#Μέδουσες

«Στρατός» από μέδουσες στην Χαλκίδα – Εντυπωσιακές και… τρομακτικές

Newsit
Ως γνωστόν οι μέδουσες φέτος το καλοκαίρι κυριαρχούν στη θάλασσα της Ελλάδας – και όχι – μόνο, και η Χαλκίδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε βίντεο καταγράφεται μια «στρατιά» από Μέδουσες κάτω από τη γέφυρα της Χαλκίδας, κάτι που κάνει πολλούς να αναρωτώνται τι θα γινόταν αν κολυμπούσε και ξαφνικά… ήταν ανάμεσα σε τόσες πολλές μέδουσες. ... Περισσότερα To άρθρο «Στρατός» από μέδουσες στην Χαλκίδα – Εντυπωσιακές και… τρομακτικές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:18 10/08/2022

Χαλκίδα: Μέδουσες γέμισαν τα αλλόκοτα νερά της - Δείτε βίντεο

ProtoThema.gr
Μια «στρατιά» από μέδουσες διασχίζει το στενό, κινούμενη από τον Βόρειο Ευβοϊκό στο Νότιο Ευβοϊκό
09:46 10/08/2022

Μωβ Μέδουσες: Αντιμετώπιση και θεραπεία μετά από τσίμπημα

irafina.gr
Τα τσιμπήματα από μέδουσες (τσούχτρες) είναι συχνό φαινόμενο στις ελληνικές θάλασσες και συνήθως συνοδεύονται από πόνο. Ανάλογα με το είδος της μέδουσας και την αντίδραση του ατόμου, ορισμένα τσιμπήματα μεδουσών είναι επικίνδυνα και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή αντίδραση, απαιτώντας επείγουσες πρώτες βοήθειες. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού των μωβ μεδουσών (Pelagianoctiluca) στην Ελλάδα. […]
20:22 01/08/2022

Ισραήλ: Μέδουσες κατέκλυσαν την θάλασσα – Απόκοσμες εικόνες

Newsit
Πραγματικό σοκ προκαλεί το θέαμα στην ακτή της Χάιφα, στο Ισραήλ, καθώς η θάλασσα έχει γεμίσει μέδουσες. Και αυτό γιατί μέδουσες έφτασαν στις ακτές του Ισραήλ από τον Ινδικό Ωκεανό μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και κατέκλυσαν την θάλασσα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, αφού η ποσότητα των μεδουσών είναι τόσο μεγάλη, που ξεβράζονται ... Περισσότερα To άρθρο Ισραήλ: Μέδουσες κατέκλυσαν την θάλασσα – Απόκοσμες εικόνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
00:04 22/07/2022

Μωβ Μέδουσες: Γιατί «αποχαιρετούν» την Ελλάδα – Καθαρίζουν οι παραλίες

instyle.gr
Εγκαταλείπουν τις ελληνικές θάλασσες οι μωβ μέδουσες, οι οποίες είχαν «εγκατασταθεί» στη χώρα μας από τις αρχές του καλοκαιριού. Μέχρι τώρα προκάλεσαν «πονοκέφαλο» σε  λουόμενους καθώς ήταν αδύνατο το κολύμπι σε αρκετές παραλίες της χώρας. Πολλοί εξ αυτών, ήταν οι άτυχοι, που δέχθηκαν τα τσιμπήματά τους, τα οποία είναι οδυνηρά και πολλές φορές επικίνδυνα για […] The post Μωβ Μέδουσες: Γιατί «αποχαιρετούν» την Ελλάδα – Καθαρίζουν οι παραλίες appeared first on InStyle.
12:56 20/07/2022

Μωβ Μέδουσες: Έφτασαν στην Κεφαλονιά – Τις εντόπισε τουρίστας

dete.gr
Τουρίστας σε παραλία της Παλικής εντόπισε σήμερα τις μωβ μέδουσες να κολυμπάνε δίπλα του.  Έμεινε ακίνητος, ψύχραιμος, ενημέρωσε και τους άλλους κολυμβητές που ήταν κοντά του να παραμείνουν ακίνητοι και γλύτωσαν όλοι το τσίμπημα. Ευτυχώς δεν ήταν στη θάλασσα εκείνη την ώρα μικρά παιδιά.. Αναπόφευκτα θα έφταναν και στο νησί μας. Απαιτείται προσοχή, ψυχραιμία και […]
12:56 16/07/2022

Η Σκορδά, οι τηλεοπτικές μέδουσες, οι Αντετοκούμπο και το Instagram

youfly.com
Η μεταγραφή της Σκορδά, η οικογένεια Αντετοκούνμπο, οι τηλεοπτικές Μέδουσες και το Instagram! The post Η Σκορδά, οι τηλεοπτικές μέδουσες, οι Αντετοκούμπο και το Instagram appeared first on Youfly.
07:16 03/07/2022

Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος: Με ένα κείμενο ξεκαθαρίζει τα πράγματα για τις μέδουσες, τα χταπόδια και τους καρχαρίες

neolaia.gr
Το κείμενο που αναρτήθηκε από το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος φέρει ως τίτλο «Μέδουσες, χταπόδια, καρχαρίες και η άγνοια που εκπέμπει η θαλασσινή μας χώρα».
19:24 24/06/2022

Μωβ Μέδουσες: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση τσιμπήματος - Πότε θα έρθει η ύφεση

thebest.gr
Ένα από τα θέματα που απασχολεί τους Έλληνες έχει να κάνει με την παρουσία μεγάλων πληθυσμών από μωβ μέδουσες κοντά σε πολλές παράκτιες περιοχές της Ελλάδας.
21:14 20/06/2022

Μωβ Μέδουσες: Σε ποιές παραλίες της Ελλάδας παρουσιάζονται- Ο χάρτης με τις πιο επικίνδυνες περιοχές

thecaller.gr
Οι μωβ μέδουσες φέτος το καλοκαίρι, φαίνεται να φέρνουν τα πάνω κάτω στα σχέδια Ελλήνων και ξένων τουριστών για ξέγνοιαστο καλοκαιράκι στις ελληνικές παραλίες, καθώς ήδη οι περισσότερες θάλασσες στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει και σχετικός χάρτης, έχουν κατακλυστεί από αυτό το απειλητικό φαινόμενο.Οι μωβ μέδουσες φέτος το καλοκαίρι, φαίνεται να φέρνουν τα πάνω κάτω στα σχέδια Ελλήνων και ξένων τουριστών για ξέγνοιαστο καλοκαιράκι στις ελληνικές παραλίες, καθώς ήδη οι περισσότερες θάλασσες στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει και σχετικός χάρτης, έχουν κατακλυστεί από αυτό το απειλητικό φαινόμενο.Ο χάρτης του iNaturalist καταγράφει τις παραλίες στις οποίες έχουν θεαθεί φέτος το καλοκαίρι. Ανάμεσά […
18:42 20/06/2022

Μωβ Μέδουσες: Πότε θα φύγουν – Οι κόκκινες παραλίες σε όλη τη χώρα [infographic]

eleftherostypos.gr
Μωβ Μέδουσες: Με… προσοχή πρέπει να γίνονται οι φετινές βουτιές σε διάφορες θάλασσες της χώρας, δεδομένης της αύξησης και εξάπλωσης των μωβ μεδουσών. Παραλίες σε Καβούρι, Βουλιαγμένη και Λαγονήσι είναι μόνο μερικές από όσες έχουν καταγραφεί περιστατικά «επιθέσεων», με τα θύματα να δηλώνουν στον «Ελεύθερο Τύπο» πως το τσίμπημα προκαλεί ιδιαίτερο τσούξιμο. «Εμένα με τσίμπησε […] Το άρθρο Μωβ Μέδουσες: Πότε θα φύγουν – Οι κόκκινες παραλίες σε όλη τη χώρα [infographic] εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
18:30 19/06/2022

Μωβ Μέδουσες: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση τσιμπήματος – Πότε θα έρθει η ύφεση

in.gr
Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται- Συμβουλές για την παροχή πρώτων βοηθειών
13:22 19/06/2022

Μωβ Μέδουσες: Στα πλοκάμια τους η Ελλάδα – Οι κόκκινες παραλίες σε όλη τη χώρα και οι συστάσεις των ειδικών [infographic]

eleftherostypos.gr
Μωβ Μέδουσες: Με… προσοχή πρέπει να γίνονται οι φετινές βουτιές σε διάφορες θάλασσες της χώρας, δεδομένης της αύξησης και εξάπλωσης των μωβ μεδουσών. Παραλίες σε Καβούρι, Βουλιαγμένη και Λαγονήσι είναι μόνο μερικές από όσες έχουν καταγραφεί περιστατικά «επιθέσεων», με τα θύματα να δηλώνουν στον «Ελεύθερο Τύπο» πως το τσίμπημα προκαλεί ιδιαίτερο τσούξιμο. «Εμένα με τσίμπησε […] Το άρθρο Μωβ Μέδουσες: Στα πλοκάμια τους η Ελλάδα – Οι κόκκινες παραλίες σε όλη τη χώρα και οι συστάσεις των ειδικών [infographic] εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
11:14 18/06/2022

“Αυτό πρέπει να κάνετε αμέσως αν σας τσιμπήσουν”: Οι οδηγίες της Παγώνη για τις Μωβ Μέδουσες

ekklisiaonline.gr
Ματίνα Παγώνη: Οι οδηγίες για το τσίμπημα των μωβ μεδουσών. Το άρθρο “Αυτό πρέπει να κάνετε αμέσως αν σας τσιμπήσουν”: Οι οδηγίες της Παγώνη για τις Μωβ Μέδουσες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:28 15/06/2022

Μωβ Μέδουσες: Πρώην αντιδήμαρχος γύρισε το κεφάλι της στην παραλία της Κυλλήνης και είδε αυτή την εικόνα

Newsit
Οι μωβ μέδουσες παραμένουν στη χώρα και εμφανίζονται σε όλο και περισσότερες παραλίες. Πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού ανέβασε μια εικόνα στο προφίλ της, στο facebook που έγινε θέμα συζήτησης… Περικυκλωμένη μοιάζει η Ελλάδα από τις μωβ μέδουσες, αφού μετά την ισχυρή παρουσία της στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, έχει αρχίσει πλέον να εμφανίζεται μαζικά και στο ... Περισσότερα To άρθρο Μωβ Μέδουσες: Πρώην αντιδήμαρχος γύρισε το κεφάλι της στην παραλία της Κυλλήνης και είδε αυτή την εικόνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
18:14 12/06/2022

Μωβ Μέδουσες: «Με τσίμπησε και ήταν λες και μου έριξαν βιτριόλι» – Γυναίκα δείχνει στην κάμερα τα σημάδια

Newsit
Οι μωβ μέδουσες αυξάνονται στις ελληνικές παραλίες και η ανησυχία εντείνεται. Μια γυναίκα αισθάνθηκε ένα κάψιμο την ώρα που έκανε μπάνιο και βγήκε γρήγορα έξω… Στα πλοκάμια της μωβ μέδουσας, πιάστηκε η Ευαγγελία, που πριν λίγες ημέρες πήγε για μπάνιο στην παραλία Πάχη στα Μέγαρα. Ήταν τόσο έντονος ο πόνος από το τσίμπημα της μέδουσας ... Περισσότερα To άρθρο Μωβ Μέδουσες: «Με τσίμπησε και ήταν λες και μου έριξαν βιτριόλι» – Γυναίκα δείχνει στην κάμερα τα σημάδια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:18 12/06/2022

Οι Μωβ Μέδουσες Τσιμπάνε και από 2 μέτρα απόσταση. Πως φεύγει ο πόνος με 1 υλικό από την κουζίνα μας – Αναλυτικά βήματα φροντίδας – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea.gr
Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους λουόμενους οι μωβ μέδουσες που εξαπλώνονται στις ελληνικές θάλασσες καθώς το τσίμπημά τους είναι πολύ επώδυνο λόγω της νευροτοξίνης που έχουν. Για την ώρα, μωβ μέδουσες συναντάμε στο Ιόνιο, τη Χαλκιδική, τη Ρόδο, το Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις παραλίες της Αττικής και νότια της Πελοποννήσου. Μιλώντας στην... The post Οι Μωβ Μέδουσες Τσιμπάνε και από 2 μέτρα απόσταση. Πως φεύγει ο πόνος με 1 υλικό από την κουζίνα μας – Αναλυτικά βήματα φροντίδας – ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.
12:06 12/06/2022

Μωβ Μέδουσες- Συγκλονίζει η μαρτυρία θύματος: «Με έτσουζε πάρα πολύ λες και μου έριξαν βιτριόλι»

thecaller.gr
«Ήρθε και κόλλησε πάνω μου. Έκανε ένα σημάδι πολύ μεγάλο. Ακόμα ο πόνος από την περασμένη Κυριακή ακόμα υπάρχει. Κάποιος που δεν το ξέρει θα νομίζει ότι έχω κάνει τατουάζ μέδουσας. Δεν μπορείς να περιγράψεις τον πόνο, το κάψιμο που έχεις» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Πελάτζια Νοκτιλούκα, θύμα της μωβ μέδουσας.  «Ήρθε και κόλλησε πάνω μου. Έκανε ένα σημάδι πολύ μεγάλο. Ακόμα ο πόνος από την περασμένη Κυριακή ακόμα υπάρχει. Κάποιος που δεν το ξέρει θα νομίζει ότι έχω κάνει τατουάζ μέδουσας. Δεν μπορείς να περιγράψεις τον πόνο, το κάψιμο που έχεις» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Πελάτζια Νοκτιλούκα, θύμα της μωβ μέδουσας.  Μάλιστα, ήταν τόσο έντονος […]
21:38 11/06/2022

Μωβ Μέδουσες: Τι κάνουμε αν μας τσιμπήσει

fosonline.gr
Οι μωβ μέδουσες γέμισαν τις ελληνικές θάλασσες και οι λουόμενοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ξέρουν εκ των προτέρων πώς θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο τσίμπημα
09:54 10/06/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load