#Πολεμικό Μουσείο

Πολεμικό Μουσείο: Πρώτη συνεδρίαση για το νέο διοικητικό συμβούλιο, υπό τον ΥΕΘΑ

onalert.gr
Υπό την προεδρία του ΥΕΘΑ συνήλθε σήμερα σε πρώτη συνεδρίαση το νέο διοικητικό συμβουλίο του Πολεμικού Μουσείου, γνωστοποίησε ο Νίκος Δένδιας. The post Πολεμικό Μουσείο: Πρώτη συνεδρίαση για το νέο διοικητικό συμβούλιο, υπό τον ΥΕΘΑ appeared first on OnAlert.
17:28 22/04/2024

Πασχαλινή Εορταγορά της Πόρτας Ανοιχτής στο Πολεμικό Μουσείο

protagon.gr
Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή διοργανώνει πασχαλινό μπαζάρ στις 26 και 27 Απριλίου στο Φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου The post Πασχαλινή Εορταγορά της Πόρτας Ανοιχτής στο Πολεμικό Μουσείο appeared first on Protagon.gr.
09:09 09/04/2024

Γέροντας Εφραίμ από την Αθήνα: Η βυζαντινή μουσική και το πνευματικό μεγαλείο της !

vimaorthodoxias.gr
Του Γιώργου Θεοχάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  Στη βαθύτατη πνευματική διάσταση της βυζαντινής μουσικής και της ψαλτικής τέχνης αναφέρθηκε εκτενώς ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου, γέροντας Εφραίμ, από το Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης νέας της εκδοτικής σειράς με τίτλο «ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ» Γρηγορίου Πρωτοψάλτου, Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος και Χρυσάνθου του […]
22:09 15/11/2023

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών δίπλα στο Πολεμικό Μουσείο στο Ναύπλιο

vimaorthodoxias.gr
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ – Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο παρεκκλήσιο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο , όπου είναι αφιερωμένο στους Ταξιάρχες και βρίσκεται δίπλα στο κτήριο της πρώτης Σχολής των Ευελπίδων , όπου τώρα στεγάζεται το Πολεμικό Μουσείο . Η σχολή των Ευελπίδων χτίστηκε επί εποχής […]
14:09 08/11/2023

Πολεμικό Μουσείο: Δικαστική δικαίωση για το προηγούμενο ΔΣ και καταδίκη του νυν προέδρου

militaire.gr
Δικαστική δικαίωση για τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου και τριών μελών του ΔΣ επί προεδρίας του. Ο Αντιναύαρχος ε.α Αθανάσιος Παναγόπουλος , ο Ταξίαρχος ε.α της ΠΑ Παναγιώτης Γεργόπουλος, ο Υποστράτηγος ε.α Ιωάννης Καμνής και ο Ταξίαρχος ε.α του ΣΞ Παναγιώτης Αναστόπουλος, είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του νυν προέδρου του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αναστασίου Λιάσκου. Αιτία τα όσα είχε υποστηρίξει σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος για τον προκάτοχο του και το ΔΣ του στο Πολεμικό Μουσείο. Ο κ.Λιάσκος είχε μιλήσει για «φαινόμενα αμελειών και κακοδιοίκησης από το προηγούμενο ΔΣ με νοοτροπία παρέας». Το δικαστήριο έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή των τεσσάρων
23:00 04/11/2023

Τα πρωτόγραφα των τριών Διδασκάλων – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στις 15 Νοεμβρίου

mikrometoxos.gr
Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, «υπείκουσα εις την εδραίαν μουσικήν παράδοσιν» που πηγάζει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στα πλαίσια της νέας της εκδοτικής σειράς με τίτλο ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ Γρηγορίου Πρωτοψάλτου, Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος και Χρυσάνθου του εκ Μαδύτων, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των τριών πρώτων τόμων στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου […] The post Τα πρωτόγραφα των τριών Διδασκάλων – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στις 15 Νοεμβρίου appeared first on Mikrometoxos.gr.
17:09 25/10/2023

«ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ»: Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

vimaorthodoxias.gr
Η Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου, «υπείκουσα εις την εδραίαν μουσικήν παράδοσιν» που πηγάζει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στα πλαίσια της νέας της εκδοτικής σειράς με τίτλο ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ Γρηγορίου Πρωτοψάλτου, Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος και Χρυσάνθου του εκ Μαδύτων, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των τριών πρώτων τόμων στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, την Τετάρτη […]
16:09 25/10/2023

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα

iatropedia.gr
Την διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να δώσει κάποιος αίμα. The post Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα appeared first on Iatropedia.
10:09 13/10/2023

Ψυχοκόρες: 5 λόγοι που έχουμε “κολλήσει” με την νέα σειρά του ΑΝΤ1+

monopoli.gr
Βρεθήκαμε στο Cine Πολεμικό Μουσείο για να παρακολουθήσουμε ένα ακόμη επεισόδιο της σειράς του ΑΝΤ1+ και φύγαμε εντυπωσιασμένοι.
09:53 24/09/2023

Λαμπερή πρεμιέρα για την ταινία «Ο Indiana Jones και ο δίσκος του πεπρωμένου»

okmag.gr
Το εμβληματικό τραγούδι τίτλων της σειράς ταινιών με πρωταγωνιστή τον θρυλικό αρχαιολόγο Indiana Jones ήχησε την Τετάρτη 28 Ιουνίου στον ονειρικό χώρο του θερινού κινηματογράφου Cine Πολεμικό Μουσείο και πλήθος κόσμου έσπευσε να απολαύσει μια βραδιά γνήσιας κινηματογραφικής απόλαυσης με τον Harrison Ford να αποχαιρετά τον ρόλο που τον καθιέρωσε. Ο Γιώργος Σατσίδης, ο Κώστας […] The post Λαμπερή πρεμιέρα για την ταινία «Ο Indiana Jones και ο δίσκος του πεπρωμένου» appeared first on OK! Magazine.
21:58 29/06/2023

Εκδήλωση μνήμης για την Aλωση της Κωνσταντινούπολης

eleftheriaonline.gr
  Εκδήλωση μνήμης για την Aλωση της Κωνσταντινούπολης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (28/5) στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί από το Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας, με ομιλητή τον Δρ. Μάριο Αθανασόπουλο, μέλος ΕΔΙΠ του τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
20:33 25/05/2023

Εκδήλωση «Ηρωϊκά των Αγράφων» στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Zougla
Ανοιχτή πρόσκληση για τη σημαντική εκδήλωση «Ηρωϊκά των Αγράφων» που διοργανώνεται την Κυριακή 14 Μαΐου, και ώρα: 11:00 π.μ. στο Πολεμικό...
23:10 08/05/2023

Εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου στην Χαλκίδα από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων

matrix24.gr
Το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε την προσφορά του Αναστάσιου Λιάσκου, πρώην υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (παράρτημα του οποίου αποτελεί το συγκεκριμένο μουσείο) να δωρίσει την προσωπική του συλλογή για να εκτίθεται στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς και τον ίδιο για το έργο του ως προέδρου του δ.σ. του Πολεμικού Μουσείου λέγοντας χαρακτηριστικά "ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση".
12:36 07/05/2023

Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας: Συμμετείχε σε διημερίδα διαλέξεων στην Αθήνα

eleftheriaonline.gr
  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα διαλέξεων, με τίτλο “Πτυχές της χορευτικής πράξης  ΙΙ" που οργάνωσε το Τμήμα Παραρτημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων, στις 29-30 Απριλίου, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Δάσκαλοι χορού και μουσικής, μέλη των Δ.Σ. των Λ.τ.Ε. από  όλη την Ελλάδα αντάμωσαν, παρακολούθησαν τις εξαιρετικές εισηγήσεις των ακαδημαϊκών Χρήστου Παπακώστα, Λάμπρου Λιάβα, Ολυμπίας Αγαλιανού, Ρένας Λουτζάκη, καθώς των μουσικών και μουσικολόγων Νίκου Αγγούση,  Κώστα Λώλη,  Κατερίνας Παπαδοπούλου, Βασίλη Τζωρτζίνη και Κώστα Βέρδη. Το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας εκπροσώπησαν οι δάσκαλοι, Άγης Τσακαλάκος και Νίκος Πετρούλιας, η έφορος χορού, Άννα Μαύρου, η συνέφορος χορού, Σοφία Λαγω
13:08 03/05/2023

Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας: Εγκαινιάζεται από τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων [pics]

onalert.gr
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας. The post Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας: Εγκαινιάζεται από τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων [pics] appeared first on OnAlert.
11:26 03/05/2023

Παρουσίαση ιστορικού ντοκιμαντέρ “Η Παναγία της Νίκης” του Απόστολου Μπρέντα

ekklisiaonline.gr
Το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Η Παναγία της Νίκης”, του Απόστολου Μπρέντα, μία αληθινή ιστορία που συνέβη στα χρόνια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου το 1940 – 1941 παρουσιάστηκε σε πρώτη προβολή στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023. Το άρθρο Παρουσίαση ιστορικού ντοκιμαντέρ “Η Παναγία της Νίκης” του Απόστολου Μπρέντα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:08 28/04/2023

«Χακί» ρουσφέτια πριν τις κάλπες

ieidiseis.gr
Τέσσερα χρόνια θητεία στο εξωτερικό, πάνω από 350.000 ευρώ απολαβές.Από τα καλύτερα «χακί» ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής και μάλιστα 21η Απριλίου! Απόστρατος υποστράτηγος οικονομικού, εκ Ξάνθης ορμώμενος, ανακαλείται από την εφεδρεία και τοποθετείται στην Διεθνή Επιτροπή Ελεγκτών της Συμμαχίας με τετραετή θητεία! Όπερ σημαίνει ότι τέσσερα χρόνια θητεία στο εξωτερικό, πάνω από 350.000 ευρώ απολαβές. Επίσης ως Πασχαλιάτικο ρουσφέτι καταγράφτηκε τη Μεγάλη Τετάρτη η ανάκληση από την εφεδρεία και η τοποθέτηση απόστρατου υποστρατήγου ως Γενικού Διευθυντή στο Πολεμικό Μουσείο. Τα απαξιωτικά σχόλια εντός του στρατεύματος για τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής οργιάζουν. Δ.Β.
12:51 25/04/2023

Αντιδράσεις για την έκθεση στολής πρωτεργάτη της Χούντας και της Δίκης των Αεροπόρων στο Πολεμικό Μουσείο

onalert.gr
«Φτάσαμε στο σημείο να εκθέτουμε με τιμή προσωπικά αντικείμενα πρωτεργατών της δικτατορίας, ανάμεσα σε στολές που τίμησαν την Ελλάδα», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ. The post Αντιδράσεις για την έκθεση στολής πρωτεργάτη της Χούντας και της Δίκης των Αεροπόρων στο Πολεμικό Μουσείο appeared first on OnAlert.
14:00 15/04/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load