κράτους με τον απαραίτητο σεβασμό το Άγιο φως θα φτάσει στην Αθήνα το Μεγάλο Σάββατο, ενώ με αγώνα δρόμου θα μοιάζει η μεταφορά του από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και παράλληλα το Ελευθέριος Βενιζέλος προς όλες τις Μητροπόλεις της χώρας. The post Άγιος Φως: Πότε φτάνει, πώς θα μοιραστεί (video) appeared first on PRESSARIS.
17:28 29/04/2021

Μητροπολίτης Αθηναγόρας: Tο Άγιο Φως είναι πολύ δύσκολο να φτάσει φέτος έγκαιρα σε κάθε γωνιά της χώρας (BINTEO)

thecaller.gr
Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Live News o εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, το Άγιο Φως είναι φέτος πολύ δύσκολο να φτάσει έγκαιρα σε κάθε γωνιά της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Αθήνα και θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου. Οι εκκλησίες της Αθήνας, αναμένεται […]
17:55 22/04/2021

Ανεξήγητο: Ο Μαγικός Καθρέφτης του Βυζαντίου…

el.gr
Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου υπάρχει ένα πολύτιμο χειρόγραφο που αναφέρει έναν πολύ περίεργο θρύλο για τον λεγόμενο “Μαγικό Καθρέφτη”. Το επεισόδιο που αναφέρεται συνέβη στην Κωνσταντινούπολη, στα χρόνια του Βυζαντίου, επί Βασιλέως Μιχαήλ του Γ’, ο οποίος βασίλεψε από το 842 έως το 867 μ.Χ. Ο Αυτοκράτορας αυτός, ο επιλεγόμενος Μέθυσος λόγω του έκλυτου […] Το άρθρο Ανεξήγητο: Ο Μαγικός Καθρέφτης του Βυζαντίου… εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
09:07 09/03/2021

Η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος στο Νιχώρι του Βοσπόρου

ekklisiaonline.gr
Μια παλιά νιχωρίτικη παράδοση αναβίωσε, χθες, ύστερα από αρκετές δεκαετίες, καθώς τιμήθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο Νεοχώρι του Βοσπόρου η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος του Αναργύρου, εικόνα και ιερό λείψανο του οποίου φυλάσσονται στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Το άρθρο Η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος στο Νιχώρι του Βοσπόρου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:10 02/02/2021

Νεοχώρι Βοσπόρου: Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου ο Βαρθολομαίος (ΒΙΝΤΕΟ)

vimaorthodoxias.gr
ΦΑΝΑΡΙΟΝ: Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρίσταται, συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα, κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου Βοσπόρου, Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκτάριου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη. fanarion.blogspot.com
20:12 09/11/2020

Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου ο Παναγιώτατος στο Νεοχώρι

ekklisiaonline.gr
Στη Θρονική εορτή του Πατριαρχείου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων τελέστηκε, την Παρασκευή, Ιερά Πανήγυρις στο Ιερό Μετόχιον του Παναγίου Τάφου στο Νεοχώρι Βοσπόρου στην οποία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος εκφώνησε χαιρετισμό προς τον Αντιπρόσωπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κωνσταντινούπολη Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ανθηδώνος κ. Νεκτάριο σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τα πανάγια προσκυνήματα και οι ιεροί τόποι, όπου ηκούσθη το σωτήριον άγγελμα της σωτηρίας, εσαρκώθη ο Θεός Λόγος, εκεί όπου επάτησαν οι άχραντοι πόδες του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ήχησαν οι λόγοι Αυτού και ε
10:19 01/11/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load