#Μονή της Χώρας

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Newsit
Την  Πέμπτη 4 Απριλίου η εφημερίδα   Κιβωτός της Ορθοδοξίας σας προσφέρει δυο συλλεκτικέςεικόνες αφιερωμένες στην χάρη της Παναγίας για να επιλέξετε   Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ Αντίγραφο τοιχογραφίας  από την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη δια χειρός Ιωάννας Καραδημήτρη Η Μονή της Χώρας είναι το σημαντικότερο μνημείο της εποχής των Παλαιολόγων, με τις περίφημες τοιχογραφίες και ... Περισσότερα To άρθρο Την Πέμπτη, 4 Απριλίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
16:00 01/04/2024

Τον Μάιο θα λειτουργήσει ως τζαμί η Μονή της Χώρας στην Τουρκία

vimaorthodoxias.gr
Τουρκία: Η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας με ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι ο βυζαντινός ναός της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη προγραμματίζεται να λειτουργήσει ως τζαμί τον Μάιο και διαψεύδει τα δημοσιεύματα για τέλεση της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στις 23 Φεβρουαρίου. Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο την επίσημη ανακοίνωση, μεταδίδει ότι τα έργα […]
10:09 09/02/2024

Toν Μάιο ανοίγει ως τζαμί η Μονή της Χώρας

protagon.gr
Το 2019 το Συμβούλιο της Επικρατείας (Danistay) της Τουρκίας ακύρωσε την απόφαση του 1945 με την οποία ο περίφημος βυζαντινός ναός με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες που φιλοτεχνήθηκαν επί βασιλείας Παλαιολόγων, είχε γίνει μουσείο και ένα χρόνο αργότερα, ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει και πάλι ως τέμενος. Αυτό τελικά δεν θα γίνει στα τέλη του τρέχοντος μήνα αλλά τον ερχόμενο Μάιο The post Toν Μάιο ανοίγει ως τζαμί η Μονή της Χώρας appeared first on Protagon.gr.
11:09 07/02/2024

Τουρκία: Έκαναν τζαμί και την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη – Στις 23 Φεβρουαρίου η πρώτη προσευχή

empisteutiko.gr
Σύμφωνα με την Γιενί Σαφάκ, οι εργασίες μετατροπής σε τζαμί έχουν ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση των κόκκινων χαλιών Στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση της πρώτης ισλαμικής προσευχής στη Μονή της Χώρας βρίσκεται η Τουρκία, με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ να αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι αυτό θα συμβεί στις 23 Φεβρουαρίου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την μετατροπή σε τζαμί του ναού-μουσείου […] The post Τουρκία: Έκαναν τζαμί και την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη – Στις 23 Φεβρουαρίου η πρώτη προσευχή appeared first on Empisteutiko.gr.
12:58 06/02/2024

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Newsit
Το νέο φύλλο της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου. Όλες οι Προσφορές! Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου η εφημερίδα   Κιβωτός της Ορθοδοξίας σας προσφέρει για πρώτη φορά την συλλεκτική  εικόνα Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ  Αντίγραφο τοιχογραφίας  από την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη δια χειρός Ιωάννας Καραδημήτρη Η Μονή της Χώρας είναι το ... Περισσότερα To άρθρο Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:52 16/11/2022

Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Newsit
Οι Προσφορές της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 Την  Πέμπτη  17  Νοεμβρίου η εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας σας προσφέρει για πρώτη φορά την συλλεκτική  εικόνα Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ Αντίγραφο τοιχογραφίας  από την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη δια χειρός Ιωάννας Καραδημήτρη Η Μονή της Χώρας είναι το σημαντικότερο μνημείο της εποχής των ... Περισσότερα To άρθρο Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
12:18 14/11/2022

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Newsit
Οι Προσφορές της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου η εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας σας προσφέρει για πρώτη φορά την συλλεκτική εικόνα Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ από τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη  Η Μονή της Χώρας είναι το  σημαντικότερο μνημείο της εποχής των Παλαιολόγων, με τις περίφημες τοιχογραφίες και ... Περισσότερα To άρθρο Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
15:14 10/10/2022

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Ανοιχτή επιστολή στην επικεφαλής της UNESCΟ για την Αγία Σοφία και τη Μονή της Χώρας

mononews.gr
 Ανοιχτή επιστολή προς τη γενική διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay, απέστειλε στις 22/8/2022 ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) όπου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του, ζητά από τον διεθνή οργανισμό «να παρέμβει δυναμικά ώστε να αναστραφεί η παρούσα κατάσταση που μόνο κινδύνους εγκυμονεί για τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας και της Μονής Χώρας»
17:04 23/08/2022

Ερντογάν: «Από «νονός της τρομοκρατίας» προστάτης του …πολιτισμού»-Κ.Καλογερίδου

militaire.gr
‘Ήταν ένα μαύρο Καλοκαίρι εκείνο του 2020. Μαύρο Καλοκαίρι για τα περικαλλή σύμβολα της Ορθοδοξίας, τα ιερά προσκυνήματα των Ρωμηών του Μικρασιατικού Ελληνισμού (Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας) που ξεκίνησαν σαν χριστιανικές  Εκκλησίες για να μετατραπούν στη συνέχεια σε μουσουλμανικά τεμένη, αργότερα σε μουσεία και επί Ταγίπ Ερντογάν σε τζαμιά. Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου […] The post Ερντογάν: «Από «νονός της τρομοκρατίας» προστάτης του …πολιτισμού»-Κ.Καλογερίδου appeared first on Militaire.gr.
06:20 26/03/2022

Στην Ευρωβουλή η βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά από την Ασημακοπούλου

ProtoThema.gr
Η Ευρωβουλευτής καταγγέλλει την τουρκική κυβέρνηση ότι με τη βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά, για άλλη μια φορά, όπως έκανε και με την Αγία Σοφία και τη Μονή της Χώρας
14:20 07/02/2022

Ν.Δένδιας: «Σε μόνιμη απειλή η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας»

pronews.gr
Ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τόνισε ότι η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας βρίσκονται υπό διαρκή απειλή. Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας έχει βαρύνουσα σημασία για τη χώρα μας, ενώ υπενθύμισε πως «τα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού είναι διασπαρμένα σε διάφορες χώρες, στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, αλλά και στα βάθη της Ασίας». «Δυστυχώς, η κληρονομιά αυτή βρίσκεται υπό συνεχή απειλή», τόνισε και πρόσθεσε: «Κινδυνεύει από ακραία στοιχεία, όπως οι Ταλιμπάν, οι οποίοι δεν δίστασαν στο παρελθόν να καταστρέψουν μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Και βεβαίως από χώρες όπω
13:02 01/10/2021

Δένδιας: Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας στην ημερήσια διάταξη του συνόλου των επαφών μας

ekklisiaonline.gr
"Το ζήτημα της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του συνόλου των επαφών μας", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το άρθρο Δένδιας: Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας στην ημερήσια διάταξη του συνόλου των επαφών μας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:58 01/10/2021

Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας στο επίκεντρο της συνάντησης

ekklisiaonline.gr
Με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay, στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι συναντήθηκε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν εγκαινιάσει από κοινού με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, την έκθεση την έκθεση τέχνης Paris – Athènes, Naissance de la Grèce moderne 1675 ‐ 1919 (Παρίσι – Αθήνα, η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675 ‐ 1919), στο Μουσείο του Λούβρου. Το άρθρο Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας στο επίκεντρο της συνάντησης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:20 28/09/2021

Ν. Δένδιας: Να προστατεύουν τα μνημεία, όπως η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας

ekklisiaonline.gr
Για την υποχρέωση όλων των κρατών να προστατεύουν τη Βυζαντινή Πολιτιστική Κληρονομιά έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εγκαινιάζοντας την έκθεση 200 και πλέον εγγράφων της συλλογής του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Το άρθρο Ν. Δένδιας: Να προστατεύουν τα μνημεία, όπως η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:26 15/09/2021

Δένδιας: Αναμένουμε από την Τουρκία να αλλάξει τη νέο-οθωμανική της πολιτική για Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας

real.gr
Την υποχρέωση όλων των κρατών να προστατεύουν τη Βυζαντινή Πολιτιστική Κληρονομιά, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εγκαινιάζοντας την έκθεση 200 και πλέον εγγράφων της συλλογής του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.  ...
19:56 15/09/2021

Άγκυρα προς UNESCO: Δική μας η Αγία Σοφία

grtimes.gr
Στην απόφαση της Άγκυρας για την Αγία Σοφία και τη Μονή της Χώρας αναφέρεται με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών... The post Άγκυρα προς UNESCO: Δική μας η Αγία Σοφία appeared first on GRTimes.gr.
12:16 26/07/2021

Άγκυρα: Η Αγία Σοφία αποτελεί ιδιοκτησία της Τουρκίας – Με πολιτική σκοπιμότητα η απόφαση της UNESCO

Newsbeast.gr
«Το τζαμί της Αγίας Σοφίας και το τζαμί της Μονής της Χώρας, τα οποία συγκαταλέγονται στις “Ιστορικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης”, όπως και στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς, μετατράπηκαν σε τζαμιά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας αποτελούν ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωση του, απαντώντας στην UNESCO η οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν οι αλλαγές αυτές. Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η  εν λόγω απόφαση, μεταξύ άλλων, αποτυπώνει την βαθύτατη λύπη της Επιτροπής για την έλλειψη διαλόγου και σχετικής πληροφόρησης των προθέσ
09:16 26/07/2021

Σφαλιάρα της UNESCO στον Ερντογάν για Αγιά Σοφιά και Μονή της Χώρας

otavoice.gr
Απόφαση σφαλιάρα κατά της Άγκυρας, αναφορικά με την μετατροπή σε μουσουλμανικά τεμένη της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας από την Τουρκία υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της 44ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομίας της Unesco. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η απόφαση ικανοποιεί την Ελλάδα, καθώς ανταποκρίνεται στις βασικές μας επιδιώξεις. Η απόφαση κόλαφος για […]
16:26 23/07/2021

Διπλωματικές πηγές: Απόφαση υπέρ της Ελλάδας για Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας από UNESCO

Skai.gr
Η απόφαση που φαίνεται να υιοθετήθηκε κατά την 44ης Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο και αφορά Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη, εν προκειμένω την Αγία Σοφία και την Μονή της Χώρας κρίνεται ...
15:04 23/07/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load