Κ. Μητσοτάκης: «Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας» (VIDEO)
00:20 - 15/06/2022
«Είναι σωστό να μιλάμε για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και όχι για την επιστροφή τους», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στο Κέντρο» της ΕΡΤ 1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.
«Θεωρώ βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην πατρίδα μας» και «η επανένωση των Γλυπτών ουσιαστικά θα αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός, το οποίο δεν θα θέσει σε κίνδυνο ουσιαστικά όλη τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου» τόνισε.
Αναφερόμενος στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε: «στα τρία χρόνια που είμαι πρωθυπουργός έχω δει πολλές διακυμάνσεις στην τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδ
Διαβάστε Περισσότερα στο grtimes.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας
Η ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης είναι της Τουρκίας, ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η Αγκυρα ήταν αυτή που μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά. Ερωτηθείς, δε, τι θα πράξει η Ελλάδα εάν στην Αγκυρα δεν επικρατήσει η […]
Διαβάστε το στο trikalavoice.gr