#Αλάτι

Συνταγή για κλασικό μπέργκερ

tilegrafimanews.gr
Η συνταγή για το πιο κλασικό μπέργκερ και ένα MasterChef μυστικό για να γίνει το μπιφτέκι πιο ζουμερό από ποτέ. Το μπιφτέκι στο μπέργκερ είναι, ό, τι και το σουβλάκι σε ένα τυλιχτό με πίτα. Το Α και το Ω. Θα έχετε όμως παρατηρήσει πως κάποιες φορές, τα μπιφτέκια που ψήνετε στο σπίτι γίνονται στεγνά. Ανακαλύψαμε λοιπόν την κλασσικότερη συνταγή για μπέργκερ, αλλά και ένα MasterChef μυστικό - όχι εκείνο για το σάντουιτς με μοβ καλαμάρι του τρέιλερ - για να κάνετε τα μπιφτέκια ζουμερά και πεντανόστιμα. Ο Αμερικανός Σεφ, Γκράχαμ Έλιοτ, υπήρξε για έξι συνεχόμενες σεζόν κριτής στο MasterChef και όπως καταλαβαίνετε είναι ένας από τους διάσημους μάγειρες στις ΗΠΑ. Εκείνος λοιπόν ήταν που αποκάλυψε το
14:46 16/09/2023

Μοσχάρι με κρέμα γάλακτος

tilegrafimanews.gr
Συνταγές μαγειρικής Υλικά για 2-4 άτομα. 1 κιλό μοσχαράκι 1 κουτί κρέμα γάλακτος 1 κουτί μανιτάρια ολόκληρα ή κομμένα Ελαιόλαδο Κρεμμύδι για το τσιγάρισμα Σκόρδο Αλάτι Πιπέρι [irp posts="115747" name="Νηστίσιμοι γαριδοκεφτέδες"] Εκτέλεση Όπως αναφέρει το sidagi.gr βράζετε το μοσχαρίσιο κρέας σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε λίγο τα μανιτάρια. Μεταφέρετε το κρέας σε άλλη κατσαρόλα όπου το τσιγαρίζετε με λίγο λάδι, προσθέτοντας το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, για να τσιγαριστούν και αυτά. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτετε δύο ποτήρια νερό και αφήνετε το κρέας να βράσει για 35 λεπτά. Στο χρόνο αυτό, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και αφήνε
14:46 20/08/2023

Αγιορείτικη συνταγή: Χορτόσουπα Βελουτέ

vimaorthodoxias.gr
Αγιορείτικη συνταγή: Χορτόσουπα Βελουτέ Υλικά: 2 πατάτες 2 καρότα 1 πράσο 2-3 σέσκουλα 2 κρεμμύδια 1 ώριμη ντομάτα Λίγο σέλινο 1 ματσάκι μαϊντανό Αλάτι και πιπέρι 2 κουταλιές κορν φλάουρ Εκτέλεση: Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βράζουμε μέχρι να λιώσουν. Τα περνάμε από το μπλέντερ, ώστε να αποκτήσουν κρεμώδη […]
21:09 04/08/2023

Αγιορείτικη συνταγή: Πένες με Σάλτσα Πιπεριάς

vimaorthodoxias.gr
Συνταγή: Πένες με Σάλτσα Πιπεριάς Υλικά: 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο 4 ώριμες ντομάτες 1 καυτερή πιπεριά 3 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό 3 κουταλιές ξύδι Αλάτι και πιπέρι 500 γρ. πένες Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα τεμαχίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ να γίνουν πουρές. Σε βαθύ […]
11:09 02/08/2023

Δημιουργήστε την πιο δροσερή σαλάτα με ροδάκινα Velvita

Newsbeast.gr
Τίποτα δεν ξεπερνά τη γεύση των ζουμερών, γλυκών ροδάκινων αυτή την εποχή του χρόνου. Θρεπτικά, νόστιμα και δροσιστικά αποτελούν το τέλειο κολατσιό. Ωστόσο, μπορούν να αποτελέσουν και το ιδανικό συστατικό που θα νοστιμέψει κάθε πιάτο. Τι καλύτερο λοιπόν από μια σαλάτα με ροδάκινα Velvita να σας δροσίσει τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου; Παρακάτω σας έχουμε μία ευφάνταστη συνταγή για την πιο γλυκιά σαλάτα. Αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό γεύσεων και υφών, αφού η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει τη γλυκύτητα των ροδάκινων Velvita με την εκλεκτική γεύση του σάλτσας βαλσαμικού, την τραγανότητα των αμυγδάλων και την κρεμώδη υφή του κατσικίσιου τυριού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και ετοιμάστε
09:00 28/07/2023

Χαλίλχοτζιτς: «Αλάτι στην πληγή ο αποκλεισμός μου από τον ΠΑΟΚ»

thessports.gr
Μπορεί να έχουν περάσει περίπου 13 χρόνια από τότε που ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Ντιναμό μέσα στο, παγωμένο, Ζάγκρεμπ για να πάρει την πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa League της σεζόν 2010-11, ωστόσο ο τότε προπονητής των Κροατών, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς δεν φαίνεται να το έχει ξεπεράσει. Πιο συγκεκριμένα, ο πολύπειρος Βόσνιος τεχνικός παραχώρησε μεγάλη […] The post Χαλίλχοτζιτς: «Αλάτι στην πληγή ο αποκλεισμός μου από τον ΠΑΟΚ» first appeared on ThesSports.
22:53 06/07/2023

Δροσερό, σπιτικό τζατζίκι

Newsbeast.gr
Υλικά 350 γρ. γιαούρτι (πλήρες) 2 μεγάλα αγγούρια 2- 3 κ. σ. χυμό λεμονιού 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες Ελαιόλαδο 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα σε σκόνη Αλάτι και πιπέρι για γεύση Μια χούφτα φύλλα φρέσκιας μέντας ή άνηθο (προαιρετικά) Εκτέλεση Για κρεμώδες τζατζίκι με τέλεια συνοχή πρέπει να αποφύγετε την περίσσεια νερού. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με το ξεφλούδισμα και το ξεσποράρισμα του αγγουριού. Στη συνέχεια, είτε το τρίβετε είτε το ψιλοκόβετε και σουρώνετε καλά το αγγούρι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το αγγούρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Προσθέστε μια πρέζα ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γε
14:00 01/07/2023

Σουφλέ μπρόκολου

Newsbeast.gr
Υλικά 420 γρ. μπρόκολο, σε μικρά κομμάτια 1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. τσαγιού γάλα 3 αυγά, χτυπημένα 2/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα 3 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και φέρτε το σε βρασμό. Προσθέστε το μπρόκολο, σκεπάστε και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει, 2 έως 4 λεπτά. Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η λευκή σάλτσα, περίπου 10 λε
12:00 29/05/2023

Μελιτζάνες με ξινόχοντρο

lykavitos.gr
Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 6-7 μελιτζάνες (μετρίου μεγέθους, σε ροδέλες πάχους 3 εκατοστών) - Αλάτι (για το ξεπίκρισμα)
15:30 28/05/2023

Ριγκατόνι με σύγκλινο Μάνης και ελαφριά σάλτσα μουστάρδας

eleftheriaonline.gr
Ριγκατόνι αλά ελληνικά! Με σύγκλινο Μάνης ή παστό όπως το λέμε τοπικά, μια ελαφριά σάλτσα πικάντικης μουστάρδας και τριμμένη γραβιέρα... απλά ακαταμάχητο!   Υλικά500 γραμμάρια ριγκατόνι300 γραμμάρια σύγκλινο Μάνης3 κουταλιές ελαιόλαδο30 τοματίνια4 φρέσκα κρεμμυδάκια3 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα squeeze Kalamata Papadimitriou120 ml λευκό κρασί250 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένηΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕκτέλεσηΣε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ριγκατόνι για 6 λεπτά.Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σύγκλινο Μάνης σε μικρές μπουκιές, τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
13:52 27/05/2023

Χοιρινές μπριζόλες με σόγια και μέλι

Newsbeast.gr
Υλικά 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα 1/2 φλ. τσαγιού μέλι 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας 1 πρέζα θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση 2 κ. γλ. λάδι, ή όσο χρειάζεται Αλάτι κατά βούληση 1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες Εκτέλεση Προθερμάνετε μια σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία και λαδώστε την ελαφρά. Ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίξτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μελιού-σόγιας σε ένα μικρό μπολ και φυλάξτε το για αργότερα. Αλείψτε τις μπριζόλες με λάδι και από τις δύο πλευρές και πασπαλίστε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ψήστε τις μπριζόλες στη σχάρα,
10:08 24/05/2023

Εύκολη σπανακόπιτα για μικρούς και μεγάλους

govastileto.gr
Συνταγή για σπιτική και παραδοσιακή σπανακόπιτα. Υλικά: 1 πακέτο φύλλο για πίτες 1 κιλό σπανάκι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/2 ματσάκι άνηθο Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση Πλένουμε το σπανάκι και το στύβουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, το σπανάκι, τα ξερά κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαραθεί […]
13:34 17/05/2023

H συνταγή που δεν πρέπει να χάσετε – Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

eleftherostypos.gr
Γαρίδες σαγανάκι! Το ωραιότερο φαγητό του καλοκαιριού και ο Πέτρος Συρίγος έχει την ωραιότερη ιδέα για να το φτιάξετε σε λίγα μόλις λεπτά. Υλικά – Γαρίδες σαγανάκι 10-12 γαρίδες 1-2 σκ. σκόρδο 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι 1/2 φινόκιο 1 σφηνάκι ούζο 1/2 συσκευασία ντομάτα κον κασέ ή φρέσκια Ελαιόλαδο Μαιντανό Αλάτι, πιπέρι Φέτα Διαδικασία Καθαρίζουμε […] Το άρθρο H συνταγή που δεν πρέπει να χάσετε – Γαρίδες σαγανάκι με φέτα εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
21:06 16/05/2023

Πεντανόστιμη ομελέτα με λουκάνικα

govastileto.gr
Φτιάξτε μια πεντανόστιμη ομελέτα για ένα τέλειο πρωϊνό! Υλικά 6 αυγά 2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος 100 γραμμάρια βούτυρο 1 χωριάτικο λουκάνικο (κομμένο σε φέτες) 1 μέτριο κρεμμύδι Αλάτι Αλεσμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε στο τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και ζεσταίνουμε καλά. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα λουκάνικα. Βγάζουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι και, στη θέση τους, […]
13:04 15/05/2023

Γ. Οικονόμου: Επίσκεψη σε τρεις μεγάλες επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ

lamianow.gr
Το πρωί της Παρασκευής βρέθηκα στη ΒΙ.ΠΕ Λαμίας σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις, συναντώντας στελέχη και εργαζόμενους, που αναδεικνύουν πως το επιχειρείν στην περιοχή μας μπορεί όχι μόνο να ωφελήσει συγκριτικά την τοπική κοινωνία και οικονομία, αλλά και να ξεπεράσει τα επιχειρηματικά σύνορα της Φθιώτιδας με δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.  Στο Αλάτι Ματθαίου, […] The post Γ. Οικονόμου: Επίσκεψη σε τρεις μεγάλες επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.
20:40 13/05/2023

Ταλιατέλες με κρέμα και καπνιστό σολομό

govastileto.gr
Φτιάξτε μια απολαυστική και εύκολη μακαρονάδα με καπνιστό σολομό! Υλικά 350 γραμμάρια ταλιατέλες 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 200 γραμμάρια σολομός καπνιστός, κομμένος σε λωρίδες 50 γραμμάρια βότκα 250 ml κρέμα γάλακτος 4 κρόκους αυγού Μαϊντανός, ψιλοκομμένος Αλάτι Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 60 γραμμάρια παρμεζάνα Εκτέλεση Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα […]
13:22 09/05/2023

Γεμιστά καλαμάρια με φέτα και ντομάτα

govastileto.gr
Η απόλυτη συνταγή! Υλικά 4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γρ. στο σύνολο) 1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια 2 φλιτζάνια Φέτα τριμμένη ½ φλιτζάνι τριμμένη ξηρή μυζήθρα ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κ.σ. πολτό ελιάς Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι Για τη σάλτσα: Αρωματικό λάδι […]
09:04 06/05/2023

Νιόκι με σάλτσα πέστο και ντοματίνια

Newsbeast.gr
Υλικά 1 πακέτο νιόκι πατάτας 1/2 φλ. τσαγιού πέστο 200 γρ. ντοματίνια 1 φλ. τσαγιού κύβους φρέσκιας μοτσαρέλας σε μέγεθος μπουκιάς 1 κ. σ. ελαιόλαδο 450 γρ. φασολάκια Αλάτι Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα Εκτέλεση Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τα φασολάκια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε τα ντοματίνια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα φασολάκια να μαλακώσουν (αλλά να είναι ακόμα τραγανά) και τα ντοματίνια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα εξωτερικά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αλατίστε το νερό αφού φτάσει σε βρασμό. Ρίξτε μέσα τα νιόκι και μαγειρέψτε τα μέχρι να επιπλεύσουν στην ε
13:02 02/05/2023

Σάντουιτς καπρέζε

Newsbeast.gr
Υλικά 1 μπαγκέτα, κομμένη στη μέση κατά μήκος 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και κομμένη στη μέση 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες 120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες 15- 20 φύλλα φρέσκου βασιλικού Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι Εκτέλεση Προθερμάνετε το γκριλ και ψήστε τη μπαγκέτα με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, σε απόσταση, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό της να είναι ελαφρώς τραγανό. Τρίψτε κάθε μισό με μισή σκελίδα σκόρδο -το τραγανό ψωμί θα απελευθερώσει τα αιθέρια έλαια του σκόρδου, δίνοντάς σας στιγμιαίο σκορδόψωμο. Στρώστε το κάτω μισό της μπαγκέτας, εναλλάσσοντας με φέτες ντομάτας, μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού. Αλα
11:38 26/04/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load