#Αντικύθηρα

Ο Κυθήρων Σεραφείμ βάζει τα πράγματα στην θέση τους – Απάντηση και διάψευση σε προβοκατόρικη είδηση

vimaorthodoxias.gr
Ι.Μ. ΚΥΘΗΡΩΝ – «Ακούστηκε σε ΜΜΕ ότι η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία δίνει 500 ευρώ για εγκατάσταση στα Αντικύθηρα και πλάκωσαν και από το Πακιστάν». Και αυτό είχε ως συνέπεια να «ανάψουν» τα πακιστανικά site. Δεν γνωρίζω από που εκπορεύθηκε αυτή η προβοκατόρικη είδησις, αλλά είναι προφανής και πρόδηλος ο σκοπός και ο στόχος των εμπνευστών […]
20:09 13/11/2023

Νέες Ανασκαφές: Eπιστροφή στα Αντικύθηρα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

instyle.gr
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ο μεγάλος υποστηρικτής και των φετινών ερευνών στο ναυάγιο των Αντικυθήρων Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, υποστήριξε τις έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων. Από τις 19 Μαΐου έως τις 18 Ιουνίου 2023 διεξήχθη η τρίτη περίοδος του πενταετούς ερευνητικού προγράμματος «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» (2021- 2025). Κύριος στόχος της […] The post Νέες Ανασκαφές: Eπιστροφή στα Αντικύθηρα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη appeared first on InStyle.
12:46 22/07/2023

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στα Αντικύθηρα

Cnn.gr
Σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (21/7) στα Αντικύθηρα.Περισσότερα...
23:37 21/07/2023

Μηχανισμός των Αντικυθήρων – Ένα από τα μεγάλα θαύματα του αρχαίου κόσμου

olympia.gr
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι μία πολύπλοκη κατασκευή, φτιαγμένη από χαλκό, τοποθετημένη μέσα σε ξύλινο πλαίσιο, που προβληματίζει και συναρπάζει τους ιστορικούς της επιστήμης και της τεχνολογίας, από την ανακάλυψή του λίγο πριν από το Πάσχα του 1900. Βρέθηκε σε βάθος 60 μέτρων από σφουγγαράδες σ’ ένα ναυάγιο κοντά στα Αντικύθηρα, μαζί με αγάλματα, όπως […] Μηχανισμός των Αντικυθήρων – Ένα από τα μεγάλα θαύματα του αρχαίου κόσμου - olympia
12:02 17/05/2023

Σπουδαίοι Έλληνες: Ανδρέας Αναγνωστάκης

olympia.gr
Διεθνούς φήμης οφθαλμίατρος και πανεπιστημιακός δάσκαλος. Υπήρξε από τους θεμελιωτές της οφθαλμολογίας στη χώρα μας. Ο Ανδρέας Αναγνωστάκης γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1826 στα Αντικύθηρα από γονείς καταγόμενους από τα Σφακιά της Κρήτης. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1849 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ. Συνέχισε τις σπουδές του στη Βιέννη, το Βερολίνο και το Παρίσι, όπου […] Σπουδαίοι Έλληνες: Ανδρέας Αναγνωστάκης - olympia
14:32 27/03/2023

«Πράσινες Ιστορίες» – Μαυροπετρίτης – Αμβρακικός Κόλπος

fosonline.gr
Οι «Πράσινες Ιστορίες» που θα προβληθούν στην ΕΡΤ3 τη Δευτέρα  27 Μαρτίου στις 19:00 μας ταξιδεύουν στα Αντικύθηρα και στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού κόλπου.
13:12 26/03/2023

Σεισμός τώρα νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων

ekklisiaonline.gr
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (Αναθεωρημένη Λύση) ο σεισμός είχε επίκεντρο τα Αντικύθηρα και συγκεκριμένα 67 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή. Το άρθρο Σεισμός τώρα νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
02:34 07/03/2023

Κύθηρα: Συναγερμός στο Aqua Jewel – Δεν έδεσε στο λιμάνι λόγω καιρού

eleftherostypos.gr
Κύθηρα: Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το Γύθειο. Δυσμενείς καιρικές συνθήκες επικρατούσαν χθες (19/2) στο λιμάνι των Κυθήρων με αποτέλεσμα να μην δέσει το πλοίο Aqua Jewel. Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Κισσάμου προς Αντικύθηρα -Κύθηρα -Γύθειο – Κύθηρα – Πειραιά και ο καπετάνιος ενημερώθηκε η προσέγγισή του στο […] Το άρθρο Κύθηρα: Συναγερμός στο Aqua Jewel – Δεν έδεσε στο λιμάνι λόγω καιρού εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
08:24 20/02/2023

Δεν έδεσε στα Κύθηρα λόγω καιρού το Aqua Jewel

Newsbeast.gr
Δυσμενείς καιρικές συνθήκες επικρατούσαν χθες (19/2) στο λιμάνι των Κυθήρων με αποτέλεσμα να μην δέσει το πλοίο Aqua Jewel. Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Κισσάμου προς Αντικύθηρα -Κύθηρα -Γύθειο – Κύθηρα – Πειραιά και ο καπετάνιος ενημερώθηκε η προσέγγισή του στο λιμάνι του Διακοφτού ήταν επισφαλής. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι του Γυθείου. Στα Κύθηρα δεν περίμεναν επιβάτες προς επιβίβαση, όμως μέσα στο πλοίο υπήρχαν πέντε επιβάτες και δύο οχήματα με τελικό προορισμό το συγκεκριμένο νησί.
08:12 20/02/2023

Σεισμός ΤΩΡΑ 3,3 Ρίχτερ κοντά στα Αντικύθηρα

ekklisiaonline.gr
Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα δέκα χιλιόμετρα. Το άρθρο Σεισμός ΤΩΡΑ 3,3 Ρίχτερ κοντά στα Αντικύθηρα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:56 27/12/2022

Επεκτείνεται στα μικρά νησιά το Μεταφορικό Ισοδύναμο Καυσίμων – Προστίθενται Λήμνος και Κάλυμνος

mikrometoxos.gr
Την επέκταση της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου Καυσίμων -σε συνέχεια των ενεργειών για τον εξορθολογισμό του μέτρου και την αναβάθμισή του- ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η εφαρμογή στο σκέλος των καυσίμων πλέον και στα ακόλουθα νησιά: Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γαύδος, Δονούσα, Ερεικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κάλυμνος, Κίναρος, Λέβιθα, Λήμνος, Μαθράκι, Μαράθι, Οθωνοί, […]
16:02 07/12/2022

Αντικύθηρα: Το ψάρι που έπιασε έφτανε το ένα μέτρο – Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Newsit
Το ψάρι ήταν εντυπωσιακό σε μέγεθος και ο τυχερός ψαράς δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του. Πρόκειται για ένα βλάχο που χτυπήθηκε στα Αντικύθηρα… Ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια που έχουν πιάσει χτύπησαν στα ανοιχτά των Αντικυθήρων δύο Χανιώτες ερασιτέχνες ψαράδες. Πριν από λίγες ημέρες, ενώ βρίσκονταν στα ανοιχτά των Αντικυθήρων “χτύπησαν” ένα βλάχο, ... Περισσότερα To άρθρο Αντικύθηρα: Το ψάρι που έπιασε έφτανε το ένα μέτρο – Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
16:26 29/10/2022

Νέες προτάσεις έργων ύδρευσης υπέβαλε ο Δήμος Κυθήρων

otavoice.gr
Δύο νέες προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 4.617.654,90€ για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, υπέβαλλε ο Δήμος Κυθήρων σε Πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η πρώτη πρόταση αφορά στα Κύθηρα και περιλαμβάνει την αντικατάσταση παλαιών και ανόρυξη νέων υδρογεωτρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες συνεχούς...
10:32 05/10/2022

Σεισμός ανάμεσα σε Αντικύθηρα και Χανιά: Τι έδειξε η μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Cnn.gr
Σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χανίων και Αντικυθήρων.Περισσότερα...
18:08 10/09/2022

Άγιος Μύρων: Η λατρεία του στα Αντικύθηρα

ekklisiaonline.gr
Άγιος Μύρων: Οι λιγοστοί σήμερα κάτοικοι του μικρού νησιού, αλλά και οι εκατοντάδες απόδημοι Αντικυθήριοι, τόσο εντός της Ελλάδος, όσο και στο εξωτερικό (Αμερική, Αυστραλία, Χιλή κ.α.), ευλαβούνται και τιμούν όλως ιδιαιτέρως τον Άγιο Μύρωνα, έναν Άγιο όχι τόσο γνωστό για τον πολύ κόσμο,Πολιούχο όμως και Προστάτη των Αντικυθήρων. Το άρθρο Άγιος Μύρων: Η λατρεία του στα Αντικύθηρα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:02 17/08/2022

Τα Κύθηρα θα τα...βρούμε από Πειραιά, Νεάπολη, Γύθειο και Κίσσαμο

fosonline.gr
Τα Κύθηρα ή αλλιώς Τσιρίγο ανήκουν στα Επτάνησα και μαζί με τα Αντικύθηρα υπάγονται στη Νομαρχία Πειραιά.
11:24 17/06/2022

Περιβαλλοντικά έργα και υποδομές σε Κύθηρα-Αντικύθηρα από την Περιφέρεια Αττικής

paraskhnio.gr
Η πορεία υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής με ίδιους πόρους ή μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», καθώς και ο σχεδιασμός νέων έργων και υποδομών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Κυθήρων – Αντικυθήρων Στρ. Χαρχαλάκη. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Το άρθρο Περιβαλλοντικά έργα και υποδομές σε Κύθηρα-Αντικύθηρα από την Περιφέρεια Αττικής εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
09:34 16/05/2022

Ο Επιτάφιος στα ακριτικά Αντικύθηρα

ekklisiaonline.gr
Με κατάνυξη τελέσθηκε η Ιερά Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο ακριτικό νησί των Αντικυθήρων. Το άρθρο Ο Επιτάφιος στα ακριτικά Αντικύθηρα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:24 23/04/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load