#ΑΣΔΕΝ

Ο Αλεξάκης μιλά στον Α.Κακαρά για το Κίνημα του Ναυτικού και τη συμμετοχή αξιωματικών του ΣΞ!

militaire.gr
Μια συνέντευξη με τον Αντιστράτηγο Ι. Αλεξάκη  δεν μπορεί παρά να είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Ειδικά όταν την έχει πάρει ο συγγραφέας και απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ, ο αείμνηστος Αντώνης Κακαράς. Ο Αλεξάκης “έφυγε” το 2015. Είχε δώσει τη συνέντευξη στον Αντώνη Κακαρά τον Ιούνιο του 2002.Είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικά όσα είχε πει. Όπως πάντα τα κείμενα και οι συνεντεύξεις του Αντώνη Κακαρά είναι μεγάλα σε όγκο γιατί οι συζητήσεις που έκανε με τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης στρατιωτικής μας ιστορίας δεν ήταν επιδερμικές και βιαστικές. Ο Αντώνης Κακαράς δεν ήταν δημοσιογράφος αλλά συγγραφέας. Ίσως γι΄ αυτό έκανε τόσο καλές συνεντεύξεις! Θα δημοσιεύσουμε το κείμενο της συζήτησής του με τον Ι.Αλε
00:06 24/05/2023

Τη Μονή του Αγίου Μηνά και το Μουσείο Σφαγής της Χίου επισκέφθηκε ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ Το άρθρο Τη Μονή του Αγίου Μηνά και το Μουσείο Σφαγής της Χίου επισκέφθηκε ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:00 06/04/2023

Επίσκεψη του νέου Διοικητή της ΑΣΔΕΝ στον Μητροπολίτη Καισαριανής

ekklisiaonline.gr
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ πραγματοποίησε ο νέος Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου. Το άρθρο Επίσκεψη του νέου Διοικητή της ΑΣΔΕΝ στον Μητροπολίτη Καισαριανής εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:00 08/03/2023

ΑΣΔΕΝ: Ο αντιστράτηγος Κωστάκογλου ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή ενώπιον ΥΦΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ [pics]

onalert.gr
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή ΑΣΔΕΝ από τον Αντιστράτηγο Δ.Χούπη στον Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου. The post ΑΣΔΕΝ: Ο αντιστράτηγος Κωστάκογλου ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή ενώπιον ΥΦΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ [pics] appeared first on OnAlert.
21:54 27/01/2023

Νέος Διοικητής ΑΣΔΕΝ ο Κοζανίτης Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου

e-ptolemeos.gr
Ο Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου ( έως σήμερα  Διοικητής Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR), αναλαμβάνει με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, Διοικητής της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ). Ο  μέχρι πρότινος Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης αναλαμβάνει Διοικητής Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου. Ο Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου γεννήθηκε το 1966 στην Κοζάνη. Εισήλθε το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από […]
13:40 20/01/2023

Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι διαμορφώνεται η νέα ηγεσία τους

Newsbeast.gr
Μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων καθώς και την παράταση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος Αρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης (έως σήμερα Διοικητής 1ης Στρατιάς) Αρχηγός ΓΕΝ: Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης (έως σήμερα Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ) Αρχηγός ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς Διοικητής 1ης Στρατιάς: Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος (έως σήμερα Διοικητής Δ Σώματος Στρατού) Αρχηγός Στόλου: Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθεριος Κατάρας (νεοπροαχθείς-έως σήμερα Διοικητής Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδε
01:20 18/01/2023

ΥΦΕΘΑ: Βρέθηκε σε Ψέριμο, Τήλο, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι – Τι είπε με τα στελέχη των ΕΔ [pics]

onalert.gr
Ο ΥΦΕΘΑ κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς συνΈΧΙΣΕ τις επισκέψεις του σε Συγκροτήματα, Μονάδες και Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων της ΑΣΔΕΝ. The post ΥΦΕΘΑ: Βρέθηκε σε Ψέριμο, Τήλο, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι – Τι είπε με τα στελέχη των ΕΔ [pics] appeared first on OnAlert.
11:04 19/12/2022

ΥΦΕΘΑ: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε σχηματισμούς της ΑΣΔΕΝ σε 22 νησιά του Αιγαίου

onalert.gr
Τετραήμερη περιοδεία σε μονάδες της ΑΣΔΕΝ σε 22 νησιά του Αιγαίου ξεκινά σήμερα ο ΥΦΕΘΑ ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. The post ΥΦΕΘΑ: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε σχηματισμούς της ΑΣΔΕΝ σε 22 νησιά του Αιγαίου appeared first on OnAlert.
11:40 17/12/2022

Άσκηση Νυχτερινή Αστραπή: Εγινε η νύχτα μέρα

olympia.gr
Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Βελλεροφών – 22 – Νυχτερινή Αστραπή» διεξήχθη στις 29 Νοεμβρίου στην περιοχή ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, παρουσία του διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «Αιγέας»αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη ως εκπρόσωπου του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΣ, η άσκηση […] Άσκηση Νυχτερινή Αστραπή: Εγινε η νύχτα μέρα - olympia
13:46 02/12/2022

«Νυχτερινή Αστραπή»: Εντυπωσιακή άσκηση της Αεροπορίας Στρατού [εικόνες & βίντεο]

eleftherostypos.gr
Στις 29 Νοεμβρίου 2022 διεξήχθη στην Περιοχή Ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ), παρουσία του Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη ως εκπρόσωπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ – 22 – ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ», με τη συμμετοχή τμημάτων […] Το άρθρο «Νυχτερινή Αστραπή»: Εντυπωσιακή άσκηση της Αεροπορίας Στρατού [εικόνες & βίντεο] εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
21:14 01/12/2022

Μοναδικές προσφορές με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου

eleftherostypos.gr
Μην χάσετε στις 4 Δεκεμβρίου τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και τις μοναδικές προσφορές της εφημερίδας. Κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας! ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 2023 Οι μειώσεις: Εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Έρχεται νέο πρόγραμμα αντιαεροπορικών όπλων Game Change Όπλα στρατηγικής υπεροχής για την εθνική μας άμυνα ΑΣΔΕΝ:  Η νέα εποχή μετά τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 ΜΙΜS […] Το άρθρο Μοναδικές προσφορές με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
13:14 29/11/2022

Την ΑΣΔΕΝ επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Zougla
Την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), επισκέφθηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου...
09:30 18/11/2022

Α/ΓΕΕΘΑ: Ο Στρατηγός Φλώρος επισκέφτηκε την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων

onalert.gr
Κατά την επίσκεψή του, ο Α/ΓΕΕΘΑ ξεναγήθηκε στον χώρο του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της ΑΣΔΕΝ και ενημερώθηκε για την αποστολή της. The post Α/ΓΕΕΘΑ: Ο Στρατηγός Φλώρος επισκέφτηκε την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων appeared first on OnAlert.
09:24 18/11/2022

ΑΣΔΕΝ: Εικόνες από την επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στα ελληνικά νησιά [pics]

onalert.gr
Από 2 έως 6 Οκτωβρίου 2022, Σχηματισμοί και Μονάδες της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ») διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση στην Περιοχή Ευθύνης τους. The post ΑΣΔΕΝ: Εικόνες από την επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στα ελληνικά νησιά [pics] appeared first on OnAlert.
15:24 21/10/2022

«Να αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους για την Τουρκία», γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α και κυβερνητικός βουλευτής Ν.Μανωλάκος

militaire.gr
Τελικά τι ζητάει από μας ο Σουλτάνος; Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ Αντιστράτηγος ε.α Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ Βουλευτής Ν.Δ. Α’ Πειραιώς και Νήσων Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, παρατηρούμε ότι οι Τούρκοι Προετοιμάζουν για το επόμενο χρονικό διάστημα,  την έξοδο του ερευνητικού σκάφους “Γιουνούζ” στο Αιγαίο, άρα αναμένεται  ένα ‘’θερμό’’ καλοκαίρι , στην εν δυνάμει […] The post «Να αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους για την Τουρκία», γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α και κυβερνητικός βουλευτής Ν.Μανωλάκος appeared first on Militaire.gr.
05:20 03/06/2022

«Καταιγίδα» σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο: Η άσκηση-απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

grtimes.gr
Η διακλαδική εθνική άσκηση «Καταιγίς - 22» διεξήχθη στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου από τις 22 έως τις 27 Μαΐου. Όπως ανακοινώθηκε, την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε εν πλώ επί του πλοίου γενικής υποστήριξης «Προμηθέας», ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Σκοπός της άσκησης ήταν η βελτίωση της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων και η μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας και συνέργειας, μέσω της εκτέλεσης ρεαλιστικών σεναρίων αυξημένης δυσκολίας που αφορούν στο σύνολο των μορφών πολέμου και περιελάμβαναν Ειδικές Επιχειρήσεις, Ναρκοπόλεμο, Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο, Αεροπορικές Επιχειρήσε
13:36 31/05/2022

«Ένας  θρύλος έφυγε»! Ο Αντιστράτηγος ε.α Νικ.Μανωλάκος γράφει για τον Στρατηγό Κόρκα

militaire.gr
Ήταν και σήμερα παρών. Ήταν εκεί, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Όπως και σε κάθε εκδήλωση τιμής και μνήμης των Ειδικών Δυνάμεων. Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Μανωλάκος Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Συγκεντρωθήκαμε, όπως κάθε χρόνο,  στο Καβούρι, στο μνημείο των πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων. Ημέρα μνήμης και δεν θα μπορούσε να […] The post «Ένας  θρύλος έφυγε»! Ο Αντιστράτηγος ε.α Νικ.Μανωλάκος γράφει για τον Στρατηγό Κόρκα appeared first on Militaire.gr.
11:46 30/05/2022

Με την Τουρκία να θέτει διαρκώς θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών εμείς υποβαθμίζουμε την ΑΣΔΕΝ;

ekklisiaonline.gr
Τουρκία: Η ΑΣΔΕΝ είναι η διοίκηση όλων των νήσων του Αιγαίου και ιδιαίτερα του Ανατολικού Αιγαίου. Αυτή η διοίκηση ήταν πάντοτε υψηλού επιπέδου και απευθείας υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ διαμέσου του αρχηγού ΓΕΣ. Το άρθρο Με την Τουρκία να θέτει διαρκώς θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών εμείς υποβαθμίζουμε την ΑΣΔΕΝ; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:54 05/04/2022

Μείζον θέμα η μεταφορά των Αντιαεροπορικών ASRAD στη Βουλγαρία

olympia.gr
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) είχε δημοσιεύσει πλάνα από την εκπαίδευση των Μονάδων της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων  (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ») που έγινε από 17 έως 21 του περασμένου Μαΐου 2021. Συγκεκριμένα, οι Μονάδες της ΑΣΔΕΝ διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων δοκιμή Σχεδίων, Βολές Βαρέων Όπλων Πεζικού και Αρμάτων και προσομοιώσεις σε […] Μείζον θέμα η μεταφορά των Αντιαεροπορικών ASRAD στη Βουλγαρία - olympia
11:26 04/04/2022

Τέσσερα ερωτήματα για ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ουκρανία και ένα δίδαγμα για την Ελλάδα

militaire.gr
Τέσσερα  ερωτήματα  για τη ρωσική εισβολή και ένα δια  ταύτα Διάγουμε σήμερα την τριακοστή ημέρα της ρωσικής εισβολής, στην Ουκρανία και τουλάχιστον σε μένα, δημιουργούνται μερικά ερωτήματα, τις απαντήσεις των οποίων, μπορώ να εικάσω, χωρίς να έχω όμως αποδεικτικά στοιχεία. Γράφει ο Νικόλαος Μανωλάκος Αντιστράτηγος ε. α. -Επίτιμος Δκτης ΑΣΔΕΝ Βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Πειραιώς & […] The post Τέσσερα ερωτήματα για ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ουκρανία και ένα δίδαγμα για την Ελλάδα appeared first on Militaire.gr.
08:42 28/03/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load