#Άγιος Συμεών

17 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Συμεών Επίσκοπος Περσίας

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Συμεών του Επισκόπου Περσίας και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων τιμά σήμερα, 17 Απριλίου, η Εκκλησία μας. Στην Περσία υπήρχε χριστιανική κοινότητα, που οι άνθρωποι της είχαν αμεμπτή ζωή και μεγάλη αυταπάρνηση, έτοιμοι να θυσιαστούν για το όνομα και τη δόξα του Χριστού. Καρδιά αυτής της κοινότητας ήταν ο επίσκοπος […]
01:09 17/04/2024

12 Οκτωβρίου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος

tilegrafimanews.gr
Εορτολόγιο: Ανδρομάχη, Μάχη, Μαχούλα, Ανδρόμαχος, Μάχος Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη * Βαλάντης, Βαλάντιος. 12 Οκτωβρίου: Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος - Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, γεννήθηκε το έτος 949 μ.Χ. στη Γαλάτη της Παφλαγονίας από γονείς ευσεβείς και εύπορους, τον Βασίλειο και την Θεοφανώ. Ο θείος του Βασίλειος, ο οποίος κατείχε υψηλή θέση στον αυτοκρατορικό οίκο της Κωνσταντινουπόλεως, προσέλαβε νωρίς τον ανεψιό του κοντά του, όπου, όπως ήταν φυσικό, έτυχε καλής παιδείας. Όμως ο Όσιος δεν έδινε προσοχή και δεν έδειχνε ενδιαφέρον για μάθηση. ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Κατά την εποχή αυτή ο Συμεών γνωρίστηκε με έναν μοναχό της περιωνύμου
01:46 12/10/2023

Άγιος Συμεών ο Αδελφόθεος Επίσκοπος Ιεροσολύμων: Βασανίσθηκε σκληρά και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε σταυρικό θάνατο

ekklisiaonline.gr
27 Απριλίου: Άγιος Συμεών ο Αδελφόθεος Επίσκοπος Ιεροσολύμων… Το άρθρο Άγιος Συμεών ο Αδελφόθεος Επίσκοπος Ιεροσολύμων: Βασανίσθηκε σκληρά και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε σταυρικό θάνατο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:30 27/04/2023

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Γεγονότα – Γεννήσεις – Θάνατοι

ekklisiaonline.gr
Τα σημαντικότερα γεγονότα Σαν σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Συμεών ο Αδελφόθεος. Ο Άγιος Ευλόγιος. Ο Άγιος Στέφανος ο Επίσκοπος Βλαντιμίρ. Ποια ονόματα γιορτάζουν: Ευλόγιος, Ευλογής, Ευλογία, Ευλογίτσα, Ευλογούλα. Το άρθρο Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Γεγονότα – Γεννήσεις – Θάνατοι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:22 26/04/2023

27 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ευλόγιος ο Ξενοδόχος

ekklisiaonline.gr
Η Γιορτή σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Συμεών ο Αδελφόθεος και Ιερομάρτυρας. Ο Άγιος Ευλόγιος ο Λατόμος. Ο Άγιος Στέφανος ο Επίσκοπος Βλαντιμίρ. Το άρθρο 27 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ευλόγιος ο Ξενοδόχος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:22 26/04/2023

Ο Απόστολος Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 – Γιορτή Αγίου Συμεών

ekklisiaonline.gr
Ο Απόστολος της Πέμπτης 27 Απριλίου 2023. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Συμεών ο Αδελφόθεος και Ιερομάρτυρας. Ο Άγιος Ευλόγιος ο Λατόμος. Πράξεις Αποστόλων: Προσευχή για παρρησία. Αποστολικό ανάγνωσμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ο Απόστολος Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 – Γιορτή Αγίου Συμεών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:06 26/04/2023

Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 27 Απριλίου 2023 – Άγιος Συμεών ο Αδελφόθεος Επίσκοπος Ιεροσολύμων

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Ιερομάρτυς Συμεών αναδείχθηκε διάδοχος του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου († 62 μ.Χ.), μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους, το έτος 70 μ.Χ. Το άρθρο Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 27 Απριλίου 2023 – Άγιος Συμεών ο Αδελφόθεος Επίσκοπος Ιεροσολύμων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:38 26/04/2023

Ο Όρκος ΙΙ: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά μυστηρίου της ΕΡΤ1

ieidiseis.gr
Η σειρά «Όρκος ΙΙ» μετά από την προβολή της στο ERTFLIX, κάνει πρεμιέρα το Σάββατο (22/4) στις 22:00 στην ΕΡΤ1 με διπλό επεισόδιο.Δέκα επεισόδια γεμάτα αγωνία και μυστήριο, παγίδες και ανθρώπινη συμπόνια έρχονται στην ΕΡΤ1 στη νέα σειρά, «Ο Όρκος ΙΙ». Κάθε Σάββατο στις 22:00 μετά την αποκλειστική προβολή τους στο ERTFLIX, έρχεται ο πρώτος κύκλος με αγωνία, μυστήριο, συνεχείς ανατροπές και καταιγιστική δράση. Θα παρακολουθήσουμε την ιστορία ενός γιατρού που έρχεται αντιμέτωπος μ’ ένα κύκλωμα εμπορίας οργάνων. Η ζωή του ανατρέπεται μετά από αυτό κι ένας ατελείωτος αγώνας ξεκινά. Στο πρώτο επεισόδιο ο Φίλιππος Ραζής, γενικός χειρουργός στο δημόσιο νοσοκομείο «Άγιος Συμεών», την ώρα που τελειώνει τη
22:14 21/04/2023

Ο όρκος: Πρεμιέρα για τη δεύτερη σεζόν της σειράς της ΕΡΤ – Ένας γιατρός έρχεται αντιμέτωπος με κύκλωμα εμπορίας οργάνων

Newsbeast.gr
Πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 κάνει το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, στις 22:00, η νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ, «Ο όρκος ΙΙ», σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Λούλη, Θάλεια Ματίκα, Ιωάννη Παπαζήση, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη, Βάνα Πεφάνη και πολλούς ακόμη εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές. Μετά την αποκλειστική προβολή τους στο ERTFLIX, τα δέκα συγκλονιστικά επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς, γεμάτα αγωνία, μυστήριο, συνεχείς ανατροπές και καταιγιστική δράση, θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ1, κάθε Σάββατο, στις 22:00, με διπλό επεισόδιο. Όσα θα δούμε στα δυο πρώτα επεισόδια Επεισόδιο 1 – «Το πεπρωμένο»: Ο Φίλιππος Ραζής, γενικός χ
23:58 20/04/2023

Σαν σήμερα 17 Απριλίου: Η Εκκλησία καταδικάζει το έθιμο του Ιούδα

ekklisiaonline.gr
Τα σημαντικότερα γεγονότα Σαν σήμερα Δευτέρα 17 Απριλίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Συμεών ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Περσίας. O Άγιος Αδριανός ο Νέος ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Μακάριος ο Νοταράς και Αρχιεπίσκοπος Κορίνθου. Ποια ονόματα γιορτάζουν: Αδριανή, Αδριανός. Εβδομάδα Διακαινησίμου. Δευτέρα του Πάσχα. Το άρθρο Σαν σήμερα 17 Απριλίου: Η Εκκλησία καταδικάζει το έθιμο του Ιούδα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:22 16/04/2023

Ευαγγέλιο Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2023 – Άγιος Μακάριος ο Νοταράς

ekklisiaonline.gr
Το Ευαγγέλιο της Δευτέρας του Πάσχα 17 Απριλίου 2023. Εβδομάδα Διακαινησίμου. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Συμεών ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Περσίας. O Άγιος Αδριανός ο Νέος ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Μακάριος ο Νοταράς και Αρχιεπίσκοπος Κορίνθου. Κατά Ιωάννη: Προΰπαρξη του Ιησού Χριστού. Η μαρτυρία του Ιωάννη του Βαπτιστή. Ευαγγελικό απόσπασμα κατά την Δευτέρα του Πάσχα από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2023 – Άγιος Μακάριος ο Νοταράς εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:16 16/04/2023

Ο Προκαθήμενος της Λευκορωσίας κ.Βενιαμίν λειτούργησε στον μοναδικό ναό της χώρας του, επ’ ονόματι “Άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος”

ekklisiaonline.gr
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, ημέρα μνήμης του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου {12-3-23 με το Πάτριο Εορτολόγιο}, ο προκαθήμενος της Λευκορωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σεβ/τος Μητροπολίτης Μινσκ και Ζασλάβης, Πατριαρχικός Έξαρχος Λευκής Ρωσίας και τα νυν προς το παρόν, Τοποτηρητής της επισκοπής Μπορισώβου κ.κ.Βενιαμίν, λειτούργησε στην κωμόπολη Λαγκόισκ, 40 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μινσκ. Το άρθρο Ο Προκαθήμενος της Λευκορωσίας κ.Βενιαμίν λειτούργησε στον μοναδικό ναό της χώρας του, επ’ ονόματι “Άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:12 27/03/2023

Όταν ανάβεις μελισσοκέρι στην εκκλησία δηλώνεις 12 πράγματα

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης αναφέρει έξι συμβολισμούς για το κερί και βεβαίως αναφέρεται στο αποκαλούμενο καθαρό κερί, δηλαδή, το μελισσοκέρι. Το άρθρο Όταν ανάβεις μελισσοκέρι στην εκκλησία δηλώνεις 12 πράγματα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:42 21/03/2023

Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος: Οι τρεις τρόποι Προσευχής

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ: Τρεις είναι οι τρόποι της προσοχής και της προσευχής, με τους οποίους η ψυχή ή υψώνεται ή γκρεμίζεται· υψώνεται όταν τους μεταχειρίζεται σε κατάλληλο καιρό, γκρεμίζεται όταν τους κατέχει παράκαιρα και ανόητα. Το άρθρο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος: Οι τρεις τρόποι Προσευχής εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:36 25/01/2023

Bεροίας Παντελεήμων: «Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος»

ekklisiaonline.gr
Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε την πρώτη διαδικτυακή ομιλία του έτους στη σειρά των εκπομπών «Επισκοπικός Λόγος» και ανέπτυξε το θέμα: «Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος». Το άρθρο Bεροίας Παντελεήμων: «Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:38 07/01/2023

Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος για την υπομονή

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ: «Όπως συμβαίνει στην περίπτωσι συνοικεσίου, κατά το οποίο ο γαμβρός βραδύνει σε ταξίδι ή είναι απασχολημένος σε άλλες υποθέσεις και αναβάλλει τον γάμο, εάν η νύμφη οργισμένη καταφρονήσει την αγάπη εκείνου και διαγράψει ή σχίσει το χαρτί του αρραβώνος, αμέσως χάνει τις ελπίδες της για τον γαμβρό, έτσι φυσικώς συμβαίνει να γίνεται και στην περίπτωση της ψυχής. Το άρθρο Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος για την υπομονή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:22 16/11/2022

Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος: Ο Μεγάλος Μυστικός της Εκκλησίας μας

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ: Η ορθόδοξη θεολογία μας δεν είναι θεωρητικό σχήμα και δεν υπάρχει για να ικανοποιεί τη διάνοιά μας, αλλά είναι βίωμα, τρόπος ζωής, μέθεξη της Θεότητας και κατά χάριν θέωση. Το άρθρο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος: Ο Μεγάλος Μυστικός της Εκκλησίας μας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:12 12/11/2022

Ευαγγέλιο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 – Άγιος Συμεών ο Θεολόγος

ekklisiaonline.gr
Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου 2022. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Πρόβος, Τάραχος και Ανδρόνικος οι Μάρτυρες. Η Αγία Δομνίνη η Μάρτυς. Ο Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος. Η Σύναξη πάντων των εν Αθήναις Αγίων. Κατά Λουκά: Η κατάπαυση της τρικυμίας. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 – Άγιος Συμεών ο Θεολόγος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:44 11/10/2022

Άγιος Συμεών Σίφνου: Μοναδική ομορφιά με πανοραμική θέα του νησιού (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ekklisiaonline.gr
ΣΙΦΝΟΣ: Από άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, ο ταξιδιώτης δεν συναντά μόνο όμορφα τοπία και γνωστά αξιοθέατα αλλά και μικρές ή μεγάλες εκκλησίες, μοναστήρια και ναούς που προκαλούν συγκίνηση και δέος. Το άρθρο Άγιος Συμεών Σίφνου: Μοναδική ομορφιά με πανοραμική θέα του νησιού (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:44 27/09/2022

Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος: Όποιος δεν κλείνει το στόμα του για να μην πεί άπρεπες ή περιττές κουβέντες

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ: Όποιος δεν κλείνει το στόμα του για να μην πεί άπρεπες ή περιττές κουβέντες, όποιος δεν κλείνει τ’ αυτιά του για να μην ακούει μάταια κι ανώφελα λόγια, αυτός δεν θυμάται τη φοβερή ημέρα της Κρίσεως. Το άρθρο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος: Όποιος δεν κλείνει το στόμα του για να μην πεί άπρεπες ή περιττές κουβέντες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:54 22/09/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load