#Αλάτι

Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και φράουλες

Newsbeast.gr
Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι 12 φέτες από γαλλική μπαγκέτα 1 κ. σ. ελαιόλαδο 500 γρ. φράουλες, κομμένες σε κύβους 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, συν περισσότερα για το σερβίρισμα 1 φλ. τσαγιού κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση Εκτέλεση Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και περιχύστε με ελαιόλαδο. Συνδυάστε τις φράουλες και το θυμάρι σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα στην άκρη. Ψήστε το ψωμί στο προθερμασμένο γκριλ μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Απλώστε το κατσικίσιο τυρί στο ψημένο ψωμί. Προσθέστε μαύρο πιπέρι, αλάτι και το βαλσάμικο ξύδι στο μείγμα με
10:18 17/08/2022

Νόστιμα γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας με ντομάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

thecaller.gr
Οι μελιτζάνες είναι φαγητό του καλοκαιριού και μια ακόμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου έρχεται να σας ξετρελάνει.Οι μελιτζάνες είναι φαγητό του καλοκαιριού και μια ακόμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου έρχεται να σας ξετρελάνει.Υλικά Για τις μελιτζάνες 4 μελιτζάνες φλάσκες 250 γρ. φέτα Λίγο ελαιόλαδο Για τη σάλτσα 1/4 φλ. ελαιόλαδο 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 3 σκελ. σκόρδο 5 μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες Αλάτι 1 ζάχαρη Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κ.σ. […]
08:40 15/08/2022

Χοιρινά σουβλάκια

tilegrafimanews.gr
Χοιρινά σουβλάκια σε BBQ Για 8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό κρέας σπάλα - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη - Λεμόνια για το τέλος Εκτέλεση 1. Πλένουμε καλά το κρέας και αφού στραγγίσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μετά, τα περνάμε στα ειδικά καλαμάκια για σουβλάκια, φροντίζοντας να μοιράσουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια που έχουν λίπος. Δεν αλατοπιπερώνουμε από πριν τα σουβλάκια για να μην χάσουν τα υγρά τους. 2. Θα χρειαστούμε 1 με 1+½ κιλά κάρβουνα τα οποία τοποθετούμε στη ψησταριά, σε σορό. Στη κορυφή βάζουμε σε 3-4 τούφες βαμβακιού, εμποτισμένες με οινόπνευμα και ανάβουμε. Σε 25 λεπτά περίπου τα κάρβουνα θα είναι έτοιμα, εύκολα, γρήγορα
14:06 13/08/2022

Συνταγή: Φουρνιστή τορτίγια με πιπεριές και μανιτάρια

dete.gr
ΥΛΙΚΑ 1 Αραβική πίτα της επιλογής σας 2 αυγά 1 ντομάτα 1 χούφτα φασόλια 1 χούφτα καλαμπόκι 1 μικρή πιπεριά 1 χούφτα μανιτάρια Αλάτι Πιπέρι Μπαχαρικά της επιλογής σας (π.χ. μπούκοβο, ρίγανη, πάπρικα) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Τοποθετήστε την Αραβική πίτα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ώστε να δημιουργήσετε μια «φωλιά». Κόψτε τη ντομάτα σε ροδέλες και τοποθετήστε […]
15:10 11/08/2022

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Newsbeast.gr
Υλικά 125 γρ. κανελόνια 200 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο 250 γρ. τυρί ρικότα 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες 1 κ. γλ. ζάχαρη άχνη 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 150 γρ. μοτσαρέλα Το ξύσμα από μισό λεμόνι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σουρώστε το σπανάκι και ψιλοκόψτε το. Βάλτε το σε ένα μπολ με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μεταφέρετε το μείγμα της ρικότας σε μια σακούλα μίας χρήσης και κόψτε την άκρη για να ανοίξετε μια τρύπα περίπου 1,5-2 εκατοστά. Γεμίστε τα κανελόνια και μεταφέρετέ τα στο ταψί.
12:58 09/08/2022

H συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα – Με ελάχιστα υλικά

eleftherostypos.gr
Θέλετε ένα εύκολο αλλά πεντανόστιμο μεσημεριανό, που δεν θα σας βάλει για ώρες στην κουζίνα; Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ο άνθρωπός σας. Φτιάχνει την πιο εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με μανιτάρια. Υλικά 1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο 200 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες Αλάτι, κατά βούληση ½ φλιτζ. λευκό ξηρό […] Το άρθρο H συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα – Με ελάχιστα υλικά εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
10:00 05/08/2022

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολα τάκος τόνου

eleftherostypos.gr
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σας έχει σήμερα την καλύτερη πρόταση! Χωρίς να σπαταλάτε χρόνο και με τα καλύτερα υλικά, ο σεφ φτιάχνει τάκος τόνου που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Υλικά 450 γραμμ.πικάντικος τόνος σε ηλιέλαιο 8 tortillas καλαμποκιού 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κόκκινα κρεμμύδια, μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή […] Το άρθρο Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολα τάκος τόνου εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
14:40 04/08/2022

Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια, κρεμμύδι και φέτα

Newsbeast.gr
Υλικά 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες 4 χοιρινές μπριζόλες Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε κύβους 1 κ. σ. αποξηραμένος βασιλικός 2 1/2 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι 120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη Εκτέλεση Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει -μεταφέρετε το κρεμμύδι σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη. Ζεστάνετε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε τις χοιρινές μπριζόλες, γαρνίρετε με το σκόρδο σε σκόνη και τοποθετήστε στο τηγάνι, μαγειρεύοντας και
12:28 03/08/2022

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα Καπρέζε – Δροσερή, πανεύκολη και πεντανόστιμη

eleftherostypos.gr
O Πέτρος Συρίγος, σήμερα, μάς ταξιδεύει στην Ιταλία μέσα από μία φανταστική συνταγή. Φτιάχνει σαλάτα Καπρέζε, αρωματική και δροσιστική. Υλικά 4 μέτριες κόκκινες ώριμες ντομάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 2 κεφάλια μοτσαρέλα Buffala 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Φύλλα φρέσκου βασιλικού, κατά προτίμηση πλατιά Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Κόβουμε προσεκτικά τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους […] Το άρθρο H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα Καπρέζε – Δροσερή, πανεύκολη και πεντανόστιμη εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
14:42 02/08/2022

Συνταγή: Ζυμαρικά με τόνο και ελιές

dete.gr
ΥΛΙΚΑ 320 γρ ζυμαρικά 1 σκελίδα σκόρδο 200 γρ τόνου σε λάδι 200 γρ ντοματίνια 70 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι 10 γρ. αφαλατωμένη κάπαρη (προαιρετικά) Αλάτι Μαϊντανός Ελαιόλαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πρώτα από όλα, βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά στο μάτι της κουζίνας και, όταν βράσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις […]
13:14 01/08/2022

Συνταγή: Κοτομπουκιές με παρμεζάνα

dete.gr
ΥΛΙΚΑ 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 1 κ.γ. μπούκοβο 1 κ.γ. ρίγανη 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο 1 κ.γ. πάπρικα 3 αυγά medium, χτυπημένα 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Αλάτι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες. Για το πανάρισμα: Για το […]
16:00 28/07/2022

Η συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ κοτόπουλου γεμιστό με ροκφόρ

eleftherostypos.gr
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει σνίτσελ κοτόπουλου γεμιστό με ροκφόρ και λιαστή ντομάτα. Υπέροχη γεύση και πανεύκολο στο να το φτιάξετε. Υλικά 4 σνίτσελ κοτόπουλο μεσαίου μεγέθους (150 γραμμ./σνίτσελ) Αλάτι, κατά βούληση Πιπέρι, κατά βούληση 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 75 γραμμ. τυρί ροκφόρ θρυμματισμένο 1 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες […] Το άρθρο Η συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ κοτόπουλου γεμιστό με ροκφόρ εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
15:18 28/07/2022

Μπάρμπεκιου με μαριναρισμένο κοτόπουλο από τον Βασίλη Τζίμα

koolnews.gr
Τσιμπολόγημα «στο όρθιο», μυρωδιές που σας τραβάνε από τη μύτη και μεζέδες να βγαίνουν διαδοχικά! Ο σεφ Βασίλης Τζίμας, κάνει τη δική του πρόσκληση για κυριακάτικο μπάρμπεκιου!   Υλικά ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 6 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 2 κουταλιές δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ½ φλιτζ. πέστο βασιλικού 1 κουταλάκι μπούκοβο 6 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλο Αλάτι & πιπέρι […]
18:54 27/07/2022

Φτερούγες κοτόπουλου ψητές στο φούρνο

Newsbeast.gr
Υλικά 10 φτερούγες κοτόπουλου 3 κ. σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες 2 κ. γλ. σκόνη τσίλι 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Συνδυάστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μεγάλη, επανασφραγιζόμενη σακούλα, σφραγίστε και ανακινήστε για να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου, ξανακλείστε και ανακινήστε για να καλυφθούν καλά. Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά και εσωτερικά να έχουν ψηθεί καλά.
12:32 26/07/2022

Εύκολη συνταγή για λαζάνια

Newsbeast.gr
Υλικά 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας 900 γρ. τυρί cottage 3 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα, μοιρασμένη 2 αυγά 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 2 κ. γλ. αποξηραμένος μαϊντανός Αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση 9 λαζάνια 1/2 φλ. τσαγιού νερό Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε τον μέχρι να ροδίσει, 8 έως 10 λεπτά. Στραγγίξτε το λίπος, προσθέστε τη σάλτσα και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί cottage, 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τα αυγά, το 1/2 της τριμμένης παρμεζάνας, τον αποξηραμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα 3/4 του φλιτζαν
12:24 23/07/2022

Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο

Newsbeast.gr
Υλικά 350 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο 1 σκελίδα σκόρδο 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι 1/2 κ. σ. βούτυρο 1 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη 3 κ. σ. μοτσαρέλα τριμμένη Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σκουπίστε τα μανιτάρια πορτομπέλο, αφαιρέστε τα κοτσάνια και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετήστε τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο, με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Μοιράστε το μείγμα στα μανιτάρια, περιχύνοντας το εσωτερικό τους. Τοποθετήστε από πάνω από το καθένα μια λεπτή φέτα βούτυρο. Ψήστε τα μανιτάρια για περίπου 15 λεπ
11:48 19/07/2022

Συνταγή: Εύκολο τζατζίκι μυζήθρας χωρίς γλουτένη

dete.gr
ΥΛΙΚΑ 50-60 ml ελαιόλαδο3-4 σκελίδες σκόρδο400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό100 γρ. μυζήθρα, τριμμένη1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο1-2 κ.γ. ξύδιΑλάτιΠιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ένα μούλτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδου και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μυζήθρα, το αγγούρι, τον άνηθο και […]
13:54 13/07/2022

Σαλάτα παντζάρια με σος γιαουρτιού

Newsbeast.gr
Υλικά 2 μέτρια παντζάρια Λίγο ελαιόλαδο 20 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα 1/2 κ. γλ. κύμινο 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Για τη σος: 150 γρ. γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ, 2 κ. γλ. μέλι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα παντζάρια στη μέση. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με λάδι. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παντζάρια, σφραγίστε και ψήστε για 1 ώρα. Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβουρδίστε τα αμύγδαλα και τους σπόρους κύμινου για 2 λεπτά. Α
11:48 12/07/2022

Φιλέ μινιόν με σος βαλσάμικου

Newsbeast.gr
Υλικά 2 φιλέ μινιόν 1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι 1/4 φλ. τσαγιού ξηρό κόκκινο κρασί 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση Αλάτι κατά βούληση Εκτέλεση Πασπαλίστε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές με πιπέρι και αλάτι. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ρίξτε μέσα το βαλσάμικο ξύδι και το κόκκινο κρασί. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα φιλέτα και περιχύστε με τη σάλτσα, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε δύο ζεστά πιάτα. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γλάσο πάνω από κά
17:42 10/07/2022

Χοιρινό με σάλτσα από σιρόπι σφενδάμου

Newsbeast.gr
Υλικά 500 γρ. ψαρονέφρι 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση 5 καρότα, κομμένα σε φέτες Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι 2 κλωναράκια φρέσκο ​​δενδρολίβανο 1 κ. σ. ελαιόλαδο 3 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα καρότα χωριστά στις δύο άκρες ενός ταψιού, αφήνοντας χώρο στο κέντρο για το χοιρινό. Περιχύστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.   Τοποθετήστε το χοιρινό στο κέντρο του ταψιού. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τα κλωνάρια δενδρολίβανου πάνω από το χοιρινό. Ψήστε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι η εσωτερι
18:52 09/07/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load