#Άγιος Προκόπιος

Άρον άρον μαζεύουν ξαπλώστρες και σε παραλίες της Νάξου για τον φόβο προστίμων

Newsit
Μαζεύουν ξαπλώστρες και σε δημοφιλείς παραλίες της Νάξου. Αφορμή, οι καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με τους ελέγχους και τα πρόστιμα που ακολουθούν. Σπεύδουν να μαζέψουν ξαπλώστρες και από γνωστές παραλίες της Νάξου, όπως η Πλάκα, η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος. Μάλιστα στην Πλάκα περίοικοι αντιλήφθηκαν φορτηγά χωρίς πινακίδες να φορτώνουν ... Περισσότερα To άρθρο Άρον άρον μαζεύουν ξαπλώστρες και σε παραλίες της Νάξου για τον φόβο προστίμων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
15:00 04/08/2023

8 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου τιμά σήμερα, 8 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Προκόπιος, έζησε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ τα χρόνια που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Διοκλητιανός. Ο πατέρας του, ο Χριστοφόρος, ήταν ευσεβής άνθρωπος, σε αντίθεση με την μητέρα του που πίστευε στα είδωλα. Μετά τον θάνατο του πατέρα […]
00:09 08/07/2023

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Προκοπίου

trikalavoice.gr
Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου Πύλη Τρικάλων την Παρασκευή 7:30μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου κ Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου.   Το Σάββατο 8 Ιουλίου το πρωί 7:00 με 10:00 π.μ.θα λειτουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου στο χωριό Άγιος Προκόπιος
19:53 05/07/2023

Άγιος Προκόπιος: Ξαναχτίζεται ο παλαιότερος Ορθόδοξος Ναός στα Τίρανα – Δείτε τα σχέδια (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

ekklisiaonline.gr
Ένα από τα σπουδαιότερα Ορθόδοξα Εκκλησιαστικά μνημεία των Τιράνων που προϋπήρχε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξαναχτίζεται. Ο λόγος για τον ιστορικό ναό του Αγίου Προκοπίου στο κέντρο της Πρωτεύουσας της Αλβανίας, ο οποίος ανεγέρθηκε τον 18ο αιώνα. Το άρθρο Άγιος Προκόπιος: Ξαναχτίζεται ο παλαιότερος Ορθόδοξος Ναός στα Τίρανα – Δείτε τα σχέδια (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:56 01/05/2023

Ξαναχτίζεται ο Άγιος Προκόπιος στο κέντρο των Τιράνων – Εκκλησία αλήθειας και αγάπης είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

ekklisiaonline.gr
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Ξαναχτίζεται ο άγιος Προκόπιος στο κέντρο των Τιράνων - Εκκλησία αλήθειας και αγάπης, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. Του π. Ηλία Μάκου. Την Κυριακή 30 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος δέχθηκε το δήμαρχο Τιράνων Εριόν Βελίαϊ στο σημείο, όπου υπάρχει λυόμενος ναός του αγίου Προκοπίου και του παρουσίασε τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανέγερσης εκ θεμελίων του παλιάς εκκλησίας, που είχε καταστραφεί την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος. Το άρθρο Ξαναχτίζεται ο Άγιος Προκόπιος στο κέντρο των Τιράνων – Εκκλησία αλήθειας και αγάπης είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:56 01/05/2023

Άλυκο: Η παραλία- έκπληξη στη Νάξο

Newsbeast.gr
Το Άλυκο είναι μία από τις παραλίες του νησιού, που παραμένει κρυφό μυστικό, ενώ προκαλεί έκπληξη σε όσους την ανακαλύψουν. Η Νάξος τα τελευταία χρόνια αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για τα γραφικά, ορεινά χωριά και την πλούσια γαστρονομία της, όσο και για τις ονειρικές της παραλίες. Και ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν τις πιο γνωστές και πολυδιαφημισμένες για τις δροσιστικές βουτιές κατά την διάρκεια των διακοπών τους στο νησί, το Άλυκο είναι μια διαφορετική παραλία, με ελεύθερο πνεύμα και πιο εναλλακτική φιλοσοφία. Είναι, βλέπετε, και το περιβάλλον ολόγυρά της με τους βράχους που υψώνονται στην «πλάτη» της, που συμβάλλουν σε αυτόν το διαφορετικό, αλλά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτήρα της ακτ
06:36 30/08/2022

Σήμερα, 8 Ιουλίου, εορτάζει ο Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς

ekklisiaonline.gr
Μετά τον θάνατο του πατέρα του, η μητέρα του τον πήγε στον αυτοκράτορα, ο οποίος τον έκανε ηγεμόνα της πόλης των Αλεξανδρέων και του έδωσε εντολή να καταδιώκει και να βασανίζει τους χριστιανούς. Έτσι ο Προκόπιος ξεκίνησε για την Αλεξάνδρεια. Το άρθρο Σήμερα, 8 Ιουλίου, εορτάζει ο Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:50 08/07/2022

Γιατί στην τελετή του Γάμου μνημονεύεται ο Άγιος Προκόπιος; (8 Ιουλίου – βίος, απολυτίκιο)

ekklisiaonline.gr
Ο άγιος Προκόπιος παρουσιάζεται κατά το όνομα του, ως τρόπον τινά η ενσάρκωση της προκοπής και ευχή για προκοπή. Ότι λέγεται με λόγια στην τελευταία ευχή ευλογίας. Το άρθρο Γιατί στην τελετή του Γάμου μνημονεύεται ο Άγιος Προκόπιος; (8 Ιουλίου – βίος, απολυτίκιο) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:34 08/07/2022

Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 8 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Άγιος Προκόπιος, έζησε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ τα χρόνια που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Διοκλητιανός (290 μ.Χ.). Ο πατέρας του, ο Χριστοφόρος, ήταν ευσεβής άνθρωπος, σε αντίθεση με την μητέρα του, την Θεοδοσία, που πίστευε στα είδωλα. Το άρθρο Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 8 Ιουλίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 07/07/2022

Άγιος Προκόπιος – Γιορτή Σήμερα 8 Ιουλίου: Το θαύμα του αγίου Προκοπίου στον μικρό Αντώνη

ekklisiaonline.gr
Ο Αντώνης Κοσκινάς από το χωριό Κουραμάδες Κερκύρας ήταν παιδί όταν οι γονείς του τον έστειλαν σε καιρό χειμώνος στο χωριό Βαρυποτάδες, όπου υπήρχε μύλος, για να αλέση ένα σακκούλι καλαμπόκι. Ήταν αρκετά μεγάλη η απόσταση για την ηλικία του. Πήγε πεζός αλλά καθυστέρησε πολύ γιατί έδινε την σειρά του στους άλλους. Έμεινε τελευταίος και τον πήρε η νύχτα. Το άρθρο Άγιος Προκόπιος – Γιορτή Σήμερα 8 Ιουλίου: Το θαύμα του αγίου Προκοπίου στον μικρό Αντώνη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:40 07/07/2022

8 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόφιλος ο Αγιορείτης

ekklisiaonline.gr
Η Γιορτή σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυρας. Ο Όσιος Θεόφιλος ο Αγιορείτης εκ Ζίχνης. Ο Άγιος Αναστάσιος ο εξ Ιωαννίνων ο Ιερομάρτυρας. Το άρθρο 8 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόφιλος ο Αγιορείτης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:24 07/07/2022

ΕΜΥ Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου – Άγιος Προκόπιος

ekklisiaonline.gr
ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Η πρώτη πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022. Βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Στα υπόλοιπα τμήματα ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές στα νότια ηπειρωτικά τμήματα. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά, ενώ μικρή άνοδος αναμένεται στα νότια νησιωτικά τμήματα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες στα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα. Το άρθρο ΕΜΥ Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου – Άγιος Προκόπιος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:42 07/07/2022

Άγιος Προκόπιος: Σήμερα 8 Ιουλίου εορτάζει ο ηγεμόνας των Αλεξανδρέων

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Προκόπιος, έζησε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ τα χρόνια που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Διοκλητιανός. Ο πατέρας του, ο Χριστοφόρος, ήταν ευσεβής άνθρωπος, σε αντίθεση με τη μητέρα του που πίστευε στα είδωλα. Το άρθρο Άγιος Προκόπιος: Σήμερα 8 Ιουλίου εορτάζει ο ηγεμόνας των Αλεξανδρέων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:32 07/07/2022

Ευαγγέλιο Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 – Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυρας

ekklisiaonline.gr
Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 8 Ιουλίου 2022. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυρας. Ο Όσιος Θεόφιλος ο Αγιορείτης εκ Ζίχνης. Ο Άγιος Αναστάσιος ο εξ Ιωαννίνων ο Ιερομάρτυρας. Κατά Ματθαίο: Η τήρηση του Σαββάτου. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 – Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυρας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:06 07/07/2022

Telegraph: Παραλίες σε Νάξο, Ιθάκη και Κρήτη ανάμεσα στις 10 καλύτερες οικογενειακές στη Μεσόγειο

Newsbeast.gr
Τρεις ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες οικογενειακές στην Μεσόγειο συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Telegraph. Σε Κυκλάδες, Κρήτη και Ιόνιο κλέβουν τις εντυπώσεις με την απεραντοσύνη, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα ονειρικά τοπία που τις χαρακτηρίζουν. Από τα βασικά χαρασκτηριστικά τους για τα οποία διακρίθηκαν στην κορυφαία δεκάδα ο Άγιος Προκόπιος στη Νάξο, το Γιδάκι στην Ιθάκη και το Ελαφονήσι στην Κρήτη οι ανέσεις, η προσβασιμότητα, ο φυσικός πλούτος και τα διαυγή και ήρεμα νερά. Άγιος Προκόπιος, Νάξος Τα δροσερά και καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με την χοντρή χρυσαφένια αμμουδιά, η οποία μπορεί εύκολα να σκουπιστεί, καθιστούν την παραλία του Αγίου Προκόπιου μία από τις πιο φωτο
11:32 01/06/2022

Σαν Σήμερα 27 Φεβρουαρίου εορτάζει ο Άγιος Προκόπιος: Ο αγωνιστής κατά των Μονοφυσιτών

ekklisiaonline.gr
Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη του Αγίου Προκοπίου Ομολογητού του Δεκαπολίτου. Το άρθρο Σαν Σήμερα 27 Φεβρουαρίου εορτάζει ο Άγιος Προκόπιος: Ο αγωνιστής κατά των Μονοφυσιτών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:04 27/02/2022

Εόρτια Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίου Προκοπίου χωρίου Άγιος Προκόπιος Τρικάλων

ekklisiaonline.gr
Με μοναστική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εορτάσθηκε και φέτος η ιερά μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2021 στην Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου στο χωρίο Άγιος Προκόπιος Τρικάλων. Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Κλάδης. Το άρθρο Εόρτια Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίου Προκοπίου χωρίου Άγιος Προκόπιος Τρικάλων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:26 19/12/2021

Άλυκο, η άγρια παραλία της Νάξου που θα σας πάρει τα μυαλά

Newsbeast.gr
Αν αναζητάτε λόγους για να επισκεφτείτε τη Νάξο, αυτοί είναι πολλοί. Τα γραφικά και υπέροχα χωριά του νησιού, που συστήνουν το κοινό στην πιο αυθεντική και παραδοσιακή εκδοχή του. Η γαστρονομία που διατηρεί ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης του τουρισμού. Και φυσικά οι ονειρικές ακρογιαλιές της Νάξου, που χωρίς δεύτερη σκέψη, εδώ συναντώνται κάποιες από τις καλύτερες των Κυκλάδων. Με τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου να καλούν σε δροσιστικά μακροβούτια, στη Νάξο ανακαλύπτει κανείς μεγάλες και διάσημες αμμώδεις ακρογιαλιές, απομονωμένους και ήσυχους κόλπους αλλά και παραλίες με άγρια φυσική ομορφιά και σκηνικό απαράμιλλου κάλλους που μένουν για πάντα στη μνήμη. Σε αυτήν την τελευταία κατηγ
07:36 13/07/2021

Άγιος Προκόπιος: Τον πρόδωσε η μητέρα του επειδή έγινε Χριστιανός

ekriti.gr
Ο Άγιος Προκόπιος είχε εντολή από τον Διοκλητιανό να καταδιώκει και να βασανίζει τους χριστιανούς
19:44 08/07/2021

Τρίκαλα: Κουρά Μοναχού στην Ι.Μ. Αγίου Προκοπίου

vimaorthodoxias.gr
Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ: Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου στο χωρίο Άγιος Προκόπιος Τρικάλων. Κατ’ αυτόν Χοροστάτησε, ο παρεπιδημών στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας, Βοηθός του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. […]
17:22 08/07/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load