#Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ο κορωνοϊός έγινε ενδημικός – Περισσότερα τα αυτοάνοσα σε όσους νοσούν

iatropedia.gr
Τι ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. The post Ο κορωνοϊός έγινε ενδημικός – Περισσότερα τα αυτοάνοσα σε όσους νοσούν appeared first on Iatropedia.
17:09 13/01/2024

Βασιλακόπουλος: Η συχνότητα των αυτοάνοσων αυξάνεται μετά τη φυσική νόσηση και όχι μετά τον εμβολιασμό για Covid -19

matrix24.gr
Η συχνότητα των αυτοάνοσων νοσημάτων δεν είναι αυξημένη μετά τον εμβολιασμό για κορονοϊό. Αντίθετα η συχνότητα αυτοάνοσων νοσημάτων αυξάνεται μετά τη φυσική νόσηση, σύμφωνα με πάρα πολλές δημοσιευμένες μελέτες, δηλώνει στο Πρακτορείο FM και στην Τάνια Μαντουβάλου, ο καθηγητής Πνευμονολογίας- Εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ και Διευθυντής στη Β Πνευμονολογική Κλινική και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ερρίκος Ντυνάν, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
14:46 13/01/2024

Βασιλακόπουλος: 60 νεκροί την εβδομάδα από κορωνοϊό – Πότε θα κορυφωθεί το κύμα

empisteutiko.gr
«Χρειάζεται νέο τείχος ανοσίας πριν από το επόμενο κύμα» – Τι είπε για την επιστροφή στα σχολεία Κορύφωση στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται για το κύμα κορωνοϊού εξαιτίας του οποίου χάνονται 50 – 60 άνθρωποι την εβδομάδα, «νούμερο τρομερό», όπως τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.  Περισσότεροι εμβολιάζονται για γρίπη από την οποία […] The post Βασιλακόπουλος: 60 νεκροί την εβδομάδα από κορωνοϊό – Πότε θα κορυφωθεί το κύμα appeared first on Empisteutiko.gr.
11:58 04/01/2024

Self test πριν το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς ζητά ο Βασιλακόπουλος

paraskhnio.gr
«Να πάμε όλοι με self test στο ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς για να μειώσουμε τις πιθανότητες να μεταδώσουμε. Είμαστε σε μία έξαρση όλων των ιώσεων του αναπνευστικού καθώς μαζευόμαστε σε κλειστούς χώρους» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σχετικά με την έξαρση του κορωνοιού. Όσον αφορά στον εμβολιασμό δήλωσε: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν Το άρθρο Self test πριν το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς ζητά ο Βασιλακόπουλος εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
14:28 29/12/2023

Καθησυχαστικός ο Βασιλακόπουλος για το σύνδρομο λευκών πνευμόνων

logiastarata.gr
Καθησυχαστικός για τη μυστηριώδη πνευμονία στην Κίνα εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Η πνευμονία από μυκόπλασμα είναι γνωστή πνευμονία, αντιμετωπίζεται κανονικά και εμφανίζεται συχνότερα στα παιδιά. Προσωπικά αμφισβητών, δεν εγκρίνω αν θέλετε, τον όρο “σύνδρομο λευκών πνευμόνων ”» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον Γιάννη Αργυρό ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής […] The post Καθησυχαστικός ο Βασιλακόπουλος για το σύνδρομο λευκών πνευμόνων appeared first on Λόγια-Σταράτα.
16:00 05/12/2023

Θ. Βασιλακόπουλος: Ποιοι πρέπει να κάνουν εμβόλια κορονοϊού και γρίπης και ποια

iatropedia.gr
Οδηγίες για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και της γρίπης έδωσε καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. The post Θ. Βασιλακόπουλος: Ποιοι πρέπει να κάνουν εμβόλια κορονοϊού και γρίπης και ποια appeared first on Iatropedia.
20:09 05/11/2023

Προειδοποίηση για τους κοριούς στην Ελλάδα – Ποιοι κινδυνεύουν

neolaia.gr
Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, «έκρουσε» τον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση των κοριών στην Ελλάδα
11:46 06/10/2023

«Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου για τα αυξημένα περιστατικά εμφάνισης κοριών – «Σε έξαρση και πάλι ο κορονοϊός»

Newsique.gr
Την ανησυχία του για τα αυξημένα περιστατικά εμφάνισης κοριών αλλά και για την έξαρση που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο κορονοϊός εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής (6/10) ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Αυτή την εβδομάδα δυστυχώς με βάση την έκθεση του ΕΟΔΥ χάσαμε 53 συμπολίτες μας» είπε αναφερόμενος στον covid. «Εκτός από την σπάνια περίπτωση […] Το άρθρο «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου για τα αυξημένα περιστατικά εμφάνισης κοριών – «Σε έξαρση και πάλι ο κορονοϊός» εμφανίστηκε πρώτα στο newsique.gr.
08:58 06/10/2023

Νέος γύρος εμβολίων για τον κορονοϊό από τον Οκτώβριο – Τι ανέφερε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

vimaorthodoxias.gr
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και τόνισε πως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο ιός υπάρχει ακόμα. «Όταν μία νόσος ξεκινά να γίνεται ενδημική, να ζούμε δηλαδή με αυτήν, θα υπάρχουν περίοδοι που θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις. Είμαστε σε μια περίοδο […]
23:09 16/08/2023

Βασιλακόπουλος για κορωνοϊό: Είμαστε σε περίοδο έξαρσης -Έρχεται νέο εμβόλιο τον Οκτώβριο

logiastarata.gr
Για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε σήμερα ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ, μίλησε στο MEGA για τα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία έχουν αυξηθεί, τονίζοντας πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα υπάρχει ο ιός. «Όταν μία νόσος ξεκινά να γίνεται ενδημική, να ζούμε δηλαδή […] The post Βασιλακόπουλος για κορωνοϊό: Είμαστε σε περίοδο έξαρσης -Έρχεται νέο εμβόλιο τον Οκτώβριο appeared first on Λόγια-Σταράτα.
13:00 16/08/2023

Κορωνοϊός: Νέα έξαρση κρουσμάτων – Τροποποιημένο εμβόλιο από τον Οκτώβριο

neolaia.gr
Ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για τη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού και τα νέα εμβόλια που αναμένεται να έρθουν από τον Οκτώβριο.
12:46 16/08/2023

Βασιλακόπουλος: Η Eris κρατά… ζωντανό τον κορονοϊό (Βίντεο)

eleftheriaonline.gr
Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για τη νέα υποπαραλλαγή του κορονοϊού Eris. Δείτε το βίντεο του Open: {"@context":"http://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για τη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού Eris","description":"Η Eris κρατά… ζωντανό τον κορωνοϊό. Η νέα υποπαραλλαγή εξαπλώνεται γρήγορα. ","thumbnailUrl":"https://i2thumbs.glomex.com/dC1icTR5Z243ZXRpZGwvMjAyMy8wOC8xMy8wNy8yOF80NV82NGQ4ODYyZDNlOWFkLmpwZw==/profile:player-960x540","duration":"PT4M32S","uploadDate":"2023-08-13T07:29:49.000Z","embedUrl":"https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z1hkgume15o&playlistId=v-cur8gex9unvd","provider":{"@type":"Organization","
11:46 13/08/2023

Βασιλακόπουλος για τον κορωνοϊό: Θα κάνει πάντα μικροεξάρσεις και υφέσεις

olympia.gr
Την εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός θα κάνει πάντα μικροεξάρσεις και υφέσεις, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα που εμφανίζονται σε συνδυασμό με την έξαρση της νέας παραλλαγής «Eris». «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορωνοϊό», είπε και συνέχισε: «Στην Ελλάδα και σε άλλες πέντε χώρες της Ευρώπης έχουμε μια […] Βασιλακόπουλος για τον κορωνοϊό: Θα κάνει πάντα μικροεξάρσεις και υφέσεις - olympia
22:28 08/08/2023

Πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στις αυξημένες θερμοκρασίες, λένε οι ειδικοί

olympia.gr
Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε όσους κυκλοφορούν και κολυμπούν εν μέσω καύσωνα, δίνοντας παράλληλα χρήσιμες συμβουλές για προστασία, από τον κίνδυνο της θερμοπληξίας. Ο καθηγητής Πνευμολογίας επεσήμανε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δράσουμε προληπτικά. «Να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στις αυξημένες θερμοκρασίες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κινηθούμε […] Πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στις αυξημένες θερμοκρασίες, λένε οι ειδικοί - olympia
12:28 04/08/2023

Καύσωνας και αναπνευστικά: Πώς θα θωρακίσουμε τον οργανισμό μας

Newsbeast.gr
Ο Πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει ο καύσωνας στις ευπαθείς ομάδες μετά τον Covid, αλλά και για τα αναπνευστικά προβλήματα λόγω των πυρκαγιών. «Οποτεδήποτε έχουμε ακραίες συνθήκες στην θερμοκρασία, υπάρχει πιθανότητα κάποια νοσήματα να επιβαρυνθούν. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επικοινωνήσουμε με τον θεράποντα ιατρό μας. Είναι αδύνατον να δοθούν γενικές οδηγίες για κάθε νόσημα χωρίς να ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες του κάθε πάσχοντος αλλά η γενική αρχή είναι ότι επικοινωνούμε με τον θεράποντα ιατρό μας, αν έχουμε για παράδειγμα άσθμα, επικοινωνούμε με τον πνευμονολόγο μας και ρωτάμε αν πρέπει να
10:00 01/08/2023

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τη θερμοπληξία εν μέσω καύσωνα - Τι συμβουλεύει ο Βασιλακόπουλος

Newsit
Την προσοχή μας για τις ώρες που κυκλοφορούμε και κολυμπάμε εν μέσω καύσωνα εφιστά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον κίνδυνο της θερμοπληξίας. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δράσουμε προληπτικά. Να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στην τόσο υψηλή θερμοκρασία. Δεν είναι ανάγκη να ... Περισσότερα To άρθρο Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τη θερμοπληξία εν μέσω καύσωνα - Τι συμβουλεύει ο Βασιλακόπουλος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:00 25/07/2023

Θερμοπληξία: Η αθώα αλλά επικίνδυνη κίνηση που δεν πρέπει να κάνετε

ieidiseis.gr
Τι δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα θερμοπληξίας.Τον κώδωνα του κινδύνου για εκδηλώσεις θερμοπληξίας κρούουν γιατροί και επιστήμονες με φόντο την επέλαση του καύσωνα που ξεκινά σήμερα, Πέμπτη (20/7) και αναμένεται να φέρει θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών για περίπου μία εβδομάδα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες προστασίας και προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση για τον καύσωνα από καθηγητές ιατρικής. Ανάμεσα στα όσα ειπώθηκαν, έγινε εκτενής αναφορά στη θερμοπληξία, τα ύποπτα συμπτώματα, αλλά και στο τι μπορεί να κάνει κάποιος σε μια τέτοια περίπτωση. Παίρνοντας τον λόγο, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατική
12:46 20/07/2023

Φωτιά: Χρήσιμες συμβουλές για να προστατευτούμε από τα επικίνδυνα σωματίδια

eleftherostypos.gr
Oι μεγάλες πυρκαγιές σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι, Κερατέα και Σαρωνίδα έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στις συγκεκριμένες περιοχές όπου η λήψη μέτρων προστασίας από όλους τους πολίτες είναι επιβεβλημένη. Εκτός από τις συμβουλές που έδωσε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ζητώντας από τους πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκες υψηλής προστασίας, όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, δείτε τι συμβουλεύει […] Το άρθρο Φωτιά: Χρήσιμες συμβουλές για να προστατευτούμε από τα επικίνδυνα σωματίδια εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
10:00 18/07/2023

Στρεπτόκοκκος: Συμπτώματα, αντιμετώπιση, τεστ, φάρμακα. Χαμός με κρούσματα [video]

fimes.gr
Σαρώνει ο στρεπτόκοκκος, ποια τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου, η αντιμετώπιση και τα τεστ στρεπτόκοκκου; Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την αύξηση των κρουσμάτων του στρεπτόκοκκου αλλά και τα συμπτώματα. Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα του στρεπτόκοκκου που […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Στρεπτόκοκκος: Συμπτώματα, αντιμετώπιση, τεστ, φάρμακα. Χαμός με κρούσματα [video].
14:37 17/06/2023

Στρεπτόκοκκος: Τα συμπτώματα, η μετάδοση και ο τρόπος αντιμετώπισης

eleftheriaonline.gr
  Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την αύξηση των κρουσμάτων του στρεπτόκοκκου αλλά και τα συμπτώματα. {"@context":"http://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Στρεπτόκοκκος: Τα συμπτώματα, η μετάδοση και ο τρόπος αντιμετώπισης","description":"Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την αύξηση των κρουσμάτων του στρεπτόκοκκου αλλά και τα συμπτώματα.","thumbnailUrl":"https://i4thumbs.glomex.com/dC1jNWN5MW53cGJ5bnQvMjAyMy8wNi8xNy8wNS8yNV80NF82NDhkNDNkODEyNTAwLmpwZw==/profile:player-960x540","duration
09:46 17/06/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load