#Μονή Εσφιγμένου

Άγιο Όρος – Μονή Εσφιγμένου: Καταγγελίες σοκ για εκρηκτικά ακόμα και για λαθραία εξαγωγή λαδιού στη Ρωσία!

ekklisiaonline.gr
Επιστολή καταπέλτης του ηγούμενου της Μονής, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου. Το άρθρο Άγιο Όρος – Μονή Εσφιγμένου: Καταγγελίες σοκ για εκρηκτικά ακόμα και για λαθραία εξαγωγή λαδιού στη Ρωσία! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:48 27/04/2023

Ηγ Εσφιγμένου: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραδίδει το Άγιο Όρος βορά στους γκάνγκστερ πειρατές του

ekklisiaonline.gr
Έπεσαν τα πρώτα εκρηκτικά στην Μονή Εσφιγμένου. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραδίδει το Άγιο Όρος βορά στους γκάνγκστερ πειρατές του. Το άρθρο Ηγ Εσφιγμένου: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραδίδει το Άγιο Όρος βορά στους γκάνγκστερ πειρατές του εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:14 27/04/2023

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Επίσημη ανακοίνωση Μ. Εσφιγμένου για τις πρόσφατες εκρήξεις

ekklisiaonline.gr
Έπεσαν τα πρώτα εκρηκτικά στην Μονή Εσφιγμένου. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραδίδει το Άγιο Όρος βορά στους γκάνγκστερ πειρατές του. Το άρθρο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Επίσημη ανακοίνωση Μ. Εσφιγμένου για τις πρόσφατες εκρήξεις εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
02:50 27/04/2023

Εκρήξεις σε ελαιώνες στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου και απειλές προς τους μοναχούς

Newsbeast.gr
Μια σειρά από εκρήξεις σε ελαιώνες κοντά στη μονή του Αγίου Τρύφωνος, αλλά και απειλές προς τους μοναχούς, έχουν προκαλέσει ανησυχία. Όπως αναφέρει το ekklisiaonline.gr, το περασμένο Σάββατο, καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου κινήθηκαν ένα χιλιόμετρο μακριά από το κατειλημμένο κεντρικό κτήριο ως το κάθισμα του Αγίου Τρύφωνος, όπου διαμένουν ορισμένοι από τους Εσφιγμενίτες μοναχούς και τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στους ελαιώνες. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, δεν έμειναν εκεί αλλά προχώρησαν σε απειλές κατά των μοναχών ενώ έβαλαν και φωτιές σε κλαδιά. Η διοίκηση της Μονής επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, όπως καταγγελία στα αρμόδια ευρωπαϊκά
13:48 26/04/2023

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκρήξεις στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου

ekklisiaonline.gr
Μονή Εσφιγμένου - εκρήξεις 23-24.4.2023. Το άρθρο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκρήξεις στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:16 26/04/2023

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Πάσχα στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Πάσχα στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
02:44 16/04/2023

Το Σάββατο με τα «Νέα»: Μονή Εσφιγμένου, για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας

in.gr
Ενας εκδοτικός θησαυρός που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη, αποκλειστικά στα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».
12:04 20/01/2023

Το Σάββατο με «Τα Νέα»: «Αγιο Ορος: Μονή Εσφιγμένου», National Geographic Traveller & ΟΚ! Το περιοδικό των διασήμων

tanea.gr
«Τα Νέα», σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, φωτογράφισαν τα ιερά κειμήλια της Αθωνικής Πολιτείας αποκλειστικά για τους αναγνώστες τους.
07:54 16/01/2023

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Κουρά νέου μοναχού στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου

ekklisiaonline.gr
Σήμερα Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, εκάρη νέος μικρόσχημος μοναχός στη Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους, ο π. Νικηφόρος, ύστερα από κανονική δοκιμασία. Το άρθρο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Κουρά νέου μοναχού στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:02 17/12/2022

Ιερά Μονή Εσφιγμένου: Οι καταληψίες διατείνονται πως στερούνται τροφίμων ενώ πληρώνουν χιλιάδες ευρώ για σοκολάτες

ekklisiaonline.gr
Άγιο Όρος: Σε νέες καταγγελίες και αποκαλύψεις προβαίνει η Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, αναφορικά με παράνομες οικονομικές δραστηριότητες των καταληψιών της Μονής, καθώς και για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την επιβίωσή τους. Το άρθρο Ιερά Μονή Εσφιγμένου: Οι καταληψίες διατείνονται πως στερούνται τροφίμων ενώ πληρώνουν χιλιάδες ευρώ για σοκολάτες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:12 16/12/2022

Μονή Εσφιγμένου: Καταγγελία για νέα επίθεση με μολότοφ στο σπίτι νομικού συμβούλου - «Στοιχεία του υποκόσμου»

Newsit
Μεγάλες διαστάσεις που έχουν και ποινικό χαρακτήρα, παίρνει η αντιπαράθεση για την νόμιμη αδερφότητα της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, με τους γέροντες να καταγγέλλουν πως έχουν γίνει στόχος ακόμα και κύκλων του υποκόσμου. Στις αναφορές τους κάνουν λόγο για καταστροφές και βανδαλισμούς που γίνονται το τελευταίο διάστημα σε περιουσιακά στοιχεία της μονής ενώ σήμερα ... Περισσότερα To άρθρο Μονή Εσφιγμένου: Καταγγελία για νέα επίθεση με μολότοφ στο σπίτι νομικού συμβούλου - «Στοιχεία του υποκόσμου» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:48 21/11/2022

Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς: Στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήταν διακόσιοι πατέρες οι οποίοι υπήρξαν μάρτυρες των θαυμάτων του (Βίντεο)

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ (1296 - 14/11/1359): Μέγας πατήρ της Εκκλησίας και οικουμενικός διδάσκαλος. Η διδασκαλία του για τη θέωση του ανθρώπου και τη μετοχή του στις άκτιστες ενέργειες του Θεού, εκφράζει την ουσία της ορθόδοξης πνευματικής ζωής, σε πλήρη αντίθεση με την εκκοσμικευμένη θεολογία της εποχής του, που διαμορφώθηκε με την επίδραση του σχολαστικιστικού ανθρωποκεντρισμού του ρωμαιοκαθολικισμού. Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς αποτελεί σπάνια περίπτωση στη ζωή της Εκκλησίας. Το άρθρο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς: Στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήταν διακόσιοι πατέρες οι οποίοι υπήρξαν μάρτυρες των θαυμάτων του (Βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:56 13/11/2022

Συνεχής η στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς την Ιερά Μονή Εσφιγμένου

ekklisiaonline.gr
«Ο υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται!». Το άρθρο Συνεχής η στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς την Ιερά Μονή Εσφιγμένου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:54 08/11/2022

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Ο Μεθόδιος μιλάει για τη σύγκρουση με το Πατριαρχείο και το ιερατικό κατεστημένο

ekklisiaonline.gr
Μόνον η Εσφιγμένου επιμένει στην άρνηση της να μνημονεύει τον Πατριάρχη. Δεν είναι ωστόσο και η μόνη διαφορά. Ήδη στην συνομιλία με την Ζούγκλα γίνεται σαφές πώς ο γέροντας της Εσφιγμένου Μεθόδιος απορρίπτει την κίνηση του Πατριαρχείου να αναγνωρίσει το Αυτοκέφαλον της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Είναι σαφές πώς η Μονή Εσφιγμένου τάσσεται σε αυτήν την περίπτωση υπέρ των θέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας. Το άρθρο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Ο Μεθόδιος μιλάει για τη σύγκρουση με το Πατριαρχείο και το ιερατικό κατεστημένο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:24 08/11/2022

Το Άγιον Όρος κατά τον Μακεδονικό Αγώνα

ekklisiaonline.gr
Είναι γνωστή η συμμετοχή του Αγίου Όρους κατά τον Μακεδονικό Αγώνα. Η Μονή Εσφιγμένου (18η σήμερα στη σειρά των 20 Μονών του Αγ. Όρους), όπως συνέβη το 1821, περιέθαλψε και ενίσχυσε οικονομικά τους Μακεδονομάχους. Ήταν το μοναστήρι υποδοχής κάθε φυγάδα και καταδιωκόμενου. Το άρθρο Το Άγιον Όρος κατά τον Μακεδονικό Αγώνα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:40 10/10/2022

Άγιος Όρος: Εξαφάνιση-μυστήριο δύο οικίσκων αξίας €75.000, κοντά στη Μονή Εσφιγμένου

ProtoThema.gr
Άγνωστοι ξερίζωσαν τους δύο οικίσκους, τους φόρτωσαν σε όχημα και εξαφανίστηκαν, στις 11 Σεπτεμβρίου
17:06 16/09/2022

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: Ακροδεξιοί κρατούν τη σημαία της τσαρικής αυτοκρατορίας στο Άγιο Όρος

thecaller.gr
Η κατάληψη στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος συνεχίζεται και ο ηγούμενος έδωσε συνέντευξη στην κρατική ιταλική τηλεόραση για το θέμα.Η κατάληψη στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος συνεχίζεται και ο ηγούμενος έδωσε συνέντευξη στην κρατική ιταλική τηλεόραση για το θέμα.Ο καθηγουμένος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος συγκεκριμένα μίλησε στη RAI. Ο ηγούμενος επικεντρώθηκε στην κατάληψη της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου από στοιχεία άσχετα, όπως είπε, με την Ορθόδοξη Εκκλησία και το […]
21:30 10/07/2022

Άγιο Όρος: Ξέσπασε στην ιταλική RAI ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου για την κατάληψη που συνεχίζεται

Newsit
Η κατάληψη στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος συνεχίζεται και ο ηγούμενος δίνει συνέντευξη στην κρατική ιταλική τηλεόραση… Συνέντευξη του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ιταλίας RAI. Ο ηγούμενος της Μονής επικεντρώθηκε στην κατάληψη της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου από στοιχεία άσχετα, όπως είπε, με την ... Περισσότερα To άρθρο Άγιο Όρος: Ξέσπασε στην ιταλική RAI ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου για την κατάληψη που συνεχίζεται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
20:22 10/07/2022

Μάχη της Ρεντίνας: Μια ηρωική θυσία

olympia.gr
H Μάχη της Ρεντίνας ήταν μάχη των Ελλήνων Μακεδόνων στην Επανάσταση του 1821 που διεξήχθη στα Στενά της Ρεντίνας στην Κεντρική Μακεδονία. Στις 17 Μαΐου του 1821 κηρύχτηκε επίσημα η επανάσταση στη Μακεδονία σε θρησκευτική τελετή στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κωνστάντιος, στη Μονή Εσφιγμένου. Στη συνέχεια ο Κωνστάντιος ακολούθησε μαχόμενος τα στρατεύματα υπό […] Μάχη της Ρεντίνας: Μια ηρωική θυσία - olympia
11:04 15/06/2022

Γιατί διαιωνίζεται η κατάληψη στη Μονή Εσφιγμένου και ο ρωσικός δάκτυλος

tanea.gr
Ο ρόλος του νυν Πατριάρχη Κυρίλλου και η τακτική των φονταμενταλιστών παλαιοημερολογιτών μοναχών επί 21 χρόνια στον ρωσικό θύλακο
05:56 30/05/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load