#Θυρεοειδής

Ζήσε αλλιώς: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν παθαίνουμε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;

happytv.gr
Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν παθαίνουμε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση; Ο γαστρεντερολόγος, Γεώργιος Αναγνωστόπουλος εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε. Θυρεοειδής: Μαθαίνουμε τι είναι μύθος και τι αλήθεια στις παθήσεις του πιο «ύπουλου» αδένα από την ενδοκρινολόγο – διαβητολόγο, Παρασκευή Μεντζελοπούλου. Ακόμα, ο Κωνσταντίνος Ξένος μάς λέει ποια είναι τα «ναι» και τα «όχι» στη διατροφή του […] Διαβάστε τη συνέχεια εδώ Ζήσε αλλιώς: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν παθαίνουμε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;
13:12 02/05/2023

Θυρεοειδής Αδένας: Μη Φυσιολογική Λειτουργία & Σοβαρές επιπλοκές

ekklisiaonline.gr
Ο θυρεοειδής αδένας, παρά το μικρό του μέγεθος, συμμετέχει σε ρυθμιστικό ρόλο στις λειτουργίες όλων των συστημάτων του ανθρωπίνου οργανισμού, κυρίως μέσω της ρύθμισης του κυτταρικού μεταβολισμού με τις ορμόνες που παράγει. Οι παθήσεις του θυρεοειδούς είναι από τις πιο συχνές παθήσεις των ενδοκρινών αδένων. Σε κάποιες από τις παθήσεις αυτές είναι πιθανόν να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Οι παθήσεις του θυρεοειδούς διακρίνονται αδρά σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις καλοήθεις και τις κακοήθεις παθήσεις. Στην παρούσα δημοσίευση εξετάζονται οι καλοήθεις παθήσεις του θυρεοειδούς, οι οποίες αναλύονται εν συντομία στη συνέχεια και είναι οι παρακάτω. Το άρθρο Θυρεοειδής Αδένας: Μη Φυσιολογική Λειτουργία
17:38 10/02/2023

Θυρεοειδής Αδένας: Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξεις

ekklisiaonline.gr
Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας που το όνομά του προέρχεται από το σχήμα του, το οποίο μοιάζει με θυρεό (οικόσημο). Εντοπίζεται στο λαιμό, ακριβώς κάτω από το «μήλο». Είναι ένα πολύ μικρό όργανο, το οποίο ωστόσο παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία του οργανισμού. Η λειτουργία του συνδέεται με τη ρύθμιση του μεταβολισμού ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού (για παράδειγμα, κούραση), τις περιβαλλοντικές συνθήκες (για παράδειγμα, θερμοκρασία) και τα συναισθήματα. Το άρθρο Θυρεοειδής Αδένας: Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξεις εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:36 10/02/2023

Θυρεοειδής: ο πιο «δημοφιλής», αλλά και…προβληματικός αδένας

eleftherostypos.gr
   Ο θυρεοειδής είναι ένας ενδοκρινής αδένας και αυτό σημαίνει ότι εκκρίνει ορμόνες, που διά μέσου της κυκλοφορίας του αίματος επιδρούν σε όλους τους ιστούς και τα όργανα του σώματος. Οι ενδοκρινείς αδένες δεν πρέπει, ωστόσο, να συγχέονται με άλλους αδένες, όπως για παράδειγμα οι σιελογόνοι αδένες που εκκρίνουν σίελο (σάλιο) στην στοματική κοιλότητα, ή […] Το άρθρο Θυρεοειδής: ο πιο «δημοφιλής», αλλά και…προβληματικός αδένας εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
15:50 07/01/2023

Θυρεοειδής. Εννέα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

eleftherostypos.gr
Παρά το μικρό του μέγεθος, ο θυρεοειδής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία, αφού ελέγχει πολλές βιολογικές διεργασίες, από τη διαθεσιμότητα ενέργειας και τη θερμοκρασία του σώματος μέχρι την όρεξη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε εννέα συμπτώματα που εκδηλώνονται όταν ο θυρεοειδής αδένας δεν λειτουργεί σωστά. Το δέρμα γίνεται σκληρό ή πολύ λεπτό Στον υπερθυρεοειδισμό το […] Το άρθρο Θυρεοειδής. Εννέα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
12:38 04/01/2023

Θυρεοειδής: Προσοχή στα 4 σημάδια που δείχνουν πρόβλημα

newsitamea.gr
Ο θυρεοειδής, ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας στον λαιμό, μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις σε μια τεράστια ποικιλία σωματικών λειτουργιών αν δεν λειτουργεί σωστά, ενώ, αν είστε γυναίκα άνω των 35 οι πιθανότητες για να εκδηλώσετε κάποια διαταραχή του θυρεοειδούς είναι ακόμα μεγαλύτερες (ακόμα και πάνω από 30%). Γι’ αυτό... The post Θυρεοειδής: Προσοχή στα 4 σημάδια που δείχνουν πρόβλημα appeared first on Newsitamea.gr.
20:06 12/08/2022

Θυρεοειδής: Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

instyle.gr
Οι αυξημένες θερμοκρασίες, η έκθεση στον ήλιο αλλά και τη θάλασσα επηρεάζουν ιδιαίτερα τα άτομα με παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα. Οι καλοκαιρινές διακοπές πολλές φορές ευθύνονται για τον αποσυντονισμό της λειτουργίας του θυρεοειδούς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα σε μία περίοδο ξεκούρασης και ανεμελιάς. Γι’ αυτό και οι πάσχοντες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και […] The post Θυρεοειδής: Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού – Όσα πρέπει να γνωρίζετε appeared first on InStyle.
13:34 19/07/2022

Θυρεοειδής: 10 μύθοι που πρέπει να καταρρίψετε

eleftherostypos.gr
Προτού βγάλετε οποιοδήποτε συμπέρασμα για τη λειτουργία του θυρεοειδούς, χρήσιμο θα ήταν να μάθετε την αλήθεια. Μύθος 1: Τα συμπτώματα του θυρεοειδούς δεν είναι εμφανή. Αλήθεια/Τι ισχύει πραγματικά: Πολλές φορές τα συμπτώματα της νόσου του θυρεοειδούς τα παραβλέπετε, μιας και τα αποδίδετε στην κόπωση των καθημερινών δραστηριοτήτων σας. Η σημαντική... The post Θυρεοειδής: 10 μύθοι που πρέπει να καταρρίψετε appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
15:06 11/03/2022

Υποφέρεις από θυρεοειδή; - Αυτές είναι οι τροφές «πλούσιες» σε ιώδιο που πρέπει να καταναλώνετε

pronews.gr
Γνωρίζατε πως το ιώδιο είναι ένα απαραίτητο για την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών; Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το σώμα δεν παράγει μόνο του ιώδιο, οπότε αυτό γίνεται βασικό μέρος της διατροφής σας. Ο θυρεοειδής χρειάζεται το ιώδιο και εκείνο βρίσκεται σε διάφορες τροφές. Αν δεν έχετε αρκετό στο σώμα σας, αυτό δεν μπορεί να δημιουργήσει αρκετές θυρεοειδικές ορμόνες. ​Έτσι, η ανεπάρκεια ιωδίου μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση του θυρεοειδούς (βρογχοκήλη), υποθυρεοειδισμό και νοητική καθυστέρηση στα βρέφη και τα παιδιά των οποίων οι μητέρες είχαν ανεπάρκεια ιωδίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θυρεοειδής: Ιώδιο μέσω της διατροφής Το ιώδιο υπάρχει με φυσικό τρόπο στο έδαφος και στο θαλασσ
20:42 11/02/2022

Βιταμίνη D: Αυτές είναι οι ασθένεις με τις οποίες «συνδέεται» - Τι να προσέξετε

pronews.gr
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ο οργανισμός χρειάζεται μεγάλη ποσότητα συγκεκριμένης βιταμίνης για να αντέξει ο οργανισμός, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτα αληθές. Ο οργανισμός χρειάζεται σύμπλεγμα βιταμινών για να χτίσει μια γερή 'ασπίδα'. Η βιταμίνη D υπάρχει με φυσικό τρόπο σε μικρές ποσότητες σε μερικές τροφές, όπως τα λιπαρά ψάρια (ρέγκα, σκουμπρί, σαρδέλες και τόνος). Για να γίνει η βιταμίνη D περισσότερο διαθέσιμη, προστίθεται τεχνητά σε γαλακτοκομικά προϊόντα, χυμούς και δημητριακά. Αλλά η περισσότερη βιταμίνη D (το 80-90% που χρειάζεται το σώμα) παράγεται στον οργανισμό μέσω της απευθείας έκθεσης στο ηλιακό φως. Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να παραχθεί στο εργαστήριο ως φάρμακο
11:16 15/12/2021

Θυρεοειδής: Όλα τα ανησυχητικά συμπτώματα και πως θα τον ρυθμίσετε

newsitamea.gr
Ποιες παθήσεις θυρεοειδούς υπάρχουν; Αρχικά υπάρχουν 2 αμιγώς λειτουργικές διαταραχές του θυρεοειδούς που είναι ο υπερθυρεοειδισμός (όταν ο θυρεοειδής σας παράγει πάρα πολύ ορμόνη) και ο υποθυρεοειδισμός (όταν δεν παράγεται επαρκής ποσότητα). Αυτές οι διαταραχές αντιμετωπίζονται με φάρμακα. Εκτός από τον καρκίνο θυρεοειδούς, υπάρχουν τέσσερις ακόμα κοινές παθήσεις του θυρεοειδούς:... The post Θυρεοειδής: Όλα τα ανησυχητικά συμπτώματα και πως θα τον ρυθμίσετε appeared first on Newsitamea.gr.
19:06 10/10/2021

Θυρεοειδής: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αμελήσεις και οι τροφές που κάνουν καλό

newsitamea.gr
Ο θυρεοειδής είναι από τους σημαντικότερους ενδοκρινείς αδένες του ανθρωπίνου σώματος. Βρίσκεται στην περιοχή του τραχήλου, ζυγίζει περίπου 20 γραμμάρια και αποτελείται από δύο λοβούς. Ο αδένας αυτός παράγει τρεις βασικές ορμόνες: τη θυροξίνη, την τριιωδοθυρονίνη και την καλσιτονίνη. Οι θυρεοειδικές ορμόνες είναι απαραίτητες για τη σωστή ανάπτυξη του ανθρώπου.... The post Θυρεοειδής: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αμελήσεις και οι τροφές που κάνουν καλό appeared first on Newsitamea.gr.
19:06 10/09/2021

Υποθυρεοειδισμός: Προσοχή σε αυτά τα πρώιμα σημάδια – Γιατί νοσεί ο Θυρεοειδής

newsitamea.gr
Τα πρώιμα σημάδια του υποθυρεοειδισμού συγχέονται πολλές φορές με άλλες ασθένειες. Τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού μπορεί να αναπτυχθούν τόσο σταδιακά, ώστε να υποθέσουμε λανθασμένα ότι οι αλλαγές που επιφέρει η ασθένεια είναι απλά μέρος της φυσιολογικής γήρανσης. Υποθυρεοειδισμός – Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές από τις “έγκαιρες” προειδοποιήσεις, όπως αύξηση του... The post Υποθυρεοειδισμός: Προσοχή σε αυτά τα πρώιμα σημάδια – Γιατί νοσεί ο Θυρεοειδής appeared first on Newsitamea.gr.
20:02 08/09/2021

Θυρεοειδής: Προσοχή στα συμπτώματα που δείχνουν νόσο Χασιμότο

iatropedia.gr
Ο θυρεοειδής αδένας είναι μέρος του ενδοκρινικού συστήματος, το οποίο παράγει ορμόνες που συντονίζει πολλές από τις δραστηριότητές του σώματός σας. The post Θυρεοειδής: Προσοχή στα συμπτώματα που δείχνουν νόσο Χασιμότο appeared first on Iatropedia.
14:30 20/08/2021

Θυρεοειδής: Τα άγνωστα προβλήματα που προκαλεί στο αναπνευστικό

iatropedia.gr
Πως σχετίζονται ο υπερθυρεοειδισμός, ο υποθυρεοειδισμός, οι όζοι και ο καρκίνος του θυρεοειδούς με τα αναπνευστικά προβλήματα. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς. Τι πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν ταυτοχρόνως καρδιακά προβλήματα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. The post Θυρεοειδής: Τα άγνωστα προβλήματα που προκαλεί στο αναπνευστικό appeared first on Iatropedia.
16:02 23/06/2021

Θυρεοειδής και Διατροφή: Τι πρέπει να τρώμε αν έχουμε πρόβλημα στον θυρεοειδή

logiastarata.gr
Όλοι, λίγο πολύ, έχουμε ακούσει για τις παθήσεις του θυρεοειδή αδένα, ή έχουμε ακούσει τη φράση « μα έχω θυρεοειδή , για αυτό δεν μπορώ να χάσω κιλά». Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε το θέμα του θυρεοειδή, θα δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε στη διατροφή μας και στο τρόπο ζωής μας. Γράφει η Χριστιάνα […] The post Θυρεοειδής και Διατροφή: Τι πρέπει να τρώμε αν έχουμε πρόβλημα στον θυρεοειδή appeared first on Λόγια-Σταράτα.
16:32 17/06/2021

6 απροσδόκητα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν λειτουργεί σωστά ο Θυρεοειδής

newsitamea.gr
Ανακαλύψτε τα αναπάντεχα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ο θυρεοειδής αδένας δυσλειτουργεί. Τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού δεν είναι πάντα εύκολο να γίνουν αντιληπτά ιδιαίτερα στα άτομα μεγαλύτερης  ηλικίας π.χ. άνω των 60 ετών. Όπως εξηγούν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Harvard για τους άνω 60 ετών τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού είναι ελάχιστα,... The post 6 απροσδόκητα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν λειτουργεί σωστά ο Θυρεοειδής appeared first on Newsitamea.gr.
19:06 27/05/2021

Θυρεοειδής: Με ποιες παθήσεις του σχετίζεται η βιταμίνη D

newsitamea.gr
Τι ρόλο παίζει η έλλειψη της βιταμίνης D στην ανάπτυξη αυτοάνοσων θυρεοειδοπαθειών, αλλά και καρκίνου του θυρεοειδούς. Τι δείχνουν νεότερες μελέτες. Η βιταμίνη D δεν είναι απαραίτητη μόνο για την υγεία του μυοσκελετικού συστήματος και την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων και του εγκεφάλου, αλλά πιθανώς και για την... The post Θυρεοειδής: Με ποιες παθήσεις του σχετίζεται η βιταμίνη D appeared first on Newsitamea.gr.
23:06 30/04/2021

Θυρεοειδής: Αυτά είναι τα συμπτώματα που φανερώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα

pronews.gr
Όπως θα έχετε ακουστά ο θυρεοειδής σας δημιουργεί και παράγει ορμόνες που παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλά διαφορετικά συστήματα σε όλο το σώμα σας. Όταν ο θυρεοειδής σας παράγει υπερβολικά πολλές ή λίγες από αυτές τις σημαντικές ορμόνες, αυτό ονομάζεται νόσος του θυρεοειδούς. Υπάρχουν διάφοροι τύποι, όπως ο υπερθυρεοειδισμός, ο υποθυρεοειδισμός και η θυρεοειδίτιδα Hashimoto. Τι είναι η νόσος του θυρεοειδούς Η νόσος του θυρεοειδούς είναι ένας γενικός όρος για μια ιατρική πάθηση που εμποδίζει τον θυρεοειδή σας να παράγει τη σωστή ποσότητα ορμονών. Ο θυρεοειδής σας παράγει συνήθως όσες ορμόνες χρειάζεται για να λειτουργεί το σώμα σας κανονικά. Όταν παράγει πάρα πολύ θυρεοειδή ορμόνη, τότε το σώμα κ
12:20 07/04/2021

Θυρεοειδής Αδένας: Παράγοντες για την καλή λειτουργία του [vid]

tromaktiko.gr
Θυρεοειδής Αδένας: Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός, αλλά εξαιρετικά σημαντικός αδένας του ενδοκρινικού συστήματος, πολύτιμος για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Αυτός ο μικρός αδένας, σε σχήμα πεταλούδας, που βρίσκεται στη βάση του λαιμού είναι ο κύριος ρυθμιστής του μεταβολισμού γι’ αυτό κι όταν απορυθμίζεται παρουσιάζονται συμπτώματα με συνέπειες στην υγεία μας. Γενικά, ένας υπερδραστήριος […] The post Θυρεοειδής Αδένας: Παράγοντες για την καλή λειτουργία του [vid] appeared first on tromaktiko.
08:39 16/03/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load