#πιπέρι

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Newsbeast.gr
Υλικά 125 γρ. κανελόνια 200 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο 250 γρ. τυρί ρικότα 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες 1 κ. γλ. ζάχαρη άχνη 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 150 γρ. μοτσαρέλα Το ξύσμα από μισό λεμόνι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σουρώστε το σπανάκι και ψιλοκόψτε το. Βάλτε το σε ένα μπολ με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μεταφέρετε το μείγμα της ρικότας σε μια σακούλα μίας χρήσης και κόψτε την άκρη για να ανοίξετε μια τρύπα περίπου 1,5-2 εκατοστά. Γεμίστε τα κανελόνια και μεταφέρετέ τα στο ταψί.
12:58 09/08/2022

Ένας φανταστικός μεζές για το καλοκαίρι

Newsbeast.gr
Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που γίνονται με άπειρους τρόπους και δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τη γεύση και την ευελιξία του ως υλικού. Για την ντομάτα ο λόγος, που όταν την περνάμε από το τηγάνι μετατρέπεται σε πρώτης τάξεως ουζομεζέ… Οι κροκέτες ντομάτας είναι ιδανικές για την καλοκαιρινή ζέστη, καθώς και νόστιμες είναι και ελαφριές για το στομάχι. Αφού πλύνουμε λοιπόν καλά τις ντομάτες με τρεχούμενο νερό, τις κόβουμε στα δυο και σε χοντρές φέτες κατόπιν, κρατώντας τη φλούδα τους. Τι θα χρειαστούμε για το πανάρισμα: Αλεύρι, βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, μυρωδικά της επιλογής μας (ο βασιλικός πηγαίνει εξαιρετικά). Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο στο τηγάνι, προσέχοντας να μην κά
12:18 07/08/2022

Αν το κόψεις στη μέση έχει γέμιση: ΣΥΝΤΑΓΗ Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

koolnews.gr
Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια. Νηστεία έχουμε, δοκίμασέ το ΥΛΙΚΑ 6-7 κολοκύθια φρέσκα 350 γρ. ρύζι καρολίνα 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1/2 ματσάκι άνηθο 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1 ποτήρι ζεστό νερό 1 πρέζα κύμινο αλάτι, πιπέρι Για […]
08:10 06/08/2022

Απίστευτη νοστιμιά: Πένες με κοτόπουλο, λουκάνικο και μυρωδικά cajun

ipop.gr
Oι πένες με κοτόπουλο είναι ένας συνδυασμός που αγαπάμε πολύ. Είναι μια κλασική μείξη υλικών που συνήθως κάνουμε με κάποια κρεμώδη σάλτσα. Αυτή τη φορά, όμως, βάζουμε λίγο διαφορετικές γεύσεις στο πιάτο μας! Προσθέτουμε το λουκάνικο, που δίνει έξτρα ένταση στο πιάτο μας, και φυσικά τα μυρωδικά cajun. Το συγκεκριμένο μείγμα μπαχαρικών περιέχει πάπρικα, κρεμμύδι, πιπέρι, σκόρδο, θυμάρι και κόλιανδρο. Όπως καταλαβαίνεις, […] Το άρθρο Απίστευτη νοστιμιά: Πένες με κοτόπουλο, λουκάνικο και μυρωδικά cajun εμφανίζεται στο iPop.
15:36 04/08/2022

Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια, κρεμμύδι και φέτα

Newsbeast.gr
Υλικά 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες 4 χοιρινές μπριζόλες Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε κύβους 1 κ. σ. αποξηραμένος βασιλικός 2 1/2 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι 120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη Εκτέλεση Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει -μεταφέρετε το κρεμμύδι σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη. Ζεστάνετε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε τις χοιρινές μπριζόλες, γαρνίρετε με το σκόρδο σε σκόνη και τοποθετήστε στο τηγάνι, μαγειρεύοντας και
12:28 03/08/2022

Tips για μαμάδες: Απίθανοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το πιπέρι - Επτά εναλλακτικές χρήσεις

mothersblog.gr
Πιπέρι: Αυτές οι χρήσεις του θα σας λύσουν τα χέρια.Περισσότερα...
16:04 02/08/2022

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα Καπρέζε – Δροσερή, πανεύκολη και πεντανόστιμη

eleftherostypos.gr
O Πέτρος Συρίγος, σήμερα, μάς ταξιδεύει στην Ιταλία μέσα από μία φανταστική συνταγή. Φτιάχνει σαλάτα Καπρέζε, αρωματική και δροσιστική. Υλικά 4 μέτριες κόκκινες ώριμες ντομάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 2 κεφάλια μοτσαρέλα Buffala 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Φύλλα φρέσκου βασιλικού, κατά προτίμηση πλατιά Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Κόβουμε προσεκτικά τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους […] Το άρθρο H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα Καπρέζε – Δροσερή, πανεύκολη και πεντανόστιμη εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
14:42 02/08/2022

Ατομικά ρολά με πατάτες στον φούρνο

lamiafm1.gr
ΥΛΙΚΑ Για τα ρολά: Για 2 κιλά χοιρινό κιμά βάζουμε: 3 κρεμμύδια τρυμένα 1 σκελίδα σκόρδο λίγο ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 ντομάτα ώριμη και σφιχτη τρυμένη(αν βάλουμε βοδινό κιμά 2 ντομάτες) 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στημένο ή 1 φλ. φρυγανιά αλάτι, πιπέρι, κανέλα,πάπρικα γλυκιά 5-6 βρασμένα αυγά τυρί αν θέλουμε σε […] The post Ατομικά ρολά με πατάτες στον φούρνο appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
13:08 30/07/2022

Ντοματένιο ταμπουλέ – Μια παραλλαγή της δροσερής σαλάτας

dete.gr
Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 45΄ – 60΄ ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες) 200 γρ. πλιγούρι 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 200 γρ. ντομάτα σε κύβους, χωρίς τα υγρά 3 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα 8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα Χυμός από 1 λεμόνι 100 ml ελαιόλαδο 2 πρέζες αλάτι 1 πρέζα πιπέρι 400 γρ. νερό ή ζωμός (κοτόπουλου ή λαχανικών) Ξύσμα […]
23:32 27/07/2022

Μπάρμπεκιου με μαριναρισμένο κοτόπουλο από τον Βασίλη Τζίμα

koolnews.gr
Τσιμπολόγημα «στο όρθιο», μυρωδιές που σας τραβάνε από τη μύτη και μεζέδες να βγαίνουν διαδοχικά! Ο σεφ Βασίλης Τζίμας, κάνει τη δική του πρόσκληση για κυριακάτικο μπάρμπεκιου!   Υλικά ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 6 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 2 κουταλιές δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ½ φλιτζ. πέστο βασιλικού 1 κουταλάκι μπούκοβο 6 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλο Αλάτι & πιπέρι […]
18:54 27/07/2022

Φτερούγες κοτόπουλου ψητές στο φούρνο

Newsbeast.gr
Υλικά 10 φτερούγες κοτόπουλου 3 κ. σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες 2 κ. γλ. σκόνη τσίλι 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Συνδυάστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μεγάλη, επανασφραγιζόμενη σακούλα, σφραγίστε και ανακινήστε για να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου, ξανακλείστε και ανακινήστε για να καλυφθούν καλά. Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά και εσωτερικά να έχουν ψηθεί καλά.
12:32 26/07/2022

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο μοσχαρίσιο με πιπεράτη σάλτσα

eleftherostypos.gr
Φιλέτο μοσχαρίσιο με πιπεράτη σάλτσα από τον Πέτρο Συρίγο… Μία υπέροχη συνταγή, χωρίς περιττές θερμίδες και λιπαρά, που αξίζει να δοκιμάσετε. Υλικά 600 γραμμ. φιλέτο (3 τμχ των 200 γραμμ.) 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι μαύρο 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι πράσινο 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ροζ 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κλαριφιέ 1 […] Το άρθρο Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο μοσχαρίσιο με πιπεράτη σάλτσα εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
12:22 25/07/2022

Εύκολη συνταγή για λαζάνια

Newsbeast.gr
Υλικά 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας 900 γρ. τυρί cottage 3 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα, μοιρασμένη 2 αυγά 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 2 κ. γλ. αποξηραμένος μαϊντανός Αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση 9 λαζάνια 1/2 φλ. τσαγιού νερό Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε τον μέχρι να ροδίσει, 8 έως 10 λεπτά. Στραγγίξτε το λίπος, προσθέστε τη σάλτσα και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί cottage, 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τα αυγά, το 1/2 της τριμμένης παρμεζάνας, τον αποξηραμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα 3/4 του φλιτζαν
12:24 23/07/2022

Συνταγή: Σαλάτα με ρύζι, κολοκύθι, αβοκάντο και ελιές

dete.gr
ΥΛΙΚΑ 1 φλιτζάνι ρύζι 2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε μεγάλα καρέ ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 10-15 ελιές Καλαμών αλάτι πιπέρι 3 κ. σ. χυμό από 1 λεμόνι 1 κ. σ. μαγιονέζα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Γεμίζεις μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και αρκετό αλάτι και ρίχνεις το ρύζι […]
14:06 22/07/2022

Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο

Newsbeast.gr
Υλικά 350 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο 1 σκελίδα σκόρδο 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι 1/2 κ. σ. βούτυρο 1 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη 3 κ. σ. μοτσαρέλα τριμμένη Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σκουπίστε τα μανιτάρια πορτομπέλο, αφαιρέστε τα κοτσάνια και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετήστε τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο, με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Μοιράστε το μείγμα στα μανιτάρια, περιχύνοντας το εσωτερικό τους. Τοποθετήστε από πάνω από το καθένα μια λεπτή φέτα βούτυρο. Ψήστε τα μανιτάρια για περίπου 15 λεπ
11:48 19/07/2022

Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μαύρη ζάχαρη

Newsbeast.gr
Υλικά 4 χοιρινές μπριζόλες 1/2 κ. γλ. πάπρικα 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ. γλ.  μαύρο πιπέρι 1/2 κ. γλ. αλάτι 4 κ. σ. καστανή ζάχαρη Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα Εκτέλεση Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα μπαχαρικά -πάπρικα, πιπέρι καγιέν, σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι και αλάτι- και ανακατέψτε. Τοποθετήστε τις μπριζόλες μία μία μέσα στο μπολ και ανακατέψτε με τα μπαχαρικά. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που είναι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια- υψηλή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, προσθέστε τις μπριζόλες. Μαγειρέψτε για περίπου 3- 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καραμελωμένο χρώμα. Μόλις ροδίσουν, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας καστ
12:18 17/07/2022

Σαλάτα παντζάρια με σος γιαουρτιού

Newsbeast.gr
Υλικά 2 μέτρια παντζάρια Λίγο ελαιόλαδο 20 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα 1/2 κ. γλ. κύμινο 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Για τη σος: 150 γρ. γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ, 2 κ. γλ. μέλι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα παντζάρια στη μέση. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με λάδι. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παντζάρια, σφραγίστε και ψήστε για 1 ώρα. Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβουρδίστε τα αμύγδαλα και τους σπόρους κύμινου για 2 λεπτά. Α
11:48 12/07/2022

Νόστιμη συνταγή με γεμιστά κολοκυθολούλουδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

thecaller.gr
Τα κολοκυθολούλουδα είναι ένα άκρως καλοκαιρινό και νόστιμο φαγητό. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει την πιο εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.Τα κολοκυθολούλουδα είναι ένα άκρως καλοκαιρινό και νόστιμο φαγητό. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει την πιο εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.Υλικά  12 κολοκυθολούλουδα Για τη γέμιση 150 γραμ. φέτα μαλακή 100 γραμ. ανθότυρο 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος πιπέρι Για το κουρκούτι 250 γραμ. αλεύρι 100 ml ελαιόλαδο 350 γραμ. νερό ζεστό 2 ασπράδια αλάτι […]
09:22 11/07/2022

Φιλέ μινιόν με σος βαλσάμικου

Newsbeast.gr
Υλικά 2 φιλέ μινιόν 1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι 1/4 φλ. τσαγιού ξηρό κόκκινο κρασί 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση Αλάτι κατά βούληση Εκτέλεση Πασπαλίστε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές με πιπέρι και αλάτι. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ρίξτε μέσα το βαλσάμικο ξύδι και το κόκκινο κρασί. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα φιλέτα και περιχύστε με τη σάλτσα, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε δύο ζεστά πιάτα. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γλάσο πάνω από κά
17:42 10/07/2022

Χοιρινό με σάλτσα από σιρόπι σφενδάμου

Newsbeast.gr
Υλικά 500 γρ. ψαρονέφρι 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση 5 καρότα, κομμένα σε φέτες Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι 2 κλωναράκια φρέσκο ​​δενδρολίβανο 1 κ. σ. ελαιόλαδο 3 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα καρότα χωριστά στις δύο άκρες ενός ταψιού, αφήνοντας χώρο στο κέντρο για το χοιρινό. Περιχύστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.   Τοποθετήστε το χοιρινό στο κέντρο του ταψιού. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τα κλωνάρια δενδρολίβανου πάνω από το χοιρινό. Ψήστε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι η εσωτερι
18:52 09/07/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load