#Γαστρονομία

Τουριστικό άνοιγμα του δήμου Θεσσαλονίκης στην αγορά της Σκανδιναβίας (ΦΩΤΟ)

grtimes.gr
Σουηδοί δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες επισκέφθηκαν σήμερα (11/07) το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη συνεργασιών, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προσέλκυση τουριστών από την αγορά της Σκανδιναβίας. Από τα στελέχη του Δήμου έγινε παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε εκτενής αναφορά στη γαστρονομία και στις νέες ευκαιρίες που δημιουργεί η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στο
15:54 11/07/2022

Masterclasses Γαστρονομίας: Δωρεάν επιμόρφωση από την πρώτη Σχολή Μαγειρικής της χώρας

Gazzetta
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συνεχίζει δυναμικά τον θεσμό των Masterclasses Γαστρονομίας, φιλοξενώντας στις βραβευμένες εγκαταστάσεις του διακεκριμένους διεθνούς φήμης επαγγελματίες στη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική!
13:12 08/07/2022

Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη κερδίζει ψήφο εμπιστοσύνης εντός κι εκτός Ελλάδας»

grtimes.gr
«Η Θεσσαλονίκη κερδίζει ψήφο εμπιστοσύνης εντός κι εκτός Ελλάδας», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας χτες (07/07) το απόγευμα σε ημερίδα με θέμα «Το όραμα για τη Θεσσαλονίκη», την οποία διοργάνωσε το περιοδικό «Κτίριο», με στόχο την ανάδειξη των προβληματισμών για το μέλλον της πόλης. «Όραμα για εμάς δεν είναι μόνον η σύλληψη. Είναι ο σχεδιασμός, είναι η υλοποίηση», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος απηύθυνε ένα ανοικτό κάλεσμα «να γίνουμε εμείς η γενιά, η ομάδα αυτών που οραματίζονται και υλοποιούν, που παραδίδουν στη μακραίωνη ιστορία της πόλης ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο». Συνέργειες και διεκδικήσεις Ο Δήμαρχος Θεσσαλ
12:48 08/07/2022

Η Θεσσαλονίκη κάνει στάση…στο Metro του Λονδίνου

grtimes.gr
Σε 41 στάσεις του Μετρό του Λονδίνου, ο ΟΤΘ προτρέπει τους ταξιδιώτες του, να επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη για να απολαύσουν «ένα ταξίδι γεμάτο ιστορίες και γεύσεις», με τη σφραγίδα της UNESCO. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η στάση Angel που οδηγεί στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του National Geographic Traveler. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει με τον Θεσσαλονικιό chef και καθηγητή γαστρονομίας, Γιώργο Παλησίδη. Θα προταθούν χαρακτηριστικές γεύσεις της Θεσσαλονίκης και τοπικά προϊόντα. Ο συνδυασμός προβολής -συμμετοχής δίνει την ευκαιρία στους Βρετανούς να γνωρίσουν το αδιαμφισβήτητο ατού της Θεσσαλονίκης, που είναι η γαστρονομία της
17:04 06/07/2022

Masterclasses Γαστρονομίας για δωρεάν επιμόρφωση από την πρώτη Σχολή Μαγειρικής της χώρας!

sinidisi.gr
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συνεχίζει δυναμικά τον θεσμό των Masterclasses Γαστρονομίας, φιλοξενώντας στις βραβευμένες εγκαταστάσεις του διακεκριμένους διεθνούς φήμης επαγγελματίες στη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική!...Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου: Masterclasses Γαστρονομίας για δωρεάν επιμόρφωση από την πρώτη Σχολή Μαγειρικής της χώρας!
11:44 06/07/2022

1ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων «FOODFEST 2022» στα Καμένα Βούρλα

lamianow.gr
Ο Δήμος Καμένων Βούρλων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στο πλαίσιο κοινών δράσεων προβολής και προώθησης της ευρύτερης περιοχής για την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων «FOODFEST2022» στα Καμένα Βούρλα. Στόχος μας είναι μέσα από αυτό το φεστιβάλ γεύσεων, Δήμος & Επιμελητήριο να λειτουργήσουν ως ομπρέλα των τοπικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, να προσελκύσουν επισκέπτες αλλά και επαγγελματίες, με απώτερο σκοπό να τους γνωρίσουν με τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας. Κύριο μέλημά μας είναι να ταυτίσουμε την τοπική παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα με το μέρος παραγωγής και να κάνουμε ευρύτερα
14:52 27/06/2022

ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό: Δύο νέες διεθνείς διακρίσεις AVPA PARIS GOURMET

thecaller.gr
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το πιο Βραβευμένο Ελληνικό Νερό στον Κόσμο, έλαβε δύο νέες Διακρίσεις από τον Διεθνή Θεσμό Ποιότητας AVPA PARIS GOURMET, για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Ανθρακούχο ΘΕΟΝΗ.Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το πιο Βραβευμένο Ελληνικό Νερό στον Κόσμο, έλαβε δύο νέες Διακρίσεις από τον Διεθνή Θεσμό Ποιότητας AVPA PARIS GOURMET, για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Ανθρακούχο ΘΕΟΝΗ.Η διεθνής Πιστοποίηση «AVPA Gourmet Product» αποδίδεται από επιτροπή Ειδικών της Γαστρονομίας και Chefs, σε προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη γεύση τους, τη […]
11:30 21/06/2022

18 Ιουνίου: Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας

sportime.gr
Σήμερα, Σάββατο 18 Ιουνίου, γιορτάζεται η Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας ανά τον κόσμο. Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.
05:52 18/06/2022

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Στο Ν. Μαρμαρά το 2ο Taste Halkidiki Festival

grtimes.gr
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL που θα γίνει την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Νέο Μαρμαρά, στο δήμο Σιθωνίας, στη Χαλκιδική. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής. Στο χώρο της προβλήτας δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιόλαδου, κρασιών, μπίρας, τσίπουρου, βοτάνων από όλη τη Χαλκιδική, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της
19:22 09/06/2022

Γαστρονομία και διατροφή των Καραγκούνηδων του συγγραφέα Γιώργου Ηλ. Μαγαλιού

karditsanews.gr
Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  29 Μαΐου 2022, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Παλαμά, η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Γαστρονομία και διατροφή των Καραγκούνηδων» του συγγραφέα Γιώργου Ηλ.  Μαγαλιού. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.), σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαμά και τον ...
18:08 01/06/2022

Οι πιο περιζήτητες δουλειές στον τουρισμό στην Ισπανία

grtimes.gr
Ο τουρισμός αποτελεί μια πολύ ισχυρή πηγή απασχόλησης στην Ισπανία παρά την πανδημία. Μπορεί ο ρυθμός του να μειώθηκε λόγω κορωνοϊού, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από άλλες αγορές που έχουν επηρεαστεί αρκετά. Ο τουρισμός είναι μια αγορά που δεν στέκεται ακίνητη και συνεχίζει να είναι ένας από τους πυλώνες της οικονομίας. Μια έκθεση της Exceltur αποκάλυψε ότι για κάθε 100 θέσεις εργασίας στον τουρισμό, δημιουργούνται 67 επιπλέον θέσεις εργασίας σε σχετικούς τομείς. Στον Οδηγό μισθών της Adecco 2021 φαίνεται ξεκάθαρα ποιες είναι οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον τουρισμό. Σεφ Ένας σεφ μπορεί να κερδίσει μέσο μισθό μεταξύ 29.000 και 32.000 ευρώ μεικτά ετησίως.
11:34 28/05/2022

Κιλκίς – Μπρέντα: Διαδραστικό παιχνίδι γεύσεων και ιστορίας

grtimes.gr
Ένα καινοτόμο παιχνίδι το οποίο θα υλοποιείται μέσω μιας εφαρμογής, συνδυάζοντας την ιστορική και γαστρονομική εξερεύνηση του νομού Κιλκίς, θέτει νέες βάσεις στην εξωστρέφεια της περιοχής και της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Brenda ονομάζεται το διαδραστικό παιχνίδι και όπως δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης «στόχος μας είναι να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα των επιχειρήσεων του νομού μας». Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com) BRENDA, ένα παιχνίδι γεύσεων και ιστορίας που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους του νομού Κιλκίς. Ένα διαδραστικό παιχνίδι μέσω διαδικτύου το οποίο θα αναδεικνύει την πο
08:18 26/05/2022

Γαστρονομία και διατροφή των Καραγκούνηδων

karditsanews.gr
Ο   Δημοτικός   Οργανισμός,  Πολιτισμού,  Αθλητισμού,  Προσχολικής Αγωγής ( Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαμά και τον Σύλλογο Γυναικών Παλαμά, θα παρουσιάσει την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 και ώρα 7μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Παλαμά, το βιβλίο του Γιώργου Μαγαλιού με τίτλο «Γαστρονομία και διατροφή των Καραγκούνηδων. Το σύγγραμμα αποτελεί μια δουλειά δεκαετίας, ...
18:10 24/05/2022

Διήμερο φεστιβάλ «Γη και Ύδωρ» αφιερωμένο στους προσφυγικούς πληθυσμούς της Αλεξανδρούπολης

alexpolisonline.com
Το Επιμελητήριο Έβρου κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου τιμά την επέτειο ενσωμάτωσης της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό, με ένα διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στους προσφυγικούς πληθυσμούς της πόλης και την τοπική γαστρονομία. Το φεστιβάλ ονομάστηκε «Γη και Ύδωρ», όπως αυτά που έλαβαν οι πρόσφυγες όταν έφτασαν στο τότε Δεδέαγατς και τα οποία αξιοποίησαν για να παράξουν στην πόλη, να προοδεύσουν, να εργαστούν και να της δώσουν πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχει σήμερα.Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Μαΐου 2022 αντίστοιχα στην στοά και το πάρκινγκ του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.Επιπλέον
21:06 19/05/2022

Αθλητικός Τουρισμός και Γαστρονομία στο επίκεντρο του Έργου Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου

otavoice.gr
Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», υλοποίησε από 10-13 Μαΐου, την 2η Συνδυαστική Εκστρατεία στις Π.Ε. Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων με θέμα «Αθλητικός Τουρισμός αναψυχής-Γαστρονομία», με φιλοξενούμενους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ολλανδία, Βέλγιο).   Ήταν ένα ολοκληρωμένο ταξίδι που συνδύασε αθλητικές δραστηριότητες και γαστρονομικές εμπειρίες, […]
08:42 17/05/2022

1o Φεστιβάλ Δημιουργικής Γαστρονομίας “The Taste”

grtimes.gr
Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco Η ADM productions σε συνεργασία με την Thessaloniki Brand, διοργανώνει το πρώτο φεστιβάλ γευσιγνωσίας “The Taste”, 3-4-5 Ιουνίου, στην Α’ Προβλήτα Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ένα event υπό την αιγίδα της Unesco, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, με πολλά happenings, workshops, και δράσεις που θα γεμίσουν την πόλη με γεύσεις και μυρωδιές. Το Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν διάφορα work shops υπό την εποπτεία του Ντίνου Νικολάου. Τέλος, μεγάλες συναυλίες, θα λάβουν χώρα όπως οι Kings την Παρασκευή 3/6, ο Μανώλης Κονταρός με τη Θέλξη το Σάββατο 4/6. Την αυλαία θα κλείσουν οι Alcatrash την Κυριακή στις 5/6. Μια μοναδική εμπειρία γε
19:32 10/05/2022

Λεξικό Γαστρονομίας: Από το Α στο Ω-Μέρος 6

instyle.gr
Τα τελευταία χρόνια η γαστρονομία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, κυρίως μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών και αντίστοιχων διαγωνισμών μαγειρικής. Μάλιστα όταν πρωτοξεκίνησε το MasterChef, δεν ήταν λίγες οι φορές που αναρωτιόμασταν σε τι γλώσσα μιλάνε και γιατί εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, ή έστω καταλαβαίνουμε μια δυο λέξεις. Η ορολογία της μαγειρικής θα μπορούσε εύκολα να […] The post Λεξικό Γαστρονομίας: Από το Α στο Ω-Μέρος 6 appeared first on InStyle.
09:50 25/04/2022

Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη της γαστρονομίας «ταξιδεύουν» στις ΗΠΑ

grtimes.gr
Τη διάσημη παρουσιάστρια Diane Kochilas και το 11μελες συνεργείο της φιλοξένησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με στόχο να προβάλλει το αδιαμφισβήτητο ατού της πόλης. Η εκπομπή My Greek Table της Diane Kochilas προβάλλεται στο PBS των ΗΠΑ καθώς και στο Cosmote TV στην Ελλάδα και παρουσιάζει την Ελλάδα, τα προϊόντα της, την ιστορία και τον πολιτισμό της με τον ωραιότερο τρόπο. Στον 4ο κύκλο της εκπομπής θα έχει ειδικό αφιέρωμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τη μοναδική ελληνική πόλη που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO. Τη διαμονή ανέλαβε το ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel. Ακόμη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Οινοποιώ
17:56 20/04/2022

Πραγματοποιήθηκε το 5ο Συνέδριο Τουρισμού του ACT – American College of Thessaloniki

grtimes.gr
Η ετοιμότητα, η ανάγκη για διαρκή προσαρμοστικότητα ήταν η θετική παρακαταθήκη που άφησε η πανδημική κρίση στον κλάδο και τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα, η οποία αποδείχθηκε ανθεκτική ως ταξιδιωτικός προορισμός. Αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα του 5ου Συνεδρίου «Tourism of Tomorrow» που διοργάνωσε διαδικτυακά το ακαδημαϊκό πρόγραμμα Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACT - American College of Thessaloniki, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022. Η εκδήλωση άνοιξε με τους χαιρετισμούς του Δρ Στάμου Καραμούζη, Πρύτανη του ACT, του Ανέστη Αναστασίου, Συντονιστή των ακαδημαϊκών προγραμμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACT, και της Μαρίας Καραγιάννη, Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου
10:22 19/04/2022

Με βραβείο επιστρέφει το Νότιο Αιγαίο από τον διεθνή διαγωνισμό World Food Gift Challenge

otavoice.gr
Το βραβείο στην κατηγορία «Best Story Telling» κέρδισε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019, το προϊόν FAMiLY BEEZ από την Σέριφο (οργανικό μέλι σε συσκευασία δώρου) κατά την Τελετή Απονομής World Food Gift Challenge, που πραγματοποιήθηκε χθες, 7 Απριλίου, στο Centre Artesanal της Μινόρκα. Σε μία γιορτή της γαστρονομίας και της πολυπολιτισμικότητας, το […]
08:22 09/04/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load