#Ξένια Καλογεροπούλου

Θλίψη στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη – Συγγενείς, φίλοι και καλλιτέχνες «αποχαιρετούν» τον σπουδαίο ηθοποιό

Newsbeast.gr
Στο Α’ νεκροταφείο της Αθήνας γίνεται αυτή την ώρα η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού, Γιάννη Φέρτη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Κυριακή (14/04) σε ηλικία 86 ετών. Η συγκίνηση είναι μεγάλη, με τραγική φιγούρα τη σύζυγό του, Μαρίνα Ψάλτη, η οποία δέχεται συλλυπητήρια και συμπαράσταση από πλήθος ανθρώπων του καλλιτεχνικού κόσμου. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Ο Γιάννης Φέρτης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1938 και αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1959 στο έργο «Η ηλικία της νύχτας του Ιάκωβου Καμπανέλλη». Πρωταγωνίστησε
12:00 16/04/2024

Πέθανε ο Γιάννης Φέρτης

Newsbeast.gr
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Πριν από λίγο η αγαπημένη φίλη Μαρίνα Ψάλτη με ενημέρωσε για το θλιβερό νέο της αποχώρησης από την ζωή του μοναδικού συντρόφου της, του σπουδαίου μας θεατρανθρώπου, φάρου πολιτισμού και ανθρωπιάς του αγαπημένου φίλου μας Γιάννη Φέρτη που για 65 χρόνια υπηρέτησε το θέατρο μας, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση μας μέσα από αμέτρητους υπέροχους ρόλους και μάγεψε το ελληνικό κοινό και τις καρδιές μας. Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο αλλά η αύρα του ταλέντου του και της ψυχής του θα μείνουν σαν οδηγοί για όλους μας.. Είχα την τύχη να τον θαυμάζω από παιδί όταν τον παρα
16:00 14/04/2024

Συγκινεί η Ξένια Καλογεροπούλου: «Ήταν οδυνηρή η ιστορία με τις τέσσερις αποβολές που είχα»

tlife.gr
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ξένια Καλογεροπούλου στην εκπομπή «Ελένη» και τη δημοσιογράφο To άρθρο Συγκινεί η Ξένια Καλογεροπούλου: «Ήταν οδυνηρή η ιστορία με τις τέσσερις αποβολές που είχα» δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
00:09 01/03/2024

Ξένια Καλογεροπούλου: «Ο Φέρτης μου είχε πει πως ήθελε να ζήσει με την Τσανακλίδου και άμα βαρεθεί να γυρίσει σε μένα»

tlife.gr
Η Ξένια Καλογεροπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, το απόγευμα της Πέμπτης. Η To άρθρο Ξένια Καλογεροπούλου: «Ο Φέρτης μου είχε πει πως ήθελε να ζήσει με την Τσανακλίδου και άμα βαρεθεί να γυρίσει σε μένα» δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
19:09 01/02/2024

Η Ξένια Καλογεροπούλου θυμάται, κοιτάζοντας στο μέλλον

monopoli.gr
Στην συγκινητική παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της «Πριν τα ξεχάσω» για τα 50 χρόνια της στο παιδικό θέατρο, η Ξένια Καλογεροπούλου παρεμβαίνει για τον πολιτισμό.
12:53 13/12/2023

Ξένια Καλογεροπούλου: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα στα μάτια της – «Έλεγα ότι θέλω να πεθάνω»

tlife.gr
Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ξένια Καλογεροπούλου στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και στον δημοσιογράφο To άρθρο Ξένια Καλογεροπούλου: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα στα μάτια της – «Έλεγα ότι θέλω να πεθάνω» δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
00:09 16/11/2023

Ξένια Καλογεροπούλου: Το εκπληκτικό gros plan από την ταινία “Les Chiens dans la Nuit” του 1965

instyle.gr
Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα εκπληκτικό gros plan της Ξένιας Καλογεροπούλου από την εμφάνισή της στην ταινία “Les Chiens dans la Nuit” του 1965. Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του: Η Ξένια Καλογεροπούλου σε ένα εκπληκτικό γκρο πλαν από την εμφάνισή της στην γαλλική ταινία […] The post Ξένια Καλογεροπούλου: Το εκπληκτικό gros plan από την ταινία “Les Chiens dans la Nuit” του 1965 appeared first on InStyle.
15:46 11/10/2023

Ξένια Καλογεροπούλου: Η σπουδαία ηθοποιός σε ηλικία 17 ετών – Σπάνια φωτογραφία

instyle.gr
Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία της Ξένιας Καλογεροπούλου από το 1954, όταν η σπουδαία ηθοποιός ήταν 17 ετών. Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του: Η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Ξένια Καλογεροπούλου το 1953 σε ηλικία 17 ετών σε μια υπέροχη […] The post Ξένια Καλογεροπούλου: Η σπουδαία ηθοποιός σε ηλικία 17 ετών – Σπάνια φωτογραφία appeared first on InStyle.
17:10 08/12/2022

Ξένιας Καλογεροπούλου : Δεν βλέπω αλλά το βάσανό μου είναι που δεν μπορούσα να κάνω παιδί

Newside.gr
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ξένια Καλογεροπούλου στη Δανάη Μπάρκα για λογαριασμό της εκπομπής «Πάμε Δανάη» Η Ξένια Καλογεροπούλου μεταξύ άλλων δηλώνει ευτυχής για τη συμμετοχή της στην θεατρική παράσταση «Ο θείος Βάνιας». «Δεν ξέρω εάν έχω συμμετάσχει ξανά σε μία τόσο καλή δουλειά», σημειώνει χαρακτηριστικά. «Την πρόταση για την παράσταση μου […] The post Ξένιας Καλογεροπούλου : Δεν βλέπω αλλά το βάσανό μου είναι που δεν μπορούσα να κάνω παιδί appeared first on NewSide.gr.
12:10 29/11/2022

Ξένια Καλογεροπούλου: «Ήταν μεγάλο βάσανο όταν προσπαθούσα να αποκτήσω παιδί και δεν τα κατάφερνα»

zappit.gr
Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τη Δανάη Μπάρκα έδωσε η Ξένια Καλογεροπούλου. Η σπουδαία ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και […] The post Ξένια Καλογεροπούλου: «Ήταν μεγάλο βάσανο όταν προσπαθούσα να αποκτήσω παιδί και δεν τα κατάφερνα» appeared first on Zappit.
12:58 28/11/2022

Ξένια Καλογεροπούλου: «Είµαι περίπου τυφλή»

okmag.gr
Η σπουδαία Ξένια Καλογεροπούλου μίλησε στο Secret και στην Σάσα Σταμάτη για την παράσταση όπου πρωταγωνιστεί, τα σίριαλ, την υποκριτική, το «#MeToo» και τη µάχη µε την ωχρά κηλίδα. Η Ξένια Καλογεροπούλου είναι µια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου. Σήµερα µιλάει για την προσωπική της ζωή και εξηγεί τι συνέβη µε την όρασή της. […] The post Ξένια Καλογεροπούλου: «Είµαι περίπου τυφλή» appeared first on OK.
14:30 05/11/2022

Συγκλονίζει η Ξένια Καλογεροπούλου: Δεν μπορώ να δω και ακούω τηλεόραση

eretikos.gr
«Δεν νομίζω να με δείτε κάπου τηλεοπτικά. Το γεγονός ότι εγώ έχω χάσει την όρασή μου σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να μου λένε την παραμονή ‘πάρε δέκα σελίδες και μάθε τες για αύριο’, οπότε θα ήταν κάπως δύσκολο. Κουβεντιάζω στην τηλεόραση, ακούω, γιατί δεν μπορώ και να δω».Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Eretikos.gr
10:14 27/10/2022

Ξένια Καλογεροπούλου: «Έχω χάσει την όρασή μου, ακούω την τηλεόραση γιατί δεν μπορώ να δω»

zappit.gr
Η Ξένια Καλογεροπούλου απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν πρόκειται να την δούμε σε κάποια τηλεοπτική δουλειά λέγοντας […] The post Ξένια Καλογεροπούλου: «Έχω χάσει την όρασή μου, ακούω την τηλεόραση γιατί δεν μπορώ να δω» appeared first on Zappit.
08:44 27/10/2022

Η Ξένια Καλογεροπούλου διοργανώνει εργαστήρια θεάτρου για παιδιά και ενήλικες

in.gr
Τα παιχνίδια ρόλων, οι αυτοσχεδιασμοί, οι τεχνικές δράματος, η κίνηση, το σώμα μας, τα εκφραστικά μας μέσα, αποτελούν τη βασική δομή των εργαστηρίων.
20:24 07/10/2022

Οικογένεια Νώε, των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα

monopoli.gr
Η «Οικογένεια Νώε», μια παράσταση για όλη την οικογένεια, πιο επίκαιρη από ποτέ, ανεβαίνει από τον Οκτώβριο, στο Θέατρο Πόρτα, σε νέα σκηνοθεσία των Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου.
13:26 28/09/2022

Ξένια Καλογεροπούλου: «Ήρθε ο Γιάννης Φέρτης και μου είπε σε λίγο θα αρχίσω να χάνω το μυαλό μου»

zappit.gr
Η Ξένια Καλογεροπούλου, η σημαντική πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Στούντιο 4 και μίλησε για […] The post Ξένια Καλογεροπούλου: «Ήρθε ο Γιάννης Φέρτης και μου είπε σε λίγο θα αρχίσω να χάνω το μυαλό μου» appeared first on Zappit.
20:20 26/09/2022

Η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου αναγορεύθηκε σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

hellasjournal.com
Σε επίτιμη διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου
11:10 02/06/2022

Ο «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

alexpolisonline.com
Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης θα προβάλει την βραβευμένη, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή «Απόστρατος». Μία τολμηρή δραμεντί που προσεγγίζει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.Οι προβολές της Κ.Λ.Α. γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με ώρα έναρξης, τη Δευτέρα στις 20:15 και την Τρίτη στις 21:30. Εισιτήριο 5 ευρώ γενική είσοδος, 4 ευρώ για τα μέλη της ΚΛΑ και 3 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, άνεργους, πολύτεκνους.ΑπόστρατοςΕλλάδα, 2019Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας ΜαυροειδήςΣενάριο: Ζαχαρίας ΜαυροειδήςΠρωταγωνιστούν: Μιχάλης Σαράντης, Γιώτα Φέστα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μαυρόπου
10:30 27/02/2022

Σπάνιο υλικό: Η Σ.Καρύδη ποζάρει με τον Δ.Παπαμιχαήλ πριν από 27 χρόνια (φώτο)

pronews.gr
O γνωστός ηθοποιός, Ντίνος Καρύδης, δημοσίευσε στο προφίλ του στο Instagram, ένα στιγμιότυπο που τραβήχτηκε πριν από 27 χρόνια, όταν η κόρη του, Σμαράγδα Καρύδη έπαιζε στο θέατρο μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Οι δύο ηθοποιού έπαιζαν στην θεατρική παράσταση «Οι τελευταίοι» του Μάξιμ Γκόργκι στο θέατρο Πόρτα, την περίοδο 1994-95, σε σκηνοθεσία Μάγιας Λυμπεροπούλου και μετάφραση Κωστή Σκαλιόρα. Πρωταγωνιστές ήταν οι Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Ιβάν), Ξένια Καλογεροπούλου (Σόνια), Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Γιάκοβ), Κλέων Γρηγοριάδης (Αλέξανδρος), Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Πιότρ), Σμαράγδα Καρύδη (Νάντια), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέρα). Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία βλέπουμε την Σμαράγδα Καρύδη με τον Δημήτρη Π
10:48 06/01/2022

ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου: Διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά

agrinionews.gr
Το Δη.Πε.Θε Αγρινίου φιλοξενεί το διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά από 8 έως 11 ετών με αφορμή το κλασικό θεατρικό έργο «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου που οργανώνει το Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός διαφορετικού κοριτσιού που μαζί με τους φίλους ...
14:34 16/12/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load