#Κάλυμνος

Κυκλοφορεί το βιβλίο «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη Μολδαβία και τη Βλαχία»

alexpolisonline.com
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Πρώτη Ύλη" το νέο βιβλίο του Καθηγητή Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, Τudor Dinu, με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη Μολδαβία και τη Βλαχία». Το βιβλίο «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη Μολδαβία και τη Βλαχία» του καθηγητή του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου Τούντορ Ντίνου έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό τόσο της ρουμανικής, όσο και της ελληνικής ιστοριογραφίας, γιατί αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως μονογραφία αφιερωμένη στη διεξαγωγή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Μολδαβία και τη Βλαχία, αλλά και τους πρωταγωνιστές της.Συντάχθηκε με βάση όλες τις πρωτογενείς πηγές της εποχής ανεξαρτήτως γλώσσας (ρουμανικά, ελληνικά, τουρκικά,
02:53 21/03/2024

Συνάντηση Καιρίδη με τον πρέσβη της Τουρκίας Τσαγατάι Ερτσιγιές

Newsbeast.gr
Με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Τσαγατάι Ερτσιγιές, συναντήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, εν όψει και της επίσκεψης του Τούρκου ομολόγου του, υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικαγιά στην Αθήνα, σε ανταπόδοση της επίσκεψης του κ. Καιρίδη στην ‘Αγκυρα,η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν η πρόοδος της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και η εφαρμογή του προγράμματος διευκολύνσεως έκδοσης τουριστικής θεώρησης (Visa) για Τούρκους πολίτες στα 10 ελληνικά νησιά του Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο, Λέρος, Κάλυμνος,
21:00 17/01/2024

Με το "Νήσος Κάλυμνος" η κάλυψη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Αγαθονήσι

sofokleousin.gr
Με το "Νήσος Κάλυμνος" η κάλυψη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Αγαθονήσιvdounis Παρ., 24/11/2023 - 22:57
23:28 24/11/2023

Κάλυμνος: Χειροπέδες σε 18χρονο για βιασμό ανήλικης από τη Σουηδία

empisteutiko.gr
Στη σύλληψη ενός 18χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Κάλυμνο μετά από καταγγελία ανήλικης από την Σουηδία για βιασμό. Ειδικότερα σύμφωνα με την καταγγελία ο 18χρονος από την Κάρπαθο εξανάγκασε την ανήλικη κοπέλα από τη Σουηδία σε ερωτικές πράξεις. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Πηγή: newsit The post Κάλυμνος: Χειροπέδες σε 18χρονο για βιασμό ανήλικης από τη Σουηδία appeared first on Empisteutiko.gr.
23:58 11/08/2023

Κάλυμνος: Χειροπέδες σε δύο μετανάστες για πλαστά έγγραφα

tromaktiko.gr
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Καλύμνου Χειροπέδες σε δύο άνδρες αλλοδαπούς πέρασαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου βραδινές ώρες της Δευτέρας, για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια5), του άρθρου 29 Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις) […] The post Κάλυμνος: Χειροπέδες σε δύο μετανάστες για πλαστά έγγραφα appeared first on Tromaktiko.gr.
04:46 09/08/2023

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και EUROBANK αγκαλιάζουν τους νέους γονείς της Καλύμνου

militaire.gr
Στην Κάλυμνο ολοκληρώθηκε ακόμη ένας κύκλος διανομής βρεφικών πακέτων υποστήριξης νεογέννητων παιδιών της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της EUROBANK στα πλαίσια του προγράμματος αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας. Στο ακριτικό νησί ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας με συνεργάτες του σε  συνεργασία με τον Δήμο του νησιού, προσέφεραν ουσιαστική στήριξη σε νέα ζευγάρια. 595 δέματα για την υλική υποστήριξη νεογέννητων από τον ακριτικό Έβρο μέχρι το ανατολικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας το Καστελλόριζο, μέχρι σήμερα λαμβάνοντας κάθε 4 μήνες από το 2021 έως το 2023 ένα πλήρες πακέτο αγάπης, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν κάθε στήριξη από ειδικούς επιστήμονες αλλά και τραπεζικές διευκολύν
15:00 31/07/2023

Κως, Κάλυμνος, Σύμη, Νίσυρος, Ψέριμος έγιναν τουρκικά νησιά από τη Milliyet

pagenews.gr
Δεν σταματούν πουθενά τα τουρκικά, ελεγχόμενα από τον Ερντογάν, μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν το μεγαλείο της Τουρκίας, να τονώσουν το εθνικιστικό τους φρόνημα και να προωθήσουν την κρατική τους προπαγάνδα.
03:46 16/06/2023

Σακάτεψαν στο ξύλο 15χρονα παιδιά στην Κάλυμνο - Η πρώτη σύλληψη για την άγρια επίθεση στο νησί

Newsit
Ανάστατη η Κάλυμνος από την άγρια επίθεση σε ανήλικα παιδιά. Οι δύο 15χρονοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο του νησιού για τις πρώτες βοήθειες… Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Καλύμνου επεισόδιο, έγινε το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαϊου του 2023 μεταξύ νεαρών, με αποτέλεσμα δύο 15χρονοι να καταλήξουν στο νοσοκομείο, ένας 18χρονος να συλληφθεί και άλλοι ... Περισσότερα To άρθρο Σακάτεψαν στο ξύλο 15χρονα παιδιά στην Κάλυμνο - Η πρώτη σύλληψη για την άγρια επίθεση στο νησί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
18:10 28/05/2023

Στο νοσοκομείο από άγρια επίθεση δύο 15χρονα παιδιά - Η πρώτη σύλληψη και οι έρευνες στην Κάλυμνο

Newsit
Ανάστατη η Κάλυμνος από την άγρια επίθεση σε ανήλικα παιδιά. Οι δύο 15χρονοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο του νησιού για τις πρώτες βοήθειες… Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Καλύμνου επεισόδιο, έγινε το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαϊου του 2023 μεταξύ νεαρών, με αποτέλεσμα δύο 15χρονοι να καταλήξουν στο νοσοκομείο, ένας 18χρονος να συλληφθεί και άλλοι ... Περισσότερα To άρθρο Στο νοσοκομείο από άγρια επίθεση δύο 15χρονα παιδιά - Η πρώτη σύλληψη και οι έρευνες στην Κάλυμνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
18:08 28/05/2023

«Πρέπει να περιμένω και ο καρκίνος προχωράει» - Γυναίκα στην Κάλυμνο ξεσπάει σε απευθείας μετάδοση

Newsit
Η Κάλυμνος έχει τα δικά της προβλήματα, που δυστυχώς γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι καρκινοπαθείς. Η καταγγελία που έκανε γυναίκα προβληματίζει έντονα… Η κ. Φανή είναι καρκινοπαθής και πρέπει να κάνει μαγνητική εγκέφαλου. Το νοσοκομείο της Καλύμνου που μένει, δεν έχει μαγνητικό τομογράφο, δεν έχει όμως και ούτε το νοσοκομείο της Κω που πάνε οι ... Περισσότερα To άρθρο «Πρέπει να περιμένω και ο καρκίνος προχωράει» - Γυναίκα στην Κάλυμνο ξεσπάει σε απευθείας μετάδοση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:36 12/05/2023

Κάλυμνος: Ανάμεσα στα δέκα συναρπαστικότερα αναρρηχητικά πεδία

tovima
Σύμφωνα με τη διεθνή ταξιδιωτική ιστοσελίδα Thetravel.com. η Κάλυμνος βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα πιο συναρπαστικούς προορισμούς για αναρρίχηση
08:48 02/05/2023

Η Κάλυμνος εόρτασε τους νεομάρτυρες Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΛΕΡΟΥ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ Το άρθρο Η Κάλυμνος εόρτασε τους νεομάρτυρες Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:46 20/04/2023

Αυλαία στο θρίλερ με τον βιασμό 19χρονης φοιτήτριας - Η απόφαση για τον άντρα που κατηγορήθηκε στην Κάλυμνο

Newsit
Η Κάλυμνος βρέθηκε στο επίκεντρο μετά την καταγγελία που έκανε 19χρονη φοιτήτρια. Ο βιασμός της, όπως ανέφερε επιχειρήθηκε να μην πάρει έκταση από τους αστυνομικούς που απευθύνθηκε… Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέως στην Κω, ένας 20χρονος Καλύμνιος, που είχε καταγγελθεί για βιασμό από 19χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια. ... Περισσότερα To άρθρο Αυλαία στο θρίλερ με τον βιασμό 19χρονης φοιτήτριας - Η απόφαση για τον άντρα που κατηγορήθηκε στην Κάλυμνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
09:46 19/04/2023

Συνελήφθη καπετάνιος στην Κάλυμνο για υπεράριθμους επιβάτες σε πλοίο - Τι έδειξε η καταμέτρηση λιμενικών

Newsit
Η καταμέτρηση έδειξε ότι οι επιβάτες στο πλοίο ήταν υπεράριθμοι. Ο καπετάνιος συνελήφθη και η Κάλυμνος συζητάει τα όσα αποκαλύπτονται… Ο καπετάνιος συνελήφθη από Λιμενικούς, όταν η καταμέτρηση στο πλοίο ολοκληρώθηκε και έγινε η διασταύρωση των στοιχείων. Όπως διαπιστώθηκε στο δρομολόγιο από την Κω για την Κάλυμνο, είχαν κόψει εισιτήριο 5 παραπάνω επιβάτες από τον ... Περισσότερα To άρθρο Συνελήφθη καπετάνιος στην Κάλυμνο για υπεράριθμους επιβάτες σε πλοίο - Τι έδειξε η καταμέτρηση λιμενικών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
11:16 17/04/2023

Θαύμα: Ο Άγιος Σάββας της Καλύμνου με ανέβασε από τον βυθό πνιγμένη

ekklisiaonline.gr
Θαύμα: Με λένε Ευγενία Παππά, είμαι 43 ετών κάτοικος Αθηνών.Έρχομαι εδώ και 7 χρόνια κάθε καλοκαίρι για διακοπές στο νησί σας (Κάλυμνος) με την παρέα μου και την αδερφή μου και κάθε χρόνο έρχομαι στο Μοναστήρι γιατί πίστευα και πιστεύω μέσα από την ψυχή μου στην… θεϊκή δύναμη του Αγίου Σάββα. Το άρθρο Θαύμα: Ο Άγιος Σάββας της Καλύμνου με ανέβασε από τον βυθό πνιγμένη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:04 02/04/2023

Άγ. Σάββας ο Νέος: Η Κάλυμνος γιόρτασε το δικό της Άγιο – Δέηση υπέρ των αποδήμων (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Με θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε εφέτος η πάνσεπτος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών, Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος. Το άρθρο Άγ. Σάββας ο Νέος: Η Κάλυμνος γιόρτασε το δικό της Άγιο – Δέηση υπέρ των αποδήμων (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:00 02/04/2023

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που κέρδισε τις εντυπώσεις σε τουριστική έκθεση - Τα δυνατά «χαρτιά» του

Newsit
Η Κάλυμνος θα δώσει τη δική της μάχη στον τουρισμό, με τα πρώτα μηνύματα να προκαλούν αισιοδοξία σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα. Σε έκθεση που έγινε στο Βερολίνο, τα εγκωμιαστικά σχόλια διαδέχονταν το ένα το άλλο… Η Κάλυμνος κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και απόδειξη είναι οι αφίξεις που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται. ... Περισσότερα To άρθρο Αυτό είναι το ελληνικό νησί που κέρδισε τις εντυπώσεις σε τουριστική έκθεση - Τα δυνατά «χαρτιά» του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
09:56 17/03/2023

Η Κάλυμνος στους δώδεκα καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως για το 2023

lykavitos.gr
Στους δώδεκα καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου συμπεριλήφθηκε η Κάλυμνος για το 2023. 
03:02 28/02/2023

Κάλυμνος: Και το 2023 φιγουράρει στο top 10 της λίστας με τους καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς

Cnn.gr
Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023.Περισσότερα...
12:48 24/02/2023

Τραγωδία στην Κάλυμνο: Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο

Newsbeast.gr
Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Κάλυμνος μετά την τραγική είδηση του θανάτου ενός νεαρού παιδιού, μόλις 17 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με το Kalymnos-news.gr, ο άτυχος νεαρός οδηγούσε μηχανάκι και μετά από πτώση στην περιοχή Αναλήψεως, πριν το γήπεδο, τραυματίστηκε θανάσιμα. Ελαφρά τραυματίστηκε ο συνεπιβάτης. Έρευνα για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διεξάγεται από το ΑΤ Καλυμνίων.
08:56 09/01/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load